Есберитокс – ето защо можем да разчитаме на него

На капки. За деца и бебета. Есберитокс Н. Цена. Схема на прием и дозировка. Отзиви и мнения. Есберитокс или инфлуцид? Или осцилококцинум. Тонзилотрен. Имунобор. Биозин. Изопринозин. Респивакс. Умкалор. Енгистол. Може ли с алкохол? При бременност. С бронховаксом. Действие на ехинацея в лекарството и отделно. С клеева тинктура. Странични ефекти. При хашимото.

На капки.

Защо да изберем есберитокс сред разнообразите от хранителни добавки с имуностимулиращ ефект? Може би сте чували за него от рекламите или Ваши познати го приемат.

Продуктът е добре познат на немските лекари вече половин век, а медицинските му качества и ефектът от неговото приложение – безспорни.

Ефективността си дължи на влизащите в състава му мощни природни имуностимулатори. Разбира се, първото място съвсем заслужено е отредено на чудодейната ехинацея. Уханното растение е комбинирано с диво индиго и бял кедър.

Предлага се и във вид на капки, което значително улеснява приема им от най-малките пациенти.

За деца и бебета.

Есберитокс е възможно да бъде приеман не само от деца, но и от бебета. На тях се предписват капки, които имат приятен вкус на карамел. Обикновено децата харесват добавката и приемът й не е проблем нито за тях, нито за родителите им.

Препоръчва се приемът освен ако не се прави профилактично, да започне при наличието на първите симптоми за грип и настинка – дразнене на гърлото, кашлица, хрема, запушен нос, отпадналост.

За постигането на по-бърз резултат от приема на есберитокс е много важно той да започне веднага при наличието на симптомите и да не губите ценно време. От изключителна важност е в такъв критичен момент да се стимулира имунната система и отговора й към заболяването.

Навременното противодействие гарантира бързо излекуване и минимален риск от рецидиви.

Есберитокс Н.

Известният на много майки есберитокс Н като средство за справяне с инфекциите, има мощно имуномоделиращо и имуностимулиращо действие.

Около една трета от състава му е етанол. Полезните вещества от мощните природни имуноистимулатори, които влизат в състава на добавката, са извлечени с помощта на спирт( в случая етанол).

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Това е възможно най-ефективния начин за извличане на полезните вещества от билките. Ехинацеята успокоява раздразнените бронхи и подпомага процеса на имунен отговор от страна на болния организъм.

Есберитокс

Есберитокс е мощен имуностимулатор

Това лековито растение има способността да намалява наполовина времевия интервал, който е необходим за пълното излекуване и възстановяване на болния организъм.

Дивото индиго е известен антисептик, който може да открие в природната аптека. То действа отхрачващо и пречистващо на бронхите и белите дробове.

Лечебните качества на тази билка са известни на индианците, които лекували с нея дори ухапване от змия.

Немски учени също са се уверили в лечебните свойства на това природно чудо и те са доказани в резултат от редица проведени изследвания.

За лечебни цели тази билка се съчетава най-добре с туя и ехинацея. Именно тази комбинация е използвана при производството на Есберитокс Н.

есберитокс

Приемът на есберитокс трябва да започне при първи симптоми на грип и настинка

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

Другата активна съставка в добавката е екстрактът от бял кедър. Билката се нарича още туя и едно от най-използваните природни средства от хомеопатичната медицина.

Лековито растение се отглежда и с декоративна цел. Тъй като е храстовидно, то може да бъде често забелязано в цветните градини, където се използва като жив плет.

Съчетанието му с ехинацея е една от най-предпочитаните комбинации от хомеопатичната медицина за лекуване на остри респираторни заболявания ( на бронхите и лигавиците) и грипни вируси.

Цена.

Есберитокс е предпочитан имуностимулатор не само заради безспорната си ефективност, но и заради това, че се предлага на абсолютно достъпна цена за всеки. Капките струват около 12-13 лева, а таблетките около 14-16 лева.

Схема на прием и дозировка.

Придържайте се към дозировкара, която е предписана от лекаря Ви или към указанията в листовката на добавката. Ако приемате течен разтвор есберитокс, трябва да знаете, че максималното количество, което може да приемете за денонощие е 150к.

Приемът е разделен на три части. Обикновено това става сутрин, обед и вечер. Капките е възможно да бъдат приемани в чист вид (неразредени), разредени с течност (сок, вода, прясно мляко) или добавени към бучка захар. Изберете начина, който Ви е най-приятен.

При прием от бебета е най-добре капките да се добавят към адаптираното мляко. Ако мъничето е на естествено хранене (майчино мляко), може да му дадете капките, разредени с кърма в лъжичка.

Дневният прием за кърмачета е тридесет капки, които се приемат по гореописания начин на три пъти.

С 15 капки повече е дневната доза на децата до шест навършени години, а за по-големите до 12 години – 75 капки за денонощие.

Един възрастен човек може да приеме 150 капки за денонощие. (Марви.бг)

Есберитокс таблетки е допустимо да се приемат по два начина – с чаша вода и се поглъщат или да престоят в устата, докато се разтварят напълно.

Възможно е да се приемат от пациенти над 4-годишна възраст. За тях дневната доза е от три до шест таблетки, чиито прием е трикратен.

Пациенти над 6-годишна възраст могат да приемат 3х2, а възрастните – от три до шест таблетки на прием (3 пъти дневно).

Отзиви и мнения.

Потребители на най-известния форум за майчинство – БГ мама споделят, че есберитокс е наистина уникална добавка. Благодарение на нея, хиляди майки са намерили начин да защитят децата си от коварните вируси и инфекции.

Потребителка споделя, че след спирането на добавката забелязва спад в имунитета на детето си, тъй като носът му започнал да отделя секрет. Тя споделя, че веднага след възобновяване на приема му, детето й се възстановило бързо.

Ани споделя с останалите читателки във форума, че дава на детето си есберитокс паралелно с предписания му антиотик и е изумена от лекотата и бързината, с която вирусът си отива.

Есберитокс или инфлуцид?

Есберитокс, както и инфлуцид, стимулират имунната система. Вторият медикамент за разлика от първия се приема не само при първи симптоми, но и когато е на лице усложнение на симптоматиката.

Освен това, разбира се, е подходящ и за профилактиране на вирусни инфекции особено в моменти, когато тялото ни е по-податливо на тях (зимен сезон и моментите на преход от един сезон към друг).

И докато в есберитокс се съдържат само три съставки, използвани за стимулиране на имунната система (туя, ехинацея и индиго), при инфлуцид активните съставки са цели шест на брой.

Това са известните средства, използване от хомеопатичната медицина за справяне с вируси и инфекции.

Аконитум е съставката, която освен стопиращото си въздействие върху разпространението на вирусите, е известна и като антипиретик. Благодарение на тази вълшебна съставка, инфлуцид сваля  бързо температурата.

Бриония е другата мощна съставка, която се съдържа в инфлуцид. Благодарение на нея бронхите се изчистват, секретът се втечнява и кашлицата се облекчава като преминава чувството за сухота в гърлото.

Ипекакуана подпомага действието на бриония, както и процеса на отхрачване и втечняване на секрета.

Гелземим е другата съставка в продукта, на която се дължи широкоспектърното приложение на препарата. Благодарение на нея инфлуцид дава положителен ефект, когато се приема в случаи не само на грип и настинка, но и на обща отпадналост, чувство за безсилие, силни болки в гърлото.

На другата активна съставка фосфорус се дължи имуностимулиращия ефект на препарата. Тази съставка не само моделира имунитета, но и подпомага втечняването и изхвърлянето на секрета от бронхите. Фосфорус, също като и ехинацея, скъсява наполовина времето за излекуване на заболяването.

Еупаториум перфиатум е едно най-известните средства в хомеопатията, използвано за лекуване на симптомите, с които протичат настинката и  грипа.

Приемането на този препарат е противопоказно при диагноза цьолиакия. Забраната се дължи на пшеничното нишесте в него, което е възможно да отключи нежелана алергична реакция.

Инфлуцид срещу простуда, грип и други вируси. Как се дава на деца? Други хомеопатични

Или осцилококцинум.

Осцилококцинум

Осцилококцинум облекчава симптоми на грип и настинка

Осцилококцинум е медикамент, който се препоръчва от хомеопатите като средство, противодействащо на развитието на грипния вирус в тялото ни. Той оказва благоприятно влияние при втрисане, температура, болки в гърлото и мускулите. Препоръчително е приемът да се осъществява 15 минути преди прием на храна или час след това.

Тонзилотрен.

Както показва името на този хомеопатичен препарат, той намира приложение при облекчаване на проблеми с тонзилите (медицинския термин за сливици). Тонзилотрен изчиства гнойните налепи по сливиците и облекчава болките при преглъщане.

Ако проблемите с гърлото са причинени от налепи по сливиците, трябва да приемате тонзилотрен, а не  есберитокс.

Имунобор.

Една от най-известните хранителни добавки със съдържание на ехинацея е имунобор. Има същото действие като есберитокс – защитава тялото ни от вируси и инфекции.

Тази добавка действа тонизиращо на целия организъм. Приемът й гарантира свежест и прилив на енергия през целия ден.

Вълшебното действие на тази уникална хранителна добавка е обусловено от съдържащите се в нея в големи количества екстракти от известните още от дълбока древност мощни природни имуностимулатори – котешки нокът, ехинацея, йерба мате и лековитата трева по деарко.

Като есберитокс, така и добавката с ехинацея, е възможно да бъде приемана по време на боледуване (скъсява значително продължителността на този период и минимизира риска от рецидиви), след излекуване и като препарат за профилактиране на вирусни заболявания.

Биозин.

имунобор

Имунобор е хранителна добавка с ехинацея

Биозин е хранителната добавка, която запълва оптимално липсите на определени вещества за правилно функциониране на имунната система.

Имунната система всъщност е съвкупност от всички системи в организма. Ако една от тях не функционира както трябва, наблюдава се срив в имунитета. При подобна ситуация е необходимо неработещата система да бъде стимулирана, за да стартира ефективната й дейност.

