Важно! Спазвате ли правилата за интимно обезкосмяване?

Интимното обезкосмяване е процедура, при която трябва да се спазват определени правила, за да не навредите на здравето си

В повечето случаи интимното обезкосмяване се осъществява с кола маска, тъй като този метод позволява на дамите да се радват на гладка кожа за по-дълго време.

Имайте предвид, че за да бъдете сигурни в резултата и, за да бъде безопасна процедурата правете кола маска на интимните части в козметичен салон. Внимавайте какъв козметичен салон избирате и винаги се доверявайте само на професионалисти.epilation

Не се залъгвайте, че процедурата е безболезнена, но както гласи поговорката „трай бабо за хубост“.

Какво трябва да направим преди процедурата?

hair removal

5. Изпийте 2 аспирина час преди процедурата – така ще притъпите болката и възпалението

1. Запишете си час за кола маска в периода между 15 и 17 часа. Специалистите смятат, че по това време на денонощие търпим най-добре болката и ще понесем по-лесно процедурата.

2. След процедурата не носете прекалено тесни дрехи, тъй като областта е много чувствителна след процедурата и може да се получи неприятен обрив и сърбеж. Материите, които носите трябва да са леки и естествени като лен и памук. Не обличайте кожени дрехи или дрехи от друга материя, която спарва кожата. .В никакъв случай не носете прашки поне 24 часа след обезкосмяването. Така рискувате да си докарате възпаление и дори инфекция, която със сигурност ще наложи приема на противовъзпалителни медикаменти и понякога дори на антибиотици.

3. Внимавайте с хигиената в интимната област. Това важи винаги, но след обезкосмяване трябва да сте още по-внимателни, защото областта е податлива на инфекции заразяване с бактерии. Не сядайте на тоалетни чинии в обществени тоалетни и заведения и правете интимния си тоалет по три пъти на ден.

4. Не правете кола маска по време на месечен цикъл, както и няколко дни преди това. Най-добре е да се прави в първите дни след края на цикъла.

5. Изпийте 2 аспирина час преди процедурата – така ще притъпите болката и възпалението.

Още за четене. Форум с мнения и коментари – по-долу:
Оценка на читателите
[Гласували: 1 Средно: 1]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *