Мнения и схема. Най-доброто алое вера за пиене (гел). Какво лекува? За отслабване

Схема за пиене на алое вера за отслабване и др. Мнения, кое е най-доброто алое вера за пиене. Какво лекува алое вера гел? Ползи. Алое, мед и вино, рецепта.

Алое вера е най-популярното растение в света, познато като лекарство от хилядолетия. На негова основа приготвят напитки, лекарства и продукти за кожата.

Външни приложения на алое вера гел
Приложение Полза от растението
Овлажнител за тяло прякото му предназначение е дълбока хидратация, удържа влагата в кожата за дълго
За след плаж успокоява раздразнена, зачервена и сърбяща кожа, има охлаждащ ефект
Пластир за очи памук, напоен с гел, се налага на очите за 10 мин. Овлажнява кожата, премахва отока, освежава уморените очи
Маска за коса нанесен за 10 минути, той дълбоко овлажнява косъма
Овлажнител за ръце и нокти бързо попива, за разлика от промишлените кремове
За след бръснене успокоява раздразнената кожа
Против розацея овлажнява, укрепва стените на съдовете
При рани и изгаряния върху порязано и изгорено се притиска алое
Скраб за лице смесено с кафява захар, алоето меко излющва частнички кожа и премахва усещането за сухост
База за грим алоето замества базата при нормална до мазна кожа. Бързо се всмуква и прекрасно подготвя кожата за нанасяне на козметичните средства

Гелът, извлечен от алое, се консумира с цел лечение и отслабване. По-често се използват промишлено произведени екстракти и готов сок. Възможно е гелът да се приготви и домашно. В свежия продукт има повече ценни елементи, отколкото в преработения, но не е така концентриран.

Как се пие алое вера за отслабване?

Алоето няма преки отслабващи свойства – то не гори мазнини. Неговата роля е да повиши ефективността на диетата и да намали негативното въздействие на ограниченото хранене върху тялото.

Гелът оказва комплексно въздействие, осигурявайки няколко важни за вталяването резултати:

 1. Мек слабителен ефект – изпразва червата 6 часа след приема, премахвайки запек по естествен път;
 2. Ускоряване на метаболизма – особено видим е ефектът му след 35-год. възраст, когато започва физиологичното забавяне на обменните процеси;
 3. Усилване на секрецията на храносмилателни ензими, от което следва нормализиране на апетита, подобряване на храносмилането и стимулиране на отделянето на жлъчка (особено актуално при протеинови диети).
Схема за пиене на алое вера

За 14 дни – 5-6 килограма в минус без вреда на организма. Това е реален резултат от отслабването с алое, ако се направи грамотно и се приема редовно на фона на балансирана диета. Сокът не се употребява в чист вид или концентрат. Той се разрежда с вода или други течности.

aloe vera-01

Алоето се налага като вталяващ продукт, но самостоятелно то не действа достатъчно силно

Няколко схеми за пиене на алое

 1. С вода и фреш: най-простият способ за приемане на сок или екстракт е той да се добавя във вода или прясно изцеден фреш. На 1 чаша течност се добавят екстракт според инструкцията или домашен гел по следната схема – отначало 1 ч.л., след 2 дни и при добро понасяне – 2 ч.л. Питието се приема 20 мин пред трите основни хранения. Продължителност на курса – 2 седмици;
 2. С лимон: ако няма алергия към цитруси и противопоказания за приемане на кисели напитки на празен стомах, комбинацията от алое и лимон е перфектна за вталяване. Отначало се приготвя лимонада (1 с.л. лимон на 200 мл вода), в която се добавя сок от алое (отначало 1 ч.л., после – 2 ч.л.);
 3. С билки: 1 ч.л. мента, 1 см джинджифил, 1 лист алое, 1 ч.л. лайка, 1 ч.л. мед, 5 л вода. Компонентите се попарват с водата и се киснат 24 часа под капак. Дозата е 1 Х 150 мл. Напитката ускорява метаболитните процеси и ефективно чисти от шлаките.
 4. С мед: при невъзможност да се приготвят напитки гелът се смесва с равно количество мед, отлежава 3 часа и се изяжда. Дозата е 3 Х 1 ч.л. Поправя храносмилането и премахва метеоризъм.

Извън посочените схеми гелът спокойно се добавя в коктейли и смутита. Полезните му качества се съхраняват в съчетание с портокал, ягоди, ананас, краставици, джинджифил, мента. Комбинациите оздравяват храносмилането и намаляват мастните отлагания.

Колко време се пие алое вера?

За най-добри резултати се постигат при следния подход:

 • 0.5 месеца напитки с алое + диета;
 • 1.0 – 1.5 месеца напитки с алое + спорт.
Програма за отслабване с алое вера
aloe vera-02

Капсули, гел за пиене, пудра и чай – основни форми сред продуктите с алое

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Програма за отслабване за един до три месеца

 • Реалистична цел – фиксирайте едно реално достижение, а не фантастика и мечти. Така няма да се мразите за неуспеха. Изчистете ежедневието си от вредни елементи, които пречат на целта;
 • Търпение – заредете се с търпение, защото с алое се отслабва здравословно, но не и бързо. Ако е възможно, отделете си 2 – 3 месеца за достигане на желаната цел;
 • Кардио – 30 минути упражнения 5 пъти в седмицата са достатъчни за начинаещи. С времето повишете до 40 минути и повече, без да губите комфорта. Не пропускайте дни без тренировка;
 • Диета – подберете правилен режим, подходящ за дълъг период или направете ударна диета за 2 седмици и продължете с олекотен режим до края на фиксирания период.

Подобен подход позволява не само да се свалят доста килограми, но и да се стабилизира теглото на новото ниво.

Вижте и ТОВА: Точната схема и диета с алое вера гел за пиене с цел отслабване. Как се приема и колко време се пие?

Ползи от алое вера за пиене. Какво лекува?

Алое вера притежава:

 • бактерицидни свойства. Гелът е активен по отношение на стафило- и стрептококи, дифтерийна и дизентерийна пръчици;
 • противовъзпалителни свойства. Дава забележим ефект при възпалителни поражения са вътрешни тъкани и кожа – рани. Ускорява и регенерацията;
 • усилва перисталтиката, помага при атонични и хронични случаи на запек;
 • за храносмилането – в неголеми дози подобрява процеса, подсилва отделянето на жлъчка. Лекува гастрити с ниска киселинност, панкреатити, колити, язви по пътя на храната;
 • лекува туберкулоза и кожни патологии благодарение на съдържащия се в него антибиотик барбалоин;
 • очи – лекува конюнктивит, прогресиращо късогледство и помътняване на стъкловидното тяло;
 • гнойни инфекции – лекува незаздравяващи гнойни рани и разни гнойни инфекциозни патологии, като в този случай се прилага като компрес и превръзка. Сокът е с високи асептични качества;
 • анемия – сок от алое с добавено желязо успешно се прилага в терапиите за малокръвие;
 • локален метаболизъм – биостимулаторите в листата усилват обменните процеси в клетките, лекуват повреди от рентгенови лъжи, слънчево изгаряне и кожни болести;
 • за нервите – алоето се прилага при астенични състояния, неврози, против главоболие с неясна етиология;
 • бронхиална астма – алое показва висока ефективност при това заболяване.

Кое е най-доброто алое вера за пиене?

Промишленият и домашният гел се конкурират за вниманието на потребителите, но няма крайно становище кой е по-добър.

Домашният – когато е пресен, съдържа всички полезни съставки на алоето, но бързо ги губи, дозирането не е стабилно и има риск от замърсяване при производството.

aloe vera-03

Как се “изважда” гелът от вътрешността на алоевото листо

Промишленият гел има стабилен състав и се дозира с точност, но излиза по-скъпо. При него е необходимо да се намери качествен продукт от надежден производител.

Рецепта за домашно извличане на гел от алое

Суровината са току-що срязани листа на растение, по-старо от 3 г. Избират се плътни, месести листа с дължина над 15 см, желателно с леко подсушени връхчета. Преди срязването им растението не се полива 3 дни.

Листото се обелва от кожицата, вътрешността се увива в марля и се полага в хладилник за 1-2 дни. После ръчно се изцежда гелът. Не се ползват месомелачка, блендер или друг уред, защото те имат метални части.

Добитият сок е целебен до 2 седмици, ако стои в хладилник. За лечение се прави през 3 дни, за да има всички целебни свойства.

Готовите гелове от алое се различават по процентното съдържание на целебното растение. Добрите са с над 90% сок, а най-качествените клонят към максимума от 99%.

Има ли алое вера гел за пиене 100%?

100% съдържание на алое в готовите напитки е невъзможно, защото подобни продукти не минават без стабилизатори и добавки за удължаване на годността. Добрите производители се стремят към максимума, който е около 99.7%.

Виждаме в рекламни текстове твърдения за 100% алое, но справка с етикета ни разкрива, че цифрата е закръглена. В действителност съдържанието е 99.7% – 99.8% максимум. Един от най-добрите продукти е сокът на Форевър, в който е вложен 99.7% гел от вътрешна част (без кожици) и няма консерванти. Заради чистотата си той е насочен към подкрепа на имунитета и храносмилателната функция.

Алое вера гел за пиене в аптеките. Ползи, цена, мнения

Има два надеждни източника за закупуване на качествен сок от алое вера – това са търговските сайтове на производителите и аптеките. Сокът е лечебно средство и се продава като такова.

Цената варира в широки граници. Тя зависи от производителя, а също и от обема на разфасовката. Търговците (аптечните вериги) също допринасят за различията.

Ключовият момент е да се различи алое за пиене от алое за мазане. Част от продуктите са само за външна употреба. Непременно питайте и за сигурност сверете казаното с етикета.

Мнения: във форумите често се спори кой продукт съдържа 100% алое и потребителите посочват различни марки и форми.

Някои твърдят, че капсулите са чисти, други се застъпват за Форевър. Истината е, че не съществува 100% чисто алое, но това рядко се осъзнава заради рекламните похвати.

Видео: как се прави гел от листа у дома.

LR Гел за пиене Алое Вера, концентрат

Германската компания LR Health & Beauty е водещ производителя на продукти за балансирано хранене и козметика, представена в 28 страни. Тя произвежда гелове от алое вера за пиене в продължение на 20 години, като производството й е 20 млн. литра годишно.

Продуктите й се отличават с висока концентрация и полезни допълнителни съставки за общо укрепване на организма и за конкретно поставени цели.

Серията на LR с алое вера включва шест варианта: концентриран гел, с праскова без захар, с мед, Сивера (с важен за съдовете силиций), с джинджифил (за имунитет), с коприва (за хипертония), Фридом (с компоненти за поддържане на свободата на движение).

Общите им качества:

 • Поддържат естествената работа на храносмилателната система;
 • Стимулират храносмилането;
 • Подпомагат изчистването на организма;
 • Укрепват тялото като цяло;
 • Активизират обменните процеси.

Концентратът на LR се произвежда от контролирана суровина, с щадяща преработка без алоин. Продуктите са патентовани и сертифицирани.

 • Цена: сайтовете aloeverabg.net, myaloe.bg и други специализирани в продукти с алое продават 3 бутилки по 1 л за цената от 224.70 лв. В момента навсякъде се прилага намаление на 119.90  лв. Трите опаковки покриват нуждата за месец.
LR Алое Вера с джинджифил за имунитет

Към гела от алое са добавени джинджифил, екстракт от лимон и мед, насочени към хора със слаба имунна с-ма. Подсилва имунните клетки и стимулира производството на нови. В резултат от приема на този гел защитната система се задейства с по-голяма скорост от обикновено. Дозата за този ефект е оценена на 3 Х 30 мл дневно.

Красотата отвътре и отвън – това е мнение, което най-ясно показва мнението на потребителите към питейните гелове от алое.

Продуктите и техният ефект много се хвалят, особено за кожа и коса. За вкуса се отбелязва, че в началото изглежда неприятен, но после се свиква. Потребителите препоръчват за най-добър резултат алое да се пие на курсове по 2 – 3 месеца. Негатив извиква единствено цената, но тя се приема като необходимост при качествените продукти.

Вижте още мнения за алое вера за пиене и оставете и вие своя отзив ТУК в нашия форум за коментари!

Алое вера гел с коприва за детоксикация

Гелът с коприва има една основна функция: да възстанови стеснените кр. съдове и да пречисти кръвта. Затова той се насочва към хората с високо кръвно, разширени вени и други патологии, свързани с кръвта и съдовете. Профилактира появата на атеросклероза. В гела от алое (90%) са добавени силиций и екстракт от коприва. Бутилка от 1 л е 74.90 лв.

Погледнете и ТУК: Какво лекува алое вера гел за пиене? Мнения и противопоказания. Колко време се пие?

С мед при стомашни проблеми

Съставът тук е 90% алое, 9% мед + дневното к-во витамин С. Напитката се насочва към страдащите от рефлукс, колити, гастрити и други стомашни патологии. Подобрява метаболизма и пречиства. Цената за 1000 мл е 65.90 лв.

Видео: състав и свойства на продукта с мед.

С праскова за метаболизъм

Децата и диабетиците са целевата група на тази напитка. Намалява умората, прочиства кръвта, подава 200 разни вещества и укрепва в цялост. Цената за 1000 мл е 65.90 лв.

Гел за пиене алое вера с колаген за ставите

Това е напитката Фрийдом на LR за различните разновидности на артрит, артроза, остеопороза и други патологии на опорния апарат. Поддържа костите, хрущялите и метаболизма в тези тъкани.

В състава е вложен гел от алое 88%, колаген, хондроитин, глюкозамин, витамин С. Цената за 1000 мл е 74.90 лв.

Алое вера гел за пиене Форевър

Компанията Forever поставя акцент върху здравето с разни продукти, вкл. напитки с алое вера. Суровината е добита от сърцевината на листата, като е постигната чистота на гела от 99.7%. Не са вложени консерванти.

Качества на гела:

 • Действа като антиоксидант, предпазва от тумори;
 • Спира възпалителни и инфекциозни процеси;
 • Поддържа червата, които отговарят на 80% за имунитета;
 • Подобрява храносмилането и перисталтиката, чисти перманентно пътя на храната;
 • Подпомага образуването на колаген за кожата и облекчава кожни патологии;
 • Съдейства за транспорта на повече кислород до клетките;
 • Забавя стареенето.

Напитките на Форевър са в тетра пак опаковка пет вида – чист, с боровинка и ябълка, с праскова, Фрийдъм за стави и болка, Pomesteen Power против стареене и билков чай.

 • Цена: еднолитровите опаковки струват 51.30 лв, Фрийдъм – 69.90 лв, Pomesteen Power – 51.90 лв.

Видео: представяне на марката. 

Био сок на Абофарма

Компанията за добавки афишира чистота на гела от 99.8% при отлична цена спрямо визираните дотук продукти. Тетра пак опаковка от 330 мл струва 14,39 лв, което излиза 43.60 лв за литър.

Сокът е органичен, стабилизиран с киселини под екологичен контрол. Дава се като източник на 160 компонента за здраве и младост на клетъчно ниво.

На Хербалайф с вкус на манго

Гелът за пиене нови името Хербал. Представлява концентрат от алое, овкусено с манго. Опаковките са по 473 мл на цена от 73 лв.

Качества на гела: съдържа 40% сок от цели листа. Дава се за освежаване и за увеличаване на консумацията на вода.

Още по темата ТУК: Мнения за Хербалайф. Рецепти с алое като мощен лек за щитовидна жлеза. Алое фреш и медицинско алое вера.

Алое вера капсули за пиене

Екстракт от алое в капсули се произвеждат от повечето компании за добавки, вкл. и от германската LR. Фрийдъм капсулите са насочени конкретно към ставите и са допълнение към гела Фрийдъм. Те са по 37 г и струват 67.90 лв.

За разлика от други екстракти, този от алое вера се мери в грамове (или мг). Във Фрийдъм са вложени 37 г или 37000 мг. Да сравним с други предложения от аптечната мрежа:

 • Пюрвитал – 10 г (10000 мг) + 100 мг вит. С + 20 мг вит. Е. Цена за 50 броя – 17.70 лв (за 25 – 50 дни);
 • Nature’s Way – 140 мг ферокс + копър. Цена за 100 броя – 27.10 лв (за 100 дни);
 • Naturpharma – 10 мг + 55 мг вит. Д + 100 мг вит. С. Цена за 50 броя – 25.20 лв (за 50 дни);
 • Кармен – 500 мг. Цена за 60 броя – 15.00 лв (30 – 60 дни).
GNC Алое Вера гел за пиене

Афишира се чистота от 99% с цел помощ за храносмилането и общо благо на тялото. В момента не е наличен, последната цена на 946 мл е 28.59 лв.

Натуралакс 3 с алое вера

Това е лаксатив от NATURES WAY, в чийто състав се ползва и екстракт от алое. 100 броя струва 21.69 лв. Ефект: безопасно премахване на запек и подуване на корема чрез меко въздействие.

Работи срещу тежест, болезненост и газове, индиректно влияе и на кожата. Другите компоненти в капсулите са джинджифил, копър, зърнастец, малина, мента и ам. орех.

Рецепта при рак?

Алое вера е биологично активно растение и е противопоказано при онкология и за хора, предразположени към онкологични образувания.

aloe vera-04

Да се ползва или не алое при онкология, и точно кое алое да се прилага – това е въпрос на спорове и дискусии

От над 250 сорта алое само Алое Барбаденсис Милър (което се използва в продукцията на немската компания LR) не провокира растеж на ракови клетки. В неговия състав влиза веществото ацеманан, което способства регенерацията на клетките.

Днес в някои световни клиники се прилага гел за пиене в големи количества (сокотерапия) като допълнение в лечението на онкозаболявания. В домашни условия погрешният избор на питеен гел води до обратни резултати.

За лечение на онкология се препоръчва рецептата с мед и вино, която даваме по-долу като основна терапия на кисти.

Още източници и информация на английски език: Ползи от алое вера за пиене; * Колко дълго се пие алое вера гел? * Как се пие алое вера за отслабване?

Рецепта с алое, мед и вино при кисти

 • Съставки: 500 г лист алое, 1 чаша течен мед, 500 мл червено вино;
 • Технология: листата се почистват от кожицата и се нарязват на малки кубчета. Слагат се в буркан и се заливат с меда. Бурканът се помества далеч от светлина. След 3 дни се добавя виното и всичко отлежава още 7 дни (общо 10 дни за приготвяне на извлека);
 • Приемане: 3 Х 1 с.л. пред хранене.

Тази рецепта се приема за кисти и за лечение на белодробен рак.

Как премахва кисти?

Кисти на яйчника и кисти на бъбреците се атакуват с алое вера. Растението позволява да се избегне операция. Гелът съдържа полезни компоненти, които нормализират хормоналния фон. По този начин доброкачественото образувание може да се стопи и разсее самостоятелно.

Рецепти при киста на яйчника

 • Тампон със сок от алое. Смесваме равни количества гел алое и сок от лук. Напояваме тампон и въвеждаме във влагалището. Процедурата се повтаря до пълно разнасяне на кистата;
 • Маз от алое. Смесваме по 2 ч.л. восък и сок от алое със 150 мл масло от зърнастец и 3 варени яйца. Восъкът и маслото се кипват на минимален огън и в кипящата маса се излива сокът от алое плюс смлените жълтъци. След пълно изстиване мехлемът се нанася на тампон и се въвежда във влагалището. Изпълнява се пред лягане;
 • Настойка. Смесваме сок и мед в равни пропорции, заливаме с червено вино. Получената течност оставяме на студено за 7 дни. Пие се пред всяко хранене, средно 21 дни без прекъсване.

Рецепта при киста на бъбреците

Лечението тук е само вътрешно. При възпалителни процеси в чифтния орган се приготвя напитка от алое.

 • Продукти: 250 г мед, 100 мл сок алое, 100 г чага, 30 г шипка, жълт кантарион и пелин, 20 г борови пъпки, 30 г червено вино или коняк;
 • Технология: смила се гъбата и се накисва в двата литра вода. След известно време се добавят билките и всичко ври 30 мин. Сваля се от котлона и се охлажда. Отварата се прибира на топло за 24 часа;
 • Приемане: 3 Х 1 с.л. за 21 дни.

Видео: свойства и състав на питейните гелове от алое на LR=

Странични ефекти и мнения

Алоето не е напълно безопасно природно лекарство, защото има някои вредни вещества в състава си. Например алоин е не само силно слабително, но и канцерогенно вещество. При предозиране причинява диария и отравяне, провокира сериозни патологии, вкл. онкологични.

При кожно нанасяне се наблюдават негативни локални реакции, сред които еритема (аномално зачервяване заради прекален прилив на кръв към капилярите), повишена чувствителност към слънце, контактен дерматит (възпалително поражение на епидермиса).

Важно! Използвайте алое умерено. Не надвишавайте предписаната доза, за да не изпитате негативните му ефекти.

Основен симптом на предозиране е появата на диарични изхождания, понякога с примеси от кръв. Те са следствие от прекалено дразнене на чревните стени от активни компоненти на алоето.

Друг негатив е усилване на притока на кръв към тъканите от храносмилателния тракт. Създава се антиагрегантен ефект, който може да провокира чревни кръвоизливи.

За избягване на странични явление при външна употреба, първият път нанесете на кожата минимално количество и продължете, само при липса на реакция.

Непременно погледнете и ТОВА: Рецепта за алое, мед и вино за кисти. Има ли странични ефекти? За лечение на рак.

Противопоказания на сок от алое вера

Използването на алое за отслабване е забранено при заболявания на сърцето и съдовете, при остри възпалявания по пътя на храната и в отделителната система, при патологии на органите – филтри.

Въобще не трябва да се ползва гел от алое при диабет, хипертония, маточни кръвотечения, хемороиди.

Средствата не се потребяват временно при зачеване, лактация и при обилна менструация.

Алоето има силни тонизиращи свойства. Затова то се пие в първата половина на деня, иначе нарушава качеството на съня.

Видео: силата на алоето, когато се приема вътрешно. 

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Мнения и схема. Най-доброто алое вера за пиене (гел). Какво лекува? За отслабване

 1. За външно препоръчвам козметиката с алое на DV cosmetics. Купувам я за лечение на екзема и имам чудесни резултати. Може да се маже и директно гел, пак помага, даже за псориазис.

 2. Пия на няколко пъти алое на капсули, но нямам уау ефект. Пробвала съм Натуралико и Суонсън, те са по-силни с 25 мг в капсула. На Ади Фарм са най-тънки като цена.

 3. Пих алоето на LR за предпазване от ковид, тоест за имунитет, и не съм се разболявала, засега избягвам проблемите. Предпочитам чистият концентрат, но овкусените са по-приятни. Като цяло съм много доволна, само ми идват ужасно скъпи.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *