Мнения за Йалоклийн спрей, ампули, инхалации, разтвор. Цена, странични ефекти

Какви мнения има за Йалоклийн спрей за гърло и за нос, Йалоклийн инхалации, Йалоклийн ампули. Разтвор за небулизиране. Цена и приложение. Странични ефекти и заместители

Нека да започнем с това, за което най-много ни питат: Откъде може да се купи и на каква цена. А по-долу ще продължим с мненията и описанията, страничните ефекти и заместителите. Като много държим и на вашето мнение. То е ценно. Напишете го!

Продукт

Снимка

Описание

Откъде?

Йалоклийн спрей за нос 30 мл.

Спрей с хиалурон, лайка, глицерин и др. за оросяване на носната лигавица. Облекчава симптоми на  ринит, синузит, простуда, алергични прояви.

Йалоклийн разтвор 5 х 2 мл.

Разтвор за пневматичен инхалатор за облекчаване на ринити, ларингити, тонзилити, фарингити, бронхити, възпалено гърло, кашляне.

Йалоклийн спрей гърло 30 мл.

Хидратира лигавиците в гърлото и ги успокоява при възпалителни заболявания и дразнение от външен агент (алерген, дим и др.), при рефлукс и дисфагия.

Йалоклийн Дифенс, саше

Комбинация от хиалурон, пробиотик и витамин В6, при първи симптоми на вирусно заразяване. Намалява проявите и риска от усложняване. 

Повече подробности за тези и други продукти ще намерите по-долу в текста

Йалоклийн е италианска серия от препарати за уши – нос – гърло, които страдат от вирусни инфекции и неинфекциозни раздразнения. Разработени са в пет лекарствени форми, така че пациентът избира по свой вкус как да се лекува.

Йалоклийн се произвежда от компанията Фарма – Дерма, Италия.

Мнения за Йалоклийн

Йалоклийн започва да се споменава във форумите у нас преди около 4 години. Отначало питат за него и изразяват недоверие – на сериозно болните пациенти им се вижда слабо лекарство с хиалуронова киселина. Една участничка направо си признава, че е скептична. И наистина, пазарът на продукти за гърло и нос е достатъчно наситен, за да се открои едно или друго име.

След време се появяват и препоръки. Вече няколко пъти го ползвам и всеки път облекчава, казва една майка в БГ-мама. Тя изброява диагнозите, при които Йалоклийн е бил ефективен бронхит, ларингит, задна хрема, лаещо кашляне. Друга потребителка свидетелства, че продуктът е отличен при задна хрема – пренасочва секрета към носа, за да се изведе и изчисти.

За капките за уши, разтвора на небулайзер и сашетата няма достатъчно потребителски мнения. Ако сте ги ползвали, включете се в нашите коментари.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Йалоклийн и оставете и вие своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари! Доволни ли сте от Йалоклийн? За какво го ползвахте и как? Кои са неговите недостатъци? Посочете добри заместители! Пишете! Нека бъдем полезни на всички читатели!

Форми на Йалоклийн

Серията Йалоклийн се състои от шест препарата – два за гърло, един за нос и три за общо въздействие върху горния дихателен път при вирусни инфектирания, простуди, кашляне и дискомфорт. Всички те имат обща основа – хиалуронова киселина.

Йалоклийн спрей за нос (назален спрей)

C_naturfarma-ialoclean-spray-nos-30-ml-300

Основа на лечебната течност е хиалуроновата киселина, която оросява лигавицата на носа и облекчава състоянието й. Допълва се от лайка, глицерин, аргинин и други съставки, които подсилват и разширяват успокояващият ефект от хиалурона.

Приложение, дози

Спреят Ialoclean се предлага като допълнително лечение при възпалителни състояния на носната лигавица, следствие от ринит, синузит, простуда. Друго показание за спрея е раздразнение вследствие на вдишване на замърсен въздух, контакт с алерген и др. дразнители.

 • Дозата за възрастен е 3 – 4 пъти Х 2 впръсквания, като отделно се обработват и двете ноздри. За децата важи същата кратност на обработката, но е достатъчно едно впръскване.
Цена, описание и откъде?

Йалоклийн се предлага в интернет и физическите аптеки. Предоставя се без рецепта, защото се води медицинско изделие. Различните търговци го предоставят на цени в диапазона от 19 лв до 29.60 лв максимална цена.

 • Добра цена дава веригата Софармаси – 22.09 лв. Във веригата Ремедиум цената е 19.16 лв, защото тече промоционално намаление.
Странични ефекти, противопоказания

Продуктът няма негативи и е напълно безопасен за употреба. Може да се ползва продължително време, без да причини негативи. Хиалуронът е естествен за организма и тъканите го приемат добре. Използвано е шишенце от стъкло, което по-дълго запазва течността в годно и свежо състояние.

За най-добър ефект е необходимо носът да се изчисти преди впръскване на препарата.

Йалоклийн спрей за гърло

C_ialoclean-spray-garlo-30-ml-300

Основа на лечебната течност е хиалуроновата киселина, която оросява лигавицата на гърлото и облекчава състоянието й. Допълва се от лайка, глицерин, аргинин и други съставки, които подсилват и разширяват успокояващият ефект от хиалурона.

Приложение, дози

Спреят Ialoclean се предлага като допълнително лечение при възпалителни състояния на гърлото, следствие от орофарингит в остро и хронифицирало състояние, фарингит, кашляне. Помага при грипни и простудни заболявания и дрезгав глас. Друго показание е раздразване на лигавицата в следствие на рефлукс и дисфагия. Полепва по лигавиците и ги защитава, омекотява и облекчава възпаляване, сухота, трудно преглъщане, усещане за заседнала буца.

 • Дозата за възрастен е до 5 пъти Х 3 – 4 впръсквания. За деца – до 4 пъти по 2 – 3 впръсквания.
Цена, описание и откъде?

Спреят за гърло се предлага в интернет и физическите аптеки. Предоставя се без рецепта, защото се води медицинско изделие. Различните търговци го предоставят на цени в диапазона от 19 лв до 29.60 лв максимална цена.

 • Добра цена дава веригата Софармаси – 22.09 лв. Във веригата Ремедиум цената е 19.16 лв, защото тече промоционално намаление.
Странични ефекти, противопоказания

Продуктът няма негативи и е безопасен. Ползва се продължително време, без да причини негативи. Хиалуронът е естествен за организма и тъканите го приемат добре.

Относително противопоказание е възрастова граница от 2 г., под която е нужна лекарска препоръка.

Йалоклийн ампули, разтвор за небулизиране, инхалации

naturfarma-ialoclean-raztvor-dozi-5-h-2-ml-300

Разтворът се прилага само с пневматичен инхалатор. Съставът е идентичен с другите продукти за дихателния път – хиалурон, лайка, глицерин и пр.

Приложение, дози

Помага в терапията на ринити, ларингити, тонзилити, фарингити, бронхити, възпалено гърло и гласов апарат, пресипнал глас, кашляне по разни причини, настинки и грип.

 • Дозата над 6 г. е 2 пъти по 1 контейнер, за деца 2 – 6 години – 2 пъти по половин контейнер.
Цена, описание и откъде?

Разтворът за инхалации се предлага в интернет и физическите аптеки. Предоставя се без рецепта, защото се води медицинско изделие. Различните търговци го предоставят на цени в диапазона от 20 лв до 29 лв максимална цена.

 • Добра цена дава веригата Софармаси – 21.29 лв. Във веригата Ремедум цената е 20.59 лв.
Странични ефекти, противопоказания

Разтворът е медицинско изделие без описани странични ефекти. Има категорично противопоказание за прилагането под 2-год. възраст. За рисковите групи (бременност, кърмене) се иска предварителна консултация.

Йалоклийн Дифенс, саше, прахчета

ialoclean-defense-x-14-dozi-300

Сашетата Дефенс следват идеята на цялата линия Йалоклийн да се лекува с хиалуронова киселина. Тук тя е в комбинация с пробиотик и витамин В6.

Приложение, дози

Прахчетата са разработени за първи симптоми на вирусно заразяване. Имат силна предпазна функция. Намаляват проявите на заболяването и пресичат риска от усложнения. Добавката защитава лигавиците по дихателния път, балансира флората и локално нормализира имунитета в носоглътката.

 • Дозата без значение на възрастта е по 1 саше за 24 часа, за предпочитане при лягане вечер.
Цена, описание и откъде?

Добавката Дифенс се продава на кутии с 14 сашета за 14-дневен прием. Има я в аптеките и дрогериите – физически и виртуални. Цената стига максимум до 35 лв. В Ремедиум е 25.65 лв, в Софармаси – 26.79 лв.

Странични ефекти, противопоказания

Като хр. добавка Дифенс няма описани негативи и противопоказания. Производителят предупреждава само да се следва предписаната доза.

Йалоклийн капки за уши

ialoclean-kapki-za-ushi-300

В капките за уши хиалуронът е обогатен с глицерин, пропиленгликол, масла и бадемова к-на. Тяхната роля е насочена към кожата в ушния канал, която се раздразва и излющва при заболявания като дерматити, екземи и псориазис. Успокоява сърбежа, противопоставя се на сухотата и лющенето.

 • Дозата за възрастен е 2 – 3 пъти по 3 – 4 капки в засегнатото ухо. За деца над 3 г. дозата е 2 пъти по 1 – 2 капки в ухо.

Единственото предупреждение от страна на фарма компанията е капките да се изхвърлят 4 месеца след отваряне на опаковката. Шишенцето е пластмасово и не трябва да се държи на топло.

 • Цената на капките достига максимално 28 лв. В Ремедум струват 20.49 лв, в Гален са 20.29 лв. В аптечните сайтове обаче е отбелязано, че продуктът е изчерпан.

Заместители и комбинации

Аналог на линията с хиалурон Йелоклийн не съществува. Няколко изделия с конкретно приложение в гърлото или носа ползват качествата на  хиалуроновата к-на.

Назо Либеро назални продукти

Naso Libero най-много се доближава до изпълнението в Йелоклийн. Назалният спрей и разтворът за инхалации са на основата на хиалуронова к-на. Те са за пациенти от всички възрасти, страдащи от дихателни патологии.

Хипертоничен спрей с хиалурон и ментолово масло е един от вариантите за назални спрейове на испанския производител. Основата е морска вода, към която са добавени визираните компоненти.

Продуктът е натурален, без консерванти. Назо Либеро и Йалоклийн си приличат по действието (хрема, УНГ заболявания) и по неограничената употреба. За разлика от Йалоклийн, Назо Либеро е показан от 12-год. възраст.

yalokliin-01

Назо Либеро също е серия от продукти за УНГ

Инхалационен спрей с хиалуронова к-на Назо Либеро е създаден за оросяване на дихателния път и за улесняване на отхрачването при възпаления в дробовете – бронхит, ХОББ и др.

Има конкретно и силно действие в долната част от дихателната с-ма. Йалоклийн не е така специализиран, но оздравява целия път от устата до дробовете. Назо Либеро отпушва бронхите и изкарва слузта от тях.

Олинт, спрей за нос

Разновидностите на Олинт са базирани на ксилометазолин. Той е сред най-ефективните средства срещу хрема. Свива кръвоносните съдове, намалявайки възпалението и отделянето на секрет. Показан е при запушен нос и хрема, породени от вирусни и алергични агенти.

Вариантът Хидра на Олинт е с добавена хиалуронова киселина с цел хидратиране и защита на лигавиците. Този продукт най-много се доближава до Йелоклийн, но заради участието на ксилометазолин е в пъти по-ефективен спрямо хремата. Йелоклийн е по-ефективен в оздравяване на лигавиците. Освен това Олинт е неприложим при раздразнения, например от замърсен въздух или дим, докато Йелоклийн помага и в този случай.

Съществена е разликата и в прилагането на двете средства. Ксилометазолиновите капки и спрейове са допустими за лечение до 7 дни, а натуралните като Йелоклийн се ползват и с месеци.

Гелоривойс таблетки

Аналог на таблетките за гърло Йелоклийнс са таблетки ГелоРивойс – два вида за смучене, в два вкуса, със и без ментол. Действието им много наподобява цялата линият Йелоклийнс. Основна съставка е хиалуронът, който оросява лигавиците, успокоява ги и ги защитава.

Конкретни показания за ГелоРивойс са пресипнал глас, кашляне, сухи лигавици, болки в гърлото, дразнене, нарушено дишане, алергични и пушачески прояви.

Стрептогард таблетки

Таблетките за гърло на Неофарм съчетават прополис, цинк, вит. С и хиалурон за общо оздравяване и комфорт по дихателния път при болести като ларингит, фарингит и др. Повишава локалния имунитет, успокоява всички лигавици.

Производителят препоръчва таблетките да се започнат при стартови признаци за засягане на гърлото. Като таблетките Йелоклийн, и тези са допълнително лечение при вирусни и невирусни раздразнения в гърлото.

Генгигел спрей за уста

Генгител е изцяло на основата на хиалуронова к-на. Неговата цел е устната лигавица – облекчава я и я успокоява при проблеми със зъбите и венците, травми, вадене на зъб и др. Хиалуронът много бързо повлиява точно венците и им помага да заздравеят.

Спреят се нанася точково върху проблемното място. Може да се полза до 4 седмици. Има по-ограничено приложение от Йелоклийнс, а и му липсват ефектите от допълнителните съставки като лайка, глицерин и др.

Анафтин спрей за уста

Германският препарат Anaftin® разчита на поливинилпиролидон и хиалурон за механична защита на язви в устата. Хиалуронът и извлек от алое вера ускоряват регенерацията. Спреят облекчава болки, възпаление, общото състояние в устата. Полага се конкретно върху болното място.

По разрешен брой пръскания и продължителност на прилагането Анафтин е аналогичен на Йелоклийн. И двата продукта са с натурален състав, който безопасен, но не е агресивен и не повлиява веднага симптоматиката. Йелоклийн има по-широк диапазон на действие, докато Анафтин се слага само върху разраненото място.

Капките за уши Йалоклийн са уникални на нашия пазар. Те нямат аналози и заместители с участието на хиалурон. Въобще капки при дерматити и екземи в ушите се срещат крайно рядко.

А сега ще разгледаме някои други продукти за нос и гърло, които се изписват при възпаления и дразнения.

Йалоклийн или Пулмикорт?

Пулмикорт е препарат за инхалация на основата на будезонид. Продава се на прахче, което се разрежда за поставяне в небулайзер.

Пулмикорт има едно конкретно назначение –  прояви на астма. По същността си той е кортикостероид, който бързо сваля възпалителната реакция, придружена с подуване и червенина. Облекчава възпаления по дихателния път поради дразненето на алерген.

Йалоклийн и Пулмикорт са противоположни крайности в лечението на дихателния път. Йалоклийн е изцяло натурален продукт, който успокоява лигавиците и спомага за овладяване на симптоматиката. Той съдейства и при астма, но тя не е сред основните му показания.

Пулмикорт е само за астма и е най-силното възможно средство. Стероидите най-бързо и категорично се справят с възпалителни реакции. Те се целят право в болестния процес и го овладяват.

Кависепт
yalokliin-02

Серията Кависепт

Под това име се предлагат ампули за инхалация и таблетки за смучене. Като Йалоклийн, и Кависепт се цели към устата и гърлото. Но целта тук е друга – подкрепа на локалния имунитет и противодействие на евентуално заболяване.

Cavisept комбинира лактоферин, флавоноиди, вит. С и бромелаин, която в съвкупност подкрепя имунитета в устата и гърлото като повишава секретирането на естествени защитни клетки. Продуктът успокоява при възпаления, има леко антибактериално свойство.

Кависепт може да се взема и без наличието на заболяване – профилактично и за нормализиране на лигавиците в устата и гърлото. За изразена симптоматика за предпочитане е Йалоклийн.

Ампулите за инхалация на Кависепт са изцяло солен разтвор. Те повишават секретирането и изчистват дихателния път. Нямат конкретен ефект върху лигавиците, каквато е целта на ампулите Йалоклийн. За разлика от Йалоклийн, Кависепт се ползва с ултразвуков инхалатор.

Алергодил

Представлява спрей за нос с азеластин. Лекарственото в-во намалява сърбеж и запушване на носа, кихане и изтичане на слузен секрет – симптомите на алергичен ринит. Три часа след прилагане на Алергодил симптоматиката отслабва, а след 5 часа достига максимума си. Ефектът продължава 12 часа.

За разлика от Йалоклийн, този спрей е само за сенна хрема, сезонна или хронична. Но се прилага максимум до 4 седмици.

Димиста

Представяме ви още един спрей за нос с азеластин. Той е по-силен от Алергодил, защото в него е добавен кортикостероидът флутиказон. Бързо редуцира възпалението и облекчава алергичната симптоматика. Както споменахме, препаратите със стероиди са най-силните, бързи и категорични, но се прилагат ограничено и имат много негативни ефекти.

Синупрет

Синупрет таблетки и сироп са хомеопатичната алтернатива при вирусна симптоматика в гърлото и носа. За разлика от Йалоклийн, този продукт се цели първо в синусите, а след това повлиява и останалите части от системата. Изписва се при възпалявания на синусите и дихателния тракт.

Още информация и източници на английски. Странични ефекти и противопоказания на Йалоклийн; * Кои са най-добрите спрейове за запушен нос?

Виброцил

Спрей и капки за нос Виброцил са прочуто средство при хрема и респираторни вирусни състояния. Неговата функция се простира само върху носа. Една от съставките свива съдовете и отбъбва носа, за да се диша свободно. Другата съставка е антихистамин – много ефикасно средство против възпаляването. Има място при всякакви случаи на хрема – вирусна или алергична.

При по-обща симптоматика и обхващане на гърлото, за предпочитане е Йелоклийн. За лечението на сериозни прояви на хрема за предпочитане е Виброцил. За разлика от натуралния продукт, химическият се ползва до 7 дни.

Погледнете и ТОВА:

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Мнения за Йалоклийн спрей, ампули, инхалации, разтвор. Цена, странични ефекти

 1. Харесва ми, че са натурални, не химически. Трябва да се правят повече такива лекарства.

 2. Имам някакво лющене в ушите, понякога чак до кръв. Взех си Йалоклийн от немай къде, то какво да се купи друго.. Изумена съм, но помогна. Не завинаги, трябва да се слагат през 1-2 дни, но люспите изчезват.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *