Биозин за имунна система. Топ 15 приложения

Топ приложения и рискове при приема на биозин. На таблетки имунобаланс за засилване на имунната система. Сироп кидс при деца. Биозин мама по време на бременност. При кърмене. При кондиломи и полови брадавици (от папилома вирус). При трихомоназа. При гъбички. При рубеола. При паротит. При грип. При цитомегаловирус. При херпес зостер и симплекс. При хепатит. След химиотерапия и лъчетерапия.

Биозин е хранителна добавка, която се използва като имуностимулатор. Препаратът намира широко приложение при деца и възрастни. Биозин мама и биозин кидс са специално разработени за прием съответно от бременни жени и малчугани.

Продуктът успешно се използва и при лечение на грип, рубеола, гъбички, херпес зостер, хепатит, кондиломи, полови брадавици и други заболявания.

Един от основните компоненти на биозин е лактоферин. Той успешно се бори с бактериите, микробите, гъбичните инфекции и има благоприятно действие при желязодефицитна анемия.

В състава на биозин влиза и коластра – течност, която се отделя от женските гърди в първите няколко дни след раждането на детето. Коластрата съдържа важни за организма витамини. Тя подсилва имунитета, предпазва тялото от инфекции и има мощен противовъзпалителен ефект.

Арабиногалактанът е добър източник на фибри, а инозитолът е витамин от група Б, който е важен за правилното функциониране на клетките в тялото.

Ехинацеята, съдържаща се в биозин е чудесен съюзник в борбата с грипни заболявания, а цинкът е изключително важен за здравето на кожата, косата и добрата памет.

Всички тези елементи допринасят за вълшебния ефект на биозин върху организма.

Ако Вие имате колебания относно този продукт, моля не спирайте да четете. Тук сме събрали цялата информация за препарата, която може да Ви бъде от полза в случай, че Ви предстои прием на този имуномодулатор.

Топ приложения и рискове при приема на биозин

Биозин е имуномодулатор, който има ефикасно действие

Биозин е имуномодулатор, който има ефикасно действие

Медикаментът е богат на витамини и полезни вещества имуностимулатор, който успешно предпазва организма от развитието на бактерии и инфекции.
Биозин може да се приема и в случай на вирусна или бактериална инфекция, при лечение на грип, рубиола, гъбички, кондиломи.

Препаратът има благоприятен ефект при деца и възрастни, като рисковете от приема му са минимални.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

И все пак не приемайте биозин, ако имате непоносимост към някой от компонентите му или ако страдате от автоимунно заболяване.

В случай, че получите алергична реакция, като сърбеж, обриви, подуване на лицето или други симптоми, спрете приема на продукта и информирайте Вашия лекар за състоянието си.

Ако сте бременна приемайте биозин мама, който е по-подходящ за този период от живота на жената.

Лекарственият продукт се приема около 30 дни, след това се прави почивка.

На таблетки имунобаланс за засилване на имунната система

Биозин таблетки е подходящо средство за борба с вирусите и инфекциите. Медикаментът има положително действие върху имунната система и допринася за бързото възстановяване на организма.

Биозин има превантивно антибактериално и антивирусно действие. Може да приемате таблетките, за да се предпазите от грип, настинка и други видове заболявания, които се проявяват в резултат на слаба имунна система.

Сироп кидс при деца

Биозин кидс е подходящ за деца от всички възрасти

Биозин кидс е подходящ за деца от всички възрасти

Децата често стават жертви на различни видове заболявания поради слабата си имунна система.
Биозин сироп за деца подсилва и укрепва детския организъм. Действа противогъбично и антибактериално.

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

Продуктът има приятен вкус, който допада на децата и съдържа много витамини, минерали и полезни вещества.

Ако Вашето дете боледува често, давайте му по 5 мл. от сиропа всеки ден преди хранене.

Препаратът е подходящ за прием от деца от всички възрасти.

Биозин мама по време на бременност

Хранителната добавка се предлага в кутия, съдържаща 30 броя таблетки и е подходяща за подсилване на имунитета на бъдещите майки.

Бременните жени могат да приемат хранителната добавка само след консултация със своя лекар.

Продуктът е богат на желязо, което е много ценно за организма на майката и бебето. Освен това биозин мама намалява риска от развитието на инфекции по време на бременност.

Използвайте имуномодулатора в случай на вирусна инфекция, при развитие на гъбички в организма или ако имате нисък хемоглобин, поради недостиг на желязо в кръвта.

Не приемайте биозин мама ако имате непоносимост към една или няколко от съставките на препарата.

При кърмене

В голяма част от случаите, след раждането имунитета на жена рязко спада. За да се предпазите от разболяване в този период, може да приемате биозин мама.

Отзивите за хранителната добавка са много добри, което нарежда препарата на едно от първите места сред имуностимулаторите при бременни жени и кърмачки.

Ако сте кърмачка, консултирайте се с Вашия доктор. Той може да определи подходящата за Вас доза.

При кондиломи и полови брадавици (от папилома вирус)

Кондиломите и гениталните брадавици лесно се предават по полов път. Заразата най-често се причинява от човешкия папилома вирус.

Понякога в продължение на месеци или дори години, заразените не знаят, че носят в себе си заболяването. То се отключва едва при срив на имунната система и е възможно да доведе до неприятни последици.

Гениталните брадавици се образуват в областта на мъжките или женските полови органи. При зараза с кондиломи, болните се оплакват от парене, сърбеж и болка, която се засилва по време на интимен контакт.

В подобни случаи Вие може да ползвате биозин като част от ефикасното лечение на кондиломи и брадавици.

За да се излекувате от тези досадни образования в интимната област, задължително се консултирайте със специалист.

Освен приема на биозин, трябва да Ви бъде назначено адекватно лечение, което може да продължи месеци.

При трихомоназа

Биозин може да се приема при лечение на трихомоноза и генитален херпес

Биозин може да се приема при лечение на трихомоноза и полови брадавици

Трихомоназата е заболяване, което може да Ви бъде предадено от интимен партньор. Възможно е заболяването да доведе до стерилитет, ако не бъде лекувано навреме.

Симптомите на трихомоназа не могат да останат скрити, особено за дамите. Най-често те се оплакват от сърбеж и парене в интимната област, неприятна миризма, болка в корема, която се засилва по време на полов акт.

Често при мъжете заболяването протича безсимптомно. В подобни случаи те стават приносители на заразата.

Инфекцията трябва да бъде лекувана от двамата партньори, за да няма опасност от повторна зараза между тях.

Едновременно с лекарствата, които приемате за борба с трихомоназа, има вероятност да Ви бъде изписан биозин.

Препаратът помага на организма да се пребори със симптомите на болестта като засилва имунната система и допринася за бързото възстановяване.

При гъбички

Появата на гъбички е често срещан проблем, който е много неприятен и упорит. За да бъде лечението успешно, Ви е необходимо време и надежден препарат.

В този случай биозин може да се окаже решението на Вашия проблем.

Понякога заболяването се отключва след спад на имунитета. Биозин действа като имуномодулатор и не допуска срив на имунната система.

Всеизвестен факт е, че с гъбична инфекция може да се сдобиете и след прием на антибиотик. Ако Вие сте потърпевши от това положение, консултирайте се с лекар за прием на биозин.

Хранителната добавка успешно се бори с микроби и гъбички, като унищожава клетъчните им стени.

При рубеола

Боизин подсилва имунитета и допринася за по-бързото възстановяване при рубеола

Боизин подсилва имунитета и допринася за по-бързото възстановяване при рубеола

Рубеолата е заболяване, протичащо особено тежко при възрастните. Характеризира се с уголемени лимфни възли, обриви по цялото тяло и повишена температура.

При лечение на рубеола, Вашият лекар може да Ви изпише биозин като част от терапията.

В този случай функцията на препарата е да подсили имунната система и да помогне на организма в борбата с болестта.

При паротит

Паротитът, известен още като заушка е заболяване, което лесно се предава от носителя на заразата. Достатъчно е само няколко минути да комуникирате с болния, за да пипнете паротит, чиито симптоми не се изразяват незабавно, а едва след няколко седмици.

Болестта засяга жлезите, намиращи се край ушите. Освен това могат да бъдат поразени централната нервна система, тестисите при мъжете, бъбреците и други органи.

Заушката обикновено отшумява бързо. По преценка на лекуващия Ви лекар, Вие може да приемате биозин, който успешно подсилва имунитета и допринася за бързото възстановяване на болния.

При грип

Биозин е мощен имуномодулатор, който успешно се бори с грипа и настинката. Препаратът е предназначен именно за тези състояния, като вариантите биозин мама и кидс могат да се ползват от бременни, кърмачки и деца от всяка възраст.

За да подсилите имунната си система започнете да вземате продукта в началото на зимния период.

Ако пък вечер сте пипнали болестта и се оплаквате от неприятни симптоми като температура, втрисане, кашлица, болки в гърлото, преминете към лечение с биозин.

След приема на препарата, Вие подсилвате имунитета си и предпазвате тялото си от евентуални следващи инфекции.

Биозин има антибактериално, антивирусно и противовъзпалително действие.

При цитомегаловирус

Цитомегаловирус е вид херпесен вирус.

Инфекцията се предава при близък контакт с носител на вируса, по полов път, чрез кърмата на майката, при трансплантация на органи.

В голяма част от случаите заболяването протича без усложнения, като симптомите на му се проявяват при срив на имунната система, поради болест, използване на медикаменти, стрес.

Инфекцията протича с температура, главоболие, обща отпадналост на организма.

За съжаление цитомегаловирус не може да бъде излекуван. Единственият вариант да се справите с болестта е приема на лекарства, които да постискат неприятните симптоми.

В този случай само лекар може да Ви назначи биозин като част от терапията срещу признаците на цитомегаловирус.

При херпес зостер и симплекс

При лечение на херпес, използвайте биозин за подсилване на имунната система

При лечение на херпес, използвайте биозин за подсилване на имунната система

Хепрес зостер е дерматологичен проблем, който се появява при лица боледували от варицела.

Всеки прекарал варицела е застрашен от активирането на вируса, който се отключва при понижен имунитет, преживян силен стрес или при други обстоятелства.

В резултат от херпес зостер върху отделни части ня телото се появява обрив, като ситните пъпки бързо преминават в мехури, пълни с водниста течност.

Най-често дерматологичният проблем засяга гърба, гръдния кош, корема или лицето.

Херпес симплекс е най-обикновен херпес, който най-често засяга устата, но не е изключено вирусът да засегне и половите органи. Инфекцията се предава най-често при контакт със заразено лице.

В случай на херпес зостер или симплекс, биозин е подходящ за прием препарат. Имуномодулатора подсилва организма и помага на тялото да по-бързо и лесно да преодолее инфекцията.

Ако не сте убедени, че биозин е подходящ за Вашето състояние и в каква доза може да го приемате, се консултирайте с Вашия дерматолог.

При хепатит

Хепатитът е инфекция, която засяга жизнено важен орган в човешкото тяло, а именно черния дроб.

Вирусът бива различни видове и се предава по специфичен за всеки вид хепатит начин. Заразата може да стане чрез храна, вода, по кръвен или полов път.

Срещу повечето разновидности на болестта има ваксина. Изключение прави само хепатит С, който може да доведе до развитието на чернодробна цироза.

В голям брой от случаите инфекцията се предава по кръвен път и по-рядко по полов.

В борбата с различните видове хепатит се използват ефикасни медикаменти, които помагат на организма да се пребори с болестта.

Ако страдате от това заболяване, наред с лекарствата, Вашият лекар може да Ви изпише биозин, който допринася за по-бързото възстановяване на пациентите.

В случай, че нямате симптоми на хепатит, Вие може да приемате биозин профилактично. Лактоферинът, съдържащ се в препарата има превантивно действие срещу хепатитни вируси.

След химиотерапия и лъчетерапия

Тези два вида терапии се изписват при лечение на онкологично болни пациенти, като не е тайна, че всяка от тях наред с ползите, носи и негативи.

Лъчетерапията е вид облъчване с лъчи, които проникват в организма и достигат до засегнатите от тумора органи.

В редица случаи този метод на лечение е ефикасен при борба с коварното онкологично заболяване.

Химиотерапията е въздействие върху туморните образования, посредством използване на химически вещества. Те са изключително силни и в голяма част от случаите успешно спират размножаването на раковите клетки.

И при двете терапии съществува риск от поява на неприятни странични ефекти, като при химиотерапията те са особено силни.

В подобни ситуации най-често болните се оплакват от гадене, повръщане, косопад, загуба на апетит.

За да подсили имунната Ви система, която при тези процедури е подложена на изпитание, Вашият доктор може да Ви изпише биозин.

Продуктът има благоприятен ефект върху организма, но в подобни случаи не трябва да бъде приеман без лекарско предписание.

Задължително се посъветвайте с лекуващия Ви онколог дали може да приемате биозин и кога да стане това – по време на лечението с определената за Вашето състояние терапия или след приключването й.

Освен приема на медикаменти лицата, засегнати от коварната болест трябва да консумират храна, богата на витамини, много течности (чай, вода, фреш) и да изключат от менюто си мазни, лютиви и кисели ястия.

В тази статия се спряхме на ползите и рисковете на биозин, различните заболявания при които той има ефект и различните разновидности на имуномодулатора.

Ако статията за биозин е предизвикала Вашия интерес и внимание, моля споделете я с приятелите си!

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.