Лечение на глисти при възрастни с Ивермектин, Лепарацид и др.

Хапчета за глисти при възрастни за лечение на заразяване с паразити. Симптоми. Странични ефекти на Лепарацид. Хапчета за глисти в изпражненията. Детски глисти и др.

Нашите тела са примамливи за около 250 вида червеи – кръгли, плоски и смучещи. За щастие отделният човек не е застрашен от всички, а главно от глисти и тения.

Какво представлява детски глист, острица, Жизнен цикъл, Симптоми по фази, Глисти в акото, Особености при деца, Усложнения, Начини за заразяване, Диагностика

„Портрет“ на глист

Спрямо глистите трябва да се действа бързо. Глистът е неуморна машина за възпроизводство. Просто устроен, той се храни и множи мащабно. Женската „произвежда“ по 250 хиляди яйца на ден. При първи признаци за глистна инвазия потърсете специалист.

Какво поражда съмнение за глисти
Метеоризъм / подут корем Чести изхождания
Алергични реакции по кожата Уртикария, почервеняване, сърбежи
Болки в мускулите Бърза умора, слабост
Снижен апетит Болки в зоната на дясното подребрие
Сърбежи около аналния отвор Дискомфорт нощно време

Глисти при възрастни

Възрастните страдат от същите паразити, както и децата. Но по-рядко, защото са по-слабо изложени на рисковите за заразяване условия.

При малки и големи пациенти лечението е идентично, само дозите се различават според теглото, а не според възрастта.

Лечение на глисти при възрастни

В миграционна фаза се назначават хапчета с шир. спектър на антинематоидна активност.

Активно в-во търговско название цена нерегистрирани у нас към момента
Левамизол Декарис 1.70 лв, 2.47 лв -
Мебендазол Вермокс 9.22 лв Термокс, Вормин, Вермакар, Веро-Мебендазол, Мебекс
Тиабендазол - - Арботект, Трезадерм, Минтезол, Текто, Тетусим, Мертект

При наличие на обструктивни бронхо-белодробни проявления се назначават кортикостероидни и бронхолитични препарати.

В късна фаза при опаризитяване на червата, когато глистите се намират вече в чревния тракт:

Активно в-во търговско название цена нерегистрирани у нас към момента
Левамизол Декарис еднократно 1.70 лв, 2.47 лв -
Пирантел памоат Лепарацид 22.40 лв, 26.20 лв, 37.00 лв Комбантрин, Хелминтокс, Немоцид
Пирантел Пирантел еднократно 2.98 лв -
Пиперазин Пиперазин 2.67 лв -
Мебендазол Вермокс 9.22 лв Термокс, Вормин, Вермакар, Веро-Мебендазол, Мебекс

Няколко дни след приема на препаратите може да бъдат назначени ентеросорбенти като Полисорб, активен въглен и други.

Какво представлява детски глист, острица, Жизнен цикъл, Симптоми по фази, Глисти в акото, Особености при деца, Усложнения, Начини за заразяване, Диагностика

При тежко опаразитяване глистите изпълват цялото пространство на червото

Един месец след терапията се провежда контролно изследване.

Лечение на глисти при деца

Препаратите срещу глисти са разработени от различна начална възраст. Пиперазин за деца е като суспензия, за възрастните – таблетки. Пирантел се дава над 6-месечна възраст, Мебендазол и Албендазол – над 2-годишна. Левамизол е предназначен за лица над 3 години.

Демир бозан билки против акне

При загиването си глистите отделят голямо количество токсини. Така приемането на лекарствата  причинява бурна интоксикация. Затова освен антинематодни средства, се препоръчва 24 часа по-късно (след терапията) дечицата да приемат ентеросорбенти. Задължително е те са бъдат приети поне денонощие след противоглистните медикаменти, в противен случай те ще ослабят действието им и лечението  ще бъде със слаб ефект.

Допълнително се предписват антихистамини (лекарства срещу алергии) като Зодак, Зиртек, Ларотадин, Ериус и други. Те са съвременни средства с удължено действие, които не притежават седативен ефект и децата на 1-2 годинки може да ги приемат като сиропчета или разтвори.

Подробно за антихистаминовите препарати е дадено ТУККои лекарства да ползваме при алергии.

От народните средства при малчуганите може да се ползват единствено тиквено семе. Прочутата с ефикасността си вратига е противопоказана за лица под 12 години. Но и семките на тиквата притежават изразен ефект срещу хелминти.

Лекарства против глисти при възрастни

Унищожаването на глистите става с химически в-ва, които се определят от специалист. При установяване на инвазия се определя терапия, които отчита теглото на пациента, както и тежестта на разпространение. Съвременните медикаменти срещу кръгъл червей притежават висока активност и ефикасността на лечението във всички възрасти достига 80-100%.

Глистите се третират с така наречените антинематодни средства. Те въздействат по два механизма:

 • Единият парализира нервно-мускулната система на кръглия червей;
 • Другият блокира храненето им (усвояването на глюкоза).

В резултат паразитите умират.

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

В световен мащаб са разработени 6-7 групи препарати против кръгъл червей:

glisti-01

При опаразитяване с Ascaris lumbricoides американският Център за заразни заболявания указва провеждането на тридневен курс на с албендазол или мебендазол. Указва се това да става под контрола на специалист, защото медикаментите дават тежки странични ефекти.

Ивермектин

Ивермектин е химикал, който вцепенява кръгли червеи, въшки, краста и паразити по лимфата.

Какво представлява детски глист, острица, Жизнен цикъл, Симптоми по фази, Глисти в акото, Особености при деца, Усложнения, Начини за заразяване, Диагностика

Глист отблизо

Най-дсобър е спрямо червеи, които се пускат от червата и излизат навън. Тази методология прави лекарството абсолютно безвредно за приемника. Лекуваме се с минимум странични явления. Ивермектин не действа на бозайници, следователно е с най-ниска токсичност.

 • Дозировката на ивермектин се прави според тегло на опаразитения. Брой хапчета се определят по таблица и се изпиват наведнъж. Максимумът са 6 бр.
 • У нас ивермектин се продава под наименованието Хювемек. Добре зареден е в аптеките.
 • Изискване: пием го при ставане, пред всякаква храна. Не комбинираме дори с кафето. После задържаме още 3-4 ч., защото Хювемек работи най-добре на гладно.
 • Кога да чакаме резултат? Хапчето започва да работи почти незабавно. За 4 ч. достига своята максимална наситеност в кръвта. След още 16-18 ч. започва да се изхвърля.

Някакви части от него се задържат още десетина дни, което дава продължителния му ефект срещу паразитите.

Изследвания, направени след прием на ивермектин, показват категоричната му ефикасност. Тест се провежда 106 дни след дозата, за да сме сигурни, че не се е възбудила повторна инвазия от яйца.

Тук може да се поръча: Ивермектин при глисти, регистриран у нас под името „Хювемек“.

Лепарацид

Продуктът се води хранителна добавка. Капулите са изцяло растителни, а в сиропа е добавен пирантел памоат. Постигната е синергична ефикасност – компонентите се допълват в ефекта си за унищожаване на паразити. Определени киселини балансират флората в червата и подпомагат усвояването на хранителните в-ва, други съставки са със антисептично действие. Чесънът е известно противоглистно с-во. Пирантел памоат парализира глистите.

Сиропът се приема еднократно, като дозите се разчитат спрямо възраст и тегло. Минимална възраст на пациента – 24 месеца.

Андазол + мнения

Съдържа албендазол, доставя се от Турция от частни лица. Българският аналог е Зентел, по-рано: Албендазол ерудита.

Албендазол е антихелминтно средство с широк спектър на д-вие, показан при ентеробиоза, клонорхоза, анкилостомоза, аскаридоза, трихинелоза, кожна мигрираща ларва, некатороза, хименолепидоза,тениоза и ред други инвазии.

Това силно и много ефикасно с-во срещу глисти притежава и изразени нежелани въздействия като сухота в устата, киселини, метеоризъм, стоматит, повръщане, гадене, диария, намаление на зрението, хепатит, болки в корема, халюцинации, запек, безсъние или сънливост, дезориентация и объркване,  нарушение на кръвотворенето, втрисане, дерматит, уртикария, виене на свят и гърчове.

Какво представлява детски глист, острица, Жизнен цикъл, Симптоми по фази, Глисти в акото, Особености при деца, Усложнения, Начини за заразяване, Диагностика

Яйца на глист – някои са неоплодени и не се развиват в ларва

Противопоказан е в периода  преди забременяване, по време на износване на плода, лактация и за лица под 2 години.

При възрастни максимално допустимата доза от 100 мг се дели на две, за лица  до 10 г. – максимум 25–50 мг на денонощие. Курсът е максимум 3 денонощия.

Мнения: Потребителите дават добри оценки на действието на Зентел, но недоволстват от нередовните доставки в миналото. Това  ги е насочило към турското Андазол. По-рано е имало и значителни разлики в цената, но сега са почти равни.

Вижте мнения за Андазол и другите лекарства и оставете своя отзив ТУК или директно по-долу във формата за коментари на нашия форум.

Хомеопатия

Противоглистната хомеопатия не прави разлика във възрастта на пациентите. Схемата се определя единствено според тяхното състояние. Всички препарати, предназначени за унищожаване и естествено извеждане на паразитите от тялото, са универсални. Тяхната ефикасност срещу глисти зависи единствено от разреждането.

Използват се (по азбучен ред): Цина, Виола Одората, Гранатум, Калкареа, Натриум Фосфорикум, Сабадила, Силицея, Спигелия, Сулфур, Теукриум.

Сироп за глисти

В течна форма са следните препарати:

 1. Лепарацид – пирантел + масла + чеснов екстракт;
 2. Педиакид – комбинация от 8 растителни екстракти + патентована формула фибри;
 3. Хелмицид – пиперазин хидрат + тинктура мента.

Вермокс и заместители

Мебендазол е с широк спектър на противохелминтна активност. Показан е не само при острици и аскариди, но и при смесени инвазии, тении, трихинелози, трихоцефалез и други.  Предпочитано средство е при едновременно опаразитяване с детски глист и трихоцефалеза.

Показан е за деца и възрастни, но над 2 години.

Странични ефекти от това средство са нарушение на функциите на ч. дроб, болки в корема, гадене. При високи дози се стига до повръщане, анемия, еозинофилия, виене на свят, диария, повишение на температурата на тялото, обриви и сърбежи, косопад, левкопения.

Противопоказан е при беременност, лактация, болест на Крон, а също така и с язвен колит.

Максимално допустима доза 2 Х 100 мг, като курсът не надхвърля 4 дни.

Хелмицид, таблетки

Лекарството срещу паразити пиперазин е вложено в сиропа Хелмицид. Таблетна форма няма.

Какво представлява детски глист, острица, Жизнен цикъл, Симптоми по фази, Глисти в акото, Особености при деца, Усложнения, Начини за заразяване, Диагностика

Детският глист достига 40 см, а острицата – 10 см

Пиперазин е лекарство срещу глисти от тесния спектър на активност. Той действа само срещу острици и детски глист. При това той не убива паразитите, а само ги парализира, въздействайки на тяхната мускулатура. Нарушавайки нервно-мускулната система на глиста, лекарството обезврежда възрастните екземпляри, но не унищожава техните яйца и ларви.

Предпочитан препарат при обструкция на червата и жлъчепроводните пътища, предизвикани от глисти.

 • Минус на препарата: работи само срещу глисти, но не и срещу яйца и ларви.
 • Плюс на препарата: няма тежки странични ефекти. След като не убива глистите, в тялото на болния не се отделят съпътстващите унищожаването токсични в-ва. Така тялото не се отравя, а глистите (парализирани и неспособни да се закрепват за стените на червата) излизат заедно с изпражненията.

Пиперазин се смята за най-малко токсичният препарат срещу глисти. Той е за предпочитане при:

 • Незначително опаразитяване;
 • Бременни жени;
 • Деца и бебета.

Проблемът е, че при мощно опаразитяване той не е достатъчен за ликвидиране на инвазията.

Странични действия – гадене, влошаване на зрението, главоболие, халюцинации, диария, еуфория, спастични болки в корема. Възможно при бъбречна недост. да се проявят тремор, мускулна слабост.

Сиропът Хелмицид има същите характеристики. В листовката се посочва, че е противопоказан при епилепсия, напреднала фаза на бъбречна и чернодр. недостатъчност. Диабетиците да имат предвид, че съдържа захароза.

Разрешен за лица на над 1 година, но и при тях следва да се избягва продължително или многократно третиране.

Поради наличие на метилпарабен е възможна алергична реакция като контактен дерматит (по-често) или уртикария и бронхоспазъм (по-рядко).

Пиперазин и Пирантел имат противопоставящ се механизъм на действие, затова не се назначават заедно.

Дозирането на препарата е много точно според възрастта и вида на паразита. Дадено е в таблицата: Какво представлява детски глист, острица, Жизнен цикъл, Симптоми по фази, Глисти в акото, Особености при деца, Усложнения, Начини за заразяване, Диагностика

Други хапчета за глисти при възрастни

Левамизол (Декарис)

Левамизол е показан при аскаридоза, некатороза, анкилостомоза. В някои случаи го назначават и за смесено опаразитяване, и при острици.

Сред страничн. ефекти на препата са повръщане, диария, главоболие, гадене, безсъние, болка в корема, виене на свят. Продължителната употреба носи риск от нарушаване на функциите на ч. дроб, бъбреците. Възможни са грипоподобни симптоми, нарушение на речта, алергични реакции, стоматит, нервозност, халюцинации, артралгия.

Противопоказан е за лица под 3 години, бременни и във време на лактация, както и за страдащи от бъбречна и чернодр. недостатъчност.

Декарис се използва при масивни инвазии от глисти. Максимално допустимата доза за еднократен прием е 120 – 150 мг при възрастни, а за деца – 2,5 мг на 1 кг тел. тегло.

Какво представлява детски глист, острица, Жизнен цикъл, Симптоми по фази, Глисти в акото, Особености при деца, Усложнения, Начини за заразяване, Диагностика

Различните препарати срещу глисти – те са съвсем малко на брой

Пирантел 

Пирантел е от най-подходящите лекарства срещу глисти при деца. Той действа срещу ентеробиоза, аскаридоза, некатороза и анкилостомоза.

При остриците и детския глист е достатъчно еднократно приемане на препарата и повторен прием след 2-3 седм. Междувременно се проверяват пелените и се пази хигиена. Бельото се сменя два пъти на ден.

Странични действия – болки в корема, гадене, уртикария, повръщане, сънливост, снижаване на апетита, загуба на съзнание, главоболие, завиване на свят.

Противопоказан при бременни и лактация.

Слабителни средства

Слабителните препарати, въпреки разпространяването на обратното мнение, обичайно не носят ефект. Освен това те са противопоказани при запек на фона на аскаридоза. Основанието е, че има вероятност изхождането да бъде спирано от чревна непроходимост.

Стимулирането на мускулатурата на червата е опасна в подобни случаи заради риска от развиването на перитонит.

Също така не се назначават слабителни при повишение на температурата.

Слабителните имат място в лечението, но само няколко часа или дни (според избрания противопаразитен медикамент), след като глистите са парализирани или са загинали и е потребно да бъдат изкарани от тялото.

Като цяло медикаментозното лечение се подбира от паразитолог. Обичайно то не е прекалено продължително и обременяващо. Рядко, но се случва необходимостта от съпътстваща антибиотична терапия – при подобрение за бактериални усложнения.

Бабини рецепти за глисти

Тиквени семки

Сурови тиквени семки против глисти се ползват с голяма популярност сред младите родители, които ги използват за дечица. За разлика от лекарствата, те нямат токсично въздействие върху тялото и сериозни противопоказания. Освен това добре се справят с различни видове паразити – острици, едноклетъчната ламблия, плоски и кръгли червеи.

Какво представлява детски глист, острица, Жизнен цикъл, Симптоми по фази, Глисти в акото, Особености при деца, Усложнения, Начини за заразяване, Диагностика

Семето на тиквата е единственият „бабин илач“, който е показан за малки деца

Допълнителен бонус – докато вадят паразитите, семките облекчават и симптомите на паразитното заболяване. Употребата им помага да се:

 • Подобри апетитът;
 • Укрепи имунитетът;
 • Подобри работата на стом.-чр. тракт;
 • Обезпечи тялото с нужни му вещества.

Семето на тиквата се ползва и за лечебни, и за профилактични цели. От възрастни и от деца. Противоглистното им свойство се дължи на кукурбитина в състава им, който има пагубно д-вие върху чревните паразити.

Кукурбитин е по-силно концентриран в тънката ципа на семките – между ядката и нейната обвивка. Затова семките се ползват сурови и небелени.

Кукурбитин предизвиква парализа на глистите. Те не могат да се задържат в червата и излизат с изпражненията. При това, без да повреждат лигавиците и без да нарушават работата на храносмилателния тракт.

Доза: за възрастен човек се препоръчва да изяжда по 100 г семки на ден, а за децата – до 70 г.

Начин на използване:

 • сурови и стрити почти на каша – 2/ 3 пъти;
 • отварка или чай от семки;
 • очистителни клизми за по-бързо извеждане на парализираните глисти.

За очистване от паразити и за профилактика (особено нужна при децата) семките се вземат на гладно. За по-добър ефект те се комбинират с други натурални продукти с ефикасност срещу паразитози.

Рецепти срещу глисти

Рецепта № 1: Тикв. семки и рициново масло

Най-лесната за изпълнение рецепта. През деня се похапват тиквени семки (100 г), като много щателно се сдъвкват. На края на деня се изпива чаена лъжица рициново масло. Това средство се взема до 4 дни. Повторение на курса – след 2 седмици.

Как работи? Семките парализират глистите, а масвото оказва слабителен ефект и ги извежда с лекота. За деца количеството е наполовина.

Рецепта № 2: Тиквени семки и мед

Изисква предварително приготвяне. Вземат се 300 г семки (за деца – 150 г, под 6 години – 50 г) и се смилат добре. Размиват се с малко кипната вода до еднородна каша. Слага се и голяма лъжица мед. Сместа се приема сутринта преди нахранване – по малка лъжичка. 3 часа по-късно се взема някакво слабително или се прави клизма. Курсът е 3 дни.

Рецепта № 3: Тикв. семки и чесън

200 г тиквени семки, леко запечени на сухо във фурната. Изстудявате и смилате в блендер, добавяйки 5 скилидки млян чесън. Сместа се оставя 10 часа.Взема се в дозировка – по 1 супена на гладно. Храна се взема не по-рано от 3 часа.

Какво представлява детски глист, острица, Жизнен цикъл, Симптоми по фази, Глисти в акото, Особености при деца, Усложнения, Начини за заразяване, Диагностика

Продават се готови комплекти за вземане на проба

Рецепта №4. Тиквени семки и мляко

200 г сурови семки + 200 мл пр. мляко. Разбиват се в блендер до вид на каша. Това се ползва за сутрешна закуска. 1 час по-късно се пийва чаша вода или зелен чай, а след още 3 часа – 1 чаена лъжица рициново масло.

След три- или четиридневно приложение на дадените рецепти се препоръчва контролно изследване на фекална маса.

От Петър Димков

Лечението се състои в следното:

 1. Клизма с разтвор, приготвен от: по 1 малка лъжичка чукан чесън, сол и оцет + 250 мл стоплена до 35 градуса вода. Държи се в дебело черво половин час. Десет поредни вечери. След процедурата всичко се измива с гореща вода и сапун, слага се изварено бельо.
 2. В леглото се налага компрес на корема с водичка или отвара от трина, загрети до 30 градуса. Така се спи.
 3. През цялото време болният не яде хляб. Менюто му е съставено приоритетно от сурови храни – моркови, чесън, кис. зеле, мляко с чесън, боровинки.
 4. Паралелно с процедурите се прилагат и вътрешни средства – семе от тиква, чесън и специален мед срещу глисти.

Рецепти:

 • №1 Сок от чесън – прясно изцеден, 2 или 3 Х 5-10 капки (броят според възрастта);
 • №2 Сурови семки от тиква – 100 г, с счукват на каша и се смесват със 100 г сварено пр.мляко. Вземат се един път, сутринта, преди нахранване;
 • № 3 Медена смес – 100 г семе от Artemisia santonicum (казват му глистна трева или сантонинов пелин) се счуква на брашно, пресява се и се обърква с мед. Съотношението е 2:98 процента. Взима се трикратно, но по малко – половин до една малка лъжичка според възрастта. Два часа по-късно се дава рициново за очистване. Пациентът трябва да е ял преди това.

Описаната схема се следва един път 10 дни, почива се 20 дни и пак – за още 7 дни.

Народна медицина против острици

Народните целители опират до лука, чесъна и горчивите билки, приготвени на спиртна основа, когато се борят с паразити. Смята се, че такива смеси парализират глистите и ги изкарват по естествен път.

Какво представлява детски глист, острица, Жизнен цикъл, Симптоми по фази, Глисти в акото, Особености при деца, Усложнения, Начини за заразяване, Диагностика

Множество специалисти са на мнение, че е несериозно да се подхожда към глистите с бабини рецепти

Някои казват, че заболяването е достатъчно сериозно, за да се правят експерименти с народна медицина. Изтъква се, че резултатите от подобни терапии не са доказани научно. Нар.рецепти не се отричат, но се препоръчва те да бъдат само профилактично средство и в никакъв случай да не се прилагат от пациенти с хроничен гастрит, панкреатит, колит и други патологии на стом.-чр. тракт.

Защитниците на конвеционалните средства отхвърлят провеждането на клизми при глисти, отбелязвайки, че те не обитават правото черво, а тънките. Там се въздейства само с орални средства.

И все пак някои рецепти са преживели времето и се ползват с доверие. Ето по-известните от тях:

Лечение на глисти с чесън, хрян

Смелете хрян и чесън в равни пропорции. На 100 мляна субстанция е потребен 1 л водка. Бутилката се затапва и се скрива в шкаф за 7 дни. И обичайното – разбълниква се редовно. От прецедената настойка се взема по голяма лъжича трикратно всеки ден. За предпочитане – тридесетина минути преди нахранване.

Отвара от нар, кори

Сушените кори от нар се заливат с кипната вода – няколко парченца на 1 чаша, и се оцеждат. Получената водичка се дели на три. Тази еднодневна процедура се върши 3 до 4 пъти, като между курсовете се почива по 1-2 дни.

Тинктура от лук

Две глави се мелят и се заливат с водка (300 – 400 мл). Държат се плътно затворени 10 дни. След прецеждане се гълтат по 1-2 големи лъжици двукратно в деня, преди ядене. Курс – една седмица.

Вратига против глисти

Първо да кажем, че тази билка днес се отрича, въпреки че противоглистната й ефикасност не подлежи на съмнение. Тя се смята за силно токсична и вреди не само на глистите, но и на пациента. Източниците, които я препоръчват, специално отбелязват, че не е подходяща за лица под 12 години.

Според нар. медицина, глистите се гонят с отварка от билката, приготвена от нейните цветчета или прашеца. Като добавка се изтъква дезинфекционното й д-вие върху храносм. тракт и газогонния й ефект.

Приготвянето е: 1 голяма лъжица вратига, запарена в 300 мл враща вода за 30 минути. Дели се на 3 части и се свършва до вечерта. Винаги след ядене.

Пелин по Малахов

Руският лечител Малахов препоръчва пелин за премахване на паразити. Прилага се в три форми:

 • Отварка – 1 малка лъжица на 250 мл вода – вряла, и се държи 10 минути. Дели се на 3 и се изпива до вечерта. Като бонус напитката подобрява усвояването на в-вата, премахва газовете и подобрява обмяната;
 • Промивки – сутрин и вечер;
 • Клизми – за тях освен пелин, в отварката се слагат и 2 скил. чесън.

Малахов дава тази схема за борба с острици, аскариди и други хелминти.

Отзиви, споделено

Във форумите родителите споделят трудностите  и проблемите по отношение на предпазване, заразяване и терапията при глисти. Ето някои мнения:

Селма: Една специалистка ми каза да вземам Зентел за предпазване – вид албендазол. След морето ще го вземаме цялата фамилия.

Дукеса: Пипнали сме острица и сега всички наред пием Вермокс – три дни по 1 хапче. След три седмици ще прави нови проби.

Мама Деси: Видях в акото глист – един, но го видях. Обясних си защо детето скърца със зъби нощем. Направихме изследвания – чисти. След някое време я гледам, че се чеше – жив огромен глист. Убихме го и пак на изследвания. И пак чисти.

Светлина: Михме дупето и гледам – на сифона глист. Оказа се острица. Изписват ни Вермокс, но нямало внос. Минахме на стрити хапчета. А после се сетих, че детето си дърпаше гащичките, проплакваше, но кой да съобрази!

Шърли: Детето на съседката има глисти и заподозряно е кучето. Аз редовно си играя с него – да пия ли нещо?

Wildchild: Лекувам се сега с метронидазол. Вермокс не ми помогна.

Maiadate: И ние сме с глисти! А седмици пием АБ за предполагаем бронхит. Хрема, кашлица, а не минават. Два курса вече. Поисках от педито да направим изследвания. Тя не ми предложи.

Магдалена: Някой е спал в чаршафите на дъщеря ми, докато е отсъствала от детската. Питам ги: сменихте ли ги, а те: не, ние ги сменяме на 2 седмици! Шок!

Инера: Поне половината в градини са с глисти, но тиксото не ги хваща.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

9 коментара по “Лечение на глисти при възрастни с Ивермектин, Лепарацид и др.

 1. Казвали са ми познати лаборанти, че изследването на изпражнения за яйца на глисти често дава фалшив отрицателен резултат, значи изобщо не е ефективно. Някои паразити са доста по-разпространени, да не се заблуждаваме.

 2. Суровото тиквено семе не е съвсем безопасно, а не е сигурно, че ще има ефект – по-добре хапче – на моя син съм давала вермокс

 3. Една позната слагаше сурово месо в гащичките на детето през ноща и винаги на сутринта имаше глист на месото.

 4. В биомагазините има билкова тинктура. Запитайте там и ще ви обеснят. Но има и таблетки в аптеката. Вие решавате.

 5. Ама веднага хапчета и всички, които живеете там също! Един месец ВСИЧКО да гладите, а шкафове, дръжки, врати с кърпа със спирт да забършете и кърпата в коша! Хавлията и бельото на детето или ги изхвърлете или с вряла вода отделно изпрани и гладене!

 6. Благодаря за подробно и прозрачно написаната истина за вредата от глистите в ч.тяло .
  тоест & ( всички болести имат едно име червей ) .
  м/у в превод от Бг на
  фр. лекарство против глисти
  Е
  médicament anticancéreux
  >лекарство против рак

 7. Чух за ивермектин и много съм заинтересуван, търся мнения от първа ръка за някакви евентуални негативи.

 8. Искам да използвам сироп за глисти, а не хапове. Хелмицид го няма в аптеките, остава Лепарацид или Педиакид колебая се кой, насоки?

 9. Доволна от Вермокс при сина бързо чистене, преди ми похвалиха Андазол, но не намерих обява, нямаше в оня момент.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.