Болестите ще стоят далеч от вас с масло от черен кимион

Лековитото масло от не много познатия черен кимион в страната ни, е едно от най-често използваните средства за лечение навсякъде по света.

Няма как това масло от черен кимион да не е лековито, защото в съдържанието му има над 100 вещества, които само подобряват здравословното ни състояние.

Няма да изброяваме всяка една от съставките му, но ще се спрем само на най-познатите, които са фосфор, ниацин, калций, желязо, каротин, цинк, протеини и още много други. В лековитото масло се съдържа веществото аргинин, което може да помогне на хората, които са претърпели изгаряния на тялото или има налични възпаления. Друга много важна съставка в лечебното масло от черен кимион е нигелон, а това вещество е незаменимо при борбата с тежките бронхити и астмата, от която вече почти всеки е засегнат.

Чрез приема на това лечебно масло вие ще се предпазите от върлуващите отвън заболявания, защото то стимулира работата на тимусната жлеза. Тази жлеза се грижи за подсилването на защитните сили на тялото, и ако извършва функциите си добре значи ще сте защитени от болести. След като организма ви е предпазен и може да се бори със всичко което ни заобикаля навън значи вие ще сте защитени и от инфекциите.

Това лековито масло, което се добива от черният кимион можете да прилагате за излекуване от диабет, астма, алергии, настинки, простатит, синузит, хемороиди, диария и много други. Веществата, които съдържа го правят един универсален лек, който се е използвал в древността, а сега се възражда и отново навлиза в приложение.

Лековитото масло от незаменимия черен кимион е една от главните съставки на многобройните кремове за разкрасяване, защото успешно премахва бръчките по лицето. Като козметичен продукт се използва и за заздравяване на ноктите и за подпомагане на бързия растеж на косата и нейното забавяне във времето за побеляване.

Ето как да приемате лечебното масло от незаменимия черен кимион за да укрепите силите на организма, които ви защитават и да се предпазите от всички болести: Всяка сутрин и всяка вечер пийте по 1 чаена лъжичка масло от черния кимион, като след приема му задължително изпивате половин чаша вода.

cheren kimion

Черен кимион

Във водата е добре да разтворите лъжичка мед, за да засилите допълнително организма.

Специалистите препоръчват лековитото масло от нужния за организма черен кимион да се приема само от възрастни хора, не е подходящо за малки деца, бременни жени или такива, които са родили наскоро.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.