Интимно обезкосмяване, фотоепилация и бръснене за срамни въшки могат да бъдат опасни

Интимното обезкосмяване е доста широко дискутирана тема от здравна гледна точка

По-долу даваме линк към статия за интимно обезкосмяване (на половите органи и не само) с помощта на ценни билки.

Интимното обезкосмяване безспорно е нужно, за добрия естетически вид, но специалистите спорят доколко това е също толкова полезно.

Оказва се, че една от ползите от интимното обезкосмяване е премахването на доста разпространен проблем в миналото, а именно срамните въшки. Те се задържат точно в окосмените части на интимната област и обезкосмяването й води до все по-рядката им поява.

Именно от гледна точка на хигиената и предпазването от опасности като срамните въшки, обезкосмяването в областта на интимните части се препоръчва от специалистите. Що се отнася до естетическите аргументи, тук няма две мнения по въпроса.

Според лекари от Германия и САЩ обаче, интимното обезкосмяване не може да ни направи нито по-добри в леглото, нито да ни помогне да изпитваме по-голямо удоволствие. Любопитна е теорията на германски психолози, според които премахването на окосмяването с областта на гениталиите е израз на желание от страна на жените да се почувстват и да се представят като незрели, невинни и неопитни.

Лекари от Харвард пък твърдят, че с премахването на космите, които фактически играят ролята на преграда между дрехите и нежната кожа в областта на интимните части, се подлагаме на опасности свързани със здравето на интимната зона. Премахвайки космите се отстранява и горния, предпазен слой на епидермиса. Това може да доведе до появата на рани и инфекции, обяснява Кристофър Нойман от Харвард.

Любопитен е фактът, че според него премахването на космите в интимната област с фотоепилация води до напълняване.

intimno obezkosmqvane

Интимното обезкосмяване безспорно е нужно, за добрия естетически вид

Причината за това е, че тъй като женските полови органи са тройно защитени със срамни кости, мастни възглавнички и косми, то с премахването на космите мастните образувания се увеличават, за да не се намали зашитата. Така метаболизмът се забавя и работата на целия организъм се пренастройва.

Друг недостатък е това ,че премахването на всички косми може да предизвика проблеми с цикъла, дори безплодие и по ранна менопауза.

Това се дължи на хормоналния дисбаланс, който настъпва в организма. Фигурата се променя, трупат се килограми и тялото се състарява.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Съветът на специалистите в никакъв случай не е да спрат да се обезкосмяват, но да имат предвид и рисковете, които крие интимното обезкосмяване.

Вижте и ТОВА:

Вижте един СУПЕР ефикасен метод за обезкосмяване с билки!

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.