Ципралекс. Кога започва да действа и как? Странични ефекти. С алкохол

Лекарство за какво е ципралекс? Как действа и кога започва? Какви странични ефекти има? Комбинира ли се с алкохол? Води ли до напълняване? Мнения. Спиране на cipralex.

Още в текста: При паническо разстройство и страхова невроза.

При шизофрения. При шум в ушите. При безсъние. При депресия. При булимия. При главоболие. При аритмия. Как действа с ксанакс. С атаракс. И амфетамин. Действие на черен дроб. Заместители. Жълт кантарион. Деанксит. Флуанксол. Ривотрил.

Лекарство за какво е ципралекс

Ако сте потиснати, чувствате се безсилни, нямате желание за нищо и черни мисли са превзели съзнанието, ципралекс е лекарството, което ще се справи с тези симптоми. Изпадането в депресия е често срещано състояние, засягащо все повече хора.

Главен виновник за това неприятно заболяване е стресът, на който сме подложени всекидневно. Обикновено в такъв случай посягаме към атнидепресантите.

Ципралекс е един от тези медикаменти. Изписва се при депресия. Медикаментът действа  на принципа на инхибиране – организмът поема обратно освободения хормон серотонин.

Всеизвестен е фактът, че това е хормонът на щастието. Изработването му в недостатъчни количества е причина за депресия.

Действието на ципралекс се изявява в инхибирането на този хормон и облекчаване на състоянието на пациенти, които страдат от депресия.

При какво още помага ципралекс, прочете по-долу.

При паническо разстройство и страхова невроза

Ципралекс, спиране, странични ефекти

Ципралекс помага при депресия

Страхова невроза е често срещано психическо разстройство Броят на пациентите, засегнати от страхова невроза и паническо разстройство, расте прогресивно. Основният провокатор на тези неприятни състояние е стресът, на който сме подложени всекидневно.

Пристъпите на страхова невроза са вид психическо разстройство, но въпреки това протичат с някои соматични оплаквания. Типично за човек, страдащ от паническо разстройство, е треперене на крайниците, затруднени дишане, учестен пулс.

“Фигурин

Тези симптоми обикновено отшумят след около час след започването на атаката. Тя обикновено е с продължителност от 20-30 минути.

Пациентът е преследван от налудничави идеи за собствената си смърт. Почти всеки втори, страдащ от някакво психическо разстройство, иска да посегне на живота си и тази мисъл се е загнездила трайно в съзнанието му.

Ципралекс се препоръчва при подобни състояния. Провеждащите лечение с този антидепресант, трябва да знаят, че желанието за самонараняване и самоубийство може да се засили след първоначалния прием.

Ефектът от действието на медикамента става осезаем най-малко след 10-15 дни от приема на първата таблетка.

Страхова невроза понякога се появява дори и при пациенти, които са в добро психично здраве. Причина за това е преживян в миналото стрес. В такъв случай пациентът трудно приема диагнозата. Пристъпите се засилват под въздействието на кофеин и никотин.

При шизофрения

Лекарите често предписват ципралекс и на пациенти, страдащи от шизофрения. Медикаментът се използва при допълващо лечение към приема на антипсихотици. Той е с добра поносимост от пациенти, страдащи от шизофрения, тъй като облекчава симптомите, с които протича заболяването при тях.

Депресия често е причината за развитието на шизофрения. Навременното й лекуване може да не само да потуши симптомите, но и да доведе до избягване на голяма част от неблагоприятните последствия.

При шум в ушите

Ципралекс

Ципралекс помага при безсъние

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

Причините за неприятния шум в ушите са различни. За да се назначи адекватно лечение, специалистът първо трябва да определи кои са причините за проблема. А те могат да бъдат от събиране на ушна кал до аритмия, сърдечни проблеми и психически разстройства.

В случай, че Вашият лекар установи, че при Вас проблемът се дължи на нервно напрежение или някакъв вид психическо разстройва, ще Ви изпише ципралекс.

При безсъние

Психическите разстройва често протичат с нарушения в съня. Безсъние е по-често оплакване в случай на психически разстройства, отколкото прекалена сънливост.

Ципралекс помага за овладяване на проблема. Ефектът от приема му не настъпва веднага, но обикновено след 2-3 седмици пациентът се чувства по-добре и часовете от тъмната час на денонощието, прекарани в безсъние, намаляват.

Лечението на безсъние е много важно и е проблем, който не е желателно да се пренебрегва при пациенти с психически разстройства. Липсата на сън често става причината за смущения в дейността на нервната система.

При оплакване от безсъние е препоръчително да се обърне внимание на проблема, особено при страдащите от депресия и други психически заболявания.

При депресия

шум в ушите и ципралекс

Причините за шум в ушите са различни

Ципралекс помага да надвием депресията и всички неприятни симптоми, провокирани от нея. След първия прием обикновено се наблюдава влошаване на състоянието на пациента, тъй като депресията му се провява още по-осезаемо. Обикновено до няколко дни след това, започва да се усеща подобрението.

При булимия

Ципралекс кога започва да действа?

Ципралекс се използва при комплексно лечение на булимия

Ципралекс се прилага успешно при лечение на булимия. Приемът на този антидепресант съпътства лечението на булимия.

Тъй като това заболяване се дължи на проблеми с психиката, приемът на ципралекс помага на пациентите по-лесно да възприемат случващото се с тях и да осъзнаят, че в действителност имат проблем.

Увеличаването на нивата на серотонин в резултат от прием на ципралекс, помага на болните от булия да възвърнат вярата в себе си.

При главоболие

Ципралекс се предписва при главоболие, когато то е на психична основа. Депресията и други психически разстройва често протичат с главоболие.

Приемът на този антидепресант е уместен в случаи, когато главоболието е причинено от разстройства на психиката и други смущения в дейността на нервната система.

При аритмия

Аритмия е всяко изменение честота на сърдечния ритъм. Сърцето може да бие учестено или забавено. Причините за тези аномалии са различни. Те най-често са свързани с нарушения не само в дейността на сърдечната система, но и на нервната система. Стресът също може да е отговорен за аритмия.

Пациенти с психически разстройва се оплакват и от аритмия. Приемът на ципралекс облекчава тези симптоми и се препоръчва при аритмия, когато тя е причинена от стрес.

В случай, че при Вас аритмия е причинена от високо кръвно, приемът на ципралекс не се препоръчва.

Как действа с ксанакс?

Ципралекс в съчетание с ксанакс е част от лечението на депресивни състояния и други психически разстройства. Ксанакс намира приложение при лечение на първоначални симптоми при депресия. Медикаментът не се препоръчва за пациенти, страдащи от епилепсия.

Лечението с него се назнача само след консултация с него. Комбинацията на ксанакс и други антидепресанти се определя спрямо остротата на заболяването при пациента. Приемът е по индивидуална схема.

С алкохол

Както повечето медикаменти, така и употребата на ципралекс не е съвместима с алкохол. Според указанията в инструкциите за прием на антидепресанта не се посочват взаимодействията му с прием на алкохол.

Не се препоръчва консумацията на алкохолни напитки от лица, страдащи от психични разстройства, тъй като това може да влоши значително състоянието им.

С атаракс

Атаракс спада към групата на медикаменти психолептици. Предписва се при депресивни състояние и нарушения в съня. Действието му се изразява в общо успокояване на болния и значително намаляване на часовете, прекарани в безсъние.

Ако приемате или сте приемали атаракс преди да Ви е предписано лечение с ципралекс, уведомете Вашия лекар.

След прием на атаракс е необходимо да изчакате поне седмица преди да започнете приема на ципралекс.

И амфетамин

Приемът на амфетамин действа стимулиращо на ЦНС (централна нервна система). При съчетанието  с ципралекс последиците могат да бъдат фатални. Прием на амфетамин с медикаменти, водещи до обратно освобождаване на серотонин води т.нар. серотонинов синдром. (Фрамар.бг).

Макар и рядко срещано, това заболяване води до фатални последствия. То протича със симптоми на раздразнителност, тахикардия, гадене, повръщане и дори кома.

Странични ефекти

Както всеки друг лекарствен продукт, така и ципралекс е възможно да предизвика нежелани симптоми и състояния.

Най-често пациентите, подложени на лечение с този антидепресант се оплакват от гадене, повръщане, запек, диария и други стомашни смущения, затруднено уриниране, припадъци, повишаване на телесната температура.

Сред нежеланите симптоми е сухота в устата, запушен нос, повишена секреция на потните жлези, нарушена функция на половата система, ставни болки.

Макар и по-рядко като нежелани реакция, не е изключено проявата на копривна треска, скърцане със зъби, секреция от женските полови органи, кръвотечение от носа, подуване на корема, отоци по тялото.

Редки са случаите на пациенти, при които се забелязват прояви на агресия след приема на ципралекс.

Приемът на този антидепресант не трябва да се преустановява изведнъж, а постепенно по индивидуална схема.

Напълняване

Често като реакция на организма в резултат от прием на ципралекс се наблюдават промени в хранителния режим на пациента. При някои от тях се наблюдава повишаване на апетита, а при други обратното.

В резултат от увеличаване количеството на приеманата храна е възможно покачване на килограмите при према на този антидепресант.

Действие върху черен дроб

Приемът на ципралекс оказва влияние върху дейността на черния дроб. Ако забележите, че в резултат от приема на този медикамент кожата е започнала да пожълтява и бялото на очите Ви е придобило жълтеникав оттенът, това е признак за нарушена чернодробна функция.

В такъв случай е необходима консултация със специалист, който ще Ви предпише заместители на медикамента.

Заместители

Анидепресантът ципралекс може да бъде успешно заместен с есциталопрам, който действа на същия принцип, повишавайки нивата на серотонин в човешкия организъм.

Други заместители на ципралекс са кломипрамин, циталопрам, стимулотон, пизотифен и др. Схемата за лечение с тях е индивидуална за всеки пациент, според симптоматика, с която протичат психическите разстройства при него.

Жълт кантарион

Жълт кантарион лекува депресия

Жълт кантарион лекува депресия

Ползите от приема на жълт кантарион са признати дори от учените. Ефектът му при лечение на депресия е поразителен. Фактът, че няма странични ефекти от употребата му го прави предпочитан пред антидепресантите, повече от които водят до редица нежелани ефекти.

Тази билка се отразява благоприятно на мозъчната дейност и действа на принципа на всички антодепресанти – увеличава производството на серотонин.

Ако редовно приемате чай от жълт кантарион това ще подобри дейността на централната нервна система, а от там и ще подобри настроението Ви.

Магическата съставка, на която билката дължи тези свои свойства, е хиперцифин. Той стимулира мозъчните импулси и се отразява благоприятно на психическото здраве. В изсушената билка се съдържат 1,5% от този елемент.

В това лековито растения се съдържа и хиперфорин, който е антибактерицидно дейстие. Този елемент се разпада веднага при топлинна обработка. Хиперфорин се съдържа единствено в пресния кантарион.

Биофлавоноидите, съдържащи се в тази билка, спомагат отделянето на големи количество серотонин в хормоналната система на хората, които консумират чай от нея.

Лечебното растение може да се приема във вид на чай, спортен извлек или прах. Предлагат се и таблетки.

Чаят се приготвя по следния начин – 6 лъжици от лековитата билка се добавят към 500 мл вряща вода. Съдът, в който ври водата, се маха от котлона след добавянето на билката.

Запарва се 5 минути, като не е желателно да отваряте капака на съда. Отварата се приема по 3 пъти дневно и помага много при депресия. Чаят има успокояващо действие, което се усеща още след първия прием.

Прах от сушен кантарион дава мигновен резултат при лечение на психични разстройства. Тази смес не само лекува депресия, но и спира растежа на ракови клетки.

Най-лековит е жълтият кантарион, който сте събрали самите Вие, съветват билкарите. Билката се суши на слънчева светлина, след което се съхранява на сухо и тъмно.

Ако сте приемали жълт кантарион, предупредете Вашия лекар. Изчакайте да мине поне седмица след приема на лековитото растение и едва тогава започнете предписаното Ви медикаментозно лечение.

Деанксит

Деанксит се препоръчва на пациенти, оплакващи се от депресия. Обикновено този лекарствен продукт облекчава симптомите, с които протичат депресивните състояния като отпадналост, потиснатост, апатия, липса на желание за живот.

Освен за облекчаване на пациенти в депресивни състояния, този продукт се предписва и с друга цел. Приема се единствено след консултация с лекар.

Флуанксол

Не са изключения случаите, в които депресията протича без признаци на тревожност. Ако Вие попадате в тази група пациенти, най-вероятно Вашият лекар ще Ви предпише Флуанксол. Тази антидепресант облекчава симптомите на депресия при пациенти, които не се оплакват от тревожност.

Препаратът може да бъде изписан и за лечение на други заболявания, но това може да определи единствено наблюдаващият лекар.

Ривотрил

Ривотрил е лекарство, което потиска гърчове. Неприятните симптоми отшумяват в интервала от 30 минути до 1 час след прием на лекарството. Ривотрил трябва да се избягва от лица, които са се натравяли с антидепресанти или имат зависимост към дадено лекарство.

Не се препоръчва комбинацията на този медикамент с лекарства, потискащи нервната система. Никога не приемайте ривотрил заедно с антидепресанти, тъй като това ще доведе до усилване на ефекта и от двата медикамента.

Продуктът не се приема в комбинира с други антилептици, както и с антиалергични лекарства.

Приемайте медикамента според предписанието на Вашия лекар. Не увеличавайте и не намалявайте предписаната доза в случай, че имате съмнения, че тя е прекалено малка или голяма.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.