В такъв случай биозин ще Ви спаси от имунния дефицит (състояние, до което се стига, когато някоя от системите не функционира правилно).

Тази добавка дължи ценното си въздействие върху организма на влизащите в състава й коластра и ехинацея.

Коластрата е течността, която секретират млечните жлези на бозайниците непосредствено след раждането им до образуването на същинското мляко.

В нейния състав влизат не само важни хранителни вещества и елементи, но и хормони на растежа, които осигуряват пълноценно развитие на бозайника.

Именно тя е тази, която осигурява правилен растеж и здравословно развитие на неукрепналия детски организъм и го предпазва от инфекции.

В коластрата има в големи количества не само лактоферин, но и важни витамини (С, Е и от групата В) и микроелементи. Лактоферинът е основен елемент, който изгражда имунитета от момента на раждането ни.

Този елемент свърза свободното желязо с витамин В. Това прави биозин изключително подходящ за не само за борба с инфекции, но и с анемията. Освен това той действа като блокатор на причинителите на стомашни инфекции.

Арабиногалактан е друг ценен елемент, съдържащ се в коластрата и съответно в биозин. Той действа на клетъчно ниво и стимулира имунния отговор.

Добавката е обогатена и с цинк, който играе важна роля за формирането на защитните механизми на организма.

Изопринозин.

Изопринозин е медикамент със силно изразен антивирусен ефект. Освен, че има способността да убива вирусите и инфекциите, той има и стимулиращ ефект върху дейността на имунната система. Приема се при боледуване и след излекуване от грип, настинка, варицела, херпес зостер.

Респивакс.

Респивакс стимулира имунния отговор при инфекции на белите дробове. Той е противопоказен за пациенти с цьолиакия, тъй като съдържа пшенично нишесте.

Лечебният курс с него може да продължи половин година. Препоръчително е да взема дневната доза (една таблетка) непосредствено след ставане от сън, когато стомахът е все още празен. След приема на 20-тото хапче, идва ред на десет дневна почивка. След това курсът се повтаря още два пъти.

Респивакс: имуностимулатор за деца и възрастни. Кога е необходим? Схеми на прием

Умкалор.

Активната съставка в умкалор – пеларгонуим повлиява благоприятно симптоми като простуда,кашлица, запушен и течащ нос. Ако до  седмица след първоначалния му прием, състоянието Ви остане непроменено или симптомите започват да се влошават, трябва да потърсите компетентното мнение на специалист.

Енгистол.

Енгистол е един от хомеопатичните продукти, които стимулират имунната система. Той съдържа магнезиев стеарат във високи количества и възможно да бъде приеман дори от кърмачета. Отразява се добре на организма в моменти, в които той трябва да се справи с атакуващите го вируси.

Може ли с алкохол?

Както всеки медикамент, така и при приема на есберитокс не е желателно да се консумира алкохол. Въпреки, че в листовка му липсват данни за приема с алкохол, по-добре се въздържайте от паралелен прием на спиртни напитки с есберитокс.

Този хомеопатичен продукт съдържа етанол, което означава, че може да навреди на черния дроб особено при пациенти, които имат зависимост към алкохола.

При бременност.

Липсват категоричнни данни за влиянието на тази добавка върху женския организъм през месеците на износване на плода (бременност). Препоръчително е пациентките в това деликатно състояние да избягват есберитокс.

Приемът му е възможно да се предприеме само след препоръка на специалист, който може най-добре да прецени дали рисковете надвишават очакваната полза от приема на добавката.

С бронховаксом.

Бронховаксом съдържа лизати на следните бацили – хемофилус инфлуенце тип В, стрептококус пневмоние, клебсиела пневмоние (два щаба) и още няколко вида стафолококи, причиняващи инфекции на лигавиците.

Ако желаете да стимулиране имунитета си, може да се спрете на един от тези два медикамента – есберитокс или бронховаксом. Вторият се използва за лечение и профилактика.

Действие на ехинацея в лекарството и отделно.

Ехинацея в комбинация с други имуностимулиращи средства като  туя, прополис, котешки нокът, индиго и други, върши чудеса. Комбинацията й с тези билки засилва нейния благоприятен ефект.

Приемана самостоятелно тя има имуностимулиращ ефект, облекчава грипните симптоми, като значително намалява времето за боледуване и усложненията след инфекцията.

С клеева тинктура.

ехинацея

Билката ехинацея е често използвана в хомеопатията

Като хомеопатичен медикамент, есберитокс може да се съчетае с клеева тинктура. Единственото необходимо условие е тинктурата да бъде приемана след хомеопатичното лекарство. Добре е този период да бъде поне пет минути. (становище на доктор Михайлов)

Странични ефекти.

Като нежелана реакция от приема на есберитокс могат да се проявят следните неприятни симптоми:

  • Подуване и възпаления по кожата
  • Понижаване на кръвното налягане
  • Сърбежи по кожата
  • Стомашни раздразнения

При хашимото.

Тъй като есберитокс е имуностимулант, а подобни средства не се препоръчват на пациенти с автоимунни заболявания (такова е хашимото), не се препоръчва прием при проблем със щитовидната жлеза.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.