Да се избавим от вредният навик – цигари

Всички знаем колко са вредни тези цигари за нашето здраве и трябва да намерим начин да се откажем от тях, за да спрем да се самоунищожаваме.

За всички пушачи е нормално да пият кафето си с цигара, да пушат след хранене или да се успокоят с една цигарка.

Но трябва да знаем, че пушеното сериозно вреди на здравето както на нас така и на тези, които вдишват цигареният дим. Много хора вече се отърваха от вредният навик да пушат, защото освен че е вредно, този порок е и много скъпо удоволствие. Но за всички остава да решат един много важен въпрос – как да се предпазят от излишните кила при спиране на цигарите.

Това е доста трудна задача. Тютюнопушенето си е вид пристрастеност. Една цигара ни кара да се чувстваме отпочинали, тонизирани, а и когато седнем на маса какво по-хубаво от цигара с питие.

Но това не е съвсем точно така. Напротив. Пушенето напряга нашият организъм и редовният прием на цигари ни карат да се чувстваме сити, да не изпитваме глад, карат сърцето ни да работи по-бързо, а оттам и целият ни организъм се забързва. Това кара тялото ни да гори повече енергия и да стапя натрупаните мастни образувания.
Затова когато си пушач е нормално да си намален апетит и когато се спре приема на никотин да се качат излишни килограми.

Появява се апетит, който ни кара постоянно да хапваме по нещо. Но има начин да контролираме това напълняване. Приемайте повече течности, гимнастика, ограничения от мазни храни, приема на повече плодове и зеленчуци.

Да се избавим от вредният навик - цигари

Да се избавим от вредният навик – цигари

Сами ще усетите колко е добре да спрете цигарите. Лицето ви ще се промени, кожата ще стане по-свежа, нощите ви ще са спокойни, неприятният вкус в устата ще е минало, а и на всички ще направите впечатление. А и да не забравяме и друг положителен принос – ще спестите някой лев.

Така че дори и да качите някое друго кило отгоре, това е по-добре отколкото да сте зависими от този порок.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.