Лимфомиозот – незаменим при проблеми с лимфите и трета сливица

За и против лимфомиозот (lymphomyosot). При трета сливица. На таблетки. На сол. На капки. Цена. Колко време се дава, инструкция и схема. Мнения, отзиви на лекари и коментари. Показания.

Още в текста: При хроничен тонзилит. Аналог: Тонзилотрен. За деца. Състав. При хашимото и за щитовидна жлеза. При бременност. Бронхит. Ангина. Странични ефекти. Мастопатия и целулит. Отслабване. За лимфни възли. Противопоказания.

Лимфомиозот е хомеопатичен продукт, който може да се закупи и приема и без предписание от лекар. Той е особено подходящ за лечение на тонзилит, както и при отоци на лимфните възли, вследствие на болест или на оперативна намеса.

Прилага се особено успешно и при деца.

В състава му се съдържа пречистена вода, а въпреки, че можете да го използвате свободно и без лекарски надзор, е добре да знаете основните моменти при приема му, както в кои случаи е добре да го избягвате.

За ваше улеснение, специалистите от zdrave.org събрахме всичко най-важно, което трябва да знаете за Лимфомиозот в тази тема.

За и против лимфомиозот (lymphomyosot)

Лимфомиозот е хомеопатичен продукт и като такъв е особено предпочитан при лечение на деца, които страдат от сливици и увеличаване на лимфните възли. Сред предимствата му е и че практически не се наблюдават странични ефекти от употребата му. Евентуалните нежелани реакции ще разгледаме подробно в следващите точки в темата.

Против употребата му се обявяват хора, които се оплакват, че дори след 18-дневен прием, препаратът не действа. Това обаче е строго индивидуално и се определя от самите симптоми и организъм на пациента.

Сред причините против употребата на препарата се изтъква най-често това, че в състава му влиза етанол, което ще рече, че всяка една доза съдържа алкохол, макар и в минимално количество. Което ще рече, че трябва да се прилага особено внимателно при пациенти, които страдат от епилептични припадъци, имат прекарани чернодробни заболявания и проблеми с алкохола.

В тези случаи е желателно лечението с Лимфомиозот да се провежда под надзора на лекар, въпреки, че препаратът се продава без рецепта.

При трета сливица

Лимфомиозот се прилага особено успешно при лечение на трета сливица, която засяга буквално всяко дете.

По принцип тя се формира още в първата година на растежа на бебето, апогеят й е между третата и петата година, а след като детето навърши седем, тя започва да закърнява.

“Демир

Случва се обаче третата сливица да се уголеми и възпали, вследствие на вирус или бактерия. Доста често вина за това имат и различни алергенни фактори, както и замърсената околна среда.

При уголемяване и възпаление на третата сливица е задължително да се приложи медикаментозно лечение като при по-леки случаи е възможно да бъде предписан хомеопатичен продукт като Лимфомиозот, а при по-тежки той може да се комбинира с антибиотик, по преценка на лекар.

Лимфомиозот е подходящ и за превенция на възпалението на третата сливица.

На таблетки

Лимфомиозот се предлага на таблетки за перорална употреба като в една опаковка са 50 хапчета.

Обикновено се пият по три таблетки наведнъж, по три пъти на ден. Подробна схема на прием сме предложили в една от следващите точки.

Важно е да имате предвид, че таблетките не бива да се поглъщат цели, а да се задържат в устата докато не се разтворят напълно. Ако глътнете хапчето цяло, без да се е разтворило, то няма да подейства, но пък и няма да има никакви странични последици, както се притесняват доста хора.

На сол

Лимфомиозот на сол е другата разновидност на препарата, който се предпочита за лечение на малки деца заради доста по-лесния му прием. Тъй като е по-трудно да накараме едно малко дете да задържи в устата си таблетката до разтапянето й.

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

Затова Лимфомиозот на сол се прилага много по-често при малчуганите. Но с изричното условие това да се случва под надзора на лекар, тъй като в медикамента на сол се съдържа алкохол.

На капки

Лимфомиозот на капки
Лимфомиозот се предлага и на капки

Лимфомиозот на сол всъщност представлява разтвор перорални капки за лечение на описаните по-горе заболявания и симптоми, свързани с отоци на лимфните възли и възпаление на сливиците.

Цена

Цената на Лимфомиозот е около 11-13 лева в аптечната мрежа, в зависимост от това дали сте се спрели на препарата под форма на хапчета или на капки.

Опаковка от 50 хапчета струва около 11 лева, а капките са малко по-скъпи – около 13-14 лева.

Колко време се дава, инструкция и схема

Лимфомиозот е хомеопатичен препарат и като такъв може да се приема дълго време. Ако обаче минат над два месеца от първоначалния му прием и все още не забелязвате никаква промяна в състоянието си, то е желателно да се обърнете към лекар, който да ви назначи по-подходящо лечение.

Обичайната схема на прием е следната:

Таблетките се приемат по три на веднъж, три пъти дневно – за възрастни и деца, навършили шест годинки.
Ако детето няма шест години, но е навършило три – то тогава му давайте по една таблетка три пъти на ден.

За пациенти под тригодишна възраст – три пъти дневно по половин таблетка, стрита на прах и нанесена от вътрешната страна на бузката, за да се улесни приема й.

Както отбелязахме и по-рано, хапчетата не се гълтат, а се държат в устата до пълното им разтваряне.

Ако се спрете на капките, дозата е следната:

• Три пъти на ден по 15-20 капки, за възрастните пациенти и децата над шест годинки.
• За децата от две до шест години – по осем капки, отново три пъти на ден.
• При най-малките пациенти – на възраст до две годинки – три пъти дневно по пет капки.

И в двата случая е желателно да не се приема нищо друго 15 минути преди и след пиенето на Лимфомиозот.

Мнения, отзиви на лекари и коментари

Като цяло пациентите са доволни от действието на Лимфомиозот и най-вече от фактът, че препаратът е хомеопатичен и като такъв няма почти никакви странични ефекти и може да бъде прилаган и за лечение на съвсем малки дечица и бебета.

Доста майки не крият, че основният проблем на децата им – третата сливица, се е решил именно след прием на Лимфомиозот.

Млада жена, представила се като Ivben, споделя, че е успяла да излекува сина си Марти от възпаление на третата сливица след комбиниран прием на препарата с Енгистол. Като след три месеца от проблема не е имало и следа.

Разбира се, има и недоволни от хомеопатичния медикамент. Марияна от Димитровград разкрива, че след 18 дена прием, състоянието на сина изобщо не се е подобрило и се е наложило друг тип лечение.

Специалистите по уши, нос , гърло също са на мнение, че Лимфомиозот помага, но не задължително във всички случаи, в зависимост от симптомите и индивидуалните нужди на пациента.

За да се гарантира действието на препарата, е нужно да се спазват стриктно предписанията за приема му. А лекарите разкриват, че ако след два месеца няма подобрение в симптомите, трябва да се премине към по-агресивно лечение с антибиотици.

Показания

Както вече споменахме, Лимфомиозит се приема в случаите на отоци на лимфните възли, без значение от произхода им, хроничен тонзилит и трета сливица. Дозата за прием се определя от възрастта на пациента.

При хроничен тонзилит

Хроничният тонзилит засяга най-често деца до 15-годишна възраст, но има доста случаи и на възрастни пациенти, диагностицирани със заболяването.

Вследствие на болестта лимфните възли по шията се увеличават неколкократно, а дишането се затруднява сериозно.

Лимфомиозот е сред първите препарати, с които се опитва да се повлияе на неприятното състояние. Ако само неговият прием не помогне, лекуващият лекар най-вероятно ще предпише съвместно лечение с антибиотик.

В много крайна ситуация се налага операция.

Аналог: Тонзилотрен

аналог: тонзилотрен
Тонзилотрен е аналог на лимфомиозот

Тонзилотрен също е хомеопатичен лекарствен продукт, който доста често е изписван като аналог на Лимфомиозот. Истината е, че Тонзилотрен по-скоро е създаден за лечение на ангина, която предшества тонзилита и проблемите със сливиците, докато Лимфомиозот действа върху потока на лимфата като го подобрява.

Заради благотворното им комбинирано действие, двата препарата могат да се използват в комбинация, като това дори е желателно и се препоръчва следната схема:

При хронични случаи се пие Тонзилотрен в продължение на 60 дена, след което десет дена се приема Лимфомиозит. След това се прави почивка от около четири месеца и се повтаря същата схема.

Доста лекари са категорични, че по тази схема се повлияват благотворно всички възпалителни процеси на сливиците и се стига до тяхното оздравяване.

За деца

Както вече споменахме малко по-нагоре в темата, основното предимство на Лимфомиозот е, че като хомеопатичен продукт, той може да бъде използван и при лечение на деца, в това число и такива под една годинка.

Като за целта е нужно само да спазвате дозите и схемата на прием, които вече описахме.

Състав

Лимфомиозот е изцяло хомеопатичен продукт, което означава, че съставките в него са напълно натурални. В тях влизат основно Aranea diadematus, Calcium phosphoricum, Equisetum hyemale, Ferrum jodatum, Fumaria officinalis, Gentiana lutea, Geranium robertianum и други.

Важно е да се отбележи, че в капките за нос се съдържа и етанол, което ще рече, че в една доза от разтвора има около 0,13 грама алкохол. Което налага използването на капките да бъде особено внимателно и задължително по приложената схема.

При хашимото и за щитовидна жлеза

Ако страдате от заболяване на щитовидната жлеза, трябва задължително да се консултирате със специалист преди да започнете да пиете Лимфомиозот.

Напоследък е все по-честа практика препаратът да бъде изписван при лечение на Хашимото, но отново уточняваме, че това трябва да бъде направено от медик, въпреки хомеопатичния характер на медикамента.

Обикновено в този случай Лимфомиозот се пие в продължение на четири месеца в комбинация с Еутирокс.

След което се прави почивка за около три-четири месеца. След което се прави контролен преглед и е възможно да бъде назначено допълнително лечение с препарата, но на капки в продължение на още шест месеца, без почивка.

При бременност

Както вече споменахме, Лимфомиозот е изцяло хомеопатичен, поради което не са забелязани някакви противопоказания при приема му от бременни жени и кърмачки. Въпреки това, ако очаквате дете, е задължително да се консултирате с лекар, преди да пиете каквито и да било медикаменти.

Бронхит

Лимфомиозот се изписва и в случаите на бронхит, особено когато той е свързан с подуване на лимфните възли и обилно потене през нощта. След прекарване на заболяването, доста често препаратът се изписва в комбинация със Силицея и Цинабсин, за да се предотврати появата на трета сливица.

Ангина

лимфомиозот ангина
Лимфомиозот се прилага и при ангина

Лимфомиозот се изписва и за хомеопатично лечение на ангина, особено на гнойна ангина. Освен това медикаментът се изписва доста често в комбинация с Тонзилотрен след прием на антибиотик, за да се възпрепятстват последващи възпаления на сливиците.

Странични ефекти

Както вече споменахме, Лимфомиозот е изцяло хомеопатичен препарат и като такъв практически няма странични ефекти. В някои много редки случаи е възможно да се появи алергична реакция към някоя от съставките му. В тези случаи е наложително веднага да потърсите лекарска помощ.

Мастопатия и целулит

Въпросът доколко Лимфомиозот е ефикасен при мастопатия, е доста спорен, тъй като целта на препарата е да влияе на съвсем различен тип оплаквания. Въпреки това има ендокринолози, които правят опити да повлияят на мастопатията с хомеопатични продукти, в това число и с Лимфомиозот.

Към момента липсват доказани категорични данни хомеопатичното средство да влияе на целулита.

Отслабване

Лимфомиозот не влияе пряко върху килограмите и не е доказана пряка връзка между употребата му и отслабването на пациента. Затова не е удачно решение препаратът да бъде използван като средство за отслабване.

За лимфни възли

Лимфомиозот е създаден именно с цел да се справи с подуването на лимфните възли, което може да е следствие както на вирусна или бактериална инфекция на организма, така и на алергична реакция.

Активните съставки в него доказано извличат лимфата и по този начин облекчават отока.

Сред най-големите плюсове на препарата е съставът му, който е изцяло натурален и поради тази причина позволява медикаментът да бъде използван и за лечение на малки деца, а дори и бебета под една годинка.

Противопоказания

Въпреки хомеопатичния състав на медикамента, има определени случаи, в които той трябва да бъде прилаган с особено голямо внимание.

Това се отнася най-вече за пациенти, които страдат или са страдали от болести на щитовидната жлеза. Те трябва да се консултират със специалист, преди да преминат към лечение с Лимфомиозот, за да избегнат възможна свръхчувствителност към медикамента.

Освен това в Лимфомиозот, който е под формата на капки, се съдържа алкохол, заради което медикаментът не бива да се използва от хора, страдащи от заболявания на черния дроб, епилепсия и увреждания на мозъка, без стриктен лекарски надзор.

Пациенти, лекували се от алкохолизъм, също не бива да приемат Лимфомиозот на своя глава.

Оценка на читателите
[Гласували: 17 Средно: 2.8]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Един коментар за “Лимфомиозот – незаменим при проблеми с лимфите и трета сливица

  • 04.07.2016 в 17:08
    Permalink

    колко време трябва да се приема лимфомиозот до пълен резултат?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.