Ефикасни ампули против косопад. Мнения за Phyto, Клоран, Urti Complex и др.

Кои са най-ефикасните ампули против косопад? Мнения на хората и възможност и вие да оставите отзив. Phyto (Phytocyane и Phytolium), Клоран, Urti Complex, Виши, Seri, Керастаз, АлфаПарф, Tricogen и другите. Български ампули при косопад

Лечението на косопад с ампули съчетава силата на биологично-ценни компоненти като женшен, хмел, пшеничен зародиш и много други. Източникът им – природата, е безкраен, затова създадените концентрати за коса са разнообразни.

Общото между ампулите за коса: те имат мощно стимулиращо действие, ускоряват процесите на клетъчния обмен и укрепват корените.

Когато подбираме, можем да се доверим на марката – репутацията на производителя, или да четем съставките.

Стандартен състав: колкото и огромен да е изборът на активни в-ва, един набор от тях по-често присъства в ампулите. Вижте го в таблица.

АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА В АМПУЛИ ЗА КОСА
СЪСТАВКА И НЕЙНАТА ЦЕЛ ЕФЕКТ ОТ ПРИЛАГАНЕТО МУ
АМИНЕКСИЛ за подобряване на храненето на фоликула и по-добър растеж той размеква втвърдения колаген в корените, който избутва корена и причинява падането му. Този вроговен слой пречи на микроциркулирането на кръвта и спира пълноценното хранене
МЕДНИ ПЕПТИДИ за реконструиране на еластичните влакна, за защита и като антиоксидант невроговеният колагенът е необходим за здравето на косъма. Синтезът му се увеличава от аминокиселини, които работят срещу дегенерация, стареене и отмиране в чов. тяло. Пептидите са фолиген и трикомитин
МИНОКСИДИЛ за  кръвоснабдяване и удължен стадий на активен растеж на косъма отваря калиевите канали, благодарение на което йоните на калия постъпват в космения фоликул и стимулират местните биохимични реакции
НИКОТИНАМИД (вит. Р) за обновяване на клетките усилва кръвообращението в скалпа, благоприятства тъканния обмен, подкрепя естественото възстановяване
Аминокиселини, витаминни комплекси, растителни и маслени ЕКСТРАКТИ, пантенол общоукрепващо и подхранващо въздействие и благоприятстват здравето на косъма
ПЛАЦЕНТА като биостимулатор с уникален състав подхранва и укрепва косъма отвътре, като нормализира и неговата структура, регулира мастн. секреция, отстранява пърхот и повишено омазняване на скалпа
Хормони, минерални компоненти, органични к-ни балансират обменните процеси в косъма и скалпа, подобряват цялостно системата от тъкани и тяхното функциониране

Какъвто и да е съставът на ампулите, те решават идентична задача – да наситят косъма с потребните му елементи (йод, калий, магнезий, калций, цинк, фосфор и др.), без които няма как да се осъществи нормално функциониране на жизнено-важните системи в тялото, отговарящи за състоянието на кожа и коса.

Ампулите за коса са ценен подарък за мъж – едновременно оригинален и практичен.

Кои са най-ефикасните ампули против косопад?

Какви ампули се продават? И кои са хубави? В опит да отговорим на интереса, проучихме моментното състояние на предлагането.

Косопад при жени, Оплешивяване, Алопеция

Ампулата се асоциира с инжекция и лекарство, но всъщност тя е измислена като индивидуална опаковка за високо концентрираи разтвор

Phyto

Марката Фито е създадена преди 60 г., като първата й линия е Phytotherathre. Последва я Phyto Specific за обуздаване на непослушни къдрици. В собствена лаборатория учените на Фито създават и патентоват иновации за решаване на проблеми. Всички създадени линии и продукти се отличават със своя неповторим ефект.

По отношение на косопада в продажба са наименованията Phytocyane и Phytolium.

Демир бозан билки за бъбреци
Phytocyane

Фитоциан съчетава аминокиселини и активни растителни компоненти (от гинго билоба и кора калина) с вит. В с цел засилването на междуклетъчните обменни процеси. Добавени са процианиди от семе на грозде с цел антиоксидантна защита и противодействие на стареенето.

Цел на ампулите е възвърнат естествената гъстота на косменото покритие и да създадат допълнително впечатление за обемност.

Phytocyane Serum Anti-chute – ревитализиращ серум, който разчита на изцяло растителен състав. Процианидинът, добит от гроздовото семе, е насочен против опадането на космите. Екстракт от гинко билоба активизира микроциркулирането на кръвта и клетъчното обновяване. Ключов е вит. В6, който участва във формирането на кератин. Включени са още соя за структурата на косъма и тирозин против побеляване.

ампули Фито

С този си състав, ампулите Phytocyane ефикасно противодействат на всякакви унищожаващи косъма фактори – от психически като стрес през хормонални (бременност) и екологични. Концентратът е отличен за изтъняла коса. При продължителна употреба допринася за жизнения вид, активния растеж и забележимо забавя побеляването. Ампулите са подходящи и за конкретни проблеми с косата – за растеж, подхранване или блясък.

Курсът е разчетен за 4 седмици, общо 12 ампули на с-ст 95.90лв.

Phytocyane Density ампули Volume Shine е на пазара от над 10 години и получава предимно положителни отзиви от търсачите на ефикасни средства против косопада. Активният концентрат е насочен и срещу изтъняване и стареене на косъма при дамите. Показания за избора му са алопеция от хормонален и възрастов характер, при опадане на фона на стрес, диети, медикаментозни терапии, лактация.

Курсът е разчетен за 4 седмици, общо 12 ампули на с-ст 81.30 лв.

Phytolium

Включва шампоан и серум в ампули, насочени към интензивна проява на проблема. Активната формула бързо овладява опадането и подсилва фоликулите. В резултат негативите се преодоляват, а косата започва да расте бързо и да се сгъстява.

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

Phytolium се дава за хроничен косопад. Освен на растителните екстракти, разчита и на стволови клетки. В продукта са вложени 4 патента, затова носи индекс Phytolium 4. Производителят казва, че с този серум ще запазим почти 3000 косъма и ще ни изникнат още толкова нови.

Курсът е разчетен за 4 седмици, общо 12 ампули на с-ст 104.29 лв.

Други линии на Фито против косопад са Phytonovathrix, Phytokératine Extrême, Phytomillesime, Phytodensia.

Вижте мнения за най ефикасните и най-популярните марки ТУК и оставете и вие отзива си!

Клоран

Klorane предлага два продукта, насочени към дамите и отделно – за мъжете. Чрез клинични изследвания е засечен доста висок процент ефикасност, достигащ до 80. Основно се залага на хининовото дърво, розмарин, алфа минен за клетъчно обновяване, метионин и др. активни съставки от клеома за реконструкция на кератин.

Централен компонент е нова к-на, наречена β-глицерити, която повлиява синтеза на ензим, пряко свързан с косопада. Витамини РР и В-8 подкрепят местния метаболизъм. В дамския продукт има екстракт от маслина за сгъстяване.

Курсът е разчетен за 3 месеца, общо 24 ампули, с-ст на 1 кутия с 12 бр. е 64.98 лв.

Urti Complex

Урти комплекс на Биофарма е линия, включваща ампули, шампоан и лосион. Ампулите са формулирани срещу най-тежките степени на косопада – местен и дифузен.

Косопад при жени, Оплешивяване, Алопеция

Отговаряме: струват ли си ампулите и достатъчно ли са бързи?

Това е разработка със засилено действие.  Не искат измиване, а действат продължително. Препоръчително приложение през 48 часа.

Опаковките са по 6 бройки, като към момента с-стта на едната е 1.90 лв.

Виши

Известната френска козметична компания произвежда ампули на основата на термална вода и активна съставка аминексил, подкрепен от аргинин и вит. В-6, РР  Vichy Dercos. Иновационната формула предотвратява уплътняването на колагеновите влакна около фоликула. Укрепват се корените, увеличава се обемът и реалната гъстота, възстановява се структурата.

Ампулите на Виши се отличават с лека, течна структура, приятен цветен аромат с тревисти нотки. Съставът добре се пени и леко попива, подходящ е за всякакъв тип кожа и косъм, вкл. прекалено суха и чувствителна.

От Виши препоръчват по 1 ампула всеки ден при интензивно лечение за 3 месеца или 3 броя на седмица за 1.5 мес. при по-незначителен проблем.

Ампули Виши

С-ст на 21 дози – 110.88 лв.

Seri

Производителят Farcom Seri предлага продуктиза заздравяване, за възстановяване Bioproten with keratin, Bioproten Restructuring и с/у косопад  Scalp Comfort Adv. System с ефект подобрено кръвообращение и хранене на косъма.

С-ст на 1 брой – 23.38 лв;

Керастаз

Ампулите на Kerastase (Керастаз) увеличават нивото на кислород в епидермиса на главата, като създават благоприятни условия за стволовите клетки – строителният материал за растежа на нова коса. Възстановява рано увредени фоликули.

ампули Керастаз

Продуктът съдържа витамини за подхранване на луковиците. Според описанието на производителя еластичността видимо се повишава от 10-я ден, а след 30-я се забелязва значително уплътняване.

Терапията е разчетена за 3 месеца, при интензивна терапия – всеки ден. Кутия от 30 бр. е 216.98 лв.

АлфаПарф

Италианският водещ производител на проф. продукти за коса включва и ампули сред десетките маски, серуми, шампоани и др. Alfaparf концентрат енергизира, подкрепя слабите коси, удължава живота на косъма, укрепва втуктурата и ревитализира епитела.

Курсът е 6-8 седм., общо 18-24 броя, с-ст 2.68 лв. за една ампула.

Tricogen

Програмата Tricogen отнема излишните кожни мазнини, които запушват порите около луковиците и препятстват дишането им. Вложени са два патентовани комплекса на растителна база, синхронизирани с физиологичните процеси в скалпа.

Има няколко разновидности на продукта, които включват третиране против себорея, пърхот и др. проблематика. Средната цена е около 3 лв на бройка.

Другите

Продължаваме с качествени предложения за целенасочена терапия на косъма.

На Ducray (Дюкре)

Ducray Anastim използва неорусцин за подобрена микроциркулация, биотин за повишена продукция на кератин и свой патентован комплекс за цялостно решаване на проблемите. Насочени са към опадане под влияние на външни и вътрешни фактори, вкл. психически и физически заболявания, диети, раждане, операции и др.

Производителят посочва границата от 100 опадали косъма на ден като показание за използване на Анастим.

Опаковка от 8 бр. за 64.48 лв.

Кресчина на Labo Cosprophar

Ампулите Re-Growth са швейцарски патент за локална обработка в зони на оредяване. Оздравява увредени, но не напълно атрофирали фоликули, увеличава кератиновия синтез. Това средство е за тежки случаи със значимо опадане и оголване на кожата.

В състава са лизин и цистин (аминок-ни) и гликопротеин (фактор за растежа), като формулата е и за двата пола. С-ст на 10 ампули – 115 лв.

Лореал

Препаратът на френската компания Aminexil Advanced е показан при сезонни фактори за опадане на косата, при снижен имунитет, небалансирано хранене и хронични стресови състояния.

Активната съставка е аминексил, който тук е допълнен с омега-6 незаменимите к-ни за подхранване.

Интензивната ампула под името Absolut Repair Lipidium представлява реконструиращ концентрат с мигновено действие. Патентованият комплекс запълва липсите в косъма, след което го обвива и защитава. С-стта е 5.89 лв за 1 брой.

René Furterer (Рене Фюртерер)

Продуктът на френската Пиер Фабр Дермо съдържа патентованата формула под означението RF 80 срещу реакционен косопад при дамите. Това значи приложение в широки граници, причинено от раждане, лекарства и хирургия до обичайните стрес и лошо хранене.

Тук виждаме ползването на растителни пептиди и по-необичайните витамини като F, Н, В5и А. Вложен е и екстракт от бразилски жен-шен и масла за ускорена капилярна циркулация край фоликула, биотин и метионин за кератина.

Кутия с 12 броя е на с-ст 92.38 лв.

Още продукти накратко:

 • Revalid Тоник – известната в борбата с косопада марка използва при ампулите си пшен. протеин, пантенол и екстракт от овес. 20 броя са 39.98 лв;
 • Флоривитал – ампули против косопад, себорея, омазняване, пърхот, предлагащи качествата на D-пантенола и ред растителни извлеци от лайка, салвия, арника, бор, коприва, кресон, бръшлян и др. С-ст на 12 броя – 29.97 лв;
 • Линеа Био – ползва силата на арниката, ментола и мащерката с цел подкрепа на космената структура, заздравяване на коренчетата, омекотяване, повишаване на обема и еластичността. С-ст на 8 бр. – 14.88 лв;
 • На Биофарма Placenta срещу опадане на косата и образуван пърхот, базиран на екстракт от плацента. Възстановява клетъчния метаболизъм при нееднократна употреба, макар че още от първите апликации се проявяват реални ефекти. Препоръчително приложение на 2-3 бр. седмично, 8-12 бр. на курс. С-ст на кутия от 8 бр. – 10.97 лв;
 • На Биофарма Денис Erbecrin – с растителни екстракти. Потиска мастната секреция и образуването на пърхот. С-ст на кутия от 8 бр. – 12.97 лв;
 • DEA плацента 4 в 1 – италианската компания Parisienne съчетава плацента с пантенол, колаген и коприва. Плацентата стимулира микроциркулацията, провитамин В възстановява биохимията, копривата и колагена оздравяват. Ампулата има силна профилактична роля. С-ст за 12 бр. – 11.78 лв;
 • Орхидея на Alan Jey – извлеци от салвия, коприва, глухарче, хинин, бял равнец. Също насочен към тежки случаи на опадане на косата, трайно и дълбоко увреден косъм. С-ст на 10 бр. – 14.64 лв;
 • На Икаров – утвърденията стимулант не е на ампули, а в шишенце 125 мл, но като концентрираност отговаря на характеристиките на разглежданите от нас продукти. Цели интензивно хранене, директно стимулиране на корена, ускоряване на растежа, при това на по-здрав и дебел косъм. Разчита на етер. масла и растит. извлеци. С-ст 6.63.

Български ампули при косопад

Някои потребители целенасочено търсят български продукти, изхождайки от очакването за по-добра цена. Виждаме, че принципно този тип продукти са доста скъпи, докато българското производство излиза на разумна стойност. Ампулите от наши компании предоставят възможност за терапия в рамките на 15-20 лв.

ампули с витамини

Ампулите с витамини се добавят към маските, много по-рядка е директното им втриване, а и с някои се рискува алергична реакция

Български ампули против косопад са продуктите на Биофарма – Уртикомплекс и Денис с плацента. СБН Лаборатории предлагат Флорвитал – комбиниран и против пърхут. Камко излиза с линията Виктория Бюти, в която също се ползва плацента, но комбинирана с витаминен комплекс. Български продукт е и Ринфолтил на Фармалайф.

Особености на ампули за коса

Грижата за косата е къртовски труд, щом е „болна“. Производителите на козметични продукти са наситили пазара с лечебни шампоани, маски и серуми срещу неестетичния и нездрав симптом.

Но по мнение на ползвателите, истински екстреното средство – за най-тежки ситуации, са високо концентрираните ампули против косопад. Те съдържат точните витамини, хранителни вещества и микроелементи, които противодействат на алопеция.

Какво представлява ампулата?

Ампулите са флакони, направени от пластмаса, плътен полиетилен или стъкло. Те са напълнени с концентрирания лечебен препарат, като количеството е разчетено за еднократно приложение. При такова опаковане няма риск от остаряване, замърсяване или спад в качеството, защото ампулата се отваря и веднага се използва.

Качество е, че лесно се прилагат у дома, без чужда помощ. Много по-лесно е дори от слагането на маска, при която внимаваме да покрием всеки квадратен сантиметър. Ампулите просто се втриват в кожата, а усещането за намокряне + реакцията на скалпа много ясно показват докъде сме стигнали и има ли пропуснат участък.

Количеството в ампулата надхвърля необходимото – маже се щедро, без пестене и притеснение. Някои спестовни дами ги слагат на два пъти, заради по-високата им цена в сравнение с масовите продукти като шампоани и маски.

Но ампулата е с висока активност, висока концентрация и в крайна сметка е лечебно средство, което се слага в ограничен период от време. Не напразно производителите ги опаковат в кутии по 10 или 12 бройки, а търговците навсякъде им слагат единична цена и ги продават на бройка.

Още информация и източници на английски и руски: Кои са най-ефикасните ампули против косопад?, Ампулите phyto и техните производни на оригиналния им сайт, без дистрибутори

В крайна сметка ампулата значително облекчава живота при съвременния дефицит на време. Нейната „услуга“ се доближава до професионалната помощ, която се предоставя в салоните. Впрочем професионалистите ползват същите тези препарати, но имат апаратура, с която повишават тяхното усвояване.

Кога трябват ампули?

Ампулите са лечебно средство. Показания за преминаването към тях са сухите, нееластични, безжизнени коси, които дотолкова са ослабени, че растат лошо и опадат ускорено.

 • При косопад;
 • При сух, дехидратиран косъм;
 • При липса на естествен блясък;
 • При късащи се краища;
 • За регенериране след боядисване;
 • За подхранване след термообработка;
 • При пърхот и др.

  Косопад при жени, Оплешивяване, Алопеция

  Отговаряме: струват ли си ампулите и достатъчно ли са бързи?

Тест за косопад

За да решите дали сте за ампули, направете тест: сутрин, преди ресане, хванете дебел кичур коса и прекарайте ръката от основата до краищата, с леко издърпване. Ако в дланта ви останат повече от петнайсетина косъма, очевидно се нуждаете не от козметика, а от лекарство.

Ампулите с лечебен състав са по-ефикасни, когато косопадът идва от авитаминоза, непълноценно хранене, стрес, преумора или обостряне на хронични патологични състояния.

Преимущества на ампулите

Състоянието на косата пряко отразява общия имунитет, стабилността на хормоналния фон и подаването на необходимите витамини – като вид и количество.

Ампулите за терапия на коса са резултат от търсенето на общоукрепващ агент, който да оздравява космените фоликули и да подава подхранващи в-ва, изолирайки като фактор моментното състояние на тялото.

Така са разработени уникални биостимуланти, базиращи се на най-разнообразни съчетания от аминокиселини, ензими, витамини, извлеци от растения, животинска плацента и др. активни съставки с благотворен ефект върху човешкия косъм.

Как точно се случва лечението и оздравяването на косата и кои домашни средства можем да впрегне за това, сме разказали ТУК: Лечение на косопад: природни лекарства най-близо до нас.

Три лесни начина за слагане на ампула

Общата начална стъпка е да срежем или отчупим връхчето на ампулата. Как да разберем от кой вид сме купили? Ако производителят не е сложил ножче (пиличка) в опаковката, значи ампулката може да се счули безопасно на ръка.

 1. На измита коса: Разделяме косата на път, обработваме открилия се участък от кожата. Отваряме нов път след 3-4 см и продължаваме да втриваме в корена. Използваме масажни движения и прилагаме известна сила, за да проникне препаратът по-навътре. Остатъкът разнасяме по косата – в първите 7-8 см от кожата. Оставяме да изсъхне по естествен начин;
 2. На мръсна коса: Нанасяме съдържанието на ампулата по описания начин 8 часа преди да мием главата;
 3. В маската: Пригответе някаква маска за коса по предпочитана рецепта и просто изсипете в нея съдържанието на ампулата. Разнесете маската по обичайния начин и това е. Смесването няма да намали действието на концентрираната съставка, само не забравяйте добре да обработите скалпа.

  Косопад при жени, Оплешивяване, Алопеция

  Ампулата се изсипва (по малко!!!) направо в корените или още по-лесно: в маската или шампоана

Втриване в корена е задължителният компонент. Ако искате, завършете с покриване с найлон, шапка или вестник, с по-топъл шал. Затоплянето на главата ще подобри малко усвояването, макар че ампулите са направени да бъдат независими от подобни методи на прилагане.

Всякакви маски за косопад, които може да обогатите и засилите с ампула концентрат, сме описали ТУК: Маски с масла, с лекарства, с готови комплекси, с билки, с храни от кухнята ни: 101+ съвременни и бабешки формули за оздравена коса.

Как да избера ампула?

Търсещите добри, работещи препарати винаги са под риск да се „загубят“ в огромното предлагане. Ако не е почитател на определен производител, потребителят се опитва да се ориентира по свои критерии, задавайки някои от следните въпроси:

Кои са с витамини? Ако държите на витамините, то такива се влагат в огромния процент от продуктите за възстановяване и терапия на коса. Друг вариант е да подсилите лечението с ампула витамин, втрита директно или вложена в маската.

Описали сме действието на витамините и откъде да намерим евтини ТУК: Витамини от ампула и от капсула. Кой витамин ни трябва и как да се излекуваме с него. 

Кои са италиански? Пазарът е наситен с ампули на френски и италиански лаборатории и концерни. Италия има реномирани компании в сектора, но силният коз тук е, че множество продукти са на добри до ниски цени. Пример са Alfaparf и DEA плацента от нашето описание по-горе. Цената на 1 ампула Плако и Жен-шен от Parisienne  е 1.30 лв, Allwaves – 1.83 лв, Collistar – 4.38 лв и т.н.

Кои са за мъже? Някои реномирани марки Клоран и Кресчина са създали универсални продукти. Други като Виши, Labo Hair Loss, Biopoint FarmaVita Noir, Foltene Pharma, Essentiel, Фито серум и т.н. имат специални формули за силния пол. Ориентирането е лесно, целевият пол е изписан в наименованието.

При бременност и след раждане? През периодите на износване на плода и на кърмене майките предпочитат растителните продукти, за да са спокойни, че няма да навредят на детето. Любими са ампулите с коприва, с плацента, с билкови извлеци.

Темата разглеждаме по-обстойно ТУК: (текстът продължава и след анонса)

Косопад при жени: форми и причини. Как изглежда

Вит. В-6 е знаменитото средства за опазване и възстановяване на косата през бременността, когато доста дами се прощават с момичешки бляскавите и гъсти кичури. Обаче витамините в ампули, както и етер. масла и никотиновата к-на се използват с внимание след зачеването и определено не се прекалява с тях.

Ампули + шампоани против косопад

В идеалния случай ампулите за коса се комбинират с други терапевтични средства при косопад, най-удобните и известни от които са шампоаните. Големите производители предлагат терапевтични линии, в които включват шампоани, лосиони, серуми, ампули и др.

Шампоаните (марки, действие и цени) сме изложили ТУК:

Кой е най-добрият шампоан против косопад? Мнения за Дюкре, Кройтерхоф, Парусан и др.

А във видеото ще видите как се апликира ампула и през какво разстояние:

Какво казва вашият опит? Кои марки ампули сте ползвали? Какъв беше резултатът?
Похвалете се, оплачете се! Нека сме полезни!
Споделете с бутона по-долу.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Ефикасни ампули против косопад. Мнения за Phyto, Клоран, Urti Complex и др.

 1. Ориентирала съм се към Phyto, но се колебая за кой продукт. Някой би ли споделил Phytocyane или Phytolium?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.