Сироп за кашлица еуреспал бил опасен! Топ употреби и минуси (откровено)

Еуреспал като сироп за кашлица – изтеглят го от аптеките! На таблетки. Заместители! При бронхит. При пневмония. При ларингит. Става ли за кашлица? Антибиотик ли е? Дозировка при възрастни, при деца и бебета.

Още в текста: При бременност и кърмене. Странични ефекти и нежелани реакции. Гадене, болки в стомаха. Сърцебиене. Уртикария и оток. Световъртеж. Ниско кръвно. Сънливост и отпадналост. Цена. Може ли с алкохол? С вентолин. С флудитек. С проспан.

Еуреспал е медикамент, с който успешно се лекуват кашлица, бронхит, болки в гърлото, грип, пневмония, ларингит и други бронхо-белодробни заболявания. Както всички лекарствени средства и този продукт има своите положителни и отрицателни страни. В началото на 2019 г. обаче излязоха съобщения, че се изтегля от аптечната мрежа, защото дава много сериозни странични ефекти.

Лекарството се продава в аптеките под формата на сироп или таблетки. В тази статия подробно ще разгледаме всички плюсове и минуси на еуреспал, като няма да пропуснем страничните му ефекти върху организма, дозировката му при деца и възрастни и употребата му съвместно с други лекарства.

Ако все още не сте взели решение дали да се лекувате с този медикамент, моля дочетете статията до край и сами преценете доколко приемът на еуреспал е подходящ за Вас.

Еуреспал като сироп за кашлица

Във всяка една аптека може да откриете сироп за кашлица. По рафтовете изобилства от медикаменти на различни производители, с най-разнообразни вкусове, цени и обещаващи бързи положителни резултати. Ако Вашият лекар Ви е изписал приема на сироп за кашлица еуреспал, тази статия е точно за Вас.

Лекарството е противовъзпалителен продукт, който се използва за лечение на кашлица, отхрачване, смущения в дишането, бронхит, пневмония, ларингит и други заболявания на дихателните пътища и средното ухо.

На таблетки

Еуреспал е ефикасен при възпаления на дихателните пътища

Еуреспал е ефикасен при възпаления на дихателните пътища

Вашият лекар може да Ви изпише еуреспал таблетки, които са противовъзпалителен продукт с удължено освобождаване.

Като цяло действието на хапчетата не се различава от това на сиропа. Таблетките също се изписват при борба с кашлица и други симптоми, появили се в хода на бронхо-белодробни заболявания.

Дозировката за възрастни е 2 таблетки дневно, а при остри заболявания – 3 таблетки на ден.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Медикаментът не е подходящ за прием от деца, за разлика от сиропа, който може да се предписва на пациенти над 2 годишна възраст.

При бронхит

Бронхитът е заболяване, което се изразява в поява на кашлица и отделяне на секрети от белите дробове. Тези органи са най-засегнати от болестта, която често причинява задух, висока температура и силни болки в гърдите.

Бронхитът може да бъде остър и хроничен, но и в двата случая това състояние е неприятно и изключително тревожно.

Още при първите симптоми на заболяването, болният трябва да потърси компетентна медицинска помощ.

Еуреспал е сироп за кашлица с отхрачващо действие, който се изписва при бронхит и други заболявания на бронхите и дихателните пътища. Медикаментът има добър ефект при подобни заболявания.

Еуреспал разширява бронхите, действа отхрачващо и противовъзпалително. Успешно лекува бронхит, включително и такъв с хронична дихателна недостатъчност.

При пневмония

Еуреспан се изписва при пневмония

Еуреспал се изписва при пневмония

Пневмонията засяга белите дробове на индивида, в резултат на което се нарушава дишането, появяват се болки в гърдите и кашлица. Болестта често е придружена с висока температура.

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

Диагностицирането на заболяването трябва да бъде направено от лекар. Именно това е човекът, който може да прецени дали приемът на еуреспал е подходящ за Вашето състояние.

Сиропът успешно облекчава болките в ухото. Помага и при затруднено дишане, кашлица и други оплаквания, породени от възпаления на белите дробове.

Ако страдате от пневмония Вашият лекар може да Ви изпише еуреспал като част от лечението, наред с други медикаменти.

При ларингит

Ларингитът е заболяване, което засяга лигавицата на ларинкса. При това състояние се наблюдава частична или пълна загуба на гласа, суха кашлица, затруднено дишане, драскане в гърлото, болки при преглъщане, температура.

Поради противовъзпалителното си действие, сиропът еуреспал често се изписва от специалистите при лечение на ларингит. Медицинският продукт е особено подходящ при подобно състояние, защото улеснява отхрачването при характерната за ларингита „лаеща” кашлица.

Ларингит: първа помощ, сиропи, лекарства, инхалации. Рецепти. При деца

Става ли за кашлица?

Еуреспал сироп и таблетки се изписват най-често при суха кашлица, зачервено и болезнено гърло, затруднено дишане, температура, болки в ушите.

Продуктът успешно лекува всякакъв вид възпаления на горните дихателни пътища при деца и възрастни.

Еуреспал има мощно противовъзпалително действие и допринася за намаляване на кашлицата и подобряване на слуха. Лекарственият продукт улеснява отхрачването и действа успокояващо на възпалените бронхи.

Както вече споменахме освен при кашлица, успешно лечение с продукта се провежда при бронхит, пневмония и ларингит.

Кашлица. Как да я лекуваме със Синекод, Флудитек, билки и др.

Антибиотик ли е?

Еуреспал не е антибиотик. Лекарството може да се намери под формата на сироп и таблетки. При лечението с този медикамент не трябва да бъде спазван строго определен час за приема му.

Сиропът се пие няколко пъти дневно, като дозировката се определя от медицинско лице според възрастта и килограмите на пациента.

Еуреспал може да се приема съвместно с други лекарства, ако Вашият лекар реши, че подобно лечение би повлияло добре върху здравословното Ви състояние.

Дозировка при възрастни, при деца, при бебета

Еуреспал сироп може да се приема от деца

Еуреспал сироп може да се приема от деца

Сироп за кашлица еуреспал може да се използва за облекчаване на състоянието и успешно лечение както на възрастни, така и на деца.

Обичайната препоръчителна доза за възрастни е от 3 до 6 лъжици на ден, като те трябва да се приемат през няколко часа. Разпределете приема на лъжичка през няколко часа.

Същата доза може да бъде приемана и от по-големи деца. Това обаче не се отнася за най-малките. Ако детето Ви е над 2 години, приемът на сиропа е позволен, но в много по-малка доза от определената за Вас.

Обикновено дозата за лица на тази възраст е не повече от 2 до 4 чаени лъжички на ден, които се приемат през няколко часа. Вашият лекар ще прецени каква е най-подходящата доза за детето Ви, която се изчислява според възрастта и килограмите на малчугана.

Не лекувайте с еуреспал сироп Вашето бебе, освен ако медикаментът не Ви е изписан от педиатър!

При бременност и кърмене

Лечението със сироп за кашлица или таблетки еуреспел не се препоръчва при бременност.

Ако сте бременна или имате съмнения за това, прекратете приема на това лекарство и се посъветвайте с лекар, който да Ви предпише подходящата терапия.

При положение, че кърмите също не приемайте еуреспал!

Странични ефекти и нежелани реакции

Сиропът за кашлица еуреспал съдържа оранжево-жълто S, което може да бъде причина за развиване на алергична реакция към продукта.

Оранжево-жълто S е синтетично вещество, което се използва за оцветяването на хранителни и други продукти. Използван самостоятелно оцветителят може да доведе до алергични реакции. Той е особено опасен за хора, имащи непоносимост към аспирина.

Сиропът еуреспал не трябва да се приема и от диабетици и лица с изразена непоносимост към захари, поради наличието на захароза в него. Препоръчва се при прием на медикамента да се избягва шофиране и работа с опасни машини, поради честите оплаквания от замаяност и сънливост.

Често при приема на еуреспал сироп или таблетки пациентите се оплакват от болки в стомаха, гадене, сърцебиене, световъртеж, ниско кръвно, сънливост. Всички тези нежелани реакции ще разгледаме подробно в следващите редове.

Гадене, болки в стомаха

Голям брой пациенти се оплакват от страничните реакции на този медикамент. Особено силно те са изразени при таблетките еуреспал, но сиропът също може да предизвика гадене и болки в стомаха.

Това са най-често срещаните странични реакции на продукта, които карат много хора сериозно да се замислят преди да преминат към лечение с него.

За еуреспал като средство за борба с кашлицата и други белодробни заболявания има изключително добри отзиви, които обаче се пренебрегват при наличието на множеството странични реакции.

Ако искате да разберете кои са другите симптоми, от които пациентите често се оплакват, не спирайте да четете.

Сърцебиене

Ако приемете по-голяма доза от лекарствения продукт може да почувствате сърцебиене, което обаче изчезва при намаляване на дозата.

Пациентите провели лечение с еуреспал таблетки обаче твърдят, че получават силно сърцебиене, замайване, задух още след приема на първото хапче.

В случай на поява на гореописаните симптоми, Ви съветваме да се консултирате с Вашия лекар, който да замени медикамента с друго, подходящо за Вас лекарство.

Уртикария и оток

Ако сте алергични към някоя от съставките на еуреспал, може да получите обрив и сърбеж

Ако сте алергични към някоя от съставките на еуреспал, може да получите обрив и сърбеж

Поради наличието на оранжево-жълто S е възможно възникването на странични реакции като обриви, уртикария, зачервяване, оток.

Въпреки, че еуреспал е страхотно решение за кашлицата, не се колебайте да се обърнете към лекар, в случай, че получите някой от тези неприятни кожни алергии.

Световъртеж

В листовката на лекарствения продукт замайването и световъртежа са упоменати като странични реакции от използването му.

По-чувствителните към някоя от съставките на еуреспал веднага изпитват неприятните странични ефекти на медикамента.

Други пък твърдят, че таблетките или сиропът им влияе добре и успешно успокоява кашлицата им, без да предизвиква замайване и световъртеж.

Ако Вие не се чувствате добре след приема на това лекарство, попитайте специалист дали да прекратите или продължите лечението с медикамента.

Ниско кръвно

Замайването вследствие на приема на медикамента често се дължи на понижаване на кръвното налягане. Ниското кръвно освен световъртеж може да предизвика причервяване, прималяване и дори припадъци.

Ако Вие страдате от хипотония, задължително информирайте Вашия лекар преди да пристъпите към прием на еуреспал.

Сънливост и отпадналост

Една от най-честите нежелани реакции при лечението с еуреспал е липсата на концентрация, постоянна сънливост и отпадналост. Неслучайно производителите предупреждават да не се шофира и работи с опасни машини през първите няколко дни от лечението с медикамента.

Очаква се в рамките на този период нежеланите симптоми да отшумят и Вие да се върнете към нормалното си ежедневие. В случай че Вие не можете да се концентрирате, чувствате се напрегнати, изморени, подтиснати, по-добре спрете приема на еуреспал и се консултирайте с медицинско лице, което да Ви изпише друго подходящо средство за лечение.

Трябва да отбележим, че страничните реакции на медикамента не се проявяват при всеки пациент. При липса на такива, лечението с еуреспал е бързо и ефикасно.

Цена

Както вече казахме еуреспал се среща под формата на сироп и таблетки. И двата лекарствени продукта имат своите плюсове и минуси.

В различните аптеки медикаментите могат да бъдат намерени на различни цени, но средната сума, която бихте платили за тях е около 10 лв. за продукт.

Цената на сиропа за кашлица еуреспал варира от 8 до 10 лв., а на таблетките – от 10 до 13 лв.

Може ли с алкохол?

Приемът на еуроспал с алкохол може да има неприятни последици

Приемът на еуреспал с алкохол може да има неприятни последици

Комбинацията на еуреспал и алкохол може да има неприятни последствия за пациента.

Както вече стана ясно еуреспал може да има лоши странични ефекти, които да се засилят още повече при едновременен прием със спиртни напитки.

В листовката на медикамента излишно се предупреждава, че не се препоръчва консумацията на алкохолни напитки по време на прием на този сироп за кашлица.

Ердомед и Еуреспал

Дали може да се взимат заедно Ердомед и Еуреспал, е един въпрос, който силно вълнува хората. Принципно Ердомед е предназначен да се взима за влажна кашлица (кашлица с храчки), защото се води емуколитик. Тоест той успешно втечнява още секрета в бронхите и помага за по-бързото му изкашляне навън.

Докато Еуреспал, както казахме, е повече ориентиран към спастичната кашлица, когато детето се задъхва и не може да си поеме дъх. Понякога кашля, така да се каже, на серии. Еуреспалът има свойството да разширява самите бронхи и така да улеснява дишането. Той също така е неоценим и при подпомагане на откашлянето. Двете лекарства може да се вземат заедно, когато е целесъобразно. Тоест ако детето има кашлицата, за която съответното средство е предназначено.

Това е и отговорът на въпроса кое от двете сиропчета е по-хубаво. По-хубаво е това, което е по-подходящо в зависимост от кашлицата, която имаме.

С вентолин

Вентолин е сироп, който има ефикасно действие при лечение на хроничен бронхит, бронхиална астма и емфизем.

Медикаментът може да се предписва както на възрастни, така и на деца. Вентолин отпуска и предизвиква разширяване на бронхите като по този начин допринася за предотвратяване на кашлицата и води до облекчаване на дишането. Този лекарствен продукт се предлага в аптеките и под формата на спрей, който се предписва за облекчаване на дишането при астма и намаляване на кашлицата.

Ако Вашият лекар прецени може да Ви изпише едновременен прием на сироп за кашлица еуреспал и спрей вентолин. Комбинацията от двата продукта има мощен ефект при кашлица, пневмония, бронхит и други заболявания на горните дихателни пътища. Еуреспал също може да се комбинират със сироп за кашлица вентолин, но само ако Вашият лекар реши това.

С флудитек

Вашият лекар може да Ви изпише прием на флудитек и еуреспал

Вашият лекар може да Ви изпише прием на флудитек и еуреспал

Флудитек е сироп, който се използва за ефективно лечение на остри белодробни болести. Този лекарствен продукт е подходящ за възрастни и деца над 2 годишна възраст. Лечението с флудитект не трябва да продължава повече от 10 дни. Медикаментът може да бъде приеман заедно с други лекарства, с изключение на такива, които подтискат кашлицата.

Това трябва да бъде преценено от Вашия лекар, който може да Ви изпише едновременен прием на флудитек и еуреспал. Двата сиропа са изключително ефикасни и успешно се справят с белодробни заболявания.

Още заместители ТУК:

Сироп за кашлица: видове, продукти, цени. Как да изберем

С проспан

Проспан е сироп, който се изписва за лечение на бронхите и сериозни възпаления на дихателните пътища, съпътствани с кашлица. Лекарството може да се използва от възрастни, деца и бебета. При изписване на проспан на пациенти до 10 годишна възраст, медикаментът трябва да се прилага под лекарско наблюдение.

Ако Вашият лекар реши, той може да Ви изпише прием на проспан и еуреспал. Този материал посветихме на сиропа за кашлица еуреспал и на неговите положителни и отрицателни страни, дозировка, цена и прием с други медикаменти.

Ако статията е била полезна и интересна за Вас, може да я споделите с Вашите приятели, за да достигне информацията в нея до по-широк кръг читатели.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.