Отслабва ли се с Оптихепан Слим? Мнения, странични ефекти

Колко време се пие Оптихепан Слим? Мнения от БГ Мама и др. Отслабва ли се с него? Странични ефекти. Заместители: Лекарства за черен дроб и отслабване: Хидролесс Слим, Глюкофаж, Ливурон, Фигурин, Регенил, Лагоза

Започваме с това, което хората търсят: Откъде може да се купи наистина качествен Оптихепан Слим на най-добра цена? По-долу ще продължим с описание на продуктите и с мнения, като много държим и вие да оставите мнението си! Страничните ефекти и заместителите. Резултатите, как се пие и колко време? Четете до края и напишете отзив!

Продукт

Снимка

Описание

Откъде?

Растителен комплекс със силимарин и холин за черния дроб. Оптимизира метаболизма на липидите и създава условия за редуциране на теглото.

Извлек от бял трън и холин за защита, поддръжка и следболестно  съживяване на чернодробните клетки. Обновява след алкохол и преяждане.

Извежда до 5 литра вода от междуклетъчното пространство, премахва подпухване и тежест. Регулира изразходването на калории и обмяната.

Бял трън, уридин и витамини за очистване на ключовия филтър на човека. Подкрепя цялостно и по естествен път, защитава  от окисляване.

Чист силимарин във висока доза за чернодробни проблеми. Ефективен при възпаляване, омазняване, цироза и др. Възстановява след прием на лекарства.

Течни сашета с аминокиселини за чистене и оздравяване на обмяната в черен дроб и жлъчка. Изхвърля токсини, балансира течностите, оптимизира метаболизма.

Повече подробности за тези и други продукти ще намерите по-долу в текста

Оптихепан слим е комплексна добавка, която чрез детоксикация води до отслабване.

Как „отслабва“ Оптихепан Слим
Съставка Какво прави
Холин той е липотропен фактор – ускорява разграждането на мазнините
Силибинин отстранява дисфункции на черния дроб, които компрометират усилията за отслабване
Куркума почиства съдовете, стимулира кръвообращението, регулира стомаха
Черен пипер загрява тялото за облекчено изгаряне на калории
Хром нормализира захарта, триглицеридите и холестерола в кръвта, уравновесява изработката и отделянето на инсулин в течение на деня

Мнения за Оптихепан Слим от БГ Мама и др.

За този продукт има немного отзиви във форумите, вероятно защото е по-тясно специализиран. Изписва се от гастроентеролози за отрегулиране на ензимите, при изменения в черния дроб и подобни страдания.

Коментиралите потребители имат здравословен проблем, освен че желаят да отслабнат. Една жена споделя, че с капсулите си прави периодична профилактика на ч. дроб, заради редовното консумиране на алкохол. Някои потребители комбинират Оптихепан Слим с билки, например Фигурин, за да засилят ефекта на вталяване.

ВАЖНО: Вижте още мнения за добавката Оптихепан Слим и дайте непременно и вие своя отзив ТУК, в нашия форум с автентични коментари за отслабване. Имахте ли странични ефекти? Какви резултати постигнахте? Какво ще ни поръчате за отслабване?

Колко време се пие Оптихепан Слим?

Една опаковка от Оптихепан Слим покрива 15 дни прием, както е указан в листовката. Това може да заблуди, че такъв срокът е достатъчен за получаване на ефект.

В действителност продуктът е чист хепапротектор, а хепапротекторите работят бавно и изискват продължително приемане. Минималният срок е 30 дни, оптималният срок е 90 дни.

Продуктите с бял трън като Оптихепан Слим се пият на максимума и повече от него. Причината не е в бавната работа на белия трън, а в особеностите на лечебния процес.

Натур Продукт Фарма не записва нужната продължителност на приема, затова пациентите се водят или по указанията на лекаря, или го пият докато получат резултат.

Optihepan-01

Всички болести на ч. дроб водят до цироза накрая

Как се приема на капсули?

По една капсула през 12 часа е указаната схема в листовката. Не трябва да се увеличава количеството, което е внимателно прецизирано спрямо участващите компоненти.

Странични ефекти от Оптихепан Слим

Всеки от компонентите в продукта има своите негативи. Белият трън и куркумата могат да породят диария. Черният пипер дразни стомаха, ако има нарушения. Хромът прави газове. Холин грози с гадене. Тези ефекти възникват при предозиране.

В Оптихепан Слим компонентите участват в премерена дозировка, така че не се очаква негативна проява. Ако все пак се забележи алергична или друга реакция, препаратът незабавно да се спре.

