Невробекс: Ползи и странични ефекти от витамините Б и Невробекс актив

Листовка: Какво не забелязваме в нея? Дозировка и опасна доза, предозиране. Разлика между невробекс и невробекс актив. А форте? Може ли алкохол? Лечение на алкохолизъм. Приложение при псориазис. При акне. При дерматит или екзема. При херпес и херпес зостер. При болки в кръста: Дискова херния. При плексит или невралгия. При депресия. Страхова невроза, паническо разстройство. При аритмия и тахикардия.

Невробекс е лекарствено средство, в чиито състав влизат витамини от групата Б. Те са особено ценни за правилното функциониране на организма.

Витамините Б1 (тиамин), Б6 (пиридоксин) и Б12 (цианкобаламин) са основните компоненти на невробекс. Те регулират функциите на нервната система, допринасят за нормалната обмяна на веществата, подобряват нивата на кръвната захар и спомагат за преодоляването на травми и възпаления.

Тези витаминни се прилагат ефикасно при кожни и неврологични заболявания и помагат за преодоляването на депресивните състояния.

Б-комлексът е изключително важен за правилната дейност на организма. Витамините от тази група допринасят за нормалното физическо и психическо състояние.

Витамин Б1 подпомага обмяната на веществата и допринася за нормалната дейност на нервната система.

Витамин В 6 е полезен за нервната и храносмилателната система, а В12 предпазва организма от анемия и нейните последствия.

Лекарственият препарат се използва за лечение на неврити, невралгии, алкохолизъм, изтръпване на крайниците, хронична умора.

Невробекс е медикамент, който намира приложение и при псориазис, акне, дерматит, екзема, херпес, дискова херния, плексит, депресия и други неприятни заболявания.

В следващите редове ще обърнем внимание на това лекарство и неговите ползи, вреди, дозировка и приложение при различни видове заболявания. Ще отделим и специално внимание на хранителната добавка невробекс актив, която също съдържа в себе си витамини от Б-групата.

Лекарството може да бъде придобито от всяка аптека, като за това не е необходима рецепта.

Листовка: Какво не забелязваме в нея?

Винаги четете листовката на лекарствените продукти, които Ви предстои да приемате. Тя съдържа важна информация за Вас. Научете се да обръщате сериозно внимание на всеки един ред от описанието на медикамента, защото може да се окаже, че той изобщо не е удачен вариант на лечение за Вас.

Демир бозан билки за бъбреци

Не пийте невробекс, ако страдате от тромбоемболия, еритоза или еритремия. Алергията към някой от компонентите на медикамента (лактоза, пшенично нишесте, оцветител) също е основание да откажете приема му.

Консултирайте се със специалист преди да приемите лекарството, ако имате проблеми със сърцето – декомпенсирана сърдечна недостатъчност и стенокардия.

Нежеланите ефекти, които могат да възникнат по време лечение с медикамента са сърцебиене, обрив, задух, уртикария.

Препаратът не бива да се пие от жени, които са бременни или кърмят, освен ако не е предписан от медицинско лице.

Дозировка и опасна доза, предозиране

Невробекс се приема няколко пъти дневно (3-4) по 2 таблетки. Хапчетата се пият с храна или след хранене.

Съветът на производителите на невробекс е в случай на поглъщане на голямо количество от медикамента, веднага да потърсите специализирана помощ в болничните заведения.

В подобна ситуация нежеланите реакции могат да се засилят многократно. При пациентите, предозирали с лекарството се създава предпоставка за поява на сърцебиене, болки в областта на сърцето, нервност.

Обикновено в тези случаи се прибягва до промивка на стомаха, която трябва да бъде извършена в болница.

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

Разлика между невробекс и невробекс актив

Разбира се, че двата продукта са различни и за да сте наясно какви са техните отличителни белези, моля прочетете следващите редове.

Невробекс актив е хранителна добавка, богата на витамини от групата Б. Приемът му се извършва само веднъж дневно по 1 таблетка.

Като състав медикаментите си приличат, но невробекс актив съдържа по-малко витамин Б1.

Невробекс се използва за лечение, а невробекс актив има превантивно действие и се взема с цел организма да бъде предпазен от евентуални бъдещи заболявания. Добавката оказва благоприятно влияние върху кожата и действа тонизиращо при стрес и умора.

А форте?

Невробекс комбинира в себе си витамини от групата Б

Невробекс комбинира в себе си витамини от групата Б

Невробекс форте е лекарствен препарат, който може да бъде намерен на украинския пазар.

Лечение с него се препоръчва при ишиас, плексит, лумбаго, тригеминална невралгия.

Най-добре е приема на невробекс форте да се случва по време на хранене. Препоръчителната дневна доза е една таблетка, като по преценка на медицинско лице може да се повиши до 3 хапчета дневно.

Продуктът също както и невробет съдържа високи дози витамин Б1, Б6 и Б12, които играят важна роля за активността на нервната система и нормалните функции на организма, свързани с обмяната на веществата.

Може ли алкохол?

По време на лечението с невробекс е препоръчително да избягвате консумацията на алкохол, тъй като той допринася за намаляване на количествата на витамин Б1(тиамин).

Този ценен витамин допринася за правилната дейност на нервната и кръвоносната система.

Липсата на тиамин води до отпадналост, умора, проблеми със сърдечно-съдовата, нервната и стомашно-чревната система.

Алкохолът наред с тютюневите изделия, захарта и кафето е един от най-големите врагове на тиамина. Спиртните напитки пречат витамин Б1 да бъде абсорбиран от стомашно-чревния тракт.

Затова и не се допуска консумацията на алкохолни питиета, ако се лекувате с невробекс.

Лечение на алкохолизъм

Невробекс е подходящ препарат при лечение на алкохолизъм

Невробекс е подходящ препарат при лечение на алкохолизъм

Невробекс е подходящ препарат за лечение на алкохолизъм.

Както вече споменахме приема на големи количества алкохол води до липса на тиамин в организма.

Медикамента е богат на витамин Б1, благодарение на който тялото получава необходимото му количество от веществото.

В листовката на продукта хроничният алкохолизъм е посочен като заболяване, което се влияе от лечение с невробекс.

Приложение при псориазис

Невробекс е широспектърен продукт, който има положително влияние при редица заболявания.

Псориазисът е дерматологичен проблем, характеризиращ се с възпаление на кожата, което се изразява в лющене и сърбеж. Най-често засегнати от болестта са кръста, лицето, главата, лактите, коленете.

Заболяването наред с акне, дерматит или екзема може да възникне при състояние на хиповитаминоза, породена от липсата на витамин Б в организма.

Невробекс е богат на витамините Б1, Б6 и Б12, което го прави подходящ за прием от лица, страдащи от кожни проблеми.

Ако се съмнявате, че имате псориазис, задължително се допитайте до медицинско лице, което да Ви назначи необходимите изследвания, преди да пристъпи към лечение.

Невробекс се използва при борба с акне и други кожни проблеми

Невробекс се използва при борба с акне и други кожни проблеми

При акне

Акнето е изключително неприятен кожен проблем, който засяга най-често лицето и по-рядко гърба, раменете и деколтето.

Характерно за това състояние е запушването на порите и появата на комедони и гнойни пъпки.

Ако страдате от акне, се постарайте да избягвате консумацията на шоколад и други захарни изделия, мляко, масло, мазно месо, газирани и алкохолни напитки.

Акнето също може да се дължи на недостатъчно наличие на витамини в организма. Ако след направени кръвни изследвания се установи, че Вие страдате от недостиг на витамин Б, вашият доктор може да Ви препоръча прием на невробекс.

Медикаментът подобрява състоянието на кожата и има благоприятно въздействие върху целия организъм.

При дерматит или екзема

Дерматитът може да бъде контактен, себореен, фотодерматит, атопичен (екзема), невродермит и други видове.

Заболяването се характеризира с поява на червени петна по кожата, които предизвикват парене, сърбеж, подуване и други неприятни усещания.

Ако Вие се оплаквате от някой от видовете дерматит, се постарайте да избягвате чесането и раздразнението на кожата. Не използвайте силни сапуни, перилни препарати, омекотители и друга козметика, която може да се окаже причина за кожното възпаление.

В случай, че имате дерматит и не знаете как да преодолеете неприятното състояние, Вие може да заложите на лечение с невробет.

Комплексът от витамин Б е ефикасен в подобни ситуации. Посъветвайте се с дерматолог, който да определи подходящата за Вас доза.

Приемът на

Невробекс е ефикасен продукт за лечение на херпес

При херпес и херпес зостер

Обикновеният херпес, наречен още херпес симплекс се предава, чрез контакт със заразено лице. Заболяването засяга устните и половите органи.

Характеризира се с малки воднисти мехури, които са пълни с течност. Веднъж заразен човек остава приносител за инфекцията за цял живот.

Херпес симплекс се появява периодично и най-вече при срив на имунитета.

Херпес зостер засяга тези, които в миналото са боледували от варицела. Вирусът се активира при спад на имунната система и най-често засяга лицето, корема или гърба на индивида.

И при двата вида инфекции се препоръчва приемът на невробекс. Витамин Б12, който се съдържа в лекарствения продукт е особено ефикасен при лечение на херпес симплекс и зостер.

При болки в кръста: Дискова херния

Дисковата херния (дископатия) е едно от най-широко разпространените заболявания сред българите. В много случаи проблемът засяга млади мъже и жени в работоспособна възраст.

При дисковата херния се наблюдава силна болка в областта на гърба, врата, кръста, която се активира при физическо натоварване на тялото. Засегнатите от дископатия лица често се оплакват от главоболие, скованост, мускулна слабост, затруднено движение.

Невробекс често се изписва като част от терапията на пациенти, страдащи от дискова херния, плексит, лумбаго, невралгия.

Наред с медикамента трябва да бъдат приемани и обезболяващи средства, които да намалят силната болка и да допълнят лечението с невробекс.

При плексит или невралгия

Невро

Невробекс има ефикасно действие при заболявания, които засягат периферните нерви

Тези две заболявания също засягат голям брой от българите.

Плекситът засяга най-често рамото, но може да порази и друг нерв от тялото. Заболяването представлява възпаление на нервен сплит и се характеризира с появата на остра и внезапна болка, която ограничава движението.

Вследствие на силната болка се получава схващане на участъка, през който минава засегнатият нерв – врата, ръката, рамото.

Неврлгията засяга периферните нерви и допринася за пристъпи на силна болка в засегнатите участъци от тялото.

Болестта може да порази всеки един нерв от човешкото тяло и да предизвика неприятни усещания в кръста, крака, лицето, ребрата.

Невробекс е медикамент, който може да се приема именно при подобни състояния, засягащи периферните нерви.

В комбинация с подходящи обезболяващи лекарства и гелове, невробекс допринася за по-бързото възстановяване на болезнения участък.

При депресия

Депресията засяга голям брой от българите, като по-податливи са жените.

Това заболяване често е свързано с определено събитие, в резултат на което се появяват оплаквания, изразяващи се в нервност, напрежение, безсъние, страх, умора, отчаяние, апатия.

Черните мисли и паник атаките са абсолютен признак на нестабилно психическо състояние.

В някой случаи депресията може да се преодолее с помощта на билки и консумацията на богати на витамини храни. При по-тежки случаи се използва терапия, а понякога се налага медикаментозно лечение.

Възможно е това състояние да се дължи на недостиг на витамини от групата Б. В подобни ситуации е подходящ приемът на невробекс.

Б-комплексът е от важно значение за Вашето умствено и емоционално състояние. Чрез медикамента Вие може да си набавите тиамин, чиято липса предизвиква умора, депресия, невъзможност за концентрация, безпокойство.

Пиридоксинът, съдържащ се в невробекс допринася за по-лесното усвояване на аминокиселините и подпомага производството на хормонът на щастието – серотонин.

Липсата на цианкобаламин може да предизвика анемия, световъртеж, отпадналост, задух, раздразнителност. Именно витамин Б12 (цианкобаламин) е третият компонент, съдържащ се в невробекс.

След всички изброено става ясно, че Б-комплексът действа благоприятно върху човешкия организъм при депресия и други състояния от подобен характер.

При страхова невроза се препоръчва прием на невробекс, който е богат на витамините от група Б

При страхова невроза се препоръчва прием на невробекс, който е богат на витамините от група Б

Страхова невроза, паническо разстройство

Страховата невроза, наричана още паническо разстройство се характеризира с поява на пристъпи на страх и паника, придружени със задух, световъртеж, изтръпване, повдигане, скованост, сърцебиене, болки и стягане в сърдечната област.

Пристъпите се пораждат от различни причини като затворени пространства, страх от смъртта, от лекари, от определени места, от височина и други. Паник атаките обикновено възникват внезапно и продължават около 30 минути.

В подобни случаи може да Ви бъде изписан невробекс като част от лечението. При нужда препаратът може да бъде комбиниран с терапия или антидепресанти, които са подходящи за Вашето състояние.

Б-комплексът влия благоприятно върху нервната система. Както вече споменахме витамините Б1, Б6 и Б12 действат успокояващо при депресивни и други подобни състояния.

В тези случаи е възможно да Ви бъде изписан невробекс актив, който е хранителна добавка, имаща благоприятен ефект върху цялостното състояние на организма.

Едно от основните преимущества на продукта е подобряването на съня, което донякъде допринася за нормализиране на психическото състояние.

При аритмия и тахикардия

Аритмията представлява нарушение в сърдечната дейност, която може да бъде учестена или забавена.

Сърцебиенето са нарича тахикардия и най-често засяга пушачите, редовните консуматори на кофеинови и алкохолни напитки, както и лицата подложени на ежедневен стрес.

Диагнозата тахикардия може да бъде поставена само от кардиолог. Симптомите на заболяването са свързани с ускорен пулс, чувство на замаяност, болки в сърдечната област.

Ако страдате от сърдечно-съдови заболявания, не започвайте лечение с невробекс преди да се консултирате с кардиолог!

Приема на медикамента в тези случаи се извършва само по преценка на специалист и под негово наблюдение.

Надяваме се, че статията за невробекс, приложението, ползите и вредите от препарата е била полезна и интересна за Вас. Моля, споделете я с приятелите си!

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.