Цинабсин – най-верният съюзник при борба със синузит и запушен нос

При лечение на остър и хроничен синузит и запушен нос. Цинабсин при задна хрема и кашлица. При отит. При трета сливица. При ринит. Колко време се приема и каква доза. Мнения. Цинабсин и/или инфлуцид. Тонзилотрен. Лимфомиозот. Коризалия. Еуфорбиум. Синупрет. Ринитал. Енгистол. За деца и бебета. При бременни. Странични ефекти. Таблетки за смучене.

При лечение на остър и хроничен синузит и запушен нос

Обикновено при запушен нос не обръщаме достатъчно внимание на знаците, които ни изпраща тялотo. Запушването на носа, което считаме за нещо нормално, обикновено не е за пренебрегване.

Нелекуването му в повечето случаи води до обостряне на симптомите и превръщането им в хронично оплакване (синузит).

На помощ в подобни случаи идва хомеопатията. Цинабсин е медикаментът, който ще Ви препоръча Вашият хомеопат за лечение на синузит ( независимо дали е остър или хроничен).

Ударното му действие се дължи на четирите активно действащи съставки, които го правят най-добрият съюзник при лечение на синузит и хрема. Препаратът облекчава непоносимата болка, характерна за синузита.

Тя се дължи на задържания в синусите секрет и нарушенията в процеса на самопречистване на лигавицата на дихателните пътища. В резултат от това пациентът се оплаква от обща отпадналост, главоболие, напрежение в лицевата част, болки в ушите, запушен или течащ нос (обикновено секрецията от него е прозрачна).

Цинабсин облекчава всички тези неприятни симптоми, благодарение на комплексното си действие – едновременно лекува и профилактира синузит (остър и хроничен).

Преимуществата и качествата на този препарат са признати от Съюза на немските хомеопати.

Медикаментът не само редуцира неприятните симптоми, но и значително намалява честотата на тяхното проявление.

Мигновеното облекчение се дължи на активната му съставка цинабарис, която улеснява процеса на отичането на секрета и възпрепятства задържането му в синусите. Едновременно с това неприятното чувство за парене е отстранено и мъчителното дишане остава в миналото.

Хомеопатичният медикамент съдържа и ехинацея, която е известна с това, че се бори с инфекциите (в повечето случаи синузитът е причинен от вируси и инфекции) и засилва имунитета. Калиум бихроникум е другата активна съставка, на която хомеопатичният препарат дължи лечебните си свойства.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Медикаментът съдържа и хидратиращ агент, който възпрепятства изсушаването на деликатните лигавици, изчиства синусите и значително редуцира болката (хидрастис). Благодарение на калиев бромат главоболието, протичащо с остроизразени симптоми, е потушено.

цинабсин

Цинабсин е хомеопатично лекарство

Полезните действия на цинабсин не свършват до тук. Той не само стимулира имунната дейност, но и предпазва от рецидиви и обостряне на симптомите.

Цинабсин влияе добре на синусите, тъй като потиска отделянето на секрет. Синусите са свързани с носната кухина с две кухини, в които се задържа секрет. Този секрет е виновник за синузита и тъй като той не може да излезе от кухините, в които се намира, става причина за остра инфекция.

Цинабсин облекчава дишането и останалите симптоми, с които протича заболяването. То често е съпътствано от силно главоболие, дискомфорт и болезнено усещане в предната част на главата и дори в ушите. Цинабсин е Вашият най-верен съюзник в борбата с тези симптоми, тъй като редуцира и премахва напълно болката.

Изследване, проведено в Германия преди 13 години, доказва по безспорен начин, че той помага при синузит. Констатирано е облекчение на болковите симптоми при 80% от участващите в експеримента. Едва 12% от приемащите препарати на конвенционалата медицина са получили облекчение на симптомите на синузит.

Цинабсин при задна хрема и кашлица

цинабсин

Цинабсин ще ви отърве от досадния синузит

Така наречената задна хрема е истински кошмар най-вече за децата и техните майки. Това неприятно състояние се дължи на досадния ринит.

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

В случая се нарича заден ринит, тъй като секретите от носа не изтичат през него. Тяхното отичане е задно, т.е. не се придвижват по нормалния път – от синусите към носа и навън, а попадат от носа директно в гърлото.

Състоянието се влошава най-често вечер, когато детето е легнало положение. Тогава секретите се отичат директно в гърлото и стават причина за кашлица.

Неадекватното лечение и забавяне на диагностицирането в такива случаи води до усложнения. Майките разбират на по-късен етап, че детето им има задна хрема, тъй като симптомите остават незабелязани.

Не само майките не успяват да разпознаят симптомите на това неприятно състояние, но и лекарите, които почти винаги в такива случаи предписват сироп за кашлица. Това е голяма грешка, тъй като кашлицата в случая не е причинена от възпаление на бронхите, а се лекува с медикаменти за такава.

Най-често задната хрема се свързва с алергичните ринити и безсмислено да лекуваме кашлицата при положение, че причината за нея са синусите, а не бронхите. За да почувства облекчение болният, трябва да се атакува причинителя на кашлицата. В случая много добре действа цинабсин.

Той облекчава ринита и едно с това кашлицата заглъхва. Този комплексен продукт лекува задната хрема и кашлицата, причинена от нея.

Още при първите симптоми или съмнения на майката за задна хрема, детето може да започне да приема цинабсин.

Вместо да използвате ксилометазолинови капки за нос, доверете се на хомеопатичното лечение. Капките за назална хигиена, в които се съдържа ксилометазолин, в повечето случаи водят до изсушаване на деликатната носна лигавица, а от там и до усложняването на проблема и превръщането му в хроничен. (Детска хомеопатия.ком)

За разлика от конвенционалните медикаменти, хомеопатичните не могат да Ви навредят. Все пак не забравяйте, че преди да започнете лечение с тях е наложително да потърсите мнението на специалист.

При отит

Активните съставки на цинабсин, които атакуват отит, са хидрастис и ехинацея. С отит най-често се свързат ушните възпаления, които са причинени от вируси и инфекции. Най-податливи са децата.

Заболяването може да се отключи и след плуване във водоеми или басейни, които са неподдържани. Причина за развитието му може да стане и алергия към козметика за коса или бижута. Дамите трябва да бъдат много внимателни, когато впръскват в косата си спрейове и лакове за фиксиране на прическата.

Обикновено инфекцията отшумява от само себе си. Но ако това не се случи е наложително да започнете лечение. Приемът на цинабсин е препоръчителен при съмнения за отит, при наличие на първи признаци за него, както и за лечението му.

Честите отити предразполагат към хронициране на заболяването. Състоянието на болния може да се усложни и при надраскване на ухото и честито почистване на събралия се в ушите секрет.

Той изпълнява предпазна функция и освен, че възпрепятства влизането на вода в ушния канал, играе ролята на щит срещу вирусите и бактериите.

При трета сливица

цинабсин спрей

Цинабсин облекчава и симптомите на хроничен ринит

Цинабсин има доказана ефективност и при пациенти с трета сливица. В повечето случаи, благодарение на лечението с него не се налага оперативна намеса.

Премахването на третата сливица понякога е наложително, но много често тази интервенция може да бъде избегната.

Според мнението на хомеопатите, оперативната интервенция е излишна и единственото, което е наложително в подобни случаи, е да бъдат неутрализират възпалителните процеси в тонзилите. Само по този начин третата сливица няма да ни създава проблеми.

По този начин отокът спада и за проникването на въздуха през сливиците няма да има пречки. Уголемяването на третата сливица в резултат от отока, често е пречка за преминаването на въздуха, които вдишваме през тях.

Сливиците са първия орган, който „посреща“влизащите в тялото на бактерии от вдишвания въздух. Ето защо тяхното правилно функциониране е изключително важно за здравето ни.

Цинабсин „изчиства“ сливиците. Нужно е единствено търпение, за да даде резултат лечението с него. След редовен прием от два-три месеца проблемът „трета сливица“ отшумява и не се налага хирургическа намеса.

При ринит

Лечението с цинабсин при остър ринит продължава една-две седмици.

Но ако причината за неприятния ринит при Вас е алергия, то цинабсин не е вашето лекарство. В такъв случай се приема друг медикамент, с чиито свойства ще Ви запознаем малко по-долу в статията.

Колко време се приема и каква доза?

Според указанията в сайта на Немския хомеопатичен съюз, медикаментът се приема в периоди на изострена симптоматика. В такъв случаи се смуче по една таблетка през интервал от два часа.Приеманата доза при възрастните пациенти и децата над дванадесет годишна възраст не трябва да надвишава 12 таблетки дневно, а при децата под тази възраст – 8 таблетки.

След отшумяване на острите симптоми, приемът на този хомеопатичен препарат също трябва да продължи. Продължителността на приема му зависи от вида на оплакването.

При остър синузит немският хомеопатичен съюз препоръчва приемът да продължи един месец след отшумяването на острите симптоми. При хроничен синузит с цел профилактика препаратът се приема два-три месеца.

В случай на аденоидни вегетации (например трета сливица) се приема 3х1т. Лечебният курс е с продължителност три месеца.

Мнения за цинабсин.

Цинабсин е изключително ефективно средство при лечението и облекчаването на симтомите на синузит и запушен нос. Това доказват не само резултатите от проучванията, но и отзивите от стотици доволни пациенти, които споделят в интернет своя опит от приема на този хомеопатичен медикамент.

Емилия Георгиева, която е потребителка на най-големия форум за майчинство Бг мама споделя, че благодарение на цинабсин се е избавила от хроничен проблем, които е станал причина за пониженото й самочувствие.

Приятелят й споделил с нея, че на сън издава звуци, нетипични за една жена. Въпреки, че Емилия не предполагала за проблема, които има, решила да се консултира с лекар. След поставяне на диагнозата хроничен ринит й е било назначено лечение с цинабсин.

Само за един месец неприятното хъркане изчезнало, споделя Емилия във форума.

Светла Христова разказва, че благодарение на този хомеопатичен препарат, третата сливица на сина й не е била отстранена, въпреки показанията за това.

Лекарите препоръчали изваждане на сливицата, но Светла решила да потърси и хомеопат за консултация. Той назначил на сина й лечение с цинабсин. След три месечен лечебен курс необходимостта от отстранява на сливицата отпаднала.

Цинабсин и/или инфлуцид

Инфлуцид е препарат известен в хомеопатията като средство за лечение на настинка и грипни състояния и свързаните с тях симптоми като повишена температура и бронхиални възпаления. Използва се самостоятелно и като средство за засилване на имунитета.

Възможна е комбинация с цинабсин. Схема за паралелния прием на двата медикамента може да изготви единствено хомеопат.

Тонзилотрен

Както името му показва, тонзилотрен се използва при проблеми със сливици (тонзилите). Той се препоръчва при гнойна ангина, възпаления на тонзилите и бронхите.

Липсват противопоказания за едновременен прием с цинабсин. Вашият хомеопат ще изготви схема, по която трябва да приемате двете лекарства.

Инфлуцид срещу простуда, грип и други вируси. Как се дава на деца? Други хомеопатични

Лимфомиозот

Лимфомиозот е хомеопатичен вариант за справяне с отоци в лимфните окончания, които може да са в следствие от прекарана гнойна ангина или операция. Този препарат изисква повишено внимание при приема му от хора, които имат проблеми с деликатната щитовидна жлеза.

Коризалия

Коризалия е хомеопатично средство, което се предписва за лечение на ринит( включително и алергичен), синузит, хрема. Той едновременно облекчава сиптомите, лекува и подкрепя имунната система в борбата й с инфекциите.

Еуфорбиум

Еуфобриум се предлага под формата на назални капки и спрей за нос. Прилага се в случаи на отит и синузит. Капките са приложими при деца на шест години, докато спреят може да се използва при кърмачета.

Синупрет

Синупрет спада към групата на муколитиците. Произведен е на растителна основа и облекчава неприятните оплаквания не само при синузит, но и при възпаления на бронхите.

Ринитал

Ринитал е вариантът, който предлага съвременната хомеопатия за лечение на алергичен ринит. Препаратът е създаден специално за лечение на ринити, предизвикани от химически дразнители.

Енгистол

Енгистол е хомеопатичен препарат, който стимулира дейността на защитните механизми при настинка и грип. Може да се приема и от кърмачета по половин таблетка три на ден. Препоръчва се да разтвори в мляко или сок. За деца над три години и възрастни дозировката е по една таблетка три пъти на ден.

За деца и бебета

Ако пациентите са деца над две годишна възраст се предвижда прием на цинабсин 3х1, като дневната доза не трябва да надвишава 6 таблетки. При пациенти под две години, приеманата доза е наполовина.

В листовката на препарата липсва информация за приема от бебета. Такъв може да се осъществи единствено след консултацията със специалист, който ще направи преценка на ползите и рисковете от това.

При бременни

Като за всеки друг медикамент, така и за този бременните жени трябва преди приема му първо да се консултират с наблюдаващия бременността им лекар.

Странични ефекти

цинабсин мнения

Цинабсин ще Ви избави от досадната хрема

И при цинабсин не е изключен страничняи ефект, който е характерен за всички хомеопатични медикаменти – обостряне на симпотмите и влошаване на състоянието на пациента в първите дни на приема.

Възможно е също така при приемащите този препарат да се наблюдава повишено секретиране на слюнка.

Не са изключени прояви на алергични реакции. Това се дължи на съдържащата се лекарството ехинацея. Приемът на тази билка доказано сваля кръвното налягане.

Таблетки за смучене

Цинабсин представлява таблетки за смучене. Необходимо е да задържите таблетка за няколко минути в устата си и да изчакате да се разтвори напълно.

Препоръчително е приемът им да става половин час преди или след хранене. С цел улесняване на приема на таблетките от деца е препоръчително те да се разтворят във вода.

Ако информацията в тази статия е била от полза за Вас, моля, споделете я!

Споделете с нас Вашия опит с лечение с цинабсин. Какъв е резултатът при Вас?

Вижте и ТОВА непременно:

Лечение на хрема: таблетки, капки за нос, антибиотик, хомеопатия


Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Цинабсин – най-верният съюзник при борба със синузит и запушен нос

  1. Изключително неефективни!
    Приемахме ги както ни беше казал специалист и нищо…

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.