Резултати при отслабване с Оптихепан Слим

Добавките с куркума и черен пипер обикновено водят до ограничено вталяване в рамките на 1.5 – 2 кг за месечен курс. Белият трън не е за отслабване, така че опит в тази посока няма. Хром и холин са нутриенти, които спомагат, без да имат решителната роля.

Ефектът на препарата идва от комбинацията и като „страничен ефект“ от оздравяването на главния филтър в тялото. Ще предположим, че скоростта на вталяване е около 2 кг месечно. Правим предположение, защото във форумите няма конкретни отзиви за отслабване с Оптихепан Слим. Това е обяснимо, след като капсулите се изписват при чернодробни проблеми, а не строго с естетична цел.

Оптихепан Слим и алкохол

Не се очакват негативни реакции от консумирането на спиртни питиета по време на лечебния курс с Оптихепан Слим. Единственото е, че алкохолът ще отслабва действието на добавката и тя няма да проявява пълния си капацитет.

Optihepan-02

Алкохолната болест унищожава и други органи, освен ч. дроб

Съчетанието противоречи и на главната цел за пиене на капсулите – те оздравяват увредения от токсини (вкл. етилови) черен дроб.

Разлика между Оптихепан и Оптихепан Слим

Двата варианта се различават по състав и имат различна прицелна точка. Оптихепан е продукт с профилактична и възстановяваща цел, той поддържа функционирането на черния дроб. Слим цели вталяване чрез здрав и чист дроб. Той има изразен лечебен ефект.

Виждаме това заключение и в количеството на съставките. В Оптихепан има 60 мг холин, а в Слим – 82.5 мг. В Слим версията гарантирано са вложени 15 мг силибинин, докато в основния продукт се посочва само, че има 200 мг сух извлек от семена, без да е премерено активното вещество в него.

Освен това Оптихепан работи само чрез бял трън и холин, а Слим съдържа още три активни съставки.

Противопоказания на Оптихепан Слим

Производителите на добавки не са задължени да изследват продуктите си за противопоказания и негативни явления. Но Натур Прокут Фарма го е направил по отношение на двата Оптихепани, защото има съществени ограничения. А те са:

 1. За Слим – началната фаза след зачеването, ендометриоза и яйчникови кисти;
 2. За Оптихепан – цироза, диабет и кърмачески период. Има и някои лекарствени ограничения.
Оптихепан Слим за черен дроб

Основните вещества, отправени към черния дроб, са силимарин и холин. Други три компонента имат косвена роля и допълнителни функции по отношение на отслабването.

Заедно холинът и силимаринът вършат следното:

 • Подкрепят дейността на органа и протичащите в него обменни процеси, повлияват на скоростта и качеството на метаболизма;
 • Защитават чернодробните клетки като антиоксиданти;
 • Възстановяват ги при увреждане поради алкохолни, лекарствени и други химически токсини;
 • Подкрепят органа при обременяване с тежко смилаеми продукти.
Други ползи от Оптихепан Слим

Облекчава процесите на разграждане и усвояване на храните. Намалява обременяването на стомаха и червата. „Пуска“ токсините от мастните запаси и при постъпване в кръвта ускорява елиминирането им. Така той облекчава и пресата върху филтрите в тялото.

Оптихепан Слим има и едно специфично приложение: подпомага вталяването на пациенти, страдащи от мастна дистрофия. В този случай редуцирането на килограмите има чисто лечебна функция. Ако процесът се задълбочи, той рискува да мине в цироза – необратимо увреждане. Наличието на мастни обвивки около органите са реална угроза за това.

Аналози и заместители

Аналози на Оптихепан не съществуват – това се среща рядко при добавките. Най-близки до него са продуктите, които съчетават силимарин от бял трън и холин.

Optihepan-03

Добавки, които са най-близки до Оптихепан Слим като състав и цел

Такива продукти са:

 1. На Zein Pharmа – стандартизиран 80% извлек от бял трън и 200 мг холин. Добавката е от високо качество и с повишени дози на съставките. Холинът например е 3 пъти повече от този в Оптихепан. Продуктът е описан като подпомагащ при злоупотреба с мазнини. Опаковка със 100 бройки е 37.70 лв;
 2. Ортомол Холин + – съчетаване на 270 мг извлек от бял трън (със 125 мг силимарин) и 165 мг холин. И тази добавка е по-силна от Оптихепан, в който има 15 мг силимарин. Добавката е насочена към поддръжка на ч. дроб, липидния обмен и обмяната на хомоцистеина. Опаковка с 60 капсули е на цена от 70 лв;
 3. Ливурон Форте комбинира 83 мг холин със 150 мг силимарин. В капсулите има и други компоненти. Този продукт ще разгледаме по-долу. Опаковка с 24 капсули струва 33 лв;
 4. Регенил Хепа Форте комбинира 50 мг холин със 140 мг екстрахиран бял трън (непосочено количество силимарин). Тук двата компонента са допълнени от фосфолипиди, В12 и артишок. Също ще го разгледаме по-подробно. Цената на флакон с 30 капсули е 24.20 лв.

Частични заместители на Оптихепан са продуктите насочени към чернодробното здраве, в които бодилът е съчетан с различни растителни компоненти и витамини. Такива са Гастровал Форте (с ензимен комплекс), Детокс трио (с артишок и орнитин), Еко Баланс (с ацетилцистеин), Dietpharm и друг продукт на Зеин Фарма с артишок и други.

Бързо отслабване с Глюкофаж

Глюкофаж е лекарство с метформин за снижаване на болестно високи с-сти на кр. захар (аналог – Метфогама). Създаден е за лечението на втория тип диабет. Той повлиява чувствителността към инсулина и нивото му на гладно, както и директно концентрацията на захар в кръвта.

Глюкофаж се ползва за отслабване официално и „нелегално“.

В първия случай се предписва на диабетици, които трябва да редуцират теглото си. При тях води до умерено смаляване на мастните отлагания и ги предпазва от усложняване на състоянието.

Във втория случай се взема от здрави хора с цел бързо отслабване. То се постига чрез насилствено намаляване на глюкозата под нормалното ниво, блокиране на възприемането на въглехидрати от храната и потискане на апетита. И въпреки това вталяването не е толкова значимо, колкото се прокламира.

Карсил или Оптихепан?

Няма сериозни основания да се сравняват двата продукта. Карсил е медикамент, Оптихепан – био активна добавка. Карсил се предписва за разрешаване на болестни проблеми, Оптихепан – с профилактична и подпомагаща цел.

Карсил (Карзил) са един от най-качествените и ефикасни продукти със силимарин за черния дроб. Количеството не е много, но е стандартизирано, точно премерено и постига реален ефект. В него има точна доза силибинин. Работи като протектор и възстановяващ хепатоцитите агент. Ползва се и при животозастрашаващи увреждания, в крайните етапи на цироза.

Фигурин, чай с добри резултати

Хората със стройна фигура обикновено се радват на чудесен ч. дроб. Тези две неща са свързани помежду си, а двете заедно – с храненето и метаболизма. Зависимостта е и обратната – пречистването и отрегулирането на черния дроб води до редукция на нездравословното тегло. Организмът започва да метаболизира правилно и да не трупа излишни запаси около органите.

Optihepan-04

Билковата комбинация е проектирана от Л. Ковачева

Билковият детокс е възможно най-щадящият, постепенен и ненатоварващ начин да се изчисти дробът. Известната формула със зехтин и лимон е страшно агресивна. Тя иска изчистването да стане на момента, а това доста  стресира тялото.

Фигурин работи меко – билките спокойно изчистват, оздравяват, отводняват и поправят „счупените“ места. Чаят включва почти 30 растителни лечебни вида, всеки от които се включва в процеса. В резултат ч. дроб се подмладява, а натрупаните излишъци се премахват.

Фигурин е създаден за отслабване, чернодробната му функция не се афишира, но той има реален и много ярък ефект за оздравяване на телесния ни филтър.

Ливурон Хепа и Форте, мнения

Натурфарма има два продукта Ливурон. Хепа е за поддържане на черния дроб, а Форте е за неговата детокситация.

Като състав вариантите са близки. И в двата има холин, антиоксидантно съединение, уридин, силимарин, витамини В9 и 12.

Разликата е в концентрациите на белия трън и на уридина. В Хепа има 22.2 мг бял трън, във Форте – 150 мг силимарин. Уридинът е с 50% повече във Форте, което прави по-изразено възстановяващото му действие.

Мнения за Хидролесс Слим

Имаме основание да сравняваме двата продукта „Слим“ по това, че водят до отслабване. Но пътят за постигането на това отслабване е коренно различен. Оптихепан го прави чрез отрегулиране на ч. дроб, Хидролесс – чрез отводняване.

Оптихепан и Хидролес са добавки на един и същи производител, който е прецизирал те да предоставят различни механизми на действие.

Хидролес Слим се бори с натежаване поради отложена вода в тъканите. Отразява се върху обменните процеси, които водят до задържането на течности. Тези два подхода водят до сваляне на 3-4 кг от теглото. Това сочат отзиви на използвали продукта. Във форумите го споменават нечесто, обикновено като помощник във вталяването заедно с други мерки.

Хидролесс (без Слим)

Капсулите Хидролесс са конкретно средство за отводняване, базирано на природни компоненти. Ползват се растителни извлеци и цинк. За разлика от Слим – варианта тук няма съставки за ускорено разграждане на мастни клетки.

Колко време се пие Лагоза?

Лагоза подава само и единствено силимарин в точно премерена доза – 240 мг извлек, 150 мг силимарин. Въпреки че е регистрирана като добавка, Лагоза показва прецизността на лекарство. Това го отличава от множеството добавки с бял трън, които се произвеждат и го приравнява на доброто лекарство Карсил.

Препаратите със силимарин като Лагоза се пие продължително, като точният срок никога не е фиксиран. Причината е, че растителният продукт е безопасен и за дълго лечение, няма риск от предозиране. Изписва се за детокс и предпазване на хепатоцитите. Подобни продукти се приемат минимално 30 дни, по-често за срок от 60 дни. В случая с Лагоза подобен курс ще се осигури с 2 – 3 кутии, защото всяка от тях покрива приема за 25 дни.

Колко време се пие Регенил Актив?

Регенил се произвежда под три варианта – базова (Регенил), подсилена (Хепа Форте), и за изчистване (Актив). Първите две са на капсули, актив е течен препарат, опакован в сашета с единична доза.

Регенил Актив се различава и по състава си. Обикновеният препарат е смес от бял трън и артишок. Хепа Форте надгражда тези две съставки с фосфолипиди и В-витамини. Актив е комбинация от аргинин, бетаин и метионин. Те изхвърлят течности, заедно с натрупани в тях токсини и повлияват обмяната.

А за колко време се постига ефектът на пречистване? Производителят не указва в прав текст, но поставя в една опаковка 20 сашета за провеждането на 7 – 20-дневен курс. Пият се между едно и три дози дневно, според състоянието.

 • Нофатин на Витаголд е продукт с богат растителен състав, създаден за редуциране на теглото. Сред компонентите има бял трън, куркума и пиперин, по които прилича на Оптихепан. Но другите съставки натежават в посока метаболизъм. Нофатин спомага за вталяване в централната част на тялото, където се отлагат висцерални запаси. Косвено повлиява черния дроб и апетита. Опаковка със 120 капсули струва 89.70 лв, промоционално се продава на 69.90 лв;
 • Дулколакс. Таблетките са лекарство против запек с локално въздействие. Те активизират движението на червата и помагат на фекалиите да ги напуснат. Слабителни средства като Дулколакс нерядко се ползват за отслабване, но те имат само моментен ефект за изчистване. Не влияят върху метаболизма и запасите от мазнини, нито дори върху процеса на храносмилане.

 

Още информация и източници на английски: Хапчета за черен дроб и за отслабване; * Отслабва ли се с добавки за черен дроб? * Как да отслабна чрез пречистване на черния дроб?

 • Есенциале Форте. Фосфолипиди е активният компонент на този известен продукт. Целта му е да поправя ензимните несъответствия и се отразява добре на ч. дроб. Приложим е при заболявания, а не само профилактично. Допълна дефицитите и ускорява възстановителни регенерационни процеси;
 • Липовон. Това е продукт за вталяване, който се продава само по интернет, защото няма регистрация за продажба в аптечните вериги. Афишира се като новата Лида – китайските композиции за бързо отводняване и премахване на мазнините. Съставът на Липовон е прозрачен – той разчита на худия и гарциния – две билки с качества за редукция на теглото.
Цена по аптеките и откъде се взема?

Двата вида Оптихепан са налични в доста от аптечните вериги. Тяхната максимална цена е 28.70 лв за обикновения вид и 32.20 лв за Слим – варианта. И двете опаковки предоставят по 30 капсули.

 • При Марешки направете запитване за наличност, защото продукти се зареждат индивидуално. Там и в Гален дават добра цена от 21.49 лв за Оптихепан и 24.15 лв за Слим;
 • В Ремедиум цената на основната версия е 21.55 лв, на Слим – 24.15 лв. Това са редовните цени на тези продукти;
 • Другаде. В Софармаси цените са 21.49 лв и 24.09 лв. В Субра са 22.09 лв и 24.79 лв. В 36.6 веригата от аптеки цената е 21.55 лв и 24.90 лв.

Вижте и ТОВА:

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Отслабва ли се с Оптихепан Слим? Мнения, странични ефекти

 1. Ливурон, Регенил, Лагоза са горе долу еднакви, все хепапротектори, но с Хидролесс Слим някой да не се обърка,,,,

 2. Харесвам Фигурин, преди всяко лято си изпивам една кутия ей така, за поддържане, пречистване и се стегна за плажа. Наистина не съм имала проблем с черен дроб!

 3. Моя позната пи Глюкофаж за отслабване и после горчиво съжалява. Не знам как се решават на такива експерименти…

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *