Мнения за Лагоза 150. Колко време се пие? Странични ефекти

Колко време се пие Лагоза 150? Мнения. Лагоза и алкохол. Странични ефекти, цена. Заместители: Карсил, Есенциале Форте, Легалон, Трансметил. За отслабване или за черен дроб?

Нека да започнем с отговора на това, за което непрекъснато ни питат: Откъде да купим Лагоза на най-добра цена:

C_lagoza-tabl-150-mg-h-50-150

Лагоза е капсулиран силимарин с изключително въздействие върху хепатоцитите (клетките на ч. дроб). Силимарин е смес от изомерните флавоноиди силибинин, силидианин, силикристин, които оказват лечебен ефект върху метаболизма на хепатоцитите – активират синтеза на протеини и ензими, стабилизират мембраната, потискат дистрофия и регенерация във важния орган.

Заради огромния си лечебен потенциал, силимарин се предлага от десетки компании под формата на лекарствени и добавъчни препарати. Те се различават по количеството вложено вещество.

Препарати със силимарин
Наименование / производител Силимарин в мг
Валмарк 450 мг
Зеин Фарма 400 мг
Еко Баланс 350 мг
Биовеа 326 мг
Никсен 200 мг
GNC 160 мг
Лагоза 150 мг
Легалон 140 мг
Dietfarm 140 мг
Рота Натура 120 мг
Др. Волке 120 мг
Нау Фудс 120 мг
Силимарин 70 Голд 100 мг
Карсил и Макс 22.5 мг/ 90 мг / 110 мг
Фарма Дупница 60 мг
Силимарин Хепа 50 мг

Мнения за Лагоза от БГ Мама и др.

Лагоза се изписва в комбинирани терапии на черен дроб, главно при омазняване, стеатоза, за възстановяване и за пречистване, съдим по отзивите в мрежата.

Потребител споделя в БГ-мама, че Лагоза е „оправила“ черния му дроб, когато е бил на крачка от хепатит. За препарата е настоял гастроентерологът, отхвърляйки други препарати със силимарин. Ефектът е получен след 1 опаковка за около 20 дни и последващи профилактични курсове и диета.

Лагоза и диета комбинират и пациенти с болна жлъчка, както и при комбиниране засягане на храносмилателните органи. По-опитните съветват да не се разчита само на капсулите, а да се спазва и правилната диета.

Минуси на Лагоза не се коментират. Като плюс се посочва сваляне на килограми, но когато препаратът се комбинира с диета.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Лагоза и оставете и вие своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари! Колко време го пихте? Имахте ли странични ефекти? Доволни ли сте? Какво бихте препоръчали за черен дроб? Пишете! Нека да бъдем полезни заедно на всички!

Какво е Лагоза 150 мг, 50 табл

Лагоза е добавка на Worwag Pharma за подпомагане на чернодробната функционалност.

Демир бозан билки против акне
Лагоза 05

Лечебната съставка се изтегля от белия трън

 • Съдържание на Лагоза, листовка. Единственият активен компонент в препарата е екстракт от бял трън в контролирано съотношение 35 до 40:1. В една таблета са вложени 240 мг;
 • Бял трън (Силимарин). Съдържанието на силимарин в екстракта от бял трън се равнява на 150 мг. Дневният разчет предвижда 2 табл. или 300 мг от лечебния флавоноид;
 • Други съставки – това са пълнители за оформяне на таблетката като целулоза, лактоза, захароза, талк, нишесте, пчелен восък и др. Описани са подробно в листовката.

За какво помага?

Lagosa 150 е изцяло насочена към черния дроб. Спектърът на въздействие обхваща почти всички възможни изменения в органа – остри и хронични, както и за профилактика.

Вижте и ТОВА: Кое е най-доброто лекарство за черен дроб? Колко време се пие Лагоза? Сравнение между немското лекарство, Карсил, Есенциале форте, Ливурон,  и др. Мнения.

За черен дроб

Работи при хепатити, токсични увреждания, възпаления, цироза, омазняване, при натоварване с лекарства, спиртни напитки, тежка храна.

За отслабване?

В листовката не е отбелязан този ефект, но той съществува на база физиологичното действие на ч. дроб. Когато органът функционира естествено и природосъобразно, всички обменни процеси протичат по правилен начин.

Пациенти отбелязват във форумите значителен ефект на отслабване при съчетаване на Лагоза с диета, като най-високият посочен резултат е минус 15 кг.

Самото действие на силимарин е насочено към обмяната на мазнините и приоритетно премахва масните депа около органите. Помага при повишена консумация на мазни храни. Не позволява репродукцията на мастните клетки, с което допринася за вталяване.

 • При натравяне. Черният дроб страда от попадането на отрови в организма, тук се включват също лекарства и алкохол. Силимарин не неутрализира самите токсини, но неутрализира св. радикали, укрепва хепатоцитните мембрани и ускорява регенерацията им след отравянето. Той повлиява симптоматиката при хронифицирали токсични поражения;
 • При възпален черен дроб Лагоза предоставя поддържащо лечение, достатъчно адекватно за всички разновидности на хроничните възпалителни заболявания и вирусни хепатити;
 • При цироза силимаринът предотвратява нарушаване на структурата и състава на клетъчните мембрани. Намалява количеството произведен колаген, който участва в създаването на нефункционална съединителна тъкан на мястото на увредените клетки;
 • При стеатоза (омазнен черен дроб). Лагоза намалява неблагоприятното влияние на отровните вещества и натоварването на органа при омазняване на органа. Изписва се при мастна хепатоза при диабетици;
 • За пречистване от алкохол. Намалява натоварването на ч. дроб и неутрализира част от вредното въздействие на спирта. Ускорява процесите на самопречистване и регенерация след увреждането

Как се приема Лагоза. Дозировка

Производителят указва дневното приемане на 300 мг силимарин, които се доставят с 2 таблетки. Приемат се наведнъж.

Колко време се пие Лагоза?

Като добавка, Лагоза е разчетена за продължителен прием. Провеждани са клинични изследвания със силимарин при неалкохолна стеатоза за срок от 48 седмици (12 месеца) и за цироза за срок от 41 месеца.

При по-леки увреждания добавката се приема 3 – 6 месеца, но крайното решение принадлежи на специалиста и зависи от конкретното заболяване и състоянието на пациента. Производителят на Лагоза посочва като минимален срок за прием 3 месеца.

Може ли с алкохол?

Перфектната съвместимост!

Лагоза 03

Силимарин поправя това, което алкохолът руши

Съвместимостта на хепапротекторите като Лагоза и всички със силимарин с алкохол е идеална. При редовен прием на алкохол се нарушава функционирането на ч. дроб. В такъв случай се приемат хепапротектори. Те могат да се пият както преди, така и след приема на спиртни напитки.

Но при лечение на органа е безсмислено да се приема и алкохол. Двете субстанции си противодействат – алкохолът уврежда, а силимарин се опитва да поправи нанесените вреди. За качествена регенерация е ключово да се преустанови увреждащото въздействие върху главния филтър.

Още ТУК: Мнения за Силимарин от артишок и бял трън. Странични ефекти от Лагоза.  Силимарин Макс.

Странични ефекти

В листовката на Лагоза не са описани нежелателни последствия от препарата, не защото ги няма, а защото не са изследвани. Лагоза е с регистрация на добавка, което я освобождава от посочване на странични ефекти.

За да се информираме по въпроса, преглеждаме указанията за Карсил, който също е чист силимарин, но с регистрация на лекарство. Там е описано, че силимарин е с добра поносимост. Появяващите се нежелателни ефекти са преходни и минават след спиране на продукта. Рядко се регистрират кожни алергии като уртикария и сърбеж. Също редки са вестибуларни нарушения и диария. Описани са още гадене, диспепсия, намаляване на апетита, метеоризъм, повръщане.

В общите фармацевтичните описания на флавоноида силимарин се дават като водещи негативи повръщане, диспепсия и лека диария. Възможни са задух и увеличено уриниране. Като цяло данните потвърждават твърдението за безопасност и добро приемане на продуктите със силимарин.

Противопоказания

Производителят на Лагоза насочва продукта си за лица над 12-г. възраст поради липсата на информация за въздействието му върху деца.

Има още едно предупреждение: При хормонални нарушения и хормонално-зависими тумори да не се приема Лагоза, преди да разреши лекуващ специалист.

Лагоза влиза във взаимодействие с някои лекарства:

 • Намалява ефекта на пероралните контрацептиви и на антиестрогена тамоксифен за лечение на тумори;
 • Засилва ефекта на някои бензодиазепини като диазепам и алпразолам; на статини като лова- и аторвастатин;, на противораковия медикамент винбластин и противогъбичният кетоконазол.

Цена на Лагоза към 25 април 2023C_lagoza-tabl-150-mg-h-50-300

Лагоза има само една дозировка – 150 мг, и само една опаковка – с 50 таблетки.

 • Цена във Фрамар – 34.79 лв;
 • В Софармаси – 26.59 лв;
 • В Ремедиум – 23.63 лв, текущо намаление от редовната цена 26.25 лв;
 • При Марешки и във веригата Гален цените са още по-изгодни. В Гален постоянната цена е 23.55 лв.

Заместители на Лагоза

Заместители са всички препарати със силимарин, които сме посочили в таблицата, а и други, които междувременно могат да се появят на пазара.

Най-близките по дозировка продукти са на Никсен и на GNC, които подават съответно 200 мг и 160 мг силимарин, а също и Легалон и Dietfarm с по 140 мг.

На някои капсули като Др. Волке и Нау Фудс пише 150 мг, но това е общото количество на екстракта, а съдържанието на силимарин е 120 мг.

Заместители са и други хепапротектори с различно активно вещество. Всички препарати за възстановяване на ч. дроб оказват близко по същността си въздействие. Голям процент от тях са зарегистрирани като добавки. Те са с ниска концентрация и имат максимално широк обхват на заболявания и симптоматика. Позволяват вземане без лекарско назначение. Но те не са изследвани за негативни явления и нямат строги противопоказания.

Карсил или Лагоза?

Карсил е различен от Лагоза. Той е регистриран като лекарство, рецептурно. Съдържа само силимарин в по-ниска доза от тази на Лагоза. Трите разновидности Карсил и Карсил Макс подават 22.5 мг, 90 мг и 110 мг.

Къде е разликата?

Карсил подава прецизно извлечен от бял трън силибинин – това е най-активния компонент на силимарина.

Посочените дозировки от 22.5, 90 или 110 мг се отнасят до силибинин, а не до силимарин. В Лагоза обаче екстрактът представлява смес от всички фракции на силимарин, заедно с по-ниско ефективните.

Ето защо Карсил се назначава от лекар, изследван е за странични явления и има посочени противопоказания. Той се приема на по-кратки курсове, в по-високи дози за бързо повлияване на ч. дроб.

Демир бозан или Лагоза?

Демир бозан е смес от билки със значимо и дълбоко въздействие върху ч. дроб. Лечебните растения като хвощ, великденче, глог и др. са доказани целители при стеатоза, хепатити, алкохолно обременяване, интоксикация и други случаи на увреждане на филтъра.

Лагоза 02

Билките Демир бозан са смес по стара доказана рецепта

Хвощът например противодейства на уврежданията от мазни храни. Великденчето възстановява и жлъчката, ефективно работи при хепатит и холецистит, както и при възпалявания. Котешка стъпка се дава при клетъчни промени в ч. дроб и за изчистването му. Глогът облекчава работата му и го подпомага в пречистването на кръвта. Има и други съставки, които подпомагат функционирането на хепатобилиарната система.

Демир бозан има по-широко въздействие върху цялото храносмилане, отколкото Лагоза. Блатен тъжник в състава му пречиства целия тракт, включително червата, противодейства на болки в стомаха, чисти от патогени. Царевична коса е добавена за подобряване на жлъчната секреция и за извеждане на малки конкременти. Няколко от билките в Демир бозан редуцират холестерола.

Есенциале Форте или Лагоза?

Есенциале съществува в разновидности Форте и N, на капсули. Активният агент в тях са фосфолипиди, които също имат функцията на хепапротектор. Те са помощни при заболявания на хепатобилиарната с-ма, но също помагат и при леки оплаквания като загубен апетит, лошо и обременяващо хранене, тежест в зоната на дроба.

Есенциале препаратите действат по-целенасочено спрямо клетките, като предотвратяват тяхното преобразуване и разрушаване при фибрози и цирози. Лагоза действа на ниво клетка и заедно с това поправя функционирането на органа във взаимовръзката му с останалите органи от храносмилателния тракт. Заради разликата в целенасочеността си, Есенциале и Лагоза могат да се приемат съвместно.

Повече подробности ТУК: Мнения за Есенциале Форте 600, Енерджи и Макс. Странични ефекти. Карсил и Ливурон по-добри ли са?

Легалон или Лагоза

Легалон е сравнително точен аналог на Лагоза. Съдържа силимарин в дозировка от 140 мг, както посочва името му. Сухият екстракт от б. трън е съотносим към този в Лагоза. Той е 36 – 44:1 при 35 – 40:1 в Лагоза.

Но Легалон е безрецептурно лекарство. Той подава 140 мг пречистен силибинин. В този смисъл Легалон е от класа на Карсил, а Лагоза остава в групата на добавките.

Лагоза и Трансметил

Трансметил е препарат на основата на естествената аминокиселина адеметионин. Тя има ключова роля в ред метаболитни процеси и биохимични реакции. Той е перспективен препарат за лечението на алкохолна болест, особено на компенсирана и субкомпенсирана цироза. При дълго приложение Трансметил подобрява жизнените прогнози на пациенти с цироза и алкохолен хепатит. За много години употреба не са регистрирани значими усложнения от препарата. Добре се понася от болните и подобрява качеството на живот.

Трансметил оказва реално лечение, докато Лагоза повлиява симптоматиката и ускорява възстановяването на засегнатите тъкани. Двата препарата добре се комбинират при ред диагнози, свързани с ч. дроб и жлъчка.

Още по темата:

Видео: Реклама на Карсил

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Мнения за Лагоза 150. Колко време се пие? Странични ефекти

 1. Чудя се между Есенциале и Лагоза, определено не успявам да реша. Някой да е пил и двете?

 2. Пих Легалон с Демир бозан за омазняване и много бързо се оправих, определено добри!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *