Какви са последните тенденции в правилната грижа за кожата на лицето?

Лицето ни е най-изложено на вредните влияния на околната среда и затова изисква специална грижа.

Много хора си мислят, че видът на кожата ни зависи до голяма степен от генетичния фактор, но това е погрешно схващане.

Без усилие няма как да запазим младостта и красотата на кожата на лицето си, дори и при най-добрите гени.
Също така е грешно мисленето и, че грижата за кожата на лицето изисква много време, което обикновено не достига за мнозинството от нас. Вярната концепция в случая е, че не количеството е важно, а качеството.

Най-новите изследвания показват, че правилната грижа за лицето трябва да започне с професионална диагностика. Диагностицирането ще определи точното състояние на кожата на лицето, както и какви точно са проблемите по отношение на всички важни характеристики – пигментиране, хидратиране, омазняване, поява дори на най-фини бръчки и др. Процедурата се извършва от специален апарат, който е свързан с компютър. В този смисъл резултатите са абсолютно точни. За съжаление в България диагностика на толкова експертно ниво не се извършва на много места. Компанията Deep Cosmetics си остава лидер в това отношение.

Въз основа на резултатите от диагностиката на кожата на лицето се предписва и подходящото за нея третиране. По правило много младата кожа, ако липсват някакви проблеми по нея, се нуждае само от добро почистване и подходящо хидратиране. В тази връзка много хора се питат откога трябва да се започне с антиейдж козметиката. И много често се допуска една и съща грешка – или се започва прекалено рано или пък доста късно с прилагането на такъв тип продукти.

Затова е необходимо да се приложи компетентна диагностика на кожата на лицето. Имайте предвид, че понякога дори и много млади момичета имат бръчки по лицето си. Това може да се дължи на комбинация от различни неблагоприятни фактори – лош режим на хранене, двигателна активност и сън; често излагане на вредните слънчеви лъчи, без да се предприеме необходимата защита; фамилна обремененост и др. Затова трябва да се подхожда индивидуално към всеки един случай, защото истината е, че както няма двама еднакви човека, така и няма и еднакво състояние на кожата на лицето при различните хора.

Друга много важна подробност е, че голяма част от хората нямат добри познания и за козметичните продукти, които използват. Много често се купува козметиката, която се рекламира, съседката или приятелката я използва или пък просто е скъпа и следователно трябва да е хубава. И затова и в тази посока се допускат много грешки, като например често се асоциира доброто почистване на кожата с прилагането на ежедневен пилинг на лицето.

А това води до зачервявания на кожата, които е трудно да се прикрият в някои моменти. Друга заблуда е, че маските за лице трябва да се ползват само преди някакви важни събития. Колкото и чудотворна да е тази маска, как си представяте, че тя ще подейства от еднократно нанасяне? Всъщност тя трябва да е част от редовната грижа за кожата на лицето, както и грижата за околоочното пространство. И винаги предпочитайте продукти, които са с натурален състав.

Накрая не забравяйте, че лицето ви представя пред света. То е, което хората виждат първо. Дали обаче ще ви виждат по начина, по който вие бихте искали да се представите, зависи от вас.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.