Мнения за Липовон. Цена. Кога започва да действа?

Кога започва да действа Липовон като хапчета за отслабване? Кой е оригинален? Мнения, цена в аптека и онлайн. Опасен ли е? Последствия, странични ефекти и резултати. Заместители: Л Карнитин, Мейзимакс, Фигурин, Редуктил, Турмирин

Отлагането на нездравословни мазнини е процес, който трудно се преустановява и още по-трудно се лекува.

Причината за пълнотата никога не е една. Обикновено е комбинация от благоприятстващи фактори, физиологични изменения, поведенчески грешки.

Килограмите се трупат и заради забавен метаболизъм, и заради вълчи апетит, и заради страст към сладкото, и заради слабо изразходване на калории, а това само по-честите компоненти.

Лекарства при затлъстяване
точка на въздействие метод, резултати
потискане на апетита противопоставят се на неконтролирания глад и желанието за сладка и мазна храна
усилване на термогенезата поправят нарушения, които са водещ причинител на затлъстяване
потискане на чревната асорбция блокират усвояването на мазнините
стимуланти активират системите на домапин, норадреналин, серотонин и др.

Лекарствата за затлъстяване целят причините поотделно (виж таблицата), поради което не са категорични в ефекта си. Това дава път на растителни и природни средства с комбинирано въздействие.

Тук ще разгледаме Липовон и други препарати с комплексен ефект.

Мнения за Липовон от БГ Мама и др.

В БГ-мама има две теми със 120 страници за Липовон, активни между 2009 и 2019 г, и още няколко по-малки след 2020 г. В началото са качени суперлативи, които „миришат“ на реклама. Цитират се свалени 9 – 10 кг за месец. Но прави впечатление, че почти всички доволни съобщават за пълната липса на апетит и съответно – за радикален отказ от храна.

Липовон 01

Ето едно от мненията в женския форум

Не попаднахме на отзив за „чистото“ действие на Липовон при запазване на нормален режим на живот.

В по-новите теми се появяват отрицателни мнения, повечето „по принцип“ – хапчетата се сравняват със старата ЛиДа, която натрупа сериозни негативи в общественото мнение. Иронизира се потребителката Яна, която свалила 9 кг за 1 месец, обаче със спорт и монодиета на нектарини.

Интересно е да се проследят отзивите за негативните явления по време на Липовон. Споделя се за жажда, безсъние, суха уста, сърцебиене ужасна нервност, оценени от потребителка като ужасни.

Демир бозан билки за бъбреци

Коментира се още откъде се поръчва Липовон, каква е цената, къде има изгодни предложения. В първите години все още не стои въпросът за фалшив и истински Липовон.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Липовон и непременно оставете и вие своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари! Доволни ли сте? Имахте ли странични ефекти? Какво бихте препоръчали? Пишете! Нека заедно да бъдем полезни за всички!

Какво представлява Липовон?

Липовон е изцяло растителен продукт – смес от екстрактни, оформени като капсули.

Кое е активното вещество?

Активни агенти са извлечени от пустинен кактус и тропически плод.

Худия Гордонии е кактус от пустините на Южна Африка. Съществуват 20 вида „худии“, но само гордони потиска глада. Бушмените от Калахари го употребяват срещу глад и жажда по време на преходи. Стъбло с дължина 10-15 см осигурява издръжливост за един ден.

Hoodia Gordonii не стимулира и не изменя биохимични процеси. Тя просто заблуждава мозъка, че е произтекло засищане, и той прекратява сигналите за храна. В Липовон е вложен екстракт с концентрация 20:1 с общ обем от 350 мг.Липовон 02

Гарциния Камбоджа е тропически плод от Индонезия. Неговата „специализация“ е катализиране на метаболитните процеси и засилено изразходване на калориите, вместо отлагане на мастни запаси. Концентратът в Липовон е 50 мг.

Какво съдържа освен него

lipovon-01

В сайта на вносителя няма описани други съставки, освен растенията худия и гарциния. Но на други места четем, че съдържа sibutramine – 15 мг. Например в сайта 4fitnessbg.com не само е описано наличието на сибутрамин, но има и специален предупредителен текст. Ползвателите се призовават да се запознаят с негативите от сибутрамин и да решат дали да приемат капсулите. В сайта „Оригиналната Лида“ lidaoriginalna.com също е описано наличието на сибутрамин от 15 мг.

Сибутрамин е химикал, производен на амфетамина, психостимулатор. Усилва чувството за насищане. С него се лекува затлъстяване. Създава риск от пристрастяване и много специалисти смятат, че ефектът му е умерен и не оправдава потенциалните негативи.

Кой е оригиналния Липовон?

И тук стигаме до въпроса за оригиналния и фалшивия Липовон. Да не би сибутрамин да има в неистинския? Или пък да е имало в стария вид на препарата? В сайта си вносителят разказва, че заради фалшив Липовон мексиканската компания производител през 2013 г. изтегля всичко от пазара и сменя дизайна на опаковката. Сега върху шишето има и защитен знак.Липовон 03

Има ли фалшив Липовон?

Няколко сайта предлагат продукта. Всички те посочват, че това е „оригиналния“ Липовон. Снимани са еднакви опаковки с холограмен знак. Не сме виждали различна опаковка, която би могла да бъде заподозряна в неистинност. Ако вие сте попадали или са ви продали флакон с различен дизайн, молим да споделите в полето за коментари.

Мнение №1: Моят опит с Липовон и билки
lipovon-vera-tosheva

Вера Тошева от Велико Търново

По рождение имам по-едра фигура, която не пасва на дребното ми лице. Чувствам се неудобно и от ученичка спазвам диети, пия хапчета.

Преди 3 години изпробвах Липовон. Пих го на няколко пъти по 3 месеца. Капсулите действат, каквото и да пишат за тях. Абсолютно спират апетита. Обаче не видях реално да топят мазнини. Отслабнах, но недостатъчно.

Януари 2022 г. взех Фигурин. Бях чула, че ремоделира метаболизма, каквото ми трябваше към момента. Не спрях Липовон, добавих билките Фигурин. За 20-30 дни свалих на ура, което супер ме учуди. В следващите 15 месеца махнах 12 кг.

Останах без грам излишна и видях жестоката истина – структурата ми е едра. За едър кокал няма билки, поне съм в перфектно състояние и вярвам, че дълго ще съм здрава.

Вера Тошева от Велико Търново

Можете да купите “Фигурин” за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Видове и цена на Липовон

Съществува само един вид Липовон. Опаковката, дизайнът, холограмният знак – всичките тези разпознаващи атрибути показват, че разните търговци предлагат идентичен продукт. Това е флакон с 30 капсули, който покрива приема за 1 месец (30 капсули – 30 дни).

Цена в аптека

Липовон не е регистриран като лекарствено средство, нито като хр. добавка. Той не се продава в аптечната мрежа. Въобще не сме засекли присъствието му във физически магазини. Капсулите се предлагат единствено онлайн.

Цена онлайн и откъде да направим поръчка?

Липовон се продава от сайтове за фитнес и за продукти за отслабване. На адрес lipovon.info твърдят, че са вносители на продукта за България. При тях единичната цена е 49.90 лв, но при покупката на повече опаковки, се прави отстъпка.

Един флакон излиза със следната цена:

 • 49 лв, ако се закупят два;
 • 48,67 лв, ако се закупят три;
 • 48.50 лв при покупка на четири;
 • 47.60 лв при покупка на пет флакона.

На Фитнес.БГ препаратът също струва 49.90 лв, но се посочва, че е намален от 70 лв. В сайта Оригиналната Лида струва 49.90 лв, намален от 69.90 лв.

Кога започва да действа Липовон и как?

Продуктът действа с натрупване, се посочва от вносителя в описанието. Указанията са да се пие 3 месеца без спиране и да се направи пауза от 1 месец преди следващия курс. Вносителят многократно подчертава, че всички аспекти от въздействието са строго индивидуални. В този смисъл не се посочва и срок за задействане, нито срок за първи видими прояви.

Основно действие

Липовон се рекламира като средство за бързо отслабване. В описанието на ефектите от него се употребява думата „подпомага“.

„Подпомага“ значи помощна функция към дейност, вършена от друг. Липовон е описан като помощник в отслабването, борбата с целулита, забързването на метаболизма, разтопяването на мазнините, намаляването на апетита, осигуряването на жизнена енергия.

Странични ефекти

Такива не са описани. В сайта е зададен въпрос за вредите и рисковете от Липовон. Отговорът е, че няма притеснения, ако препаратът се приема в указаната доза.

За всякакви въпроси потребителите се насочват към Указанията за употреба. Те пък ни информират, че продуктът не е лекарство и че трябва да се пази от деца.

Противопоказанията са спрямо рисковите групи – детска възраст (под 18 г.), заченали и кърмещи жени. Друго по-общо ограничение е наличието на високи с-сти на артер. налягане, както и неврологични болести (на нервната с-ма).

Скандалът с Ричард Величков
lipovon-richard velichkov

Ричард Величков

Фитнес-инструкторът и ВИП-брадърски участник разпространява Липовон и посочва, че той е вносителят за България. Откритието, че в капсулите има сибутрамин поражда нападки срещу него, първо защото рисковата за сърцето компонента не се афишира. Сайтът му на името на продукта с домейн .com с регистрация в България (вече спрян) и невъзможността да се открие производителя в Мексико се атакуват като съмнителни. Дори излиза предположението, че Липовон се прави у нас.

Опасен ли е Липовон?

Наличието на сибутрамин е въпросителната около Липовон. Някои търговци го описват в съдържанието, други твърдят, че компонентите са само от две билки.

Ако действително има сибутрамин, продуктът е рисков за сърцето и мозъка. В някои държави веществото не се продава поради повишена опасност от възникване на съдов инцидент.

Но това не е достатъчно основание съединението да се определи като „опасно“. В момента в България има регистрирани в ИАЛ лекарства със сибутрамин и те се продават в аптечната мрежа. Например Линдакса и Редуктил са рецептурнипрепарати за лечение на затлъстяване с единствена съставка сибутрамин във възприетата стандартна доза от 10 мг.

Европейската агенция по лекарствата прави собствено проучване по безопасността. В становище се признава повишената опасност и призовава препаратът да се употребява със завишено внимание (не го спира).

Прием на Липовон. Как се пие?

1 брой дневно е указаната в описанията доза и има категорично предупреждение, че тя не трябва никога и по никакви съображения да се увеличава. Ако в Липовон има сибутрамин от 15 мг, както се посочва в сайтовете 4fitnessbg.com, anabolic.bg и др., то дозата от 15 мг е максималната допустима на дневна база.

Последствия от Липовон и резултати

Във форумите намираме впечатляващи цифри за резултата от Липовон – например 3 – 5 кг седмично, 4 кг за 15 дни, 10 кг за опаковка и т.н. Тези мнения пораждат сериозни съмнения относно истинността си, защото са публикувани от сравнително нови потребители, които по-рано не са се включвали да споделят етапи от лечението. Може би реално мнение е дадено за 4 кг за 15 дни, защото потребителката споделя и за тежки други ефекти, които я карат да прекрати приема.

В сайта Липовон.инфо на много места е записано, че отслабването е индивидуално.

Мнение №2: Как отслабнах с Липовон и чай
lipovon-ralica-angelova

Ралица Ангелова от Русе

Аз си пиех чай Фигурин за отслабване и свалянето ми вървеше ако не бързо, то съвсем равномерно. Моята приятелка си купи Липовон и веднага свали 3 кг, докато аз свалях толкова за около 20 дни. Веднага започна да ме облъчва и аз да мина на капсулите.

Имах вътрешно безпокойство заради бързината на нейното сваляне. Взех от нея 10 капсули, за да пробвам. И вярно, ускори ми се свалянето. Вече бях поръчала цяла опаковка, когато прочетох за сибутрамин.

Реших да съм предпазлива. На всеки три дни Фигурин пиех по 1 капсула Липовон. Имаше ефект и свалих всичките излишъци. Веднага спрях капсулите и възнамерявам да се поддържам с билките. За тях съм уверена, че са безопасни.

Ралица Ангелова от Русе

Можете да купите “Фигурин” за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Аналози и заместители

Точен аналог на Липовон, в който да се съвместяват екстракти от худия и гарциния, не се продава в България. Но няколко компании предлагат екстракти от двете растения поотделно и всички тези продукти са адресирани за отслабване. Ще ги откриете под името „Худия“ и „Гарциния Камбоджа“. Обичайната дозировка за худия е 400 мг, а гарцинията се предлага в концентрация от 80 до 500 мг.

По-далечни заместители на Липовон са растителните препарати за редукция на теглото на основата на зелено кафе, зелен чай, пипер, гуарана, куркума и др. Може само да се спекулира за ефективността на едно спрямо друго средство, защото не са правени обстойни сравнителни изследвания.

Липовон и Л Карнитин, заедно и като заместители

Acetyl_L-carnitine-300

Разпространено средство за вталяване е левокарнитинът, химически аналог на синтезираното от бъбреци и ч. дроб вещество. Той участва в изработката на енергия и стимулира мастния обмен. Биодобавката от десетилетия присъства във фитнес индустрията.

Плюс на Л-карнитин е съвместимостта му с други отслабващи агенти, включително растителни екстракти като тези в Липовон. За да работи добре, е необходимо да се изразходва енергия – за мнозина това е съществен минус.

За разлика от билките в Липовон, Л-карнитин има директен ефект на фет бърнър. Той детоксикира тъканите и подобрява нервната трансмисия. Увеличава издръжливостта на стрес и адаптацията. За отслабване се взема в доза 2 – 5 г на денон.

Мейзимакс или Липовон?

meizimax-300

Мейзимакс е японски продукт с разнообразен състав. Ползва ефектите на пипер, кофеин, зелен чай, Л-карнитин, бергамот, какао, гугул + няколко витамина и др.

Прилича на Липовон по това, че не се продава в аптеки и физически магазини, а е достъпен само с дистанционна поръчка чрез сайтове за отслабващи продукти като „Оригиналната Лида“. Като ефективност двата препарата не са сравнявани клинично, нито има потребителски мнения по този въпрос.

Фигурин за трайно и сигурно отслабване

lipovon-figurin

Фигурин се различава от Липовон по доста показатели. Той се продава в аптеките, контролиран и официално безопасен. Второ, представлява чай – минимално обработени билки, без химически извлечени вещества. Освен че отслабва, продуктът оказва разнообразни здравословни ползи.

Фигурин действа със силата на 28 български билки. Детоксикира, регулира храносмилането, пречиства кръвта, подобрява функционалността на основни органи. По отношение на теглото работи чрез метаболизма. Не поражда негативни явления и не създава пристрастеност.

Оптималната дозировка е 3 Х 1 чай, опаковката съдържа 90 пакетчета.

Редуктил или Липовон?

lipovon-Reductil-Natural

Редуктил и аналогът му Линдакса са регистрирани препарати за лекуване на тежко затлъстяване. Те се назначават от съответните специалисти и се отпускат по рецепта.

Единствената съставка в тях е сибутрамин в доза от 10 мг. Според листовките, сибутрамин повишава усещането за засищане и намалява количеството възприета храна. На втори план катализира изразходването на енергия, ускорявайки обменните процеси. С

мята се, че отслабването се случва в резултат от съчетаване с диета и активности.

Към момента Редуктир не е зареден в аптеките. Линдакса също е изчерпана.

Турмирин

turmirin-bioperin-300

Турмирин БиоСлим прилича на Липовон по това, че работи с натурални съставки. Основната е куркумин, извлечен от едноименния корен, а вторият елемент увеличава 20 пъти усвояването на куркумина. Катализаторът е патентован извлек от лют пипер и се казва Био Перин.

Турмирин се продава в аптеките, класифициран е като добавка. В листовката пише, че благоприятства храносмилателните органи и процеси. Засилва имунитета, има и други общо оздравяващи ефекти.

Още ТУК: Мнения за Турмирин при отслабване? Откъде се взема на най-добра цена? Странични ефекти и резултати. Противопоказания на Турмирин Биослим + БиоПерин. Заместители: Оптихепан Слим, Липовон.

Нофатин

Нофатин е от компанията за отслабващи продукти Витаголд. Неговият състав е интересен – бета глюкани, екстракти от артишок, бял трън, глухарче, шизандра, родиола, китайски сладник и др. плюс ключови елементи като хром и йод. Съдържа още куркумин и пиперин, с което прилича на Турмирин Био Слим.

Нофатин се адресира към ускорено и целенасочено отслабване в талия/ корем и сваляне на висцералните мазни обвивки около органите. Пише, че овладява глада за сладка храна.

Фемимодел

В тези капсули за отслабване основният компонент е гарциния от 200 мг. Тук  тя е подкрепена от глухарче, хвощ, маточина, келп, центела и калций 100 мг. С този си състав работи като активатор на метаболизма. Оказва и други ценни за жената въздействия, затова е насочен към нежния пол.

Мнение №3: Как свалих 18 кг с Липовон и билкова комбинация
lipovon-nikoleta-raycheva

Николета Райчева от Смолян

Признавам си, че не съм разумна, но бях отчаяна и предприех отчаяни стъпки. Главно с избора на Липовон. Мой принцип е да не купувам нищо извън аптека и именно от аптека се снабдих с билковия продукт Фигурин. Но преди това минах през Липовон.

Поръчах направо две опаковки и едва изтърпях да ги свърша. Като килограми свалих 9, обаче с мъка и с постоянно неразположение. Не купих отново, а смених с Фигурин, този път викам – от аптеката, да съм сигурна.

С Фигурин свалих другите 9 кг. Отне ми 3 месеца. Сега като се замисля – 18 кг за 5 месеца си е супер постижение. Но не препоръчвам да правите като мен. Ако знаех за Фигурин, щях да започна направо с него. Понесе ми добре, оживих се, кожата ми блесна, чувствам се добре.

Николета Райчева от Смолян

Можете да купите “Фигурин” за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Обезателно вижте и ТОВА:

Списък на най-добрите хапчета за отслабване в аптеките с бърз ефект. Мнения

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Мнения за Липовон. Цена. Кога започва да действа?

 1. Здравейте,
  В началото на 2011 г.изпих една опаковка Липовон,за един месец отслабнах с 7-8 кг.Страничните ефекти които имах бяха сърцебиене,жажда(с хапчетата се научих да пия по 2л.вода на ден),раздразнителност, но и бях станала по-чувствителна на интимен допир.Имах много енергия,въпреки че не се хранех и не спях.Изпих всичките 30 хапчета,4-5 дни след последното си изследвах двата чернодробни ензима,бях се притеснила,че съм се увредила,резултатите си бяха в нормите.Сега мисля пак да си купя,но се колебая колко опаковки,през 2011 г .не пишеше че трябва да се пият поне 3 месеца.Този път съм решила да ги пия през ден,заради сибутрамина.
  Моля коментирайте и дайте съвети.
  Хубав ден!

 2. Редуктил и Линдакса вече са свалени от регистрите на АГенцията по лекарствата!!

 3. Пих Фигурин за хормонално регулиране, по повод менопауза, и свалин 7 кг. Колежката ми качи в менопаузата, аз отслабнах. Отдавам го на билките, иначе ежедневието ни е еднакво и на двете.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *