Фенистил: Всички начини на приложение, плюсове и минуси на едно място

Гел, таблетки или капки. При уртикария и обрив. При варицела. При херпес. При сърбеж по тялото и главата. При ухапване от кърлеж, бълха, дървеници или друго. При сенна хрема (алиргичен ринит). При алергия към прах и към котки. При слънчево изгаряне. При оток. Нежелани реакции. Внимание: Слънце. Болна простата. Глаукома. Епилепсия. Дозировка. При бебе. Фенистил или ксизал? Или ацикловир? Или ериус?

Фенистил е медикамент, който се използва при кожни раздразнения, слънчево изгаряне и различни видове алергии.

Името на продукта е споменавано ежедневно в телевизионните реклами, така че дори и да не Ви се е налагало да го ползвате, то със сигурност сте чували за него.

Фенистил се продава в аптеките като гел за мазане, сироп или капки. Медикаментът се употребява за успокояване на болката и успешно лечение на ухапване от насекоми, обриви, уртикария и други сърбежи по тялото и главата, предизвикани от различни източници.

Лекарството е ефикасно и при херпес, слънчево изгаряне, оток.

Ако Вие се колебаете дали да използвате фенистил, прочетете следващите редове, за да добиете реална представа за плюсовете и минусите на продукта.

В тази статия ще получите отговор на въпросите какво представлява фенистил, в кои случаи помага, какви са нежеланите реакции от него и друга полезна информация.

Фенистил се изписва за лечение на алергии, обриви и слънчеви изгаряния

Фенистил се изписва за лечение на алергии, обриви и слънчеви изгаряния

Гел, таблетки или капки

Фенистил е лекарство, принадлежащо към група медикаменти, наречени антихистамини. С тях най-често се лекуват алергични реакции, като антихистамините успешно потискат сърбежа, кихането, сълзенето на очите и други симптоми, проявяващи се при сенна хрема.

Фенистил може да бъде намерен в аптеките под няколко форми. Независимо в какъв вид Ви е изписан, лекарственият продукт има положителен резултат при лечение на кожни проблеми – обриви, ухапвания от насекоми, изгаряния от прекомерно излагане на слънце и други. Медикаментът действа и при сенна хрема, алергия към прах и животни.

Фенестил гел се нанася върху кожата при поява на гореизброените дерматологични проблеми. Продуктът има ефикасно действие и при слънчево изгаряне, вследствие на което кожата е зачервена и болезнена.

Фенистил таблетки са ефикасни при поява на алергична реакция. Лекарствотот се приема при сърбеж, уртикария, сенна хрема, алергии към прах и домашни животни.

Демир бозан билки против инсулт

Капсулите са предназначени за прием от възрастни и деца над 12 години.

Фенистил капки, наричани още фенистил сол се прилагат при различни видове алергия, кожни екземи, уртикатия, алергичен ринит и поява на алергия към прах, животни, храни или лекарства.

При уртикария и обрив

Фенистил се изписва при уртикария и обрив

Фенистил се изписва при уртикария, обрив и сърбеж

Уртикарията, наричана още копривна треска е кожно заболяване, свързано с неприятен сърбеж по цялото тяло или части от него. Едновременно с това инфекцията се характеризира с подуване на устните и клепачите.

Уртикария или обрив може да се появи при хранително натравяне, от алергия на пациента към определени продукти, непоносимост към дадено лекарство.

Заболяването често се свързва с времето. Уртикарията може да бъде топлинна, студова или слънчева. Понякога при вътрешен стрес, Вие може да си навлечете нервна уртикария.

Фенистил облекчава сърбежа и успокоява раздразнените места, благодарение на антихистамините, които се съдържат в него.

Ако използвате фенистил гел, Вие ще получите облекчение още в първите минути след нанасянето на продукта върху кожата.

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

При условие, че Вашият лекар прецени, Вие може да приемате фенистил сол или таблетки.

При варицела

Варицелата е заразно кожно заболяване, засягащо най-често децата и по-рядко възрастните. Инфекцията може да се предаде при директен контакт с болен от варицела. Не е изключено заразата да настъпи по въздушно-капков път.

При заразяването освен обрив, може да се появи висока температура, липса на апетит, отпадналост.

В такъв случай, по предписание на Вашия лекар, Вие може да прилагате върху кожата си фенистил, който е добър съюзник в битката с дерматологични проблеми.

Фенистил може да помогне при появата на херпес

Фенистил може да помогне при появата на херпес

При херпес

Херпесът е инфекциозно заболяване, което е заразно и се предава от човек на човек.

Никой не е застрахован от него, а методите на заразяване са най-разнообрази – при целувка, използване на общи тоалетни принадлежности, прибори за хранене и други.

Херпесът на устните обикновено се появява при понижаване на имунната система. Върху тях се появява мехурче, което създава дискомфорт и неприятно усещане на заразения.

Може ли фенистил да се използва при поява на херпес? Разбира се, че да.

Фенистил гел има охлаждащ ефект, който облекчава сърбежа и дразненето от появата на херпес.

Това лекарство е добро решение за справяне с проблема. Нанасяйте гела 2-3 пъти дневно и до няколко дни трябва да имате положителен ефект от лечението.

При сърбеж по тялото и главата

Сърбежът по цялото тяло, включително и главата, е неприятно състояние, което може да се породи от най-различни причини – алергия, хранително натравяне, употреба на неподходящи медикаменти. Не са рядкост случаите на сърбеж на нервна основа.

Каквато и да е причината за сърбежа, фенистил действа ефикасно при този вид оплакване.

Както вече споменахме антихистамините, съдържащи се в продукта подтиснат сърбежа и имат успокояващо действие.

Ако Вие или член на семейството Ви страда от сърбеж по тялото, не се притеснявайте да използвате фенистил гел, за да облекчите неприятното състояние, като разбира се, се посъветвате с Вашия лекар преди това.

При ухапване от кърлеж, бълха, дървеници или друго

Всички знаем колко опасно за живота може да бъде ухапването от кърлеж. В такъв случай сте длъжни незабавно да посетите лекар, който да Ви постави инжекция против тетанус и при необходимост да Ви изпише лекарства.

При ухапването от бълха, комари или дървеници, въпросът стои по-просто. В този случай употребата на фенистил е напълно уместна и ефикасна. Третирайте пъпките с него по няколко пъти (от 2 до 4) дневно.

Може да използвате фенистил гел за мазане или да приемате капки, които освен за възрастни са подходящи и за употреба от бебета и малки деца.

Алергичният ренит се лекува с помощта на финестил

Алергичният ринит се лекува с помощта на финестил

При сенна хрема (алергичен ринит)

Сенната хрема е често срещан проблем, който се характеризира със сълзене на очите, кашляне, кихане, изтичане на секрет от носа, подпухналост на лицето, умора и други.

За да се справите с това неприятно състояние, Вие може да се възползвате от фенистил сол или таблетки.

Капките са подходящи дори за малки деца и бебета, но се приемат само след проведена консултация със специалист.

Този продукт успешно се справя с неприятните симптоми на алергичен ринит, благодарение на антихистамините, които се съдържат в него.

При алергия към прах и котки

Не са малко на брой случаите, в които се развива алергия към прах, домашни любимци, пух и други.

Алергията се проявява веднага след контакт с определен дразнител. Сред най-често срещаните оплаквания са кашлица, запушване на носа, кихане и дори астматични пристъпи.

Причина за алергия може да бъде и домашен любимец. Козината на животното е главният виновник за Вашето състояние. Вследствие на алергията може да получите кожен обрив, сълзене на очите, запушване на носа и още куп неприятни симптоми.

Понякога алергията може да се отключи съвсем случайно и Вашият лекар да Ви изненада със заключението си.

При всички случаи обаче Вие трябва да се освободите от това състояние.

Фенистил е подходящ за употреба при алергии към прах и домашни любимци. Вие можа да заложите на таблетки или капки, а ако страдате от обриви по тялото – на фенистил гел.

Финестил гел помага при слънчево изгаряне

Финестил гел помага при слънчево изгаряне

При слънчево изгаряне

С настъпването на летния сезон все повече хора излагат кожата си под парещите лъчи на слънцето.

Понякога събирането на тен може да Ви изиграе неприятна шега. Вследствие на слънчево изгаряне кожата се зачервява, а засегнатото място се характеризира с болка, парене и сърбеж.

Фенистил гел е предназначен за слънчеви и повърхностни изгаряния. Продуктът има охлаждащо действие, благодарение на което действа успокояващо върху болезнените и възпалени кожни участъци.

При оток

Оток може да се получи вследствие на ухапване от насекоми, при алергична реакция или по други причини.

Подуването може да засегне очите, устата, ръцете, краката или други части на тялото. Фенистил намалява отока и облекчава болката и сърбежа, които той предизвиква, затова може да прибегнете към лечение с медикамента.

Нежелани реакции

Както всички лекарствени продукти, фенистил също може да предизвика неочаквани и неприятни реакции.

При използване на фенистил гел може да получите парене и сърбеж по кожата. Ако това се случи, прекратете употребата на лекарството.

Фенистил капки в много редки случаи могат да предизвикат кожен обрив, оток на лицето и гърлото или мускулни спазми. По-често употребата на медикамента може да създаде чувство на умора, сънливост и раздразнителност.

Фенистил таблетки се понасят сравнително добре от пациентите и рядко възникват нежелани реакции.

И все пак се съобщава за такива – гадене, главоболие, сухота в устата, учестено дишане, мускулни спазми. Не се колебайте да спрете приема на продукта при поява на някой от тези симптоми.

Внимание: Слънце

Ако използвате фенистил гел за лечение на кожни проблеми, алергии, слънчево изгаряне, имайте предвид, че трябва да избягвате продължителното излагане на слънце след нанасяне на продукта.

В листовката на медикамента изрично се споменава този факт, който не трябва да бъде пренебрегван от пациентите.

Болна простата

Ако страдате от затруднения при уринирането, което се дължи на увеличена простата, задължително информирайте Вашият лекар за това, преди да започнете лечение с фенистил сол или таблетки.

В подобни случаи продуктът трябва да се прилага под стриктно медицинско наблюдение.

Глаукома

Тъй като фенистил е лекарствен продукт от групата на антихистамините, моля посъветвайте със специалист преди приема му, ако страдате от глаукома.

Антихистамините могат да причинят вторична глаукома, водеща до непоправими увреждания.

Вследствие на нея Вие може да получите главоболие, болка в очите, замъглено виждане и дори припадъци.

В случай, че страдате от глаукома, оралният прием на продукта трябва да се извършва само по решение на лекуващия лекар и при редовно проследяване на състоянието на болния.

Епилепсия

Използвайте фенистил с повишено внимание, ако страдате от епилепсия. Предупредете Вашият лекуващ лекър за деликатното си здравословно състояние.

Нека той да определи дали този продукт е подходящ за Вас, тъй като в листовката на медикамента изрично се предупреждава за негативни влияние на фенистил, върху пациенти, страдащи от епилепсия.

Дозировка

Тук ще разгледаме начините на дозиране на различните видове фенистил.

Нанасяйте тънък слой фенистил гел по няколко (2-4) пъти дневно върху засегнатите участъци от тялото.

Фенистил сол се приема от лица над 12 години 3 пъти дневно по 20-40 капки. Вашият лекар ще определи най-благоприятната за Вас или детето Ви доза.

Фенистил капсули се приемат от лица над 12 години, като препоръчителната доза е една таблетка вечер.

При бебе

Фенистил какпки могат да бъдат изписани при алергия или друго заболяване на вашето бебе.

Педиатърът на Вашето дете е този, който ще определи подходящата доза за лечение. Капките могат да се добавят в млякото, ако детето е прекалено малко и все още не може да се храни с лъжичка.

На по-големи деца медикаментът се дава отделно от храната.

Обикновено дозата за деца до 1 година е от 3 до 10 капки, три пъти дневно, но тя трябва да бъде уточнена от специалист.

По-големите деца могат да приемат повече капки от бебетата. Количеството на медикамента се определя от възрастта и килограмите на детето.

Фенистил или ксизал?

Ксизал е противоалергично лекарство от рода на антихистамините, което се използва за лечение на алергичен ринит и уртикария.

Ксизал може да бъде намерен в аптеките под формата на капки или таблетки.

Двете лекарства си имат своите плюсове и минуси. Вашият лекар има най-правилна преценка за това кой медикамент е подходящ за Вас.

Вашият лекар може да Ви изпише ксизал или фенистил

Вашият лекар може да Ви изпише ксизал или фенистил

Като цяло в случаите на уртикария или сенна хрема двата продукта са еднакво ефикасни.

Или ацикловир?

Ацикловир крем е продукт, подходящ за лечение на лабиален и генетален херпес. Ацикловир таблетки се използват при пациенти със слаба имунна система застрашени от заразяване с инфекции.

При лечение на херпес може да използвате този продукт, особено ако се касае за заболяване на генеталиите.

Тъй като в листовката на фенистил не е подробно указано при какъв вид херпес се прилага продукта, по-добре се консултирайте със специалист преди да пристъпите към лечение.

Или ериус?

Ериус е медикамент, който има ефикасно действие при алергии, породени от различни причини.

Ериус сироп или таблетки се приемат от пациенти, оплакващи се от кихане, кашляне, секреция от носа, сълзене на очите и други симптоми, породени от сенна хрема, домашен прах, животни.

Продуктът се прилага с успех и при уртикария.

Ериус е добър заместител на фенистил, затова спокойно може да се лекувате с този медикамент, ако Ви бъде изписан от лекар.

Надяваме се, че информацията за фенистил капки, гел или таблетки е била любопитна и полезна за Вас.

Ако е така, моля, споделете тази статия с Вашите приятели, за да бъдат осведомени за всички положителни и отрицателни страни на продукта!

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.