7 причини, които пречат на забременяването

Лекарства – приемът на някои медикаменти оказва ефект върху фертилитета, като важно е да се знае, че в тази група влизат не само хормоналните лекарства. Когато обаче приемът на въпросните препарати бъде преустановен, възможността за успешно забременяване се възстановява.

Болести на щитовдината жлеза – повишената активност на щитовидната жлеза, както и другата крайност – понижената активност са предпоставка за нарушения в менструалния цикъл, а оттам и за трудно забременяване.

Онкологични заболявания – лечението на раковите заболяванията, било то лъчетерапия или химиотерапия, могат да предизвикат увреждане на яйчниците, а оттам и да се превърнат в причина за преустановяване на производството на яйцеклетки.

Прекаляването с кафето – честата консумация на кафе също може да се превърне в причина за проблемно забременяване заради високите дози кофеин.

Възрастта – при някои конкретни случаи от значение е и възрастта на партньорите, които се опитват да създадат нов живот. Това в по-голяма степен се отнася за жените, при които след 32 година на теория започва да се наблюдава намаляване на фертилитета, а след 40 години се смята, че забременяването е изключително трудно.

трудно забременяване причини
Забременяването се влияе от различни фактори

Тютюнопушене и алкохол – тези два вредни навика, а в много случаи и комбинацията помежду им е предпоставка за влошени репродуктивни възможности и при двата пола.

Теглото – наднорменото тегло, както и прекалено ниското тегло също са предпоставка за проблеми със забременяването, тъй като възпрепятствано е производството на хормони.

Оценка на читателите
[Гласували: 1 Средно: 1]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.