Хранителни добавки за справяне с излишните килограми

Не е тайна за никого, че през последните десетина година се забелязва сериозно покачване на популярността на хранителните добавки.

Те вече не са тема табу и отдавна мина времето, когато се смяташе, че такива използват само културистите или професионалните спортисти, които търсят допълнителни начини за подобряване на спортната си форма.

Когато става дума за редуциране на теглото, особено на така нежеланите мазнини, няма как да не бъде зачекната темата за хранителните добавки, които са специално разработени за да се борят с излишните килограми. Експертите в тази област смятат, че добавките подпомагат топенето на мазнини, като увеличават ефективността на диетите за отслабване. Съществуват редица формули и съставки за тази цел, някои с отлична репутация и други с по-слаба ефективност, но тук ще обърнем внимание на някои от съставките, които имат най-голям шанс да ви помогнат в борбата с излишното тегло.

На първо място няма как да не споменем най-известната хранителна добавка в борбата с мазнините – Л-Карнитин. Тази аминокиселина е достъпна под различни формули, включително в таблетна и течна форма, като ключовото ѝ свойство, е че помага на тялото да преобразува мастните клетки в енергия. На тази добавка се пиписват и редица други ползи, включително подпомагане на сърдечно-съдовата система и дори тя прави кожата по здрава.

От друга страна пък съществуват опции, като малиновите кетони. Кетоните са вид ароматни съединения, които се намират в много различни плодове, особено в малините. Напоследък екстрактът на тези кетони се превърна в доста популярна опция за справяне с мазнините. Идеята, е че с помощта на тези кетони тялото разгражда мазнините по-лесно, както видимите така и висцералните мазнини (намиращо се около органите).

Една от най-добрите хранителни добавки за редуциране на теглото обаче е зеления чай. Не само екстрактът от зелен чай, но и обикновената му форма съдържат богат коктейл от антиоксиданти, най-вече на катехини. В комбинация с естественото съдържание на кофеин на зеления чай, катехините подпомагат метаболизма и горенето на мазнини. Допълните ползи, като борба с цистит или подагра са също приписвани на зеления чай.

Именно такъв тип добавки за редуциране на теглото се използват и от елитни спортисти, особено тези в бойните дисциплини. Хора, като доказания шампион в смесените бойни изкуства (ММА) Алистър Овърийм, няма как да не разчитат на всякакви средства за подобряване на спортната форма и редуциране на излишното тегло, което е изключително важно в бойните спортове.

хранителни добавки за отслабване - 0123Снимка: Pixabay
А когато става дума за Овърийм, конкретни коефициенти за залагане от bet365, като коефициента от 2.10, който холандеца има за победа над Къртис Блейдс в предстоящия двубой между двамата, са красноречиви за неговата класа. Но преди всичко за ефикасността на суплементите, които приема – особено тези за борба с мазнините.

Истината, е че хранителните добавки за отслабване са по-достъпни от всякога, като определено сме разглезени относно опциите за тяхното намиране, било то онлайн или в някоя аптека. За тях не се изисква лекарско предписание или специално одобрение от медицинско лице, макар че винаги е хубаво да споменете на вашия личен лекар, че смятате да приемате добавки от този род.

Като цяло това е един модерен и достъпен метод за изгаряне на подкожните мазнини. Разбира се, не трябва да забравяме, че в основата на едно трайно и ефективно отслабване стоят диетата и физическата активност. Все пак обаче добавките могат да ускорят процеса на топене на мастните клетки, а това не е за пренебрегване.

Снимка на корицата: Pixabay

Оценка на читателите
[Гласували: 1 Средно: 5]
,
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.