Паркинсон може да бъде разпознат по мигането на клепача? Миокомия, причини

Състоянието на мигане на долния или на горния клепач се нарича миокимия и най-често не представлява сериозен медицински проблем, изискващ специално внимание-

Но понякога може да бъде симптом и на някое опасно заболяване, като например болест на Паркинсон

Ето и някои от най-честите причини за това често срещано състояние, което може да е сигнал и за Паркинсон, както и няколко полезни съвета за по-лесното справяне с него.

Стрес

Неприятният стрес е сред най-честите причини за появата на миокимия, която обикновено продължава, докато трае и целият стресов период. В този случай трябва да позволим на тялото си да си почине чрез ободряващ сън, както и чрез някакви други методи за справяне с натрупалото се в нас напрежение от ежедневието.

Кофеин

Много изследователи смятат, че кофеинът е сред стимулантите, които могат да станат причина за появата на мигането на клепача. Трябва да намалим колкото е възможно приема на кофеин, за да можем по-лесно да преодолеем неприятното състояние, което може да има и друга причина, като например болест на Паркинсон.

Дефицит на магнезий

Недостигът на магнезий и на някои други минерали също може да доведе до миокимия. Ако състоянието продължи твърде дълго, е нужно да се проверят нивата на магнезий в организма. Храните, които съдържат този елемент, са бадеми, спанак, но може да се използват и добавки, съдържащи магнезий.

Сухи очи

Прекалено сухите очи могат да се дължат на стареене или на носенето на контактни лещи, но така също и да са последица от приема на определени медикаменти.

Преумора на очите

Възможните причини за това неприятно състояние могат да бъдат липсата на очила през лятото, нуждата от очила с диоптър или прекаленото заседяване пред компютъра.

“Фигурин

Скърцане със зъби

klepachi, миокомия, паркинсон, причиниТова е състояние, известно като бруксизъм, за което се препоръчват специални протектори за зъби. В този случай нежният масаж на брадата може да се отрази благотворно на общото състояние.

Понякога миокимията може да има и много по-сериозна причина и да е сигнал за тежко заболяване – синдром на Турет, болест на Паркинсон и други.

Оценка на читателите
[Гласували: 0 Средно: 0]
, , , , , ,
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Konstantin Serafimov

Казвам се Константин Серафимов и работя за сайтовете Chudesa.net, Lechitel.net, Zdrave.ws и Zdrave.org, в които отразявам разнообразни теми, свързани със здравето и необичайното около нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.