Гъбички в устата понякога са причина за появата на пъпки вътре

Неприятните гъбички в устата стават активни, когато настъпят промени в параметрите на слюнката.

Става дума за промяна в температура, в pH или в ензимния състав. При приема на широкоспектърни антибиотици без витамин В също може да се стигне до появата на гъбички в устната кухина.

В началото състоянието се характеризира със зачервяване на лигавицата на устната кухина.

Мястото става изключително болезнено, като болката се усилва при консумацията на лютиви, кисели или солено храни. Езикът като и вътрешността на устата се покрива с пъпчици с бели върхове.

Пъпчиците наподобяват тези, които са характерни за новородените, но при тях гъбичките се дължат на инфекция, позната като млечница.

За да бъде лечението на гъбичките ефикасно, задължително е алкализирането на слюнката. Това става чрез жабурене на устата с воден разтвор на сода за хляб.

гъбички в устата

Ето за какво става дума!

Ако става дума за деца, с чист пръст, потопен в разтвора, се маже леко устната лигавица, като няколко капки могат да се накапят в устата.

Между отделните процедури на мазане се препоръчва гаргара прецеден разтвор на лайка.

Когато става дума за хроничен случай на гъбична инфекция, то по всяка вероятност човек страда от стомашно-чревно заболяване, на което не е обърнал необходимото внимание. Затова ако състоянието не преминава, добре е да потърсите съвет на специалист.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.