Лактофлор – защо е задължителен за всяка аптечка?

Действие на Лактофлор (пробиотик). Мнения и отзиви. Против разстройство. За отслабване. При гъбички. При гастрит. Аналози. Ентеросан или лактофлор? Или биогая? Или линекс. Или пробиен. Особености на Био плюс.

Още в текста: С фибри. Цена. 90 или 25? Гел. За деца и бебе (лактофлор кидс). На капки. Лактофлор опти, 30. Антистрес. С алкохол. При бременност и кърмене. При газове.

Действие на този пробиотик

Мощното действие на пробиотик Лактофлор се дължи трите бактерии, включени в състава му, които са изключително полезни за чревната микрофлора.

Това са добре познатите със своите уникални качества Лактобацилус Булгарикус, Стрептококус Термофилус и Лактобацилус Ацидопиус.

Приемът на този пробиотик се препоръчва най-често след продължително лечение с антибиотични медикаменти.

Всеизвестен е фактът, че антибиотиците убиват полезните бактерии в стомаха. Това отслабва организма и го прави по-податлив на вируси и инфекции.

Лечението с антибиотици обикновено ни въвлича в един омагьосан кръг – лекуваме една инфекция, а след това се появява друга.

За да се минимизират неприятните последици от антибиотично лечение на помощ идва придобиващите все по-голяма популярност пробиотици.

Лактофлор не само възстановява баланса в чревната микрофлора, но и засилва съпротивителните сили на организма срещу атакуващите го постоянно вируси и инфекции.

Този пробиотик засилва имунната защита и на устната кухина, която е главен вход за много инфекции.

Лактофлор е богат на фибри, които имат мощно пречистващо действие. Те са известни като пребиотици, заради съдържащия се в тях инулин.

Мощното им детоксикиращо действие се изразява не само в пречистване на храносмилателния тракт, но и в подобряване на неговата  дейност – активизират се храносмилателните процеси, а от там метаболизма и бързото изхвърляне на токсини и отпадни вещества от организма.

Против разстройство

лактофлор
Лактофлор нормализира чревната микрофлора

Лактофлор се използва и против разстройство, причина за което е раздразнената стомашна лигавица. Този пробиотик се предлага и във вариант за успокояване на раздразнения стомах. Ефективността на лактофлор ентерик екол се дължи на комбинацията на полезни бактерии с дрожди.

“Демир

Подобрението се усеща още след първия прием. Полезните млечно-кисели бактерии възстановяват нарушения микрофлорен баланс на стомаха и изграждат защита срещу развитието  на дисбактериоза и последващите я гъбични инфекции.

Лактофлор е първа помощ при диария и затова присъствието му във всяка една семейна аптечка е задължително. Не забравяйте го сложите и в куфара си преди да тръгнете на море.

Приемът му е противопоказен единствено при пациенти, при които е на лице лактазен дефицит (липса на ензима, който обработва лактозата). Подходящ е за прием от малки деца.

Ако приемате медикаменти за лечение на гъбички, в този случай приемът на лактофлор е противопоказен, тъй като в него се съдържат дрожди, които има вероятност да активизират гъбичния растеж. (Марви.бг)

Не е желателно смесването му с алкохол и топли напитки.

За отслабване

Лактофлор се предлага и във вариант, специално разработен за прием по време на режим за отслабване. Лактофлор про диет се взима 3х1 таблетка преди всяко хранене. В комбинация с разделно хранене ефектът не закъснява.

Добавката стимулира метаболитния процес. По-бързия метаболизъм е предпоставка за ударно стопяване на натрупаните мазнини и възпрепятстване на задържането на такива. Освен това предпазва чувствителния стомах от увреждане по време на диета.

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

При гъбички

Лактофлор възпрепятства появата на гъбички след антибиотично лечение. Ето защо приемът му е от изключителна важност за организма по време на лечение.

При прием на антигъбични медикаменти единствено не се препоръчва пробиотика, който е с добавка на дрожди, тъй като те могат да стимулират гъбичния растеж.

При гастрит

лактофлор пробиотик мнения
Лактофлор засилва метаболизма

Лактофлор редуцира неприятните киселини, с които протича гастрита. Това заболяване също е свързано с раздразнената лигавица на стомаха, която този пробиотик успокоява, нормализирайки микрофлората.

За възстановяване на нормалната чревна миклофлора при гастрит е необходимо да го приемате най-малко 6 месеца. За този период полезните бактерии ще се „заселят“ трайно в стомаха.

Аналози

Предлагат се различни варианти пробиотици. Може да изберете между някои от аналозите на лактофлор – Натрол адицофилус, Софт гел капс, Лакто про пробиотик капс, Науфудс пробиотик, Аквасорс пробиотик бифидус , Про комбо, Хая лапс и др.

Енетросан или лактофлор?

Ентеросан е отличното пробиотично решение при различни видове стомашни неразположения – диарии, бактерии, дисбактериози, киселини, газове, подуване.

Чрез дневния прием на тази добавка осигурявате на организма си над 10 милиарда живи клетки с полезните лактобактерии, както и важни витамини, минерали и микроелементи за неговото правилно функциониране.

Приемът на този пробитик не е противопоказен при бременност.

Препоръчва се поддържаща терапия след приключването лечението на хронични заболявания.

Или биогая?

Набиращият все по-голяма популярност пробиотик Биогая може да приема от деца и възрастни. Прилага се под формата на капки и таблетки за смучене.

Активната съставка на тази добавка е живата бактерия реутери протектис, която осигурява надежда защита срещу бактерии и инфекции.

Тази незаменима бактерия се съдържа в майчиното мляко и тя има силно изразени антибактериални и имуностимулиращи качества.

Този пробиотик се бори успешно не само със стомашно-чревните инфекции, но и с гъбички и афти в устната кухина. Повлиява успешна имунната дейност при бебета и малки деца, изграждайки в организма им антитела, които се борят с вирусите.

Или линекс?

Линекс се предпага в различни разновидности – Линекс форте капс, Линекс бейби саше, Линекс капс и Линекс имуно капс. Добавката съдържа освен млечнокиселин бактерии и инилун, което я прави най-близкият аналог на лактофлор.

Този продукт подпомага за възстановяването на физиологичното ниво на полезните бактерии  в стомашната лигавица.

Той не е подходящ за страдащи от хронични заболявания и диабет. При провеждането на антибиотично лечение по време, на което приемате линекс, трябва да се спазвате най-малко три часов интервал между приема на антионика и добавката.

Несъвместима е употребата с алкохол, тъй като той убива полезните бактерии и това обезсмисля напълно приемана пробиотик.

Или пробиен?

Пробиен  е вид синбиотик. Разликата между него и лактофлор е добавката на Бифидобактериум лонгум. Пробиен възръща микробилогичното равновесие в организма и се грижи за запазването му.

Благодарение на инулина (фибри), съдържащ се в него, се осигурява благоприятна среда за растеж и развитие на полезните бактерии. Лактофлор е подходящ за прием дори и от пациенти, страдащи от захарна болест.

Пробиен е пробиотик ново поколение, който може да се съхранява на стайна температура без да загуби ефективността на съставките си.

Основният недостатък на пробиотиците старо поколение е, че губят полезните си качества при съхранение на стайна температура. Топлината убива полезните бактерии и затова тези пробиотици не се приемат с топли напитки.

Съвременната фармацевтична индустрия работи към подобряване на качествата на пробиотиците и създаване на такива, устойчиви на по-висока температура.

Мнения и отзиви

лактофлор 23 пробиотик мнения
Лактофлор редуцира киселините

Интернет потребители споделят своя опит с приема на лактофлор. Майки от най-известния форум за майчинство bgmamma.com споделят, че използват редовно добавката ефектът е много добър.

Потребителка на сайта разказва, че благодарение на този пробиотик чревната микрофлора на сина й се е възстановила след продължителен прием на антибиотици.
Приемащите пробиотика майки забелязват, че в резултат от подобрения метаболизъм, започват да губят килограми, въпреки че не са променили всекидневната си активност.

Отслабването от лактофлор е по-скоро последствие от употребата му, отколкото ефект от неговия прием. Все пак не бива да забравяме, че той не е средство за отслабване, а за подобряване на чревната микрофлора, подсилване на имунитета и „събуждане“ на заспалия метаболизъм.

Не липсват и негативни мнения. Читателка на Пулс.бг споделя, че при нея ефектът не е бил само ласативен, но е получила и силни болки в корема. В указанията за употреба на този пробиотик не са посочени подобни нежелани реакции, възникнали при други пациенти, приемащи лактофлор.

Особености на Био плюс

Лактофлор Био плюс се предлага на капсули и таблетки. Филмираните капсули се използват за прием от бебета, като предварително се разтварят в мляко или вода. Течността, която се изолзва за прием на пробиотика, трябва да бъде хладка.

За да се запази ефективността на съставките е необходимо добавката да се съхранява в хладилник. При престой на стайна темепература, живите бактерии в Лактофлор Био плюс губят качествата си.

Ако случайно след прием на добавката, забравите да приберете опаковката в хладилника, по-добре я изхвърлете след това, тъй като полезните бактерии вече са неефективни.

С фибри

пробиотици, лактофлор пробиотик мнения
Пробиотиците създават благоприятна среда за развитието на полезните бактерии

Лактофлор се предлага и под формата на капсули, обогатени с фибри. Ако ежедневието ви е винаги забързано и динамично, храните се нерационално, пътуване и боледувате често, това е правилната добавка за вас.

Фибрите имат не само прочистващо действие върху целия организъм, но и създават благоприятни условия за“отглеждането“ на полезни бактерии от нашия стомах.

Фибрите, съдържащи се в лактофлор, са по-известни като инулин. Те представляват растително влакна, получени от коренни растения като цикория и репей. Инулин не е съставка на всички пробиотици. Съдържа се само в някои от тях.

Цена

В аптечната мрежа добавките лактофлор се предлагат от 6 до 20 лв, в зависимост от техния вид (таблетки, капсули, сашета) и потенция (10, 25, 30 или 90 мг)

90 или 25?

Всяка капсула 90 мг съдържа 2 милиарда живи бактерии. Тяхното количество в капсула 25 мг е 40 милиона. Добавките с по-високото съдържание на живи бактерии се препоръчва и за деца на 3 години, които имат нужда от засилване на все още неизградената им имунна система.

Лактофлор в по-високата потенция се препоръчва за прием 3 пъти дневно, като се приема по една таблетка. Добавката в по-ниска потенция( 25 мг) е с дозировка 4-8 таблетки, разделени в трикратен прием.

Гел

В аптечната мрежа се предлагат гелове на основата на млечна киселина, в чиито състав има и полезни бактерии. Гел Лактобор съдържа лактобацили и се използва за облекчаване на симптомите на вагинална бактериоза като сърбеж, неприятен мирис и необичайно течение.

Най-често вагиналните инфекции се дължат на нарушения в рH равновесието, което се възстановява с подходящо лечение и спазване на лична хигиена.

Гелът е лесен за употреба. Разпределен е в капсули с накрайник за еднократна употреба. Съдържанието се поставя възможно по-навътре във влагалището. Гелът е възможно да се прилага и по време на менструация.

За деца и бебе (лактофлор кидс)

Лактофор е чудесно средство за предпазване на нежния детски стомах. Децата са най-уязвими на стомашни неразположения.

При бебетата те се дължат на незрелостта на стомаха и факта, че стомахът им все още не се е адаптирал, към храната, която приемат.

Балансът между микроорганизмите и нежното стомахчета на бебетата и малките деца лесно може да бъде нарушен. Децата са не само са по-уязвими от инфекциите, но и от сезонния фактор (смяна на сезоните).

В лактофлор кидс се съдържа богатата на фибри олигофруктоза. Тя се отразява благоприятно върху храносмилателните процеси и създава подходяща среда за размножаването на полезните бактерии.

Този пробиотик се предлага във вид на сашета. Той се използва в придружаващото лечение на различни стомашни смущения – нарушен баланс след прием на антибиотици, подуване на корема, задържане на газове, колики при бебета и малки деца. Потиска гаденето по време на пътуване.

За бебета над 6 месеца и деца до 2 години се приема по едно саше дневно по време на хранене. Съдържанието от пликчето се изсипва в течност – вода, мляко или сок. Течността, която използвате за разтваряне на сашето не трябва да бъде гореща, защото високата температура убива полезните бактерии. Препоръчително е прахчето да се прибави към хладка вода, сок или мляко.

На капки

Пробиотиците, които се предлагат на капки са – Биогая и Бифиформ. Лактофлор не се предлага на капки. Пробиотиците във вид на капки са по-концентрирани и се приемат по време на хранене. Вариантът за най-малките пациенти са капсули, чието съдържание се изсипва в течност, сашета или капки.

За по-големи деца се препоръчват и таблетки за смучене, които убиват бактерии в устната кухина и спомагат за възстановяване на микрофлората на „входа“ за повечето бактерии и инфекции (голяма част от вирусите и бактериите влизат в корема през устата) .

Лактофлор опти 30

Лактофлор опти е оптималната формула за силен имунитет. Обогатени са с пребиотични фибри и подпомагат възстановяването не само на нарушения баланс на стомаха, но и оздравяването на нарушената чревна лигавица. Приемат се след хранене.(Фрамар.бг)

Антистрес

лактофлор, пробиотик
Лактофлор не трябва да отсъства от нито една семейна аптека

Антистрес таблетки възстановяват правилната дейност на всички системи в организма. Те не само отнемат чувството на безпокойство, но и повлияват благоприятно върху възстановяването след нарушения във функционирането на органи и системи. Антистрес таблетките могат да се приемат заедно с пробиотиците.

С алкохол

Приемът на лактофлор и други добавки с полезни бактерии с алкохол не е съвместим. Алкохолът убива полезните бацили и обезсмисля приема на таблетки с тях.

При бременност и кърмене

В листовката на лактофлор не са обозначени противопоказания за прием на продукта от бременни и кърмещи жени. Противопоказен за тези случаи е лактофлор ентерик.

При газове

Лактофлор повиява успешно неприятните газове. Ако постоянно се оплаквате от газове, вероятно причината за тях не е само физиологична, а става въпрос за смущения в дейността на стомаха.

Непременно вижте и това:

Разстройство: кога и как се лекува. Схеми, лекарства, билки


Оценка на читателите
[Гласували: 2 Средно: 3]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.