Натурална детоксикация – ползи и ефекти от пречистването на организма в домашни условия!

Едва ли има някой, който не е имал моменти, в които усеща тежест в стомаха, постоянна умора и липса на тонус.

Токсините и паразитите в организма са често срещано явление и проблем, който редовно води до различни неприятни симптоми. Методът за елиминиране на това състояние е свързан с пречистване на тялото от вредните бактерии и микроорганизми. Този процес се нарича детоксикация и представлява премахване на токсините от организма. Специалистите често свързват този процес с поддържане на здравословен режим и активен начин на живот. Основният принцип, който проявява своето благотворно въздействие при детоксикацията, е консумацията на подходящи храни. Те трябва да съдържат полезни за тялото вещества и да спомагат за превенцията срещу появата на паразити и бактерии в него.

Най-ефективното пречистване на организма е това, което се извършва с помощта на натурални методи и природни средства. Този тип детоксикация не само освобождава тежестта от тялото, но и укрепва неговото здраве и правилна функция. Можете да се осведомите за лесни начини за домашен детокс тук.

Началото на процеса по пречистване от паразити и токсини често е съпътствано от повишена умора. Това е нормално предвид промяната, която настъпва в тялото. Първоначалният стрес за организма може да бъде облекчен посредством постепенно включване в менюто на храни и био-продукти за детоксикация. Съвсем скоро ще се усети ползотворното влияние от елиминираните паразити и микроорганизми. Ще последва етап на пълно възстановяване, с подчертана енергичност и повишени имунитет и тонус.

С какво се свързва детоксикацията? Какви са средствата за натурално пречистване? Полезни ли са за здравето или има опасност? Какво е необходимо, за да се стартира този процес? Можем ли да го направим от вкъщи? Всичко сладко ли трябва да се избягва непременно?

Как да разберем, че имаме нужда от детоксикация?

Налагането на понятията детокс и детоксикация е тенденция, обвързана с ускореното усвояване на чуждици в нормите на българския език и правопис. Пречистването от зловредни токсини и паразити не е новост за традиционната медицина. Ключов аспект, който полага основите на пълната детоксикация на организма, е следването на специален хранителен режим. Той трябва да се състои от прием на леки и здравословни храни, които щадят храносмилателната система, благоприятстват функцията на дебелото черво и спомагат за по-лесно преработване на храната.

Често се случва човек да има нужда от пречистване, но да не го знае, поради слабо изявени или напълно липсващи симптоми. Интересна характеристика, типична за развитието и разпространението на паразитите е това, че те могат дълго време да присъстват в тялото без то да ги идентифицира.

Все пак, има редица странни усещания и изменения в здравословното състояние, които директно навеждат към идеята за токсини и паразити в тялото. Най-изявените симптоми в този случай са определени оплаквания като:

  • спорадични етапи на главоболие и замаяност;
  • гадене, запек или диария;
  • поява на акне в определени зони на лицето и тялото;
  • понижен тонус, липса на енергия и повишена умора;
  • чести настинки и грипни симптоми.

Детоксикация – методи за пречистване на тялото у дома!

Преминаването през процес за освобождаване на организма и елиминиране на бактериите, токсините и паразитите не изисква специална среда. Домашните условия са съвсем подходящи за извършването на детоксикация. Факт е, че съществуват определени разновидности на този процес, всяка от които има своите специфики и общи принципи. Като цяло няма нужда от спазване на изтощителни диети и драстично редуциране на храненето през деня. Достатъчно е да се придържате към следните постулати:

Детоксикация, Пречистване на организма - 03

  • следвайте лека сезонна диета, изобилна на плодове и зеленчуци;
  • пийте повече вода през целия ден;
  • не игнорирайте позивите за посещаване на тоалетната;
  • редуцирайте вредната храна и обработените хранителни стоки;

Ако промените навиците си в посока, съобразена с идеята за пречистване и детоксикация на тялото, скоро ще усетите осезаема разлика в начина, по който се чувствате и изглеждате. Добре е да добавите към всичко споменато и чест прием на билков чай с пречистващо и ободряващо действие. Ако сте решили да започнете своята домашна детоксикация, но имате нужда от повече детайлна информация, вижте тук.

“Фигурин

Подложете се на детоксикация и се почувствайте пречистени и заредени!

Подхранването на тялото с витамини, фибри, минерали, протеини и антиоксиданти е основна стъпка към елиминиране на вредните бактерии, токсини и микроорганизми. Детоксикацията се отразява изключително положително и върху външния вид. Редуцират се излишните мазнини, кожата и косата стават по-блестящи и здрави, а тонусът е приповдигнат. Независимо дали имате съмнения за наличие на паразити в тялото си или не, подлагайте се на регулярно пречистване, за да сте винаги заредени и бодри.

Вижте и ТОВА:

Английска сол: за отслабване, пречистване и лечение. Точните дози

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.