Как се пие Цитросепт? Мнения, противопоказания, цена

Точно как се пие Цитросепт? Мнения и отзиви. Какви противопоказания има? На каква цена се продава и къде? Как се дава на деца? Органик, Форте, Дентал, 50 мл. и другите.

Цитросепт в последните години е изключително популярен имуностимулатор. Спектърът на приложение на нетоксичния антимикробен продукт е много широк. Добива се от семената на грейпфрута, неговата месеста част и мембраните му.

Преминал през стотици лабораторни тестове, цитросепт има способността на потиска растежа на повечето вредни вируси, гъбички, паразити и бактерии и дори да ги унищожи. В тази статия подробно ще ви запознаем с цитросепт и уникалните му способности.

Цитросепт или ехинацея?

Ехинацеята на Д-р Тайс също е продукт на растителна основа, предназначен за терапия на простудни заболявания. Може да се използва като съпътстващо средство за профилактика и лечение на пикочни и дихателни инфекции. Тези качества на продуктите ги обединяват като едни от най-добрите имуностимулатори.

Коя от двете добавки да изберем е донякъде въпрос на предпочитание, а донякъде и препоръка от специалист. Въпреки общите си предназначения, продуктите се различават като вкус, състав и др. В енинацея има определено съдържание на алкохол, което трябва да се има предвид, когато се дава на деца или шофьори.

Битува мнението, че цитросепт е по-предпочитан като цяло заради всеобхватните му качества.

Мнения за Цитросепт

Можете да видите мнения за Цитросепт и да оставите своя отзив ТУК! или директно във формата за коментари след края на този материал, който четете! Насърчаваме читателите да оставят мнения за различните продукти, които описваме, защото това е абсолютно полезно за всички. Хората принципно много търсят такива отзиви от реални потребители, които спокойно могат да пишат в нашия форум, без да бъдат цензурирани! Пишете!

Цитросепт или Аквасорс?

Отново въпрос на избор, а защо не и двете. Водораслите и останалите продукти на аквасорс, които са изключително разнообразни, се представят за суперхрана, създадена да компенсира недостига на веществата, които днешната храна не успява да ни достави.

Резултатът е усещане за умора, намаляване на активността и сякаш здравето ни не е стабилно. Стига се и до заболявания, които не се повлияват лесно от лекарства. Причината за това е точно този недостиг на вещества, както и интоксикацията на клетките, която е резултат на замърсена околна среда и консумацията на храни, бедни откъм ключови съставки.

Именно тук е мястото на природните продукти, които напоследък се класифицират като суперхрани и хранителни добавки. И продуктите на аквасорс, и тези на цитросепт са качествени и ценни. Тук отново изборът зависи от предпочитания, възможности и предписания. Комбинацията също не би навредила.

Потребителите избират водораслите на аквасорс за храна, а цитросепт – лекарство при нужда. Ето едно видео по темата (по-долу след видеото продължаваме с различните приложения на Цитросепта):

Демир бозан билки против инсулт

За кокоши трън.

Наскоро публикувахме обширен материал за кокоши трън и начините за избавяне от него. Още тогава писахме, че цитросепт, хранителната добавка, извлечена от семената на грейпфрута, притежава уникални противогъбични, антибактериални и антивирусни качества. Цитросепт атакува човешкия папилома вирус, най-честият резултат на който е именно кокошият трън.

Освен вътрешния прием на цитросепт за подсилване на имунитета, цитросепт може да се ползва локално за мазане на кокоши трън. До десет намазвания с цитросепт унищожават кокошите тръни.

При гъбички (кандидоза).

Антимикробният широкоспектърен цитросепт не е токсичен за разлика от повечето синтетични медикаменти. Лечението на гъбички и болести като хроничната кандидоза с цитросепт дава отлични резултати с изключение на локалното дразнение, зависещо от концентрацията на продукта.

