Най-полезната билка за очите

Една билка за очи, която ще ви помогне да си възвърнете доброто зрение на близко и далеч и ще премахне замъгления поглед.

Никога не може да знаете какво се крие в заобикалящата ви среда! Ключът за вашето здраве може би се крие някъде в дома ви, или да расте във вашата градина.

След редица изследвания, учени откриха че билка, която редовно използваме в ежедневието си, а понякога дори отглеждаме в саксия, може да бъде полезна в борбата за избягване на макулната дегенерация, която се развива с възрастта. Макулата е жизнено важна част от устройството на човешкото око – малка област в ретината, която подпомага да съзираме чисто подробностите от околния свят. Дегенерацията на макулата е част от процеса на остаряване на организма. При това заболяване най- често срещани оплаквания могат да бъдат затруднено виждане наблизо и надалече, тъмни петна в центъра на зрението ви, замъглено виждане. Някой съвсем прости ежедневни дейности могат да бъдат истинско затруднение за вас.

Лечение се предлага предимно по формата на лазерни и фотодинамични терапии.

Билката която може да ви помогне е известна с голямо съдържание на карнозна киселина. Това е съединение което произвежда антиоксидантни ензими, спомагащи за намаляването на броя свободни радикали и пероксиди, които са главната причина за клетъчно увреждане. Също така тази киселина предпазва очите от вредното действие на силната и изкуствена светлина.

И така- коя е тази толкова полезна билка и наистина ли ни съпътства в ежедневието? Това е розмаринът!

Той може да бъде използван като подправка в кулинарията, за направата на различни видове здравословни чайове, предимно тонизиращи и освежаващи, известен е и с противохерпесното си действие, както и за цялостно укрепване и засилване на организма.В кухнята най-често се използва при приготвянето на меса със силна, тежка миризма, като овнешко, дивечово и свинско.

Най-полезната билка за очите и за добро зрение

Най-полезната билка за очите

Използва се често в козметичната индустрия, благодарение на богатството си от етерични масла. Лесен за отглеждане и в домашни условия розмарина бързо може да се превърне в красив декор за вашата градина, тераса или дори всекидневна. Не забравяйте обаче, че той предпочита топли и добре осветени места.Розмарина ще разкраси дома ви с различни видове цветчета-сини, розови, бели и най-често лилави.

Ако ни ви харесва вкуса и аромата на розмарина а искате да се възползвате от неговите ползи винаги можете да го намерите и като таблетки в аптеките, за които все пак е добре да преминете консултация с вашия лекар, преди дълговременната им употреба.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.