Внимание! Ето къде се крият (забиват) кърлежите!

Летният сезон е в разгара си, а случаите на ухапани от кърлежи зачестяват! Вижте къде се забиват те!

Когато тръгнете на път, бъдете особено внимателни!

Кърлежите предпочитат местата, където концентрацията на въглероден двуокис във въздуха е голяма, а тези места са пътищата и големите пътни артерии. По тях преминават множество автомобили, които насищат въздуха с вредния газ, като в същото време на разположените често в близост селскостопански площи пасат домашни животни.

Ако мястото е влажно и усойно, то се превръща в идеално средище, в което паразитите ще чакат притаени следващата си жертва.

Изложени на особен риск са децата. Те са по-уязвими по отношение на нападението на кърлежи и защото се пъхат навсякъде, като често сами попадат на вредителя, а и защото кожата им е по-тънка, което е предпоставка за по-лесното забиване на кърлежа.

Ухапването от кърлеж е опасно!

Именно с дебелината на кожата е свързано и предпочитанието на кърлежите към отделните части на човешкото тяло. Най-често те се забиват там, където кожата е фина и тънка, като редовно става дума за местата около гениталиите, около подмишничната ямка и гърдите, както и по всички останали части на тялото, където успеят да се прикрепят и да открият капиляри без особени трудности.

При децата паразитите често атакуват главата, затова добре е след игри навън родителите да проверят тази област.

Вижте и ТОВА:

Оценка на читателите
[Гласували: 0 Средно: 0]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.