Активността му срещу гъбички е сравнявана с тази на нистатин – едно от най-често предписваните антигъбични средства. Чувствителните към лекарства пациенти могат да понесат цитросепт много по-добре от останалите противогъбични медикаменти. Цитросепт е способен да победи кандидозата дори при пациенти, при които нищо друго не е помогнало.

Цитросепт се бори с Кандида Албиканс и други болести, причинени от гъбички, като се пие в следния режим: първата седмица – разтвор в 200 мл вода на три капки три пъти на ден, втората – три пъти по пет капки на ден, а третата – три пъти по седем-девет капки на ден. При случаите, които са по-тежки, лечението може да се удължи с дози от по три пъти по 15 капки на ден за няколко месеца.

Приемът на цитросепт в тази доза е подходящ и за други болести и проблеми, сред които алергии, запек, хронична умора, дисбактериоза, разтройство.

Когато гъбичките са на кожата и стъпалата, цитросепт се маже локално като концентрат 2-3 пъти на ден. При гъбички на ноктите се маже концентрат върху тях и всекидневно се изпиляват. Терапията продължава между 3 и 6 месеца.

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

При псориазис.

Кошмарният псориазис няма дългосрочно решение засега, но и тук на помощ може да се притече цитросепт.

Още в текста: При себорея и себореен дерматит. Цитросепт или ехинацея? Цитросепт или Аквасорс? За кокоши трън. При гъбички (кандидоза). При псориазис. При бяло течение. При хрема, пневмония и бронхит. Против пърхот. Води ли до отслабване? При киселини. При човешки папилома вирус. Как се дава на деца. При бременност. Може ли да бъде отровен? Цитросепт органик и другите. На капки. Цитросепт и бъбреци. И черен дроб.

Много популярна рецепта срещу псориазис е тази, при която 25-30 капки от цитросепта се разтварят в шишенце течен парафин или бадемово масло. Понеже цитросепт може да се утаи на дъното, сместа се разклаща много добре.

След баня, при която са свалени всичките плаки, се мажете с четка за боядисване. Дори да сте пропуснали да се намажете някъде, не е проблем – цитросепт си действа и в съседство.

Тази рецепта се изпълнява 1-2 пъти на ден. Ефектът започва да се проявява още на 3-тия или 4 ден. Съпътстващо цитросепт може да се приема и вътрешно, за да се неутрализират процесите на възпаление и да се подсили имунната система.

При бяло течение.

Цитросепт се изклюително подходящ при бяло течение

Цитросепт е изключително подходящ при бяло течение

Действайки антисептично и противогъбично, цитросепт успешно се справя и с процесите, които допринасят за появата на досадното бяло течение. Препоръчително е при установени бактериални, гъбични или инфекции от смесен тип цитросепт да се  употребява и външно, и вътрешно.

Когато налице е бяло течение и възпаление на влагалището, наред с вътрешното приложение на цитросепт, се правят и влагалищни промивки с екстракта от семките на грейпфрут. В 500 мл. преварена вода се капват 10-15 капки. Промивките с получения разтвор се правят два пъти на ден.

След провмивката се слага във влагалището ентеросан SV. Това е пробиотик за вагинално приложение. Друга опция е да се поставят тампони със сусамово масло и цитросепт в съотношение 10 капки екстракт в една супена лъжица от маслото. Тампоните се сменят през осем часа.

Цитросепт се справя успешно с често срещаните вулвовагинити, проявата на които също се свързва с бяло течение. Причиняват се от гъбички, бактерии, паразити или вируси. Споменатата вече Кандида Албиканс е една от основните причини за появата на вагинити.

Основното лечение включва кремове против гъбички и антибиотици, които често само облекчават състоянието, но не довеждат до дългосрочен успех.

Комбинацията от екстракт от грейпфрут с тинктура от ехинацея или масло от чаено дърво може да помогне в решението на проблема. 10 капки цитросепт и 5 капки ехинацея или масло от чаено дърво се добавят в 150 мл. преварена и затоплена вода. С получената комбинация се правят промивки в продължение на поне една седмица.

Промивките могат да станат с впръскване на разтвора с помощта голяма спринцовка без игла в легнало положение. Дамският душ също е подходящ за целта.

Същата комбинация може да се натопи в тампон, който да се постави във влагалището за 1-3 часа. През първите три дни терапията се прилага два пъти на ден. След това – един път.

Превантивно може да се добавят 20 капки цитросепт към бельото по време на последното му плакнене при пране. Така може да се избегне повторна поява на инфекцията. Ако причинителят доказано е Кандида Албиканс, лечението с цитросепт трябва да продължи дори когато симптомите изчезнат. Понеже този вид гъбички се намират и в червата, добре е цитросепт да се прилага и вътрешно.

Неразреден екстракт да не се употребява!

При хрема, пневмония и бронхит.

Цитросепт помага при хрема

Цитросепт помага при хрема

Едно от основните приложения на цитросепт е при заболявания на дихателните пътища, главно горните, като ринит, бронхит. В мрежата фигурират мнения на хора, лекували успешно с цитросепт дори пневмония. Превантивната роля на цитросепт при бронхит и пневмония също е много важна.

При хрема (ринит) разреден с вода цитросепт се напоява в тампон, с който се почиства каналът на носа. При ринит или синузит цитросепт може да с употребява и като капки за нос. Две капки от концентрата се капват в супена лъжица вода, желателно преварена. Три-четири капки се капват във всяка ноздра по 3 пъти на ден. Важно е да не се използва никога като концентрат.

Добре е паралелно с външното приложение на цитросепт да има и вътрешно такова. Пият се между 7 и 15 капки в 200 милилитра вода.

Цитросепт при себорея и себореен дерматит.

Принципно себореята се лекува трудно, но не и с цитросепт. Може да не стане от първия път, но веднага ще почувствате облекчение. Масово по форумите потвърждават това и хората споделят, че са успели да ликвидират тежка себорея по този начин.

Какво правят те и какво се прави по принцип.

  1. Някои капват 20 капки от цитросепта в шампоана, с който си мият косата.
  2. Други – 10 капки в маската за коса.
  3. Трети пият по 15 капки и добавят още 20 в шампоана (и това е вариант).
  4. Четвърти слагат в шампоана 5-10 капки, а отделно изпиват три пъти пет до 15 капки, разтворени в кисело мляко или компот, за да не горчи толкова страшно.

Тънкият момент е, че косата се измива веднъж само с шампоан и втори път с цитросепт в шампоана. Препоръчват за целта бебешки шампоан, за да е по-нежен към скалпа.

Вашата истина и вашият начин, разбира се, са някъде по средата. Пробвайте, експериментирайте, средството ще ви помогне със сигурност!

Против пърхот.

Добавете цитросепт към любимия шампоан и вече имате лек срещу пърхот

Добавете цитросепт към любимия шампоан и вече имате лек срещу пърхот

Най-честата причина за появата на пърхот е предизвикан от гъбички възпалителен процес по кожата на главата. Тези гъбички са известни като P.ovale, които в малка бройка не са вредни. При стрес и промяна в хормоналните нива голямо количество от P.ovale може да предизвика възпалителния процес.

Мастните пори върху главата отделят себум (кожна мазнина), която стимулира растежа на гъбите. Бързото увеличаване на количеството на P.ovale води до възпаляване на кожата на главата. Скоростта на възстановяване на старите кожни клетки се увеличава, а резултатът е пърхот.

Лечението на пърхот с цитросепт се състои в добавянето му към шампоана. 10 капки от екстракта се добавят към него. При всяко миене на косата се прави масаж на косата и скалпа в продължение на минимум две минути. Следва обилно плакнене с вода.

Продължителността на терапията с така приготвения шампоан е около две три измивания седмично за период от около две-три седмици. След това веднъж седмично до премахване на пърхота. Премахне ли се причинителят, косата продължава превантивно да се мие с този шампоан веднъж на две седмици.

Цитросепт може да се прилага и във формата на домашно приготвен лосион, когато по главата са налице екземи или дразнения с неопределен произход. 20 капки цитросепт се капват в 50 мл. вода. Полученият лосион се втрива с памуче в кожата на главата. Косата се измива след няколко минути. Очите трябва да се пазят.

Води ли до отслабване?

Отслабнете с цитросепт

Отслабнете с цитросепт

Грейпфрутът съдържа нарингенин и пектин, които подобряват процеса на хранене и засилват обмяната на веществата, нещо особено важно за хората, желаещи да отслабнат.

Тази особеност на лечебния плод се предава и на извлека от семките му – цитросепт. Продуктът се вписва отлично в програми за намаляване на телесното тегло. Приемът му влияе на мастната обмяна, стойностите на холестерола се нормализират и плаките и токсините се освобождават.

Заедно с пречистването на организма се постига и ускорение на метаболизма. Дозировката в този случай е 10-15 капки в 200 милилитра вода, приемани в период от две седмици. Третата седмица дозата се увеличава на 20 капки, по време на четвъртата – до 30 капки.

При киселини.

Цитросепт може да се използва и за намаляване на киселините в стомаха, характерни за повечето видове гастрит. Намаляването на киселините води и до облекчение на състоянието.

Когато гастритът е предизвикан от инфекция, традиционно медицината прибягва до употребата на антибиотици като амоксициклин и кетоконозол, които са сред най-силните от тях. Екстрактът от семена на грейпфрут в обичайната си дозировка успешно би могъл да противодейства на киселините в стомаха и в този случай.

При човешки папилома вирус.

HPV или човешки папилома вирус е причина за появата на различни видове брадавици, както и на много други заболявания, включително рак на шийката на матката.

Терапиите, съобразени с природата, са много подходящи като допълнение към класическото лечение. Природните добавки засилват имунната система и помагат в борбата с вируса, който остава в организма в латентно състояние и винаги съществува възможност за разрастване на нови огнища. Природните продукти могат да намалят рисковете от рецидив.

Сред природните добавки, които имат мощни антивирусни свойства, е и екстрактът от семена на грейпфрут – цитросепт. Еликсирът атакува и HPV. 10 капки цитросепт се слагат в напитка по избор и се приемат три пъти дневно.

Как се дава на деца.

Съвсем доскоро цитросепт имаше вариант под формата на сиропа за деца Цитросепт Джуниър. Без подробни обяснения, малко преди Нова година предлагането му в аптечната мрежа на България бе спряно. Кратко съобщение в официалната фейсбук страница на имуностимулатора гласи следното:

Понеже засега няма нов специален продукт за деца, цитросепт органик може да се приема от малчугани при необходимост по правилото на д-р Фуше. Според него дозата трябва да бъде една капка на килограм телесно тегло в период от 24 часа, разделена на три-четири приема.

При бременност.

В официалния сайт на продукта изрично е посочено, че изследвания за това дали цитросепт влияе по някакъв начин върху плода не са провеждани. Производителите са на мнение, че екстрактът не би могъл да бъде опасен, но съветват бременните да се ръководят от принципа “имате съмнения – не взимайте”.

Въпреки това, ако все пак се налага прием на цитросепт от бременни жени, то препоръката на създателите на препарата е да не се започва терапия с високи дози.

Може ли да бъде отровен?

Не и днес. Производителите от Цинтамани Полша изрично са написали на сайта си, че цитросепт не съдържа Бензетониум хлорид. През 2012 г. се предлагаше продукт, носещ името цитросепт, съдържащ опасната съставка. Тогавашният дистрибутор на марката я присвоява и вместо да предлага на пазара оригинала, създава свой продукт под същото наименование.

Полските производители разкриват измамата и се развихря скандал, водят се дела и ментетата на цитросепт и цитрагард (собствената марка на доскорошния дистрибутор) са спрени.

От Цинтамани Полша разкриват и факта, че имитацията е направена от цитрицидал – съединение, което е производно на екстракт от грейпфрут. Точно това производно има в състава си отровния Бензалкониум хлорид – нещо, с което всеки, занимаващ се с екстракти от грейпфрут, би трябвало да е наясно.

Цитросепт органик и другите. На капки.

Продуктите от семейството на цитросепт

Продуктите от семейството на цитросепт

След скандала Цинтамани обновяват гамата, сменят дизайна и освен това добавят към наименованието на класическия продукт думата “Органик”. Това е основният извлек в течна форма и се дозира на капки. Формулата е подобрена, вкусът е по-мек, а твърдението на производителя е, че съдържанието на екстракт от грейпфрут е увеличено. Органик се предлага в опаковки от 20 мл. и 50 мл.

Доскоро предлаганият у нас Цитросепт Джуниър пък беше сироп с приятен за децата вкус. Освен Органик, в момента има още три разновидности на цитросепт – ЦИТРОСЕПТ ФОРТЕ АЦЕРОЛА 10 мл, ЦИТРОСЕПТ ФОРТЕ АЦЕРОЛА – капсули 30 бр. и ЦИТРОСЕПТ ДЕНТАЛ 15 гр. гел за зъби.

Запознайте се с цитросепт

Запознайте се с цитросепт

Форте Ацерола освен екстракт от семена на грейпфрут, съдържа и изсушена ацерола, която е богата на витамин C. Продуктът е подходящ и за вегетарианци. Стимулира имунитета, намалява умората. Дозата е 20 капки, разтворени в 100-200 мл. течност, 2 пъти дневно.

Капсулите имат същото предназначение, различна е само формата.

Цитросепт Дентал пък е гел, атакуващ бактериите и гъбичките в устната кухина, причиняващи лош дъх и чувство на парене. Малко количество от гела се нанася върху небце и венци след измиването на зъбите по 3-4 пъти дневно. След нанасяне гелът не се изплаква и не се консумират храни и течности в продължение на един час.

Цитросепт и бъбреци.

Пулпата от лековития плод грейпфрут съдържа ускоряващи уринирането киселини, което е от голямо значение за безпроблемното функциониране на бъбреците и отделителната система.

Това прави от цитросепт чудесно средство за подържане на пикочната система. Силата на цитросепт срещу ешерихия коли предпазва от цистит и последващия го пиелонефрит.

И черен дроб.

Съдържащите се вещества в извлека от семена на грейпфрут имат способността на извличат холестеролните плаки от стените на кръвоносната система, предпазвайки организма от атеросклероза. Също така могат да пречистват черния дроб.

Въпреки защитните свойства на цитросепт върху черния дроб, производителите препоръчват цитросепт да се приема с повишено внимание при пациенти, приемащи лекарства за заболявания на въпросния орган, особено тези, които са предназначени за лечение на вирусно заболяване на дроба, понеже действието на екстракта може да повлияе върху действието на медикаментите.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Как се пие Цитросепт? Мнения, противопоказания, цена

  1. Здравейте. Цитросепт в съчетание с глицерин 1:1 съотношение е лек за гъбички по ноктите🙂

  2. Страхотно! Гъбичките по ноктите традиционно са считани за нелечими. Разбира се, в рекламите по телевизията не смятат така. Благодаря за рецептата!

  3. За всякакви кожни увреди/бемки,брадавици,гъбички по ноктите/,сега му е времето-„змийско мляко“- имаме го пред блока-цъфти от идването на лястовичките и прецъфтява със отлитането им…Ползва се сока,който е с характерен оранжево-ръждив цвят…..

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.