Какво представлява Ивермектин и как се ползва при коронавирус

Как едно лекарство против паразити изведнъж нашумя и се превърна в надежда, а може би реална възможност за лечение на Ковид-19? Това е историята на Ивермектин.

Ивермектин е открит като средство против кръгли червеи. Това се случва през 90-те години, а доста време след това неговите създатели са отличени с Нобелова премия. Пак заради паразитите.

13 години по-късно името на Ивермектин нашумява по повод пандемията от коронавирус. Учените търсят надеждно противовирусно средство и сред изпробваните е и това лечебно вещество. Предположението е, че лекарството намалява усложненията при заразени хора и задържа разпространението на вируса сред населението.

Но! Неговата ефективност и най-вече безопасност се намира на експериментален етап. Интересното е, че най-напредналите изследвания се извършват в България. Те не са финансирани от световни организации, а от една фармацевтична компания. Хювефарма произвежда Ивермектин под наименованието Хювемек. Компанията иска да разбере дали има приложение на това вещество и срещу вируса на века.

Вече разполагаме с първоначални данни и те са супер положителни.

С какво помага Ивермектин?

Има огромни перспективи пред Ивермектин по отношение на неговата ефективност срещу коронавируса. Първите лабораторни проби показват, че той за часове унищожава над 90% от вирусите, с които са заразени култура от клетки. Но все още лекарите са предпазливи, защото лекарството се води против паразити, глисти, протозои и малария.

Използването на Ивермектин като антималарийно средство силно привлича вниманието и дава надежда. През 2002 г. при разпространението на SARS използването на фармакологични съставки с аналогично действие са показали висока ефекастност против вируса. Това дава база да се изследва Ивермектин като препарат от ново поколение срещу Ковид 19.

Как се ползва Ивермектин против Ковид-19?

Разполагаме с протокол за прилагането на Ивермектин за лекуване и предпазване на коронавирусна инфекция. Той е съставен от Paul E. Marik. Протоколът е неофициален, но много надежден документ. Посочените в него дози се използват за проведеното в България клинично изследване.

Протоколите на професор Марик за болнично и извънболнично лечение на Ковид-19 с Ивермектин, както и мнения на други лекари и специалисти, са поместени в сайта на Хювефарма ТУК.

В България лекарството е регистрирано като препарат срещу стронгилоидоза. Дори и за тази цел то се предоставя единствено срещу рецепта. Приемането на Ивермектин при коронавирусна инфекция не е утвърдено, разрешено и гарантирано като безопасно.ivermectin-04-zdraveorg

Тук ще разкажем как е приемано лекарството от няколко десетки пациенти, болни от вируса.

“Фигурин

Как се приема Ивермектин

Световни източници тръбят, че засега дозирането на Ивермектин при Ковид-19 е неизвестно, неуточнено или неизследвано. Това не е вярно. В периода от март до октомври 2020 г българската Хювефарма проведе клинично изследване в 12 български отделения за лечение на ковид-болни. С други думи – лекарството е прието от определени пациенти под наблюдение и са изследвани реакциите спрямо него.

Следователно, ние знаем как се приема Ивермектин при коронавирус.

Предварително е било известно, че срещу Ковид-19 няма да действа стандартна концентрация. Проф. Марик посочва в своя протокол дозата от 400 мкг на 1 кг тел. тегло, което е двойно на дозата, която се дава при паразити. При това пациентите пият лекарството не един път, както е обичайно при паразитна инфекция, а три пъти – в три поредни дни.

В обобщение: клиничните изследвания дотук показват, че Ивермектин унищожава вируса.  И това се случва на третия или четвъртия ден от лечението.

Предстои нов етап от проучването на тема безопасност и странични ефекти.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.