90 дневна диета. Меню ден по ден. Примерни рецепти

Как се пази 90 дневна диета. Меню ден по ден какво да се яде. Примерни рецепти. Точната таблица. Разделно хранене и деветдесет дневна диета

До днес са измислени стотици начини за отслабване. Даже хиляди! Купища диети, режими, програми, хапчета, какво ли не. Въпросът вече не е как да отслабна, а как да го сторя без стрес, без глад, без мъки и без съсипия за психиката

Тук ще споделим положителен опит за отслабване с 90-дневна диета и с точните за това билки.

Как се пази 90 дневна диета

Ефективната 90 дневна диета ще бъде истинска находка за страдащите от нарушен обмен на веществата, за притежателите на +20 излишни килограма, както и за всички нас, които сме правили безрезултатни опити за отслабване с режими, капсули или спорт.90 дневна диета. Меню по дни. Рецепти и принципи

Това е система на хранене, която провокира сравнително бързо премахване на излишното тегло, разчитайки на извеждането на вредните вещества от тялото, дисциплиниране на жизнените процеси и извеждане на задържаните течности от тъканите.

В първите дни на първия опит издържането на режима е трудно, не за друго, а защото тялото не е и чувало за такъв начин на хранене и се съпротивлява. Провокират се всичките ни навици, вкусови предпочитания, дори стилът на готвене.

Но много бързо организмът привиква, защото такъв тип разделно подаване на храна не противоречи на същността му. Той го приема като естествен стил на хранене, харесва го и дори се привързва към него.

Много скоро настъпва и чисто физическата промяна, която идва на помощ: стомахът се свива по обем и със съвсем малък грамаж ние съумяваме направо да се натъпчем. Оттам нататък преминаването през диетата става по-уверено, а накрая е като песен.

Така че: не се бойте от цифрата 90! Когато диетата завърши, ще питате за още!

Предварителна подготовка

Краят на режима е лек и приятен, но не бихме казали това за първите цикли. Ще си намалим неприятните изживявания, ако предварително подготвим тялото за бъдещите промени. На първо място – храносмилателната с-ма, на която й се „пише“ да изживее стрес. Заедно с нея настройте и своите мисли и преживявания в положителна посока.

Спирането на диетата по средата не се препоръчва, а още по-лошо е да се нарушава.

Демир бозан билки за бъбреци

Ако сте решили – напред! Ако се съмнявате – въобще не започвайте.

Новият режим на хранене се съчетава със специални физически натоварвания. Те също се нуждаят от ранно планиране – изберете леки пробези, гимнастика, йога или плуване. Набележете мястото, запишете се и осигурете всичко да бъде съвсем плавно и безпроблемно след старта.

Характеристики накратко

 • Продължителност: 90 дни или три месеца;
 • Същност: цикличен режим, състоящ се от редуване на подобие на монодиети, разделени от разпускащи дни;
 • Цена: съответна на обичайните разходи за хранене;
 • Резултати: от -3 до -25 кг според целта и стартовото тегло;
 • Препоръчвана честота на прилагане: възможно и безопасно е да се ползва като постоянен план на хранене;
 • Допълнителен ефект: възможна адаптация към лек спорт, танци, фитнес;
 • Не подхожда на: страдащи от заболявания на храносмил. и отделителната с-ми, на бременни и жени, които са в период на лактация.
 • Внимание: стандартният съвет присъства и тук – непременно преди началото се посъветвайте с личния лекар. Ако имате твърде изразено затлъстяване, не е зле да слабеете под лекарски надзор.

Мнение №1: Как с меню за 90-дневна диета и билки свалих 8 кг

Ралица Димитрова от София

Ралица Димитрова от София

Научих за 90-дневната преди години, когато попаднах на статия в жълто вестниче. Млада жена разказваше как е отслабнала и бяха публикували нейни снимки „преди и после“. Направи ми впечатление, че на снимката „преди“ тя е пълничка, но свежа и с весели очи, а на снимката „после“ беше секси, но с тъжен поглед. Реших се да отслабна и аз с 90-дневната.

Сега за диетата: направих мое меню. Някои ястия ми станаха любими и ги готвя и досега, въпреки че вече не спазвам диетата. Това е супер ефективна диета. Но и супер нездравословна. Постоянно бях в лишение от плодове, витамини и нужни елементи. Обясних си тъжния поглед на момичето от вестника.

Отслабвах, но не бях ОК. Реших се на нещо разумно – съчетах диетата с Фигурин. Чаят е за отслабване и го постига по естествен начин чрез билки, които влияят на вътрешните процеси. Включването на Фигурин ми позволи да отслабна с нацелените 8 кг по-бързо, а не за 90 дни. Така се спестих излишни мъки и липси. Билките ме предпазиха от негативните последствия на прекалено дългата диета.

С вкусно меню за 90-дневна диета, използвано около 40 дни, и билки Фигурин свалих излишните ми 8 кг. Стопирах диетата и продължих още малко с билките, за да задържа. Получи се!

Ралица Димитрова от София

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

Можете да купите „Фигурин“ за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Меню ден по ден какво да се яде

В основата на 90 ДД ляга принципът на разделното хранене. Водещата идея на авторите е, че концентрацията на един приоритетен компонент на храненето и периодичната му смяна ускорява метаболизма дотолкова, че започва реално снижаване на килограмите. Без хранителен дискомфорт.

Авторите Бреда и Мойца изграждат схемата си върху всички хранителни компоненти, така че тялото не изпитва недостиг и получава абсолютно всичко, което е нормално. Следователно ние ядем всичко, дори сладолед, но пък го ядем така, че не си вредил, а обратното – помагаме си да върнем организма си в заложените му от природата параметри.90 дневна диета. Меню по дни. Рецепти и принципи

Съществуват 4 цикъла на разделно хранене

 1. Белтъчен – с него започва диетата. Менюто е наситено в протеинови храни като месо, риба, мляко, яйца, зеленчуци. В този пункт вегетарианците са затруднени, но не и напълно блокирани. Менюто може да бъде модифицирано, така че тялото в този първи ден от всеки цикъл да разчита на енергия само от белтъчини;
 2. Нишестен – винаги следва белтъчния, някои го наричат бобов, защото главно се залага на варивата. Има някои храни с високо съдържание на нишесте в себе си. При нормални обстоятелства те не са особено полезни, но изолирани в смисъла на 90 ДД, дават положителен резултат. В този ден градим менюто си върху картофи, зърнени, бобови, тук са възможни каши и хляб;
 3. Въглехидратен – тук похапваме храните с повишен гликем. индекс. Ние ще дадем разчети и таблици, но по отношение на този ден вършат работа и таблиците за диабетици. На третия ден е мястото на сладоледа, шоколада и другите приятни неща, които сриват диетите;
 4. Плодов – за щастие в този ден не се ограничаваме само с плодове. Менюто се обогатява със семена, ядки, коктейли, сухи плодчета. Отново е вкусно, сладко, но трябва да е и ниско-калорийно. Затова без банани, авокадо, праскови и грозде. Ако не си падате по сладката храна, насочете се към киселите плодове, но с внимание към стомаха и баланс.

Всеки последен ден от големия 28-дневен цикъл е разтоварващ – на вода. В предните дни еднотипното подаване на храна е довело до извеждане на токсини от тъканите в кръвта, а сега водата ще помогне те да излязат и от тялото. Според някои, този ден е труден, но само на старта.

С приключване на даден четиридневен цикъл, той започва отначало, в същия ред – от протеини към плодове, без да се променя  поредността. Това е най-сериозната забрана от авторите на режима.

Общо погледнато 90 ДД се състои от четиридневни цикли, 21 на брой, плюс три дни, в които се поема единствено вода, + един „орязан“ тридневен цикъл без витаминен ден.

Спазването на указаното редуване и графика на храните по видове помагат да се изгради нова хранителна дисциплина и да се оздравят хранителните привички. Това не е само диета, а качествена промяна на храненето.

Авторите съветват

 • Да се закусва с плодови коктейли;
 • Да се обядва наистина на обяд, а ако ви мъчи глад – да се подпомогнете с един свеж плод;
 • Прекъсването между „дъвченето“ на челюстите нека не е по-кратко от 3 часа, а идеалното е 4 часа;
 • След 20:00 не се яде, а преди заспиване се поемат 200 мл негазир. вода;
 • Обедната порция е редуцирана спрямо сутрешната (като количества), а вечерната е направо наполовина;
 • Приветства се прясната жива храна, ако може – домашна, без нитрати и торове;
 • Пийте на воля – ако е вода, да е негазирана, но може още компот, билков чай, отварки;
 • Не е зле да се поглежда и калоричността на храната, макар броенето на калории при този режим да не е водещо. Поне в началото се убедете, че не прекалявате в някаква посока;
 • Лоша новина за необичащите движението – и тук не минаваме без него. Може просто да ходите повече пеш, но по-добре е леко бягане, плуване, танци, гимнастика, йога и др. приятни занимания. Нищо силово!

Тези правила ще ви помогнат достойно да издържите диетата и да се разделите с неприятните наднормени мазни пластове.

Мнение №2: Моите вълшебни рецепти действат без грешка!

Наим Ефремов от Разград

Наим Ефремов от Разград

Имам наследствена обремененост по отношение на физическите параметри. Ръстът ми е 1.70 и откакто съм завършил гимназия тежах все около 90 кг. Обиколката на корема ми беше с 12 см по-голяма от обиколката на гръдния кош. Обиколката на бедрата – същата като на корема. Сигурно се сещате, че ситуацията беше ужасна, особено за млад човек. Правил съм различни неща, но понеже нямам склонност към спорта и активния живот, нещата бързо се размиваха. Когато минах 30-е години, просто ми писна. Метаболизмът ми, който поначало не беше от най-бързите, още повече се забави. Кожата на тялото ми започна да губи еластичност. Въпреки че съм мъж, разбирах, че това е не само естетика, но и преждевременно остаряване.

Как подбрах нужната диета: не беше бързо. Експериментирах някои неща, но все се чувствах като в концлагер. Единствено 90-дневната ми допадна, защото наподобява нормален живот с нормално хранене. Не можех да хрупам моркови повече от ден-два. И така, хванах се яко в ръце, направих си мое меню, разработих си вкусни рецепти, които да са по правилата. Отворих тетрадка и записвах всяко нещо. Сега имам тетрадка с моите вълшебни рецепти, с които безотказно отслабвам. Всеки път!

Защо казвам всеки път? Защото със спиране на диетата наднорменото ми тегло се връщаше. Винаги. Може да е след 3 месеца, може да е след 1 година, но пак си придобивах моята си кръгла форма. Това се промени с Фигурин. Търсих нещо, което да компенсира по-разнообразното хранене след диетата и да ми стабилизира теглото. Направиха го едни билки с името Фигурин. То името ме дръпна да проверя за какво става на въпрос. Вече втора година пия този чай за отслабване. Пия го на периоди, не непрекъснато. Резултатът: пак имам моменти на напълняване, обаче теглото ми се върти около 78 кг. Това са 12 кг стабилно в минус, които вече не ми се връщат.

Описах подробно моя опит, за да ви кажа – деветдесетдневната диета е супер, имам уникални вълшебни рецепти, но само с диета не се получават нещата. Особено ако сте метаболитно обременени като мен. Успех на всички!

Наим Ефремов от Разград

Можете да купите „Фигурин“ за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Как да готвим

 • С растително, а не животинско масло;
 • С минимум сол, но много зелени подправки, те са супер;
 • Водещата подправка е лимончето – полезно, витаминозно;
 • Предпочитайте приготвянето на пара, ако не – варене, за разнообразие – на грил;
 • Пърженото, маринованото, консервирането, осоленото, мазното и сладкото руши здравето по принцип. То е рисково и за хората със слабо телосложение. Как да постъпите – решете си. Ако ви е слаб ангелът – спрете вредностите за 90-е дни.

Какво се яде и пие 90 дни? Меню ден по ден

Особеност на 90 ДД е толерантното отношение към съвременния стил на хранене. Авторите разбират, че е предизвикателство да се спрат множество храни, да се изгради нов режим и заедно с това да се спрат съвременните улеснения, е свръх задача. Затова изсушеният бульон на кубчета не е табу, пакетите замразени зеленчуци – също, хлябът понякога може да е бял. Но като цяло бъдете на щрек за съмнителни и нискокачествени храни. Колкото по-„чисто“ се храните, толкова по-устойчив резултат ще получите. Ще ви опишем правилното меню ден по ден.

Примерно меню за Ден №1: Белтъчен + таблица

 • На закуска: 2 бр. плод, какъвто и да е;
 • За обяд: 200 г сухо месо, варено или на пара, сварени 2 бр. яйца, 150 гр. извара, прясна салата, 2-3 залъка пълнозърнест хляб;
 • Вечерята е аналогична, като количеството е наполовина. И – чиста вода!

В този ден са подходящи всякакви видове кисело-млечни, яйчени, изварени и сиренени блюда. Непълните вегетарианци ще се справят, но стриктните – не. Ако сте месоядни, предпочитайте сухите и леки меса от птици.01 90 дневна диета меню ден по ден 02 90 дневна диета меню ден по ден

Хлябът е изключен на вечеря, а на обяд е буквално символичен като количество.

Примерно меню за Ден №2: Бобови ястия и варива+ таблица

На закуска: 2 бр. плод, какъвто и да е;

За обяд: фасул, грах, картофи до 200 г, прясна салата и залък хляб;

Лека вечеря от същия вид, но наполовина като количество. Без да пропускаме чистата вода!90 дневна диета. Меню по дни. Рецепти и принципи 90 дневна диета. Меню по дни. Рецепти и принципи

Тук биха били чудесни истински зеленчукови бульони, приготвени у дома. И да нямате тази възможност, поне въведете салата от цвекло. Тя е за чистене на червата, които вече имат нужда от подобна грижа.

Примерно меню за Ден №3: Въглехидратен+ таблица

На закуска: 2 бр. плод, какъвто и да е;

За обяд: паста с подправки 200 г, постни тестени (баница не става);

Вечеря – наполовина и вода.90 дневна диета. Меню по дни. Рецепти и принципи 90 дневна диета. Меню по дни. Рецепти и принципи

В този ден сте по-свободни с пакет солени крекери в чантата или парче вегетарианска пица. Вниманието е насочено към количеството, за да не се пренасити организма с въглехидрати.

Примерно меню за Ден №4: Плодов+ таблица

На закуска: 2 бр. плод, какъвто и да е;

За обяд: плодово пюре с парченца 200 г, орехи, семена, сух плод (не много);

Вечеря: плодов сок или като на обед, но в намален порцион.90 дневна диета. Меню по дни. Рецепти и принципи 90 дневна диета. Меню по дни. Рецепти и принципи

На този ден плодовете са водещи. За предпочитане са сурови! За разнообразие – печени ябълки или круши, компот, смути. Повече фантазия и експерименти. А когато сте твърде ангажирани, става и хрупането на цял плод.

Таблица на разрешени и забранени храни ТУК:

90 дневна диета. Таблица, грамажи календар и приложение

29-и ден: Воден

Всеки 29-и е на вода, приключване на цикъла. Не се яде, нито хапка. Храносмил. органи днес почиват. Водата е единственото разрешено, и то негазирана.

Според потребители, водният ден е най-тежък, но положителният ефект от него се проявява незабавно. След воден ден кантарът може да покаже уникален резултат – минус 1.5-2 кг.

Източници и още информация на български и английски: Книгата; *  Главните принципи; * Какво се яде по дни.

Мнение №3: Придържах се към таблицата и отслабнах

Марина Ангелова от Русе

Марина Ангелова от Русе

Правила съм 90-дневната диета 5 пъти. Три пъти не ми се получи, защото постоянно променях нещо. Претенциозна съм към храната и имам собствени изисквания. Изкушавах се да променям рецептите и да вкарвам по нещо в менюто. Казвах си: то е дребно, само за подправка. Но накрая резултатът беше плачевен. Приятелките ми отслабнаха с по 10 кг, а аз едва 3-4 и веднага си ги възвърнах.

Четвъртият път и аз отслабнах, защото изпълних с точност указанията. Придържах се към таблицата, която е за диетата, и устоях на изкушението да си готвя мои си рецепти. Обаче беше супер мъка, мъка ви казвам!

Искам да се похваля с петия път. Той беше по-особен. В него включих чай за вталяване. Казва се Фигурин. Моя приятелка отслабна само на него, без да спазва диети. Тя ми го препоръча, вика – всичко ще ти е по-лесно и по-бързо с чая. Права беше. Петият път бутнах и последните ми останали кила – общо 4, но най-трудните. Те не падаха просто с нищо, защото вече бях на минимума за ръста и телосложението си. Фигурин ми помогна. Ускори метаболизма и подкрепи действието на диетата.

Марина Ангелова от Русе

Можете да купите „Фигурин“ за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Режим на хранене

Както вероятно сте забелязали вече, храненето при 90-дневната е само три пъти на ден.

Закуската е идентична абсолютно всеки ден и може да варирате само с вида плод, доколкото го позволява сезонът. Препоръчваме да ядете местни плодове, типични за даденото време от годината, а не вносни екзотики

Количествата храна търпят вариране според състоянието, но стремежът трябва да бъде свиване на стомаха и влизане в посочените по-горе граници. Оптимално е 300 – 350 г храна общо на обяд и 150 – 175 г вечерно време, и то не късно.

При глад: в случаите, когато гладът става нетърпим, хапнете един неголям плод. Старайте се да не нарушавате свободното от храна време между обеда и вечерята – 3 часа при бобовия и въглехидратния ден, непременно 4 часа – в белтъчния. Витаминният ден е най-свободен – там е възможно да се подкрепите през 2 часа.

Най-стриктните ползватели на тази диета се водят от следния принцип: измерват комфортното количество храна (порция) и след това вземат само половината от нея.

Правила и тънкости

при спазване на 90-дневната диета

Първо, ако сте решени на кардинална промяна, наистина се ограничете с вареното и готвеното на пара, без хляб, с минимум плод. Ако сте си добре и трябва само да се „форматирате“, имате възможност да по-либерален режим. Но винаги съчетанието на храните и графика на прием се запазват;

Второ, при равни условия винаги избирайте нерафинираните, минимално обработени храни. Пример: пълнозърнести макарони, грубо брашно, зехтин и т.н.;

Трето, повече експериментирайте в кухнята. Да готвите за себе си в над 60% от случаите е отличен начин за увеличена полза от диетата (ще знаете какво ядете).

90-дневна диета: Рецепти

Направили сме отделен голям материал с конкретни рецепти, защото иначе настоящият текст ще стане прекалено дълъг, ТУК:

90 дневна диета. Грамажи и работещи рецепти

Конкретни рецепти, подходящи за 90-дневна диета, ще намерите като отворите линка по-горе, а ние да продължим с:

Постигани резултати

90 ДД може да причини загубата на до 25 кг мазнинни слоеве под кожата и отложени около органите – мазнини, които разболяват и пречат на тялото да работи, както му е казала природата.

Отначало пада голяма част от излишъка, а после килограмите се стопяват сравнително постепенно. Главното е след края на системата теглото да се стабилизира и да не трупа отново. Ето защо главно умение е да се излезе от диетата, а после да се проведе профилактичен период под контрола на кантара и сантиметъра.

Отзивите и мненията за 90 ДД са отлични. Едва ли има друга, която да се похвали с масов ефект. Правилата са постижими, резултатите – видими, въпреки че хората имат най-разнообразни фигури, метаболизъм, заболявания, хранителни привички, дневна ангажираност и т.н. Въпреки огромното разнообразие от хора, резултатите на 90% са търсените: реално отслабване.

Конкретни мнения и резултати даваме ТУК:

90 дневна диета. Резултати, мнения, снимки. Действително ли върши работа?

При изграждането на менюто ще си помогнете ТУК: Таблица за 90-дневната диета, меню и примерни рецепти!

И видео-мнение и сравняване на 90-дневната с други режими, на български:

А вие пробвахте ли? Молим, споделете директно ТУК в нашия форум!

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

8 коментара по “90 дневна диета. Меню ден по ден. Примерни рецепти

 1. Аз искам единствено да се похваля. Вече съм надолу над половин килограм само след изкарването на сладкия въглехидратен ден от 90 дневната диета. Дано да съхраня тези темпове, защото днес съм вече в плодовия ден и се усещам супер-дупер яко!

 2. Много хора като им се рече 90-дневна диета, си представят как муат по едно кило шоколади и сладоледи на ядене. Момчета и момичета, така не става. Не си въобразявайте простотии. Дори и в 90-дневната диета не е позволено да се прекалява, трябва мярка да има, слушайте ми приказката!

 3. Трябва да ви се похваля. За 6 дни имам 9 килца надолу. Толкова време спазвам 90-дневна диета и ползвам рецепти към материала с рецептите, към който сте дали линк. Ще е хубаво, ако читатели споделят и още рецепти. Мерси!

 4. Аз правих 90-дневната диета през целия август миналата година и свалих 12 килограма, които не са ми се върнали изобщо, след като я спрях. Спазвах стриктно меню ден по ден и после спрях. Чудно ми е, че някои връщат килограми. Сигурно доста се стараят. Вие връщате ли?

 5. Има ли начин да правим заедно Лунна диета и 90-дневна диета и дали така няма да се усили ефектът от тях? Аз съм си приготвила една съвместна таблица за двете и се опитвам да ги гледам и да ги пазя и двете, като са ми на едно място. Вече две седмици успявам да се съобразя, но не знам дали има файда от това нещо.

 6. Познавам Наим и това, дето го казва, най-малко не показва истината. Той си беше буквално кръгъл като табуретка, прощавай, приятелю! Но има воля и е последователен, а такива хора винаги успяват. Още веднъж поздравления и само напред!

 7. С тая диета съм махала 15 кг и си е перфекто! Не става само с ядене, трябва и акъл, дет викаха в един лаф. Няма как след диета да се яде като за последно и килата да не мръднат.

 8. Моето примерно меню за 90-дневната диета е доста свободно, защото ползвам заедно с нея и чайове за отслабване, които много добре вдигат резултатите. Пак се гледа ден по ден какво се прави, но с билки като се подпре, таблицата става доста по-голяма и изборът се разширява.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.