Антицелулитен масаж вкъщи? Действа!

Представяме ви техники за масаж при целулит, чрез които ще намалите драстично портокаловата кожа! Как се прави антицелулитен масаж вкъщи?

Антицелулитният масаж е една от процедурите, която се радва на най-голяма популярност, когато на дневен ред е премахването на така омразната и неприятна портокалова кожа, образувала се в резултат на натрупването на подкожни мазнини.

За да бъде масажът ефективен, е препоръчително да се използва и кремове със същото предназначение.

За целта не е необходимо обаче посещението на специализирани студия или салони, а просто спазването на няколко основни съвети, чрез които ще си гарантирате, че сами ще се справите с целулита.

Като за начало, масаж трябва да се прави всеки ден за по 20 минути.

Преди самия масаж се взема контрастен душ за 3-4 минути. Масажирането трябва да започне от зоната на коленете нагоре, като първоначално движенията са леки и поглаждащи – от двете страни на бедрото, по корема, ханша, ръцете.

След което интензивността се увеличава. Използвайте цялата длан.

С масажор тип „валек” повторете масажираните вече зони, като отново започнете от коляното и продължите до ръцете. Повторете това два пъти, след което нанесете антицелулитния продукт, който ползвате с помощта на дланите си, като основна отново е посоката нагоре.

антицелулитен масаж вкъщи

Сами можете да се борите с целулита с масаж

Следва минаване на масажираните зони с ръка, свита на юмрук, и интензивно пошляпване против целулит по бедрата и по-леко по ханша и корема.

Непременно вижте и ТОВА:

Целулит – енциклопедично за портокаловата кожа

“Фигурин

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.