Гъбички по ноктите: Полинейл и топ 17 народни рецепти

Топ 11 лекарства против гъбички по ноктите. Полинейл. Лак батрафен. Ламизил. Йодасепт. Боракс.Цитросепт. Екзодерил. Екзилор. Вартнер лосион. Микомакс. Фунголон. Топ 17 билки и народно лечение. Ябълков оцет. Бял оцет. Масло от чаено дърво. Зехтин. Масло от риган. Лавандулово масло. Английска сол. Сода за хляб. Чесън. Сок от кромид. Лимонов сок. Прополис. Йод. Калиев перманганат. Нишадър. Сребърна вода. Уринотерапия.

Неприятните гъбички по ноктите са често срещан проблем, който засяга голяма част от населението на Земята. Тук ще разгледаме всички ефикасни методи за борба с това заболяване.

Може да заложите на медицината и да изберете лекарства като полинейл, екзилор, микомакс и други лечебни препарати.

Ако предпочитате народните илачи, то защо да не се възползватв от лечебните свойства на оцета, чесъна, зехтина, лимоновия сок и други продукти, които могат да бъдат открити дори във Вашата кухня.

Всичко това предстои да бъде разгледано малко по-надолу в статията, а сега нека обърнем внимание на болестта, която може да засегне както ноктите на ръцете, така и тези на краката.

Заболяването, което е познато под името онихомикоза, представлява поява на гъбички по ноктите.

Ако се огледате около себе си ще забележите, че ако не самите Вие, то много от Вашите близки и познати страдат от този проблем. Ноктите на ръцете също могат да бъдат заразени с тази инфекция, но най-често засегнати са тези на краката, които са изложени на редица негативни фактори.

Гъбичките виреят във влажна среда. Те се развиват при чести контакти с вода, посещение на обществени басейни и сауни, изпотяване на краката, пренебрегване на личната хигиена.

Това съвсем не са единствените варианти, чрез които може да се сдобиете с неприятната инфекция.

Гъбичките по ноктите са заразни и може да ги получите при на носене на чужди обувки. Появата на микоза (гъбички) може да се дължи и на тесни и неудобни обувки, понижен имунитет или травми и наранявания на ноктите.

Вследствие на инфекцията нокътната плочка се възпалява, ноктите задебеляват, придобиватнеестествен цвят и издават неприятна миризма.

Гъбички по ноктите са често срещано заболяване

Гъбички по ноктите са често срещано заболяване

Демир бозан билки за бъбреци

Виждали ли сте пръсти, върху които няма нокти? Е, това неприятно положение е резултат от микоза.

Ако не се лекуват гъбичките могат да живеят върху тялото Ви месеци и дори години. Онихомикозата е упорито заболяване, но не и нелечимо.

В тази статия ще разгледаме подробно методите, чрез които можем ефикасно да се отървем от досадните гъбички по ноктите.

За да Ви помогнем в избора на правилния лек, Ви предлагаме списък от лекарства, които може да намерите във всяка аптека и такива, които можете да си приготвите сами.

Топ 11 лекарства

В аптеката са познати няколко основни видове лекарства, които успешно се справят с омразните гъбички по ноктите.

Полинейл е известен като враг номер едно на тези бактерии. Успешно лечение на онихомикоза се извършва и с препарати като лак батрафен, ламизил, йодасепт, боракс, цитросепт, микомакс, екзодерил, екзилор, вартнер лосион, фунголон.

Тук подробно ще разгледаме всяко едно от тези лекарства, които може да намерите в близката аптека.

Полинейл

Полинейл успешно бори досадните гъбички по ноктите

Полинейл унищожава досадните гъбички по ноктите

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

Полинейл представлява лак за нокти с лечебни свойства. Продуктът успешно унищожава неприятните гъбички по ноктите. С медикамента може да се лекуват както на ноктите на краката, така и на ръцете.

Наличието на циклопирокс в лекарството предотвратява по-нататъшното развитие на инфекциите и унищожава болестотворните организми.

Лечебният лак се нанася върху сухи и чисти нокти и не трябва да се мие през следващите 6 часа. Оздравителният ефект се постига след редовна употреба 6 месеца – за ноктите на ръцете и 9-12 месеца – за краката.

Лак батрафен

Лак батрафен е алтернативен вариант на гореспоменатото лекарство. В основата на лака също стои циклопирокс.

През първия месец лакът се нанася върху засегнатите участъци през ден. Впоследствие употребата му се ограничава, защото се получава насищане на ноктите с лекарството.

През втория месец лака се нанася два пъти седмично, а през третия само веднъж седмично. До 6 месеца гъбичките ще бъдат унищожени.

Ламизил

Ламизил спрей или крем се препоръчва за гъбички между пръстите на краката или върху самите крака.

Медикаментът се използва и за възпаления, които се развиват върху кожата. Спреят обаче не е подходящ за гъбички по ноктите на краката.

Ако страдате от тях по-добре си вземете таблетки ламизил, които се приемат орално. Този вид лекарство трябва задължително да бъде предписано от Вашия лекар.

Йодасепт

Йодасепт е лекарство под формата на крем. Основната съставка на медикамента е йод, за който е известно, че има антисептично действие. Продуктът има по-широко приложение при бактерии и гъбички върху кожата, но може да се пролага и при онихомикоза.

Боракс

Боракс може да намерите във всяка една аптека. Продуктът се продава под формата на прах. Рецептата е повече от проста – разтворете супена лъжица от препарата в леген с топла вода. Потопете краката си за 15 минути, подсушете и не обувайте чорапи поне още половин час. Повтаряйте този ритуал всеки ден и скоро ще видите ефект.

Цитросепт

Цитросепт е изцяло природен продукт, в чиято основа стои полезният плод грейпфрут. Екстрактът от грейпфрут има мощно противовъзпалително действие и успешно се справя с бактериите в организма.

Ефектът на Цитросепт е поразителен и при борбата с гъбички по ноктите. Хранителната добавка се приема орално, като се разтваря в чаша вода, сок или чай. При редовна употреба, продуктът успешно се справя с неприятните гъбички по ноктите.

Екзодерил

Екзодерил може да бъде срещнат под формата на крем или разтвор. И двата варианта успешно лекуват гъбички по ноктите.

Което и от лекарствата да изберете, спазвайте стриктно указанията в листовката. Нанасяйте крема или разтвора върху сухи и чисти нокти. За да се отървете завинаги от гъбичките, използвайте продукта до израстването на здрав нокът.

Екзилор

Екзилор е писалка, която ефикасно се справя с досадните гъбички по ноктите. Поради специфичната си форма, медикаментът може да се нанася и под нокътя, където вирят множество бактерии. Лечението продължава няколко месеца. Екзилор се нанася сутрин и вечер.

Вартнер лосион

Лосионът създава невидим защитен слой върху ноктите, който предпазва от последващо развитие на микроорганизми върху тях и унищожава наличните към момента гъбички. Специалните съставки на лекарството омекотяват ноктите и възстановяват тяхната нормална структура и форма.

Микомакс трябва да се приема само по лекарско предписание

Микомакс успешно лекува гъбички по ноктите

Микомакс

Микомакс е хапче, което има силно противовъзпалително действие и успешно унищожава гъбичките по ноктите.

За да има лекарството положителен ефект, дозата му задължително трябва да бъде определена от лекар. Лечението с този медикамент може да продължи няколко седмици и дори месеци.

Фунголон

Фунголон е лекарство, което може да приемате само по предписание на Вашия лекар. Таблетките се използват за лечение на гъбични инфекции и за предотвратяване на такива. Лечението с този продукт може да продължи до няколко месеца.

Подобно на полинейл, всички гореизброени лекарства имат свойството да унищожават неприятните гъбички по ноктите, но за да постигнете положителен ефект е необходима постоянната им употреба.

Топ 17 билки и народно лечение

Ако предпочитате да се доверите на народната медицина, информацията в следващите редове е специално за Вас.

Тук ще споделим рецепти с чесън, ябълков оцет, сода за хляб, лавандулово масло, прополис и други продукти, които успешно се справят с досадните и неприятни гъбички по ноктите.

Ябълков оцет

Чистият ябълков оцет е особено подходящ, ако страдате от онихомикоза. Високата киселинност на продукта унищожава гъбичките и предотвратява появата на нови.

За да се отървете от инфекцията по ноктите си, смесете в леген (за краката) или друг съд (ако страдате от гъбички по ноктите на ръцете) равни количества топла вода и ябълков оцет. Потопете краката или ръцете си в съда за около 30 минути. Повтаряйте процедурата ежедневно.

Бял оцет

Гореописаната процедура може да извършите и с бял оцет.
Предлагаме Ви още един вариант за лечение, който може да се приложи и с двата вида оцет. Измийте и подсушете добре засегнатите от гъбички пръсти. Нанесете върху тях памучен тампон, напоен с ябълков или бял оцет.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е силен антисептик. То намира широко приложение както при кожни раздразнение и проблеми, така и при инфекции на устната кухина, възпаление на бронхите, синузит и други заболявания.

Освен гъбички по ноктите, маслото от чаено дърво успешно лекува краста, акне, пърхут, екземи и други дерматологични заболявания.

В комбинация със зехтин уникалното масло успешно бори гъбичките по ноктите. Как точно се приготвя лечебната смес ще разберете от следващите редове.

Зехтин

Гъбички по ноктите се премахват с помощта на зехтин

Гъбички по ноктите се премахват с помощта на зехтин

За да прогоните досадните гъбички от ноктите си, разбъркайте равни количества масло от чаено дърво и зехтин. С получената смес намажете засегнатите от болестта участъци.

За още по-голям ефект към домашния лек може да добавите и няколко капки масло от мащерка. Билката е известна с благотворното си влияние върху кожни раздразнения и се препоръчва при борба с подобен вид инфекции.

Масло от риган

Етеричното масло от риган има мощно антибактериално действие. Продуктът може да се прилага външно – при кожни проблеми и раздразнения, алергии, обриви, екземи и гъбички по ноктите, или вътрешно – за засилване на имунитета.

За лечение на гъбички по ноктите разбъркайте 2 капки етерично масло от риган и супена лъжица зехтин. Нанесете лечебната смес върху засегнатите нокти, които предварително сте измили и подсушили.

Лавандулово масло

Ароматната билка намира широко приложение не само в кухнята. Лавандулата има успокояващо действие и е истински балсам за засегнатите от онихомикоза участъци.

Ако освен гъбички сте се сдобили и с неприятен сърбеж, лавандулата веднага ще го успокои.

Два пъти дневно мажете ноктите и кожата около тях с етерично масло от билката и скоро ще забележите положителен резултат.

Английска сол

Английската сол, известна още като магнезиев сулфат е добра алтернатива за премахване на неприятната инфекция.

За да се отървете от гъбичките по ноктите, разтворете няколко лъжици английска сол в съд с гореща вода. След като водата изстине, потопете краката или ръцете за 30 минути в разтвора. Правете процедурата по два пъти дневно.

Друг вариант е да прехвърлите течността в бутилка с помпичка и да пръскате засегнатите участъци. По този начин освен, че унищожавате бактериите, убивате и неприятната миризма, която е следствие от тях.

Сода за хляб

Както всички знаем содата за хляб (сода бикарбонат) успешно се справя с редица болести.

В бабините тефтери съществуват рецепти с хлебна сода срещу болки в гърлото, гнойна ангина, вагинални течения, херпеси, акне и други кожни раздразнения. Продуктът е изключително подходящ и за борба с гъбички по ноктите.

В съд с топла вода разтворете две супени лъжици сода и потопете засегнатите пръсти в сместа. Повтаряйте процедурата ежедневно.

Чесън

За да се отървете от неприятните гъбички по ноктите, използвайте чесън

За да се отървете от гъбичките по ноктите, използвайте чесън

Всеизвестен факт е, че чесънът е панацея срещу всички болести – грип, настинка, болки в гърба и ставите, артрит, хемороиди, анемия и още куп заболявания.

Ето една от многото рецепти с чесън, която ние избрахме за Вас – нашите читатели.

За да преборите онихомикозата смесете две-три скилидки чесън с краве масло. Получената паста нанесете върху засегнатите от болестта нокти и увийте с марля. След няколко часа може да свалите превръзките и да почистите ноктите.

Ако нямате време да чакате компресът да подейства, Ви предлагаме да разрежете скилидка чесън и с нея да натриете директно върху засегнатите нокътни плочки.

Сок от кромид

Лукът е ефикасно средство за лечение на досадното заболяване, което всяка домакиня има под ръка.

Изкискайте сокът на една глава лук. Потопете в него памучно тампонче и нанесете върху ноктите. Изчакайте да изсъхне. Повтаряйте процедурата всяка вечер и след две седмици ще забележите подобрение.

Лимонов сок

Лимонът съдържа киселина, която убива бактериите и микроорганизмите. Достатъчно е всеки ден да нанасяте лимонов сок върху поразените от гъбички нокти и скоро ще забележите подобрение. За да има ефект лечението лимоновият сок се требва да се намаже върху чисти нокти и след 15-20 минути да се измие.

За още по-добри резултати смесете равни количества зехтин и лимонов сок и нанесете върху болните нокти. Лимонената киселина ще убие бактериите, а зехтинът ще успокои и омекоти възпалените Ви нокти.

Прополис

Прополисът лекува всичко - от гъбички по ноктите до гнойна ангина

Прополисът лекува всичко – от гъбички по ноктите до гнойна ангина

Прополисът (пчелният клей) е богат на витамини, минерали и аминокиселини. Пчелният продуктима антибактерилно, противогъбично и противовъзпалително действие.

За да се отървете от гъбичките по ноктите, правете следната процедура в продължение на един месец: с помощта на памучен тампон всеки ден нанасяйте върху болните нокти спиртен разтвор от прополис.

Клеева тинктура може да си приготвите като замразите 30 грама прополис за едно денонощие. Замръзналия пчелен клей е по-лесен за обработка. След като извадите от фризера продукта, лесно може да го стриете или счупите. Поставете стрития прополис в шише и залейте със 100 грама чист спирт.

Ако възнамерявате освен гъбички по ноктите да лекувате и заболявания като язва, настинка и други, може да направите клеевата тинктура с ракия или водка.

Поставете бутилката на тъмно и хладно място за пет дни и всеки ден разклащайте съда. След това на повърхността на съда ще се появява кафеникава течност, която трябва да се прехвърли в друг съд – това е лекарството, което Ви е необходимо.

Вече може да преминете към лечение. Клеевата тинктура може да се приема както вътрешно, така и външно.

Йод

Лечението с йод се препоръчва само в начална фаза на онихомикозата. Върху засегнатите нокти два пъти дневно се нанася йодна тинктура. Процедурата трябва да доведе до видим резултат след няколкомесечно лечение.

Ако това не се случи, трябва да се предприемат по-сериозно мерки за унищожаване на досадните гъбички.

Калиев перманганат

Това е едно от най-евтините средства за лечение на гъбички по ноктите. В съд с топла вода се добавя половин кафена лъжичка калиев перманганат.

Потопете краката или ръцете в него за 15 – 20 минути, след което измийте обилно с вода и подсушете. След няколко процедури ще забележите положителен резултат.

Нишадър

Победете гъбичките по ноктите с амониев хлорид. Разтворете 100 грама от продукта в половин литър топла вода. В така получения разтвор потопете засегнатите части за 30 минути.

Ако нямате необходимото време за гореописаната процедура, то може да прехвърлите течността в малка бутилка. Всяка вечер напоявайте памучно тампонче с тинктурата и нанасяйте върху болните нокти.

Сребърна вода

Сребърната вода се използва за дезинфекции, промивки, гаргари, компреси. Тя се прилага като дизенфектант – при кожни раздразнения, рани, екземи и други дерматологични проблеми.
Два пъти дневно мажете засегнатите нокти с памучен тампон напоен със сребърна вода. До няколко седмици ще забележите резултат.

Уринотерапя

Колкото и отблъскващо да звучи уринотерапията е един от най-ефикасните методи за лечение на гъбички по ноктите.

Лечението с урина е познато от древни времена и се прилага с успех при редица болести.
Ако искате да имате здрави и хубави нокти, то уронотерапията е добър вариант, но разбира се, трябва да преодолеете своята погнуса.

Това се всички ефикасни методи за борба с досадните гъбички по ноктите. Решението дали ще изберете полинейл, екзилор или микомакс, или ще заложите на рецептите от народната медецина е изцяло Ваше.

Надяваме се, че тази статия е била полезна за Вас. Моля, споделете, за да може информацията да достигне до по-широк кръг читатели!

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.