Откъде пазарувате бебешки дрешки, как се гладят, на колко градуса се перат?

Физическите и виртуалните магазини за детски дрехи и бебешки дрешки излагат многохиляден асортимент.

Не е лесно да изберем красиви и изгодни, но също така удобни и подходящи дрехи за мъниците. При това като уважим техните индивидуални особености и предпочитания.

Възможно ли е да се събере идеален детски гардероб? Да проследим всяка дреха да е безопасна, комфортна и практична. Да не затруднява обичайните детски активности – тичане, игра в парка или на пода. Какво да гледаме? Попитахме специалистите от сайта bebeshkidreshki.com. Ето каква информация ни дадоха те в отговор на нашите въпроси:

Каква трябва да е детската дреха?

  • Първо, удобна. Ако детето е облечено красиво, но не може да се движи свободно, то ще се чувства неловко. Такива дрехи влияят не само на настроението, но и създават комплекси. Обратното – удобната дреха дава спокойствие и увереност у детето.
  • Второ, семпла. Множеството декорации и допълнения усложняват грижата за дрехата, както и самото й обличане. Дрехата трябва да се носи с лекота и също така да се поддържа.
  • Трето, симпатична. Безличните дрехи минават в първите години, но много дечица проявяват отношение към дрехите от ранна възраст. От 3 г. нататък е хубаво да питаме детето дали определена дреха му харесва, а не да го принуждаваме да носи неща, само защото са купени.
  • Четвърто, универсална. Не е зле предварително да обмислим как новата покупка ще се съчетае с вече наличното в детския гардероб. Това е излишно, ако избираме дрехи от една колекция. Другият вариант е да търсим универсални дрехи, които отиват с всичко от даден стил.
  • Пето, практична. Каквото и да купим, то не трябва да ограничава детето. Хубаво е да може да играе, да тича, да скача, да сяда по пода и по огради, без това да навреди на дрехата завинаги.

Как се перат детски дрехи? На каква температура?

При първо пране на нова дреха нагласяме пералнята на максимално възможната за конкретния вид тъкани температура. По-нататък сме свободни да предпочетем по-щадящи режими.

Отделно или в семейната пералня? За предпочитане е да събираме дрехите на децата в отделен съд и да не ги смесваме с вещите на другите членове на семейството.

Бебешки дрешки - 0 2 bebeshkidreshki-2Колко често се перат? Детските дрехи се свалят веднага, щом се забележи замърсяване. В първите 2-3 години това значи ежедневно пране. Дрехите трябва да са издръжливи на пране, без фини материи изискващи пране на ръка.

Как се гладят?

Бебешките дрешки се гладят от двете страни, за да се обеззаразят. А до каква възраст е необходимо това? Според специалистите в първите месеци от раждането гладенето е въпрос на хигиена, а след това – въпрос на естетика. Разумно е да се избират дрехи, които не изискват специално гладене и изглеждат добре и леко намачкани.

Защо е да избираме детски дрехи в интернет-магазин?

Интернет-магазините са силна конкуренция на физическите магазини и търговските центрове. В тях се пазарува бързо и удобно. Но има специални причини да предпочетем интернет-магазин за детски дрехи.
В търговските центрове има доста разсейващи фактори, които уморяват детето, отклоняват вниманието му и то не успява да се съсредоточи върху основната цел – избиране на дрехи. Да се пазарува от виртуален магазин е и по-евтино. В моловете няма да минем без допълнителни разходи за почерпки и атракциони. Детето ще мисли за забавленията, а не за покупки.

Има и още една причина да избираме по интернет. Децата мъчно се ориентират в голям асортимент. По-разумно е предварително да ограничим техния избор. Това лесно се случва в интернет-магазина, където ще отделим определени неща в кошницата и детето ще разгледа само тях. Така то няма да се отегчи, а ще участва с удоволствие.

Вижте и ТОВА:

Нормален ръст и тегло при децата. Таблица, килограми за 8, 10, 12, 14 г.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.