Без напукани пети и мазоли през лятото!

Дойде време да захвърлим дебелите дрехи и затворените обувки, но това може да докара хората имащи мазоли и напукани пети до ужас!

Тъй като именно ходилата ни са тези, които са подложени най-голямо натоварване, рискът от появата на кожни проблеми в тази част на тялото е много голям.

Едни от най-неприятните проблеми са напуканите пети и мазолите, които са естетически неприятни и ни карат да крием краката си дори и в най-големите жеги.

И тук народната медицина има своите тайни, с които може да ви помогне да покажете красиви крака през идващото лято.

Един от най-вкусните начини да се спасите от напуканите пети е да използвате банани. Ако сте забравили някой банан и той вече не е годен за ядене, можете да го използвате, за да поглезите краката си. Ще бъдете приятно изненадани колко добре ще се отрази кашата от банан на напуканите ви пети и лакти.

Рецептата е изключително лесна:

Намачкайте един банан на каша и си правете компрес поне 3 пъти в седмицата за по 15 минути. Ако проблемът е много сериозен можете да намажете засегнатия участък с кашата, да обуете чорапи и да спите така през нощта.

3 рецепти за лечение на мазоли у дома

Друг много ефикасен метода за борба с мазоли и напукани пети е добрият стар лимон. Мажете петите и мазолите със сока от един лимон поне веднъж на ден.

Но тази рецепта може да се прилага само ако петите не са разранени. При това положение потопете краката си в леген с вода, в която сте изстискали един лимон.

Ето още една чудесна рецепта за неустоими крака, които ще показвате без свян през цялото лято:

  • 3-4 капки етерично масло от портокал
  • 1/3 ч.ч хлебна мая (суха)
  • 3-4 капки етерично масло от лимон
  • Хималайска сол
напукани пети
Правете ванички със сода преди лягане за изящни ходила

Смесете етеричните масла в по-голям съд с маята. За една процедура използвайте около 2 с.л от сместа, която се разтваря със солта във вода. Действието е по-добро, ако оставите сместа да действа по-дълго.

Специалистите напомнят, че изрязването и обгоряването на мазолите е опасен метод за справяне с проблема. Това може да доведе до инфектиране на мястото. Ако мазолът се зачерви и започнете да усещате болка, незабавно потърсете лекар, тъй като мястото може да се е възпалило.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.