Природната сила на лавандулата, лайката и игликата в козметиката на Clarins

Силата на билките е добре известна на човечеството още от най-дълбока древност.

И най-старите цивилизации, господствали по земното кълбо, са интегрирали билколечението като основно средство в борбата за човешкото здраве. Никак не е изненадващо, че и в наши дни, с напредването и развитието на козметиката като индустрия, билките намират своето дълбоко приложение дори и там.

Брандове като Clarins насочват основния фокус на дерматологичните си разработки в служба на използването на едни от най-мощните природни средства.

Clarins е сред водещите имена в света на козметиката и една от основните причини за това е именно използването на естествени растителни екстракти в продуктите, излизащи изпод нейното име. Във време, в което все повече се обръщаме към здравословния начин на живот, е напълно естествено да търсим възможно най-полезните и природосъобразни алтернативи, дори когато говорим за поддържането на красив външен вид. Ако има марка, която категорично да разчита на силата на природата, то това е Clarins. Богатата козметична гама от продукти съдържа някои от най-мощните антиоксидантни и полезни активни съставки.

От Clarins добре познават етеричната сила на лавандулата като активна съставка

В редица измивни продукти и лосиони както за лице, така и за тяло от Clarins, се натъкваме на лавандулата като основна част от състава.Clarins - 01 - козметика

Това не е никак случайно – лавандулата е добре известна със своето успокояващо въздействие както за тялото, така и за психиката. В редица ароматерапевтични сеанси именно лавандулата заема централно място. Ароматът й, както и полезните й съставки, я правят едно от най-предпочитаните допълнения както в света на козметиката, така и в света на парфюмерията.

Успокояващият ефект на лайката също не е никак за пренебрегване

В редица от козметиката на Clarins, предназначена за чувствителна кожа, ще открием именно лайката като активна съставка. Това е така, защото тя се слави с неимоверно успокояващо въздействие. Представлява естествен лек срещу зачервявания и възпалителни процеси – все проблеми, изникващи пред чувствителната кожа. Лайката действа деликатно и нежно – с нейна помощ съвсем бързо ще забележим ползотворен ефект и видимо успокоена кожа.

Игликата – мощен съюзник в борбата срещу акнето

За лечението с иглика знаем, че е изключително подходящо при хормонални проблеми. Един от най-често срещаните хормонални отговори на кожата се крие именно в появата на акне. Козметичните продукти, обогатени с екстракт от вечерна иглика, се справят изключително успешно с акнето, комедоните, черните точки. Те почистват в дълбочина и регулират кожната секреция – така в пъти се понижава шансът от възникване на пъпки и кожни несъвършенства.
Козметиката на Clarins е богата на природни и активни съставки – една от причините, поради които вече дълги години продължава да е сред най-предпочитаните от дамите по света.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.