Модерните методи за лечение в онкоурологията

Как точно протича лечението в Турция на един куп нелечими болести в различни клиники, създадени за целта.

Ракът на простатата е едно от онези заболявания, които носят огромен дискомфорт и стрес.

Като всеки друг вид рак, той е необходимо да се отстрани. Не е тайна, че това е едно от най-разпространените ракови заболявания при силния пол. За съжаление, началните симптоми са минимални и рядко биват открити. Като се има предвид естеството на заболяването, не е рядка ситуацията и в която мъжете съзнателно игнорират притеснителни симптоми, с идеята, че не е нищо фатално. Така много често се стига направо до операция, като тези, които извършват в модерните клиники в Истанбул, разказват от BridgeMedical. Онкоурологията се занимава именно с това, премахването на злокачествените образувания. Самото лечение и методите са доста разнообразни и решихме да разгледаме как модерната медицина ги е променила. Нека да видим какво открихме. Четете по-долу, ако сте се сблъсквали с подобен проблем или тепърва ще се сблъскате.

Какво е минимално инвазивната хирургия?

До съвсем скоро всички операции се извършваха по отворен начин. Това означава, че хирургът прави разрез и така оперира. Благодарение на ширината на разреза той има видимост и достига до органите. След това го зашива и пациентът се възстановява няколко седмици, докато раната зарасне. Благодарение на съвременните технологии обаче днес е възможно да се направи операция и без да се прави дълъг разрез. Всички методи, които не включват отворена операция се наричат минимално инвазивна хирургия. Медицината ежедневно работи по подобряването и разширяването на областите, където тези операции могат да се приложат, защото рисковете при отворените операции са повече, както и периодът за възстановяване на пациента.

Какво е лапароскопска хирургия?

Това е официалното наименование на безкръвната хирургия. Най-напред, тя се е използвала за операции в коремната кухина, но вече съвсем спокойно се прилага и в урологията. Вместо хирургът да прави един дълъг разрез, той прави няколко съвсем малки и през тях вкарва тръбички, благодарение на които стига до органите. Видимостта е осигурена от миниатюрна камера, която излъчва образ на монитор. Сами се досещате, че като няма голям разрез, възстановяването е много бързо за пациента, както и почти не остават белези. Ако по време на лапароскопската операция се стигне до някакви усложнения, веднага може да се направи дълъг разрез и контролът да се поеме изцяло от хирурга.

Какво е роботизирана хирургия?

Лечение в Турция - 02След лапароскопската хирургия идва ред и на роботизираната, която е подобрен метод. При нея, пациентът не губи кръв, почти не се нуждае от възстановяване и едно от най-важните неща – рискът от инфекция е минимален. В детайли, роботизираната хирургия предлага няколко подобрения:

  • По-добра видимост към органите. Това е така, защото при лапароскопската хирургия има една камера, докато при роботизираната са две. Те осигуряват не просто изображение, а триизмерно изображение на органите. Допълнително, това изображение може да бъде увеличено до 10 пъти. На практика, това означава, хирургът да има суперзрение по време операцията.
  • Стига се до зони, до които иначе не би могло да се достигне. Роботизираните операции се извършват от роботизирани ръце. Спрямо вида на устройството, то има различни параметри, но като цяло, разполага с две ръце, които да заместват тези на хирурга, както и още две, да поддържат камерите и да асистират на първите две.
  • Роботизираните ръце не трепват. Това е огромното предимство на този тип операции. Самите ръце имитират движенията на хирурга, но ако той трепне, те не го правят. Ограничават движението и грешките и хирургът може да извърши операцията безпроблемно.

Как тези методи помагат при онкоурологията?

Ракът на простата е необходимо да бъде добре изрязан, което на практика означава, че първо към него е необходимо да има добра видимост. Благодарение на триизмерната технология и на подобрения достъп, не само че достига до всяка една точка от органите, ами и те могат да бъдат добре изчистени от злокачествените клетки. При отворените операции, видимостта е по-ограничена.

За самия пациент винаги е по-добре да претърпи роботизирана операция, защото след нея няма да изпитва ужасния дискомфорт, който се изпитва след отворената. Направените малки отвори се възстановяват и зарастват изключително бързо. Възможно е дори пациентът да не се нуждае от никакви болкоуспокояващи. А с това се намаляват негативните страни и от тях и от вероятността от инфекции по време на възстановяването.

Допълнително, при минимално инвазивната хирургия се ограничава и кървенето. Това помага за по-добрата прецизност и видимост, както и за възстановяването на пациента. Изобщо, всеки един недостатък на отворените операции е подобрен при модерната хирургия.

Вижте и ТОВА:

Високо СУЕ, стойности на СУЕ при рак. Норма. Утайка на кръвта

Демир бозан билки против акне
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.