Сребърна вода: За пиене, при гъбички и др. В носа против сополи или полипи

Лечение със сребърна вода и приложение. За лице и за пиене. В носа, по колко капки се слагат? Гинекология. Като спрей. Употреба против гъбички.

Лечение и приложение

Ползите от употребата на сребърна вода се известни от дълбока древност. Днес те са признати и от съвременната медицина.

За лечебните качества на тази целебна течност се говори за пръв път в древните индийски книги. Индийците дезинфектирали водата, поставяйки я в сребърни съдове. Среброто е металът с най-силно изразен антибактерициден ефект. Доказано е, че то убива за по-малко от денонощие бактериите и техните ферменти, блокирайки достъпа на кислород до тях.

Широкоспектърното си приложение сребърната вода дължи на силно изразения антибактериален ефект на среброто. Доказано е, че когато се използва с цел дезинфекция, то действа на принципа, по който действа хлорта – разяжда мръсотията и убива микробите.

Сребърна вода намира приложение не само за битови цели (дезинфекциране на съдове и повърхности), но и като средство за лечение и превенция срещу вируси и инфекции.

Тя се използва за потушаване на възпаления с различен произход, засягащи лигавиците (нос, гърло, очи, стомах). Дава незабавен ефект при рани по повърхността на кожата, язви, стомашно-чревни неразположения и заболявания, възпаления на очите и устната кухина.

Чудотворната сребърна вода предотвратява инфекции и възпаления след хирургическа намеса. Тя се използва дори за лечение на пневмония.

Лековитата течност, обогатена със сребърни йони, намира приложение под формата на компреси, като добавка към водата във ваната.

Жабурене с обогатена със сребърни йони вода ще Ви спаси от досадна кашлица, афти и лош дъх в устата.

Колкото по-силна е концентрацията й, толкова по-бързо убива бактериите. Вода с йонно съдържание от 0,05 mg на литър  се справя с бактериите за 5 минути. Цели 2,5 пъти по-малко време е необходимо на същата течност, в която концентрацията на йони е 0,2 mg, за да унищожи бактериите.

Същият резултат се постига за отрицателно време с чудотворната течност с концентрация на сребърни йони  от 1,0 mg за литър. Ефектът от нея е светкавичен. Тя атакува микробите и вирусите, убивайки ги веднага.

“Демир

Особено подходяща е за алергичните към антибиотици.

Лековитата течност намира приложение и като консервант. Тя запазва свежестта и витамините в плодове, зеленчуци, плодови сокове и дори мляко.

При акне

сребърна вода

Сребърната вода е със силно изразени антибактериални и антивирусни свойства

Вълшебното колоидно сребро е надежден помощник при борбата с досадното акне. Освен спазването на диета и добра хигиена, при лечението на акне може да разчитате не само на лекарства, но и на необятната мощ на сребърна вода.

Единственото, което трябва да направите, е обтривате няколко пъти дневно (2-3 пъти е достатъчно) засегнатите участъци с тампон, напоен в сребърна вода.

Процедурата се прави след почистване на деликатната кожа на лицето с подходящ продукт. Веднага след няколко приложения ще забележите, че акнето е позаглъхнало, порите са започнали да се затварят, а тенът на лицето Ви да се избистря.

Против гъбички

Сребърната вода се бори успешно с гъбични инфекции. Препоръчва се налагане на болното място с компрес, която престоява 2 часа.

Ако засегнатият участък не позволява задържането на компрес за толкова дълго време (например гъбички се намират е интимната област или устата), тогава се препоръчват промивки и жабурене със сребърна вода.

Приготвяне

Въпреки, че сребърна вода е най-лесно да си набавим от аптеката, ще Ви запознаем с метода за нейното приготвяне. Не се препоръчва перорален прием на приготвена в домашни условия вода със сребърни йони, тъй като не е ясно каква е нейната концентрация.

Тя е подходяща единствено за битови цели – почистване и дезинфекциране на големи повърхности (кухненски плотове, матраци, електроуреди и др.)

За да си приготвите колоидно сребро у дома Ви е необходимо – литър дестилирана вода (купува се от аптеката), 2 сребърни пръстена, сода бикарбонат, непотребно зарядно за мобилен телефон.

Пръстените се почистват предварително със сода бикарбонат, след което пълним едно малко бурканче с дестилираната вода.

Буксата на зарядното, чрез която то зарежда мобилния телефон, се премахва и кабелите се оголват. Всеки един от пръстените се вързва на оголените кабели. Така завързаните пръстени се потапят в бурканчето с водата.

Важно е отбележим, че пръстените не трябва да осъществяват контакт помежду си. Не забравяйте че оголените кабели също не трябва да се допират до водата. За сте сигурни, че това е така, закрепете двата кабела към гърлото на бурканчето с помощта на щипки за пране.

Зарядното се включва в контакта и престоява така в продължение на един час, след което водата вече е наситена със сребърни йони и е готова за приложение. (сребърна вода.com)

Кой уред (апарат) е най-добър?

Далеч по-лесен метод за сдобиването в домашни условия с обогатена със сребърни йони вода, предлагат апаратите за приготвянето й. С тях може да се сдобиете от електронните магазини.

Действието на двата уреда, които се предлагат у нас, е на един и същ принцип. Сребърната вода се получава в резултат на елекролитен процес, който протича между противоположните йони анод и катод във водна среда чрез прокарването на токови импулси между тях.

Колкото по-продължителен е този процес, толкова по-концентрирана става водата.

На кой от двата уреда ще се спрете е въпрос на личен избор и предпочитания.

Уредът “CSG-1” , предлаган от  artcom.bg, е ефективен за приготвянето на 20 000 литра от лековитата вода, след което използваните сребърни електроди е наложително да се сменят. Уредът струва почти 160 лв.

По-достъпен вариант за приготвянето на вълшебната сребърна течност у дома, предлага роден производител. Уредът Д-р Силвър се продава за 78 лв. Производителят гарантира, че апаратът ще Ви служи цели 16 години. (Запер. инфо)

За пиене

Сребърна вода се приема перорално при:

 • Хранително натравяне – 3 х100 мл 5 mg/l
 • Висока температура – ефектът настъпва няколко часа след прием на 100 мл колоидно сребро, в което се съдържат 10  mg сребърни йони на литър течност
 • Засилване на имунитета – в срок от един месец се консумира единствено сребърна вода със сребърни йони в концентрация 0, 05  mg за литър, след което се прави почивка (тримесечна пауза) и лечебният курс се повтаря отново
 • Дизентерия – 6 пъти в денонощието се приема по една лъжица 5  mg/l
 • Гастрит  – половин час преди хранене по 100 гр 0,5  mg/l
 • Хепатит – половин час преди ядене, за период от 3 седмици по 100 гр колоидно сребро 0,1  mg/l
 • Бъбречни възпаления -3 х 100 гр 1   mg/l
 • Язва –  половин час преди ядене по 5 mg/l за срок от един месец
 • Засилване на имунитета при деца – 50 мл 0,15  mg/l
 • Превенция срещу вътрешни заболявания – 3 пъти дневно общо 100 мл  с концентрация от 0,1 – 0, 2 милиграма за литър; лечебният курс продължава 3 месеца

Цена на колоидно сребро

Колоидно сребро в аптечната мрежа се продава на достъпна цена от 5 до 10-11 лева, в зависимост от концентрацията и грамажа. Вижте ТУК:

Коларгол – незаменим в есенно-зимния сезон

В носа при хрема

сребърна вода

Ползите от приема на сребърна вода са многобройни

Промивки на носа с вълшебното колоидно сребро са изпитан метод за борба с досадната хрема, който дава незабавен ефект. Това е най-щадящият начин за лечение на хрема и затова се използва дори и при бебета.

Впръскването на сребърна вода в носа не изсушава лигавицата. Тя е предпочитан вариант пред физиологичния разтвор. Честата употреба на соления разтвор да изсуши носната лигавица, заради съдържащия се в него натриев хлорид.

Спрей

С цел улеснение при приложението на сребърна вода тя се предлага под формата спрей. Флаконите трябва да се съхраняват на тъмно. Спреят се използва за локално третиране на рани, язви, охлузвания, белези, кожни проблеми, дезинфекция на повърхности, впръскване в носа, очите и устата.

Действие на сребърни йони

Сребърните йони атакуват директно причинителя на бактерии. Те имат способността да убиват буквално за секунди патогенните организми, които са виновни за разпространението на вирусите и инфекциите.

Действието на сребърните йони се състои в блокиране на жизнените дейности на патогените. Те убиват бактериите, блокирайки достъпа на кислород до тях. Това възпрепятства техния растеж и размножаване.

За бебе

сребърна вода

Сребърната вода се използва за лечение на бебета

Колоидното сребро намира приложение и при лечение на бебе. При най-малките пациенти то намира приложение обикновено при проблеми с носната лигавица (запушен или течащ нос), както и при най-често срещаните кожни проблеми в тази възраст – дерматити, екземи, подсичане, обриви.

Ако забелязвате, че областта около пелените на Вашето бебе е подсечена, е добре неколкократно възпаленият участък да се третира със сребърна вода.

Препоръчително е възпаленото място да остане мокро най-малко 5 мин. Този период е напълно достатъчен сребърните йони да проникнат в кожата и да започнат да действат.

Тампони със сребърна вода

Тампони със сребърна вода лекуват успешно различни влагалищни инфекции и възпаления.

Всяка вечер във влагалището се поставя тампон, напоен със сребърна вода. Процедурата се повтаря 10 нощи. Прекъсва се по време на цикъл. Прилага се още един курс с тампони с боров вазелин, който също е с продължителност 10 дни.

Дозировка

Може би се питате каква е допустимата дневна доза сребърна вода, която можем да приемаме без да нанесем вреда на организма си. Все още не са проведени достатъчно изследвания, даващи категоричен отговор на въпроса относно необходимото дневно количество сребърна вода.

Според остротата на проблема и възрастта максималното количество колоидно сребро, което е допустимият прием за един ден, е от 50 до 200 микрограма. Не превишавайте тази доза!

Важно е да имате предвид, че макар и по-малка степен сребърната вода се абсорбира от организма ни и чрез кожата. Така, че не прекалявайте с нейното локално приложение.

Колоидно сребро се приема половин час преди поглъщането на лекарства. То засилва тяхното действие с цели 10 пъти, а това на билките – 7 пъти.

Комбинация от сребърна вода и клеева тинктура

Комбинацията от сребърна вода и клеева тинктура правят чудеса с носната лигавица. Лечебният разтвор облекчава бързо симптомите на хрема и запушен нос. Приготвят се като 10 мл сребърна вода се смесва с 10 капки клеева тинктура.

Препоръчват и за бебе, но в този случай лековитият разтвор се прилага със засилено внимание, тъй като е възможно клеевата тинктура да предизвика алергична реакция.

При бронхит

Сребърна вода облекчава симптомите на бронхит. Достатъчно е болният да вдишва за няколко минути “сребърна мъгла”( вдишване на изпарението от аерозолен спрей колоидно сребро).

Медикаментозното лечение е продължително да се комбинира и с перорален прием на наситена със сребърни йони вода – 3 пъти по една малка лъжичка от лековитата течност в продължение на 3 дни. Това гарантирано ще ви спаси от бронхита.

За бъбреци

Колоидното сребро прочиства идеално бъбреците. Ако се оплаквате от бъбречни възпаления, след триседмичен курс на лечение със сребърна вода, неприятните оплаквания ще останат в миналото. Приема се по 100 мл дневно от лековитата вода с концентрация 1 mg/l.

В окото при ечемик

Неприятният ечемик на окото може да прерасне в гноен абсцес. Появилото се малко зрънце на клепача трябва да се третира незабавно, за да се избегнат усложнения. Само за няколко дни ще се спасите от него, ако накапвате по няколко пъти дневно капка сребърна вода в окото.

Вреда

сребърна вода

Паул Карасон злоупотребявал със сребърна вода

Доказано е, че предозирането с колоидно сребро е вредно за организма. Все не е уточнено точното количество, водещо до предозиране. Счита се, че всяко превишение над 200 микрограма дневно е опасно.

Насищането на организма със сребро е известно като аргирия. Заболяването се изразява в потъмняване на цвета на кожата и е необратим процес.

Заболяването, свързано с пренасищане на организма със сребро, е нелечимо. От това нелечимо заболяване се оплакват предимно хора, които работят със сребро, както и такива, които злоупотребяват с домашно приготвена сребърна вода.

Такъв е случаят на Паул Карасон, който в продължение на месеци пиел приготвения от него разтвор и третирал кожните си проблеми.

При гастрит

Болката и неприятните симптоми, с които протича заболяването гастрит отшумяват след няколко дневен лечебен курс със сребърна вода. Приемат се общо 300 мл сребърна вода дневно. Дозата е разделена на 3 приема.

При грип

Сребърната вода убива грипните инфекции. Желателно е при проява на първичната симптоматика, с която протича инфекцията, да се вземат незабавни мерки.

В такъв случай е необходимо за два-три дни да приемате по 200 мл дневно колоидно сребро, разделено на три приема. Препоръчва се вода със съдържание на сребърни йони от 10 мг за литър.

Препоръчително в такъв случай е третирането на вещите и мебелите, с които болният има контакт, с разтвор 20 mg/l.

При главоболие

Според д-р Хулда Кларк, която е един от най-добрите специалисти в областта на паразитологията в световен мащаб, всички болести  в човешкия организъм, са причинени от паразити. А какъв по-добър начин да убие паразитите със сребърна вода.

Д-р Кларк счита, че главоболието е сигнал, който тялото ни изпраща до мозъка за наличието на паразити в него. (Запер. инфо)

При диабет

Положителното въздействие на сребърната вода при болни от диабет е доказано. Приемът й нормализира кръвната захар. Лековитата течност стимулира деленето на клетките и води до цялостно пречистване на организма.

При ешерихия коли

Сребърната вода убива и коварната бактерия ешерихия коли. Препоръчва се вътрешен прием на лековитата течност в продължение на 14-20 дни по 100 ml  5 mg/l.

При наличието на ешерихия коли във влагалищен секрет се препоръчват тампони със сребърна вода.

При бяло течение

При бяло течение и други гинекологични възпаления добре действат промивки 2-3 пъти дневно с колоидно сребро. Най-подходяща е концентрацията от  10 mg/l. Добре действат и топли влагалищни компреси за около 10 минути с 30 mg/l. Разтворът трябва да е затоплен предварително до 35 градуса.

Колоидното сребро се справя успешно с лечението на кандизодози. При бяло течение добре действа и описаният по-горе метод с тампони със сребърна вода, който убива патогените и спира техния растеж.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Сребърна вода: За пиене, при гъбички и др. В носа против сополи или полипи

 1. Информацията е много полезна,но не е посочено при споменатите заболявания точната концентрация, количеството сребърна вода и времето необходимо за лечение.Моля, ако има книга, която да дава точни предписания за прием, да ми я препоръчате.Благодаря предвалително.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *