Няколко съвета против хъркане. Има ли лекарство?

Много са хората по целият свят, които се оплакват от досадното и нежелано хъркане, а този който е легнал до вас не може и да мигне цяла нощ.

Хъркането е състояние, при което нормалното функциониране на белия дроб е нарушено или притока на кислород е възпрепятстван.

Ето няколко неща, които са от полза в борбата с това досадно и неприятно състояние на нашия организъм.

Най-важното нещо, което трябва да направите е да потърсите лекарска помощ.

Всички знаем,че хъркането е много срамно и често е съпроводено с раздели на двама влюбени или многобройни подигравки на живущите с вас. Има нещо, което може да опитате и да се отървете от този порок и при това безплатно.

Ако вечеряте няколко часа преди да си легнете, обработката на храната в стомаха ви вече е приключила и вашите дихателна проводимост ще бъде чиста.

Не приемайте алкохол преди да си легнете, защото той потиска рефлексите на мускулите на дихателните пътища и ще хъркате.

Ако е възможно спете надясно, наляво или по корем. Така притока на въздух в белите ви дробове няма да бъде възпрепятстван.

Ако имате повече излишни килограми това също е причина да хъркате.

Ако имате раздразнен нос и болно гърло, това също е предпоставка за хъркане. Затова вземете мерки. Много е важно всеки ден да почиствате носните си кухини от попадналите в тях мръсни частици, полепналите мръсотии. Това става или само с вода или със специални почистващи препарати за нос.

Ако пушите, никотиновото съдържание ще дразни лигавицата на гърлото и тя се надува.

хъркане, лекарство против хърканеМоже да правите и гимнастика, с която да стимулирате мускулатурата на лицето и да намалите мазните образувания около шията. Така ще улесните проводимостта на въздуха до белите дробове. Най-лесно е пеете ноти до-ре-ми като удължавате времето за пеене. С тези упражнения може да се разтоварвате колкото пъти се сетите на ден, когато сте сами, под душа, докато пътувате за работа.

“Фигурин

Хъркането е наследствено, така че ако някои от вашите близки хърка…

По-възрастните хора също хъркат, защото тяхната мускулна система е заслабнала, включително и мускулите на дихателните пътища.

Непременно вижте и ТОВА: Как да се отървем от ужасното хъркане (не само своето). Топ лекарства против хъркане!

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.