Ефикасни ампули против косопад. Мнения за Phyto, Клоран, Urti Complex и др.

Кои са най-ефикасните ампули против косопад? Мнения на хората и възможност и вие да оставите отзив. Phyto (Phytocyane и Phytolium), Клоран, Urti Complex, Виши, Seri, Керастаз, АлфаПарф, Tricogen и другите. Български ампули при косопад

Лечението на косопад с ампули съчетава силата на биологично-ценни компоненти като женшен, хмел, пшеничен зародиш и много други. Източникът им – природата, е безкраен, затова създадените концентрати за коса са разнообразни.

Общото между ампулите за коса: те имат мощно стимулиращо действие, ускоряват процесите на клетъчния обмен и укрепват корените.

Когато подбираме, можем да се доверим на марката – репутацията на производителя, или да четем съставките.

Стандартен състав: колкото и огромен да е изборът на активни в-ва, един набор от тях по-често присъства в ампулите. Вижте го в таблица.

АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА В АМПУЛИ ЗА КОСА
СЪСТАВКА И НЕЙНАТА ЦЕЛ ЕФЕКТ ОТ ПРИЛАГАНЕТО МУ
АМИНЕКСИЛ за подобряване на храненето на фоликула и по-добър растеж той размеква втвърдения колаген в корените, който избутва корена и причинява падането му. Този вроговен слой пречи на микроциркулирането на кръвта и спира пълноценното хранене
МЕДНИ ПЕПТИДИ за реконструиране на еластичните влакна, за защита и като антиоксидант невроговеният колагенът е необходим за здравето на косъма. Синтезът му се увеличава от аминокиселини, които работят срещу дегенерация, стареене и отмиране в чов. тяло. Пептидите са фолиген и трикомитин
МИНОКСИДИЛ за  кръвоснабдяване и удължен стадий на активен растеж на косъма отваря калиевите канали, благодарение на което йоните на калия постъпват в космения фоликул и стимулират местните биохимични реакции
НИКОТИНАМИД (вит. Р) за обновяване на клетките усилва кръвообращението в скалпа, благоприятства тъканния обмен, подкрепя естественото възстановяване
Аминокиселини, витаминни комплекси, растителни и маслени ЕКСТРАКТИ, пантенол общоукрепващо и подхранващо въздействие и благоприятстват здравето на косъма
ПЛАЦЕНТА като биостимулатор с уникален състав подхранва и укрепва косъма отвътре, като нормализира и неговата структура, регулира мастн. секреция, отстранява пърхот и повишено омазняване на скалпа
Хормони, минерални компоненти, органични к-ни балансират обменните процеси в косъма и скалпа, подобряват цялостно системата от тъкани и тяхното функциониране

Какъвто и да е съставът на ампулите, те решават идентична задача – да наситят косъма с потребните му елементи (йод, калий, магнезий, калций, цинк, фосфор и др.), без които няма как да се осъществи нормално функциониране на жизнено-важните системи в тялото, отговарящи за състоянието на кожа и коса.

Ампулите за коса са ценен подарък за мъж, виж ТУК: Neostyle – едновременно оригинален и практичен.

Кои са най-ефикасните ампули против косопад?

Какви ампули се продават? И кои са хубави? В опит да отговорим на интереса, проучихме моментното състояние на предлагането.

Косопад при жени, Оплешивяване, Алопеция

Ампулата се асоциира с инжекция и лекарство, но всъщност тя е измислена като индивидуална опаковка за високо концентрираи разтвор

Phyto

Марката Фито е създадена преди 60 г., като първата й линия е Phytotherathre. Последва я Phyto Specific за обуздаване на непослушни къдрици. В собствена лаборатория учените на Фито създават и патентоват иновации за решаване на проблеми. Всички създадени линии и продукти се отличават със своя неповторим ефект.

По отношение на косопада в продажба са наименованията Phytocyane и Phytolium.

“Фигурин
Phytocyane

Фитоциан съчетава аминокиселини и активни растителни компоненти (от гинго билоба и кора калина) с вит. В с цел засилването на междуклетъчните обменни процеси. Добавени са процианиди от семе на грозде с цел антиоксидантна защита и противодействие на стареенето.

Цел на ампулите е възвърнат естествената гъстота на косменото покритие и да създадат допълнително впечатление за обемност.

Phytocyane Serum Anti-chute – ревитализиращ серум, който разчита на изцяло растителен състав. Процианидинът, добит от гроздовото семе, е насочен против опадането на космите. Екстракт от гинко билоба активизира микроциркулирането на кръвта и клетъчното обновяване. Ключов е вит. В6, който участва във формирането на кератин. Включени са още соя за структурата на косъма и тирозин против побеляване.

ампули Фито

С този си състав, ампулите Phytocyane ефикасно противодействат на всякакви унищожаващи косъма фактори – от психически като стрес през хормонални (бременност) и екологични. Концентратът е отличен за изтъняла коса. При продължителна употреба допринася за жизнения вид, активния растеж и забележимо забавя побеляването. Ампулите са подходящи и за конкретни проблеми с косата – за растеж, подхранване или блясък.

Курсът е разчетен за 4 седмици, общо 12 ампули на с-ст 95.90лв.

Phytocyane Density ампули Volume Shine е на пазара от над 10 години и получава предимно положителни отзиви от търсачите на ефикасни средства против косопада. Активният концентрат е насочен и срещу изтъняване и стареене на косъма при дамите. Показания за избора му са алопеция от хормонален и възрастов характер, при опадане на фона на стрес, диети, медикаментозни терапии, лактация.

Курсът е разчетен за 4 седмици, общо 12 ампули на с-ст 81.30 лв.

Phytolium

Включва шампоан и серум в ампули, насочени към интензивна проява на проблема. Активната формула бързо овладява опадането и подсилва фоликулите. В резултат негативите се преодоляват, а косата започва да расте бързо и да се сгъстява.

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

Phytolium се дава за хроничен косопад. Освен на растителните екстракти, разчита и на стволови клетки. В продукта са вложени 4 патента, затова носи индекс Phytolium 4. Производителят казва, че с този серум ще запазим почти 3000 косъма и ще ни изникнат още толкова нови.

Курсът е разчетен за 4 седмици, общо 12 ампули на с-ст 104.29 лв.

Други линии на Фито против косопад са Phytonovathrix, Phytokératine Extrême, Phytomillesime, Phytodensia.

Вижте мнения за най ефикасните и най-популярните марки ТУК и оставете и вие отзива си!

Клоран

Klorane предлага два продукта, насочени към дамите и отделно – за мъжете. Чрез клинични изследвания е засечен доста висок процент ефикасност, достигащ до 80. Основно се залага на хининовото дърво, розмарин, алфа минен за клетъчно обновяване, метионин и др. активни съставки от клеома за реконструкция на кератин.

Централен компонент е нова к-на, наречена β-глицерити, която повлиява синтеза на ензим, пряко свързан с косопада. Витамини РР и В-8 подкрепят местния метаболизъм. В дамския продукт има екстракт от маслина за сгъстяване.

Курсът е разчетен за 3 месеца, общо 24 ампули, с-ст на 1 кутия с 12 бр. е 64.98 лв.

Urti Complex

Урти комплекс на Биофарма е линия, включваща ампули, шампоан и лосион. Ампулите са формулирани срещу най-тежките степени на косопада – местен и дифузен.

Косопад при жени, Оплешивяване, Алопеция

Отговаряме: струват ли си ампулите и достатъчно ли са бързи?

Това е разработка със засилено действие.  Не искат измиване, а действат продължително. Препоръчително приложение през 48 часа.

Опаковките са по 6 бройки, като към момента с-стта на едната е 1.90 лв.

Виши

Известната френска козметична компания произвежда ампули на основата на термална вода и активна съставка аминексил, подкрепен от аргинин и вит. В-6, РР  Vichy Dercos. Иновационната формула предотвратява уплътняването на колагеновите влакна около фоликула. Укрепват се корените, увеличава се обемът и реалната гъстота, възстановява се структурата.

Ампулите на Виши се отличават с лека, течна структура, приятен цветен аромат с тревисти нотки. Съставът добре се пени и леко попива, подходящ е за всякакъв тип кожа и косъм, вкл. прекалено суха и чувствителна.

От Виши препоръчват по 1 ампула всеки ден при интензивно лечение за 3 месеца или 3 броя на седмица за 1.5 мес. при по-незначителен проблем.

Ампули Виши

С-ст на 21 дози – 110.88 лв.

Seri

Производителят Farcom Seri предлага продуктиза заздравяване, за възстановяване Bioproten with keratin, Bioproten Restructuring и с/у косопад  Scalp Comfort Adv. System с ефект подобрено кръвообращение и хранене на косъма.

С-ст на 1 брой – 23.38 лв;

Керастаз

Ампулите на Kerastase (Керастаз) увеличават нивото на кислород в епидермиса на главата, като създават благоприятни условия за стволовите клетки – строителният материал за растежа на нова коса. Възстановява рано увредени фоликули.

ампули Керастаз

Продуктът съдържа витамини за подхранване на луковиците. Според описанието на производителя еластичността видимо се повишава от 10-я ден, а след 30-я се забелязва значително уплътняване.

Терапията е разчетена за 3 месеца, при интензивна терапия – всеки ден. Кутия от 30 бр. е 216.98 лв.

АлфаПарф

Италианският водещ производител на проф. продукти за коса включва и ампули сред десетките маски, серуми, шампоани и др. Alfaparf концентрат енергизира, подкрепя слабите коси, удължава живота на косъма, укрепва втуктурата и ревитализира епитела.

Курсът е 6-8 седм., общо 18-24 броя, с-ст 2.68 лв. за една ампула.

Tricogen

Програмата Tricogen отнема излишните кожни мазнини, които запушват порите около луковиците и препятстват дишането им. Вложени са два патентовани комплекса на растителна база, синхронизирани с физиологичните процеси в скалпа.

Има няколко разновидности на продукта, които включват третиране против себорея, пърхот и др. проблематика. Средната цена е около 3 лв на бройка.

Другите

Продължаваме с качествени предложения за целенасочена терапия на косъма.

На Ducray (Дюкре)

Ducray Anastim използва неорусцин за подобрена микроциркулация, биотин за повишена продукция на кератин и свой патентован комплекс за цялостно решаване на проблемите. Насочени са към опадане под влияние на външни и вътрешни фактори, вкл. психически и физически заболявания, диети, раждане, операции и др.

Производителят посочва границата от 100 опадали косъма на ден като показание за използване на Анастим.

Опаковка от 8 бр. за 64.48 лв.

Кресчина на Labo Cosprophar

Ампулите Re-Growth са швейцарски патент за локална обработка в зони на оредяване. Оздравява увредени, но не напълно атрофирали фоликули, увеличава кератиновия синтез. Това средство е за тежки случаи със значимо опадане и оголване на кожата.

В състава са лизин и цистин (аминок-ни) и гликопротеин (фактор за растежа), като формулата е и за двата пола. С-ст на 10 ампули – 115 лв.

Лореал

Препаратът на френската компания Aminexil Advanced е показан при сезонни фактори за опадане на косата, при снижен имунитет, небалансирано хранене и хронични стресови състояния.

Активната съставка е аминексил, който тук е допълнен с омега-6 незаменимите к-ни за подхранване.

Интензивната ампула под името Absolut Repair Lipidium представлява реконструиращ концентрат с мигновено действие. Патентованият комплекс запълва липсите в косъма, след което го обвива и защитава. С-стта е 5.89 лв за 1 брой.

René Furterer (Рене Фюртерер)

Продуктът на френската Пиер Фабр Дермо съдържа патентованата формула под означението RF 80 срещу реакционен косопад при дамите. Това значи приложение в широки граници, причинено от раждане, лекарства и хирургия до обичайните стрес и лошо хранене.

Тук виждаме ползването на растителни пептиди и по-необичайните витамини като F, Н, В5и А. Вложен е и екстракт от бразилски жен-шен и масла за ускорена капилярна циркулация край фоликула, биотин и метионин за кератина.

Кутия с 12 броя е на с-ст 92.38 лв.

Още продукти накратко:

 • Revalid Тоник – известната в борбата с косопада марка използва при ампулите си пшен. протеин, пантенол и екстракт от овес. 20 броя са 39.98 лв;
 • Флоривитал – ампули против косопад, себорея, омазняване, пърхот, предлагащи качествата на D-пантенола и ред растителни извлеци от лайка, салвия, арника, бор, коприва, кресон, бръшлян и др. С-ст на 12 броя – 29.97 лв;
 • Линеа Био – ползва силата на арниката, ментола и мащерката с цел подкрепа на космената структура, заздравяване на коренчетата, омекотяване, повишаване на обема и еластичността. С-ст на 8 бр. – 14.88 лв;
 • На Биофарма Placenta срещу опадане на косата и образуван пърхот, базиран на екстракт от плацента. Възстановява клетъчния метаболизъм при нееднократна употреба, макар че още от първите апликации се проявяват реални ефекти. Препоръчително приложение на 2-3 бр. седмично, 8-12 бр. на курс. С-ст на кутия от 8 бр. – 10.97 лв;
 • На Биофарма Денис Erbecrin – с растителни екстракти. Потиска мастната секреция и образуването на пърхот. С-ст на кутия от 8 бр. – 12.97 лв;
 • DEA плацента 4 в 1 – италианската компания Parisienne съчетава плацента с пантенол, колаген и коприва. Плацентата стимулира микроциркулацията, провитамин В възстановява биохимията, копривата и колагена оздравяват. Ампулата има силна профилактична роля. С-ст за 12 бр. – 11.78 лв;
 • Орхидея на Alan Jey – извлеци от салвия, коприва, глухарче, хинин, бял равнец. Също насочен към тежки случаи на опадане на косата, трайно и дълбоко увреден косъм. С-ст на 10 бр. – 14.64 лв;
 • На Икаров – утвърденията стимулант не е на ампули, а в шишенце 125 мл, но като концентрираност отговаря на характеристиките на разглежданите от нас продукти. Цели интензивно хранене, директно стимулиране на корена, ускоряване на растежа, при това на по-здрав и дебел косъм. Разчита на етер. масла и растит. извлеци. С-ст 6.63.

Български ампули при косопад

Някои потребители целенасочено търсят български продукти, изхождайки от очакването за по-добра цена. Виждаме, че принципно този тип продукти са доста скъпи, докато българското производство излиза на разумна стойност. Ампулите от наши компании предоставят възможност за терапия в рамките на 15-20 лв.

ампули с витамини

Ампулите с витамини се добавят към маските, много по-рядка е директното им втриване, а и с някои се рискува алергична реакция

Български ампули против косопад са продуктите на Биофарма – Уртикомплекс и Денис с плацента. СБН Лаборатории предлагат Флорвитал – комбиниран и против пърхут. Камко излиза с линията Виктория Бюти, в която също се ползва плацента, но комбинирана с витаминен комплекс. Български продукт е и Ринфолтил на Фармалайф.

Особености на ампули за коса

Грижата за косата е къртовски труд, щом е „болна“. Производителите на козметични продукти са наситили пазара с лечебни шампоани, маски и серуми срещу неестетичния и нездрав симптом.

Но по мнение на ползвателите, истински екстреното средство – за най-тежки ситуации, са високо концентрираните ампули против косопад. Те съдържат точните витамини, хранителни вещества и микроелементи, които противодействат на алопеция.

Какво представлява ампулата?

Ампулите са флакони, направени от пластмаса, плътен полиетилен или стъкло. Те са напълнени с концентрирания лечебен препарат, като количеството е разчетено за еднократно приложение. При такова опаковане няма риск от остаряване, замърсяване или спад в качеството, защото ампулата се отваря и веднага се използва.

Качество е, че лесно се прилагат у дома, без чужда помощ. Много по-лесно е дори от слагането на маска, при която внимаваме да покрием всеки квадратен сантиметър. Ампулите просто се втриват в кожата, а усещането за намокряне + реакцията на скалпа много ясно показват докъде сме стигнали и има ли пропуснат участък.

Количеството в ампулата надхвърля необходимото – маже се щедро, без пестене и притеснение. Някои спестовни дами ги слагат на два пъти, заради по-високата им цена в сравнение с масовите продукти като шампоани и маски.

Но ампулата е с висока активност, висока концентрация и в крайна сметка е лечебно средство, което се слага в ограничен период от време. Не напразно производителите ги опаковат в кутии по 10 или 12 бройки, а търговците навсякъде им слагат единична цена и ги продават на бройка.

Още информация и източници на английски и руски: Кои са най-ефикасните ампули против косопад?, Ампулите phyto и техните производни на оригиналния им сайт, без дистрибутори

В крайна сметка ампулата значително облекчава живота при съвременния дефицит на време. Нейната „услуга“ се доближава до професионалната помощ, която се предоставя в салоните. Впрочем професионалистите ползват същите тези препарати, но имат апаратура, с която повишават тяхното усвояване.

Кога трябват ампули?

Ампулите са лечебно средство. Показания за преминаването към тях са сухите, нееластични, безжизнени коси, които дотолкова са ослабени, че растат лошо и опадат ускорено.

 • При косопад;
 • При сух, дехидратиран косъм;
 • При липса на естествен блясък;
 • При късащи се краища;
 • За регенериране след боядисване;
 • За подхранване след термообработка;
 • При пърхот и др.

  Косопад при жени, Оплешивяване, Алопеция

  Отговаряме: струват ли си ампулите и достатъчно ли са бързи?

Тест за косопад

За да решите дали сте за ампули, направете тест: сутрин, преди ресане, хванете дебел кичур коса и прекарайте ръката от основата до краищата, с леко издърпване. Ако в дланта ви останат повече от петнайсетина косъма, очевидно се нуждаете не от козметика, а от лекарство.

Ампулите с лечебен състав са по-ефикасни, когато косопадът идва от авитаминоза, непълноценно хранене, стрес, преумора или обостряне на хронични патологични състояния.

Преимущества на ампулите

Състоянието на косата пряко отразява общия имунитет, стабилността на хормоналния фон и подаването на необходимите витамини – като вид и количество.

Ампулите за терапия на коса са резултат от търсенето на общоукрепващ агент, който да оздравява космените фоликули и да подава подхранващи в-ва, изолирайки като фактор моментното състояние на тялото.

Така са разработени уникални биостимуланти, базиращи се на най-разнообразни съчетания от аминокиселини, ензими, витамини, извлеци от растения, животинска плацента и др. активни съставки с благотворен ефект върху човешкия косъм.

Как точно се случва лечението и оздравяването на косата и кои домашни средства можем да впрегне за това, сме разказали ТУК: Лечение на косопад: природни лекарства най-близо до нас.

Три лесни начина за слагане на ампула

Общата начална стъпка е да срежем или отчупим връхчето на ампулата. Как да разберем от кой вид сме купили? Ако производителят не е сложил ножче (пиличка) в опаковката, значи ампулката може да се счули безопасно на ръка.

 1. На измита коса: Разделяме косата на път, обработваме открилия се участък от кожата. Отваряме нов път след 3-4 см и продължаваме да втриваме в корена. Използваме масажни движения и прилагаме известна сила, за да проникне препаратът по-навътре. Остатъкът разнасяме по косата – в първите 7-8 см от кожата. Оставяме да изсъхне по естествен начин;
 2. На мръсна коса: Нанасяме съдържанието на ампулата по описания начин 8 часа преди да мием главата;
 3. В маската: Пригответе някаква маска за коса по предпочитана рецепта и просто изсипете в нея съдържанието на ампулата. Разнесете маската по обичайния начин и това е. Смесването няма да намали действието на концентрираната съставка, само не забравяйте добре да обработите скалпа.

  Косопад при жени, Оплешивяване, Алопеция

  Ампулата се изсипва (по малко!!!) направо в корените или още по-лесно: в маската или шампоана

Втриване в корена е задължителният компонент. Ако искате, завършете с покриване с найлон, шапка или вестник, с по-топъл шал. Затоплянето на главата ще подобри малко усвояването, макар че ампулите са направени да бъдат независими от подобни методи на прилагане.

Всякакви маски за косопад, които може да обогатите и засилите с ампула концентрат, сме описали ТУК: Маски с масла, с лекарства, с готови комплекси, с билки, с храни от кухнята ни: 101+ съвременни и бабешки формули за оздравена коса.

Как да избера ампула?

Търсещите добри, работещи препарати винаги са под риск да се „загубят“ в огромното предлагане. Ако не е почитател на определен производител, потребителят се опитва да се ориентира по свои критерии, задавайки някои от следните въпроси:

Кои са с витамини? Ако държите на витамините, то такива се влагат в огромния процент от продуктите за възстановяване и терапия на коса. Друг вариант е да подсилите лечението с ампула витамин, втрита директно или вложена в маската.

Описали сме действието на витамините и откъде да намерим евтини ТУК: Витамини от ампула и от капсула. Кой витамин ни трябва и как да се излекуваме с него. 

Кои са италиански? Пазарът е наситен с ампули на френски и италиански лаборатории и концерни. Италия има реномирани компании в сектора, но силният коз тук е, че множество продукти са на добри до ниски цени. Пример са Alfaparf и DEA плацента от нашето описание по-горе. Цената на 1 ампула Плако и Жен-шен от Parisienne  е 1.30 лв, Allwaves – 1.83 лв, Collistar – 4.38 лв и т.н.

Кои са за мъже? Някои реномирани марки Клоран и Кресчина са създали универсални продукти. Други като Виши, Labo Hair Loss, Biopoint FarmaVita Noir, Foltene Pharma, Essentiel, Фито серум и т.н. имат специални формули за силния пол. Ориентирането е лесно, целевият пол е изписан в наименованието.

При бременност и след раждане? През периодите на износване на плода и на кърмене майките предпочитат растителните продукти, за да са спокойни, че няма да навредят на детето. Любими са ампулите с коприва, с плацента, с билкови извлеци.

Темата разглеждаме по-обстойно ТУК: (текстът продължава и след анонса)

Косопад при жени: форми и причини. Как изглежда

Вит. В-6 е знаменитото средства за опазване и възстановяване на косата през бременността, когато доста дами се прощават с момичешки бляскавите и гъсти кичури. Обаче витамините в ампули, както и етер. масла и никотиновата к-на се използват с внимание след зачеването и определено не се прекалява с тях.

Ампули + шампоани против косопад

В идеалния случай ампулите за коса се комбинират с други терапевтични средства при косопад, най-удобните и известни от които са шампоаните. Големите производители предлагат терапевтични линии, в които включват шампоани, лосиони, серуми, ампули и др.

Шампоаните (марки, действие и цени) сме изложили ТУК:

Кой е най-добрият шампоан против косопад? Мнения за Дюкре, Кройтерхоф, Парусан и др.

А във видеото ще видите как се апликира ампула и през какво разстояние:

Какво казва вашият опит? Кои марки ампули сте ползвали? Какъв беше резултатът?
Похвалете се, оплачете се! Нека сме полезни!
Споделете с бутона по-долу.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Ефикасни ампули против косопад. Мнения за Phyto, Клоран, Urti Complex и др.

 1. Ориентирала съм се към Phyto, но се колебая за кой продукт. Някой би ли споделил Phytocyane или Phytolium?

 2. Каквато и ампула да се вземе, ще даде полза, ако е от утвърдените марки. Слагала съм Клоран, Виши и Керастаз и не съм намирала някаква разлика между тях. Всички си работят и са супер.

 3. Не мисля, че има чак такава разлика в цените, за да се избира по тях. Ето Urti Complex – 6 за 12 лв, Seri и Tricogen – 12 за 32 лв. Лично мое мнение!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.