Домашен тест за бременност: сода, белина, яйце, пръстен и др. бабини тестове с подръчни материали

♠ Работят ли бабини тестове ♠ Какъв е принципът ♠ Какви подръчни материали ще послужат ♠ Тест със сода ♠ Жаба ♠ Белина ♠ Олио ♠ Яйце ♠ Оцет ♠ Пръстен ♠ Паста за зъби ♠ Сапун/ прах за пране

Още в текста: ♠ Тест със сол ♠ Тест с аналгин/ аспирин ♠ Със захар ♠ С йод ♠ Готови уринарни тестове за бременност накратко ♠ Кръвен тест за бременност

Далеч преди да бъде произведен първият уринарен тест за зачеване, жените са намирали начин да проверят по-отрано дали е станало Събитието – желано или ужасяващо. И нашите баби са умирали от нетърпение или от безпокойство, в зависимост от обстоятелствата.

В така да ги наречем бабини тестове за диагностика са използвани първо подръчни материали – такива, които се намират и в най-бедната къща, а други са били известни само на бабите-знахарки.

Елементарните методи за проверка на бременност и до днес не са отмрели. Някои жени ги ползват, за да отложат смущението от покупката в аптека, посещението при лекар или само защото не изискват разход и усилие. Или защото нямат търпение до сутринта.

Бабини тестове за бременност

С какво се различават от „научните“?

И при домашните приспособени тестове се изследва урина на жената, в която след зачеване започва да се извежда специфичен хормон. Разликата е, че реактивът е не специално химическо вещество, а хранителен или друг продукт от ежедневието. За него по пътя на опита е установено, че се изменя под въздействието на този хормон.

„Тестерите“ се потапят или накапват с малко от първата сутр. урина. По-късно е изследвано, че хормонът в нея е най-концентриран. Важно условие е преди да се събере урина, интимните части да бъдат измити – за да няма външно замърсяване.

Домашен тест за бременност

със сода бикарбонат (за хляб)

бабин тест за бременност, подръчни средства за тест за бременност

Тест за бременност без тест: може ли?

“Фигурин

В порция от първата урина се изсипва лъжичка сода и се наблюдава за изменение.

При липса на бременност содата не реагира и се утаява на дъното.

При настъпил оплождане тя шупти и се пени.

Идеята е, че урината след зачеване става по-кисела. Алкалната среда не влиза в реакция със содата за хляб, но киселата – да.

Важно! Понякога този тест поднася лъжлив положителен резултат, но пък показва нарушение в отделителната с-ма, провокиращо подкиселяване на отделяната субстанция.

Запенването на содата при действително оплождане не е много бурно. Във видеото долу показват как се пени содата при оплодена яйцеклетка:

https://youtu.be/fUZgm7wRh7s

Тестът с бикарбонат е най-известният бабин тест.

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

Домашен тест за бременност с жаба

Открито е, че жабата усилено снася яйца (овулира) под въздействие на урината на бременна жена. На нея – като на женско същество, й въздейства hCG-хормонът. Яйцата са много и добре видими.

Урината се накапва върху жабата или й се инжектира. Някога не е било проблем да се достави жаба, а в недалечното минало тестът се извършваше от самоуки „знахарки“, чиито адреси се разпространяваха от уста на уста.

За съвременната жена действително е проблем да се тества с жаба, но пък достоверността на методиката е висока и той не е забравен.

Тест с пръстен

Методиката е по-особена, защото не трябва урина. Диагностиката се базира на чов. биополе. Пръстенът се завързва на косъм от диагностицираната жена и се провесва над лявата й длан.

Ако златното бижу започне да се движи, значи притежателката му е бременна.

И обратното – ако остане в покой, не е настъпило зачеване.

Методът не е надежден, защото пръстенът почти винаги се раздвижва от биополето на дланта.

Някога така са гадаели за пола на бъдещото дете: ако пръстенът се върти в кръг, бебето е момиченце, а залюляването в права линия е знак за мъжки пол.

Други тестове с урина

 • Тест с белина – количеството е „на око“, то просто се излива от шишето в чашка с урина. Следи се за реакция като шупване и запенване, която би показала вероятност от зачеване. В противен случай урината остава спокойна. Действаща е и обратната технология – няколко лъжици урина да се изсипят в чашка с белина (ок. 50 мл). Това е демонстрирано във видеото:

 • Тест с олио – говори се, че накапани в урина на бременна жена, капките олио се събират на едно място. В противен случай – остават разпръснати. Отдавна е проверено, че мазнината е мит и няма никаква достоверност;
 • Тест с яйце – то се чуква в урината и се наблюдава за промяна в цвета и консистенцията. Липсата на изменение е знак за липса на оплождане;
 • Тест с оцет – той е киселина, която влиза в реакция с урината на бременна жена. Следи се за изменение на цвета на получената течна течна смес;
 • С паста за зъби – представлява вариант на теста с белина. Използва се бяла паста, в която има избелваща съставка. Гелообразни, цветни и билкови зъбни пасти не вършат работа. Както при белината, и тук се следи за запенване. Като добавка – възможно е и гледайте дали ще се измени цветът на урината, примерно да придобие синкав оттенък;
 • С прах за пране/ сапунена вода – прахът или сапунът се разтварят предварително. Не се изсипват директно в урината. Следи се за поява на мехурчета, които са белег за бременност;
 • Със сол – тази методика не е от бабините тестове, а 100% суеверие, чийто източник остава скрит в далечното минало. Жената се поръсва с малко сол, без да забележи. Ако впоследствие тя се пипне по лицето, значи е бременна. В случай че дамата се пипне до носа – значи заченатото дете е момче;
 • Със захар – малко от нея се изсипва в урината и ако се разтвори изцяло, няма забременяване. Събирането на бучка е белег за зачеване. Има и друга методика на тестване – капки от урината да се накапят върху захар. Тогава се следи за появата на пяна. Вторият метод е показан във видеото:

 • С аналгин – стрита таблетка, изсипана в урината, може да провокира шуптене. Ако р-рът остане спокоен, резултатът е отрицателен (не е станало зачеване);
 • С аспирин – две хапчета след горещ душ провокират появата на закъсняла менструация или поне така се говори. Хиляди жени са се убедили, че не работи. Но пък рискът за евентуалния плод остава;
 • С йод  – в урината се накапва йоден разтвор. Ако капката се разтвори и изчезне, няма бременност. В случай че капката остане непроменена на повърхността, значи е осъществено оплождане. Вижте на живо как се изменя йоденият разтвор:

 • С йод и хартия – този тест прилича на упражнение по химия в домашни условия. Най-напред се потапя лист хартия в сутрешната урина и се оставя леко да засъхне. После върху напоената с урина хартия се накапва йоден разтвор и се следи за промяна на цвета. Ако мокрото петно стане виолетово или лилаво, вероятността от бременност е голяма. Ако петното придобие син, сив или черен оттенък – няма бременност;
 • С олио – тук няколко лъжици урина се изсипват в чашка с олио (ок. 50 мл) и се следи за поява на виолетов оттенък. Начина на тестване и измененията на течността са заснети и показани във видеото:

 • С листа от глухарче – те се намират лесно, защото глухарчето расте и в градските паркове и затревени площи, пък и без затруднение се разпознава. То дори се продава в супермаркета, защото се хапва на салата. Няколко листчета се слагат в съд и се заливат с урина. След десетина минути се гледа за появата на червеникави балончета, които са признак за осъществено зачеване;
 • Поливане на цветята – няколко дни поред поливайте цветята у дома със сутр. урина. Ако в нея се намира хормонът на бременността, те ще живнат, ще цъфнат или ще растат по-ускорено. Такъв тест отнема 4-5 дни, затова аптечните тестове си остават по-разумния вариант.

Още бабини тестове има ТУК: Тест за бременност с пшеница, със зеле, с ечемик, с червено вино и др.

Домашен тест за бременност от аптеката

Днес се купува готов тест за бременност за 80-90 стотинки само – толкова струват най-евтините тест ленти. Аптеките пък са на всеки ъгъл. Бабините тестове съвсем изгубват своя смисъл.

Точните цени на различните готови тестове сме дали ТУК:

Тест за бременност. Цена. Видове домашен, марки

Дали все пак да не опитаме кръвен тест?

Хормонът на бременността се секретира не само в урината, а още повече в кръвта. Уринарните тестове са по-известни, само защото няма как да изследваме кръв у дома.

Кръвното тестване е бързо и категорично точно, като цената му е 13-20 лв, според ценоразписа на конкретната клинична лаборатория.

Ще научите повече за него ТУК:

Кръвен тест за бременност: стойности и значение. При инвитро и ДНК за бащинство

Въпросът, който стои, е кога да се проведе тестването, за да се вземе достоверен резултат.

Човешкият хорионгонадотропин хормон се отделя още с оплождането на яйцеклетката и количеството му постоянно расте. Но той се „засича“ от определена концентрация нататък.

На кой ден от предполаганото зачеване бихме получили достоверен резултат, разглеждаме ТУК:

Тест за бременност: как се прави, кога. Видове тестове, цена

Споделете други бабини методи, ако знаете и сте правили.
Ще е интересно, а и ще сме полезни! Благодарим!

Източник:

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.