Депресията е полезна!

Според някои изследователи депресията е полезна, тя има и своите положителни страни

Голяма част от специалистите в областта на психическото здраве се обединяват около тезата, че депресията е тежко заболяване, което не само че изцяло променя живота на човек, но може и да доведе до неговия фатален край. Именно поради това изявлението, че състоянието, от което страдат все повече хора в световен план, може да има и своите положителни страни, буди съмнения и дори критики.

Заключения, че депресията е полезна, все пак има. Те се обединяват около това, че човек, който веднъж надвие това състояние, става психически по-издръжлив. Той вече е достигнал дъното на бездната и насетне пътят му е само нагоре и нагоре, твърят психолози.

Преди няколко години професор от Ню Йорк дори написа книга, в която изведе доводите си, че човек, който е преживял депресията, е в състояние да инкасира положителното й влияние върху своите качества и умения.

депресията е полезна
В какво се крият ползите от депресията?

Той е проумял какви са грешките му и е готов да ги поправи и да не ги допусне отново.

Този човек много по-лесно осъзнава и какви са и желанията и приоритетите в живота му и прави всичко възможно, за да ги реализира.

В същото време, болният се калява – не антидепресантите му помагат да преодолее състоянието, а собствената му воля за живот